ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ...
Πέρασαν 340 μέρες από το ολοκαύτωμα στο Μάτι και μόλις προχθές έμαθε το παιδί, ο Αλέξης, ότι η ΕΡΤ μετέδιδε ζωντανά το θέατρο που έπαιξε στη σύναξη που είχε με τους υπεύθυνους της τραγωδίας! Το είπε και προσπαθούσε να πείσει τον Ελληνικό λαό τρεις μέρες πριν την δική του τραγωδία της επόμενης Κυριακής!

ΕΚΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ!
Εμείς μόλις προχθές μάθαμε οτι ο Πρωθυπουργός ήξερε για τους πρώτους νεκρούς αλλά έκανε πως δεν ήξερε νομίζοντας ότι θα έμενε μυστικό ο θάνατος 102 ανθρώπων, οι οποίοι πλήρωσαν την πολιτική του ιδίου, των υπουργών του και της φυσικής ηγεσίας των σωμάτων που είχαν την ευθύνη προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Eλλήνων.

ΤΟ ΣΟΟΥ...
Πήγε στο ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός για να κάνει τηλεοπτικό σόου και να εκτινάξει την τηλεθέαση του σταθμού στα ύψη 41% των Ελλήνων τηλεθεατών είδαν έναν Πρωθυπουργό ελεεινό που, ενώ τα έκανε όλα καλά τα 4 ½ χρόνια της Πρωθυπουργίας του, αρνούνταν να καταλάβει τι ήταν εκείνο που ανάγκασε τους Έλληνες να «ζωγραφίσουν» την Ελλάδα με απέραντο γαλάζιο στις 26 Μαΐου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΡΟΦΗ...
Αρνούνταν να παραδεχτεί ότι οι Έλληνες πήραν ανοιχτή στροφη και κούνησαν μαντήλι ρίχνοντάς του ένα 9,5% κατακέφαλα διαφορά με την ΝΔ του μέχρι τότε Κούλη και σημερινού Κυριάκου. Έκανε προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι κι έτσι να το καταπιεί λέγοντας ότι θα γυρίσει το παιγνίδι την ερχόμενη Κυριακή!

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
Πήγε στο ΣΚΑΙ για να πάρει το αίμα του πίσω επειδή ο Πορτοσάλτε του είχε βγάλει εκείνη την φωτογραφία στο κότερο της εφοπλίστριας Παναγοπούλου! Δεν ήταν όμως εκεί ο Πορτοσάλτε για να του απαντήσει για το που βρήκε την φωτογραφία του κοτεράτου και πουράτου που τον έκανε σουργουνι και που εξέθετε το παιδί της Άνω Κυψέλης!

ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ...
Γιατί οι Πρωθυπουργοί δεν έχουν ψυχή, ήταν η απάντηση του Αλέξη όταν ήλθε η κουβέντα στο κότερο. Μωρέ έχουν και παραέχουν, λέμε εμείς, αλλά η καταγωγή από την Άνω Κυψέλη είναι εκείνη που του χαλάει την εικόνα. Είναι κι αυτή η ρημάδα η αριστεροσύνη που δεν μπορεί να τον αφήσει να συμπεριφερθεί σαν Πρωθυπουργός με τα όλα του.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!..
Υπερήφανος για όλα όσα έπραξε στη θητεία του ο απερχόμενος Αλέξης. Ούτε ένα λάθος, ούτε μία συγνώμη από το πόπολο, διότι σαν τέτοιο θεωρεί τους Έλληνες. Ούτε μία συγνώμη για τα μαρτύρια τα οποία τους έβαλε τα χρόνια της θητείας του. Αμετανόητος για την επιλογή Βαρουφάκη, για το δημοψήφισμα, για τα capital control, για το τρίτο μνημόνιο κι όλα τ’ άλλα που έφαγαν κατακέφαλα οι Έλληνες!
ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ!
Για όλες τις συμφορές έφταιγαν τα... βοθροκάναλα με πρώτο τον ΣΚΑΙ στον οποίο πήγε και προσκύνησε προχθές παίρνοντας ρεβάνς από τον εαυτό του, διότι εκείνος επέβαλε εμπάργκο όταν από τον ΣΚΑΙ ο Χατζής είχε αποκαλύψει τον αποκεφαλισμό της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της τραγωδίας στο Μάτι, είδηση η οποία επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά το ολοκαύτωμα.

Ο 60ΧΡΟΝΟΣ...
Βρήκα ένα 60χρονο στο δρόμο και με προέτρεψε να πάω στον ΣΚΑΙ να τα κάνω λίμπα. Αυτό είχε ισχυριστεί ο Πρωθυπουργός πριν την συνέντευξη. Μήπως να τον ξαναβρεί τον 60χρονο να μάθει την άποψή του για την παρουσία του στο «βοθροκάναλο»; Να ακούσει για το στραπάτσο που υπέστη από την Σία και τον Παπαχελά οι οποίοι δεν ήταν του χεριού του τελικά;

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ...
Η τραγωδία στο Μάτι θα συνοδεύει τον Αλέξη σ’ όλη του τη ζωή και μάλιστα για τον τρόπο που το διαχειρίστηε το όλο ζήτημα. Να πάρει η ευχή, έχασε και τη βράβευση εκείνη την ημέρα την οποία διέκοψαν οι δύο θάνατοι από αναθυμιάσεις στο Μάτι! Για τους άλλους εκατό θανάτους έμαθε αργότερα! Δεν του το λέγανε απότομα μη του έλθει κόλπος του ανθρώπου. Ούτε μία συγνώμη τελικά!

ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ...
Μεγάλο κατόρθωμα το ξεπούλημα της Μακεδονίας με την υπογραφή του Συμφώνου των Πρεσπών. Αυτό προσπάθησε να περάσει στην συνέντευξή του ο Αλέξης προχθές βράδυ. Βρήκε την ευκαιρία να τα ρίξει στη ΝΔ, η οποία δεν συντάχθηκε σ’ αυτό το ανοσιούργημα. Έσκαψε, είπε, βαθειά στα αρχεία του κράτους για να βρει τις επιστολές Καραμανλή προς Μπους, τις οποίες έδωσε στον Βαξεβάνη του για να κάνει, παιχνίδι και να μειώσει το άνοιγμα της ψαλίδας. Οι Μακεδόνες πίνουν νερό στο όνομά του για την πράξη προδοσίας!

ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...
Είχαμε κάνει μισή δουλειά την εποχή του 1946 – 49 και τώρα την ολοκληρώσαμε, είχε πει η βουλευτίνα Σία Αναγνωστοπούλου για να μας πείσει πόσο καλό έκανε η συμφωνία των Πρεσπών, ή πόσο καλό είχαν κάνει οι κομμουνιστές εκείνη την περίοδο όπου οι Βαφειάδηδες και οι Ζαχαριάδηδες είχαν βάλει με το νου τους να φτιάξουν δύο-τρεις Μακεδονίες και είχαν ανέβει στα βουνά. Η Ήπειρος ξέρει πολύ καλά τι έγινε εκείνη την περίοδο αφού έζησε στο πετσί της όλα τα γεγονότα με αποκορύφωμα τον Γράμμο με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ...
Νοσταλγός μίας σκληρής και ταραγμένης περιόδου η Αναγνωστοπούλου, όπου έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον χιλιάδες ελληλόπουλα, πολλά από τα οποία δεν γύρισαν ποτέ. Νοσταλγός εκ του ασφαλούς, αφού άλλοι άφησαν τα κορμιά τους στις πλαγιές του Γράμμου – Βίτσι και τα λέει αυτά με την ασφάλεια που της δίνει η δημοκρατία και βεβαίως αυτή η δημοκρατία την έχει βάλει στην Βουλή για ν’ απολαμβάνει τα μισθά της και με το στόμα γεμάτο να βγάζει γλώσσα στην ιστορία των 70 χρόνων πρίν!

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ...
Κυριακή κοντή γιορτή, λέει ο λαός μας. Αυτή η Κυριακή που έρχεται δεν είναι μια οποιαδήποτε Κυριακή. Είναι η Κυριακή της Αγ. Κυριακής όπου Κυριακές και Κυριάκοι ανα την χώρα έχουν την ονομαστική τους γιορτή. Αυτή την Κυριακή διάλεξε ο Αλέξης να κάνει δώρο στον Κυριάκο μια ολόκληρη πρωθυπουργία μαζί μ’ αυτόν δώρο σ’ όλους τους Έλληνες την απελευθέρωση. Μεγάλη κουβέντα η απελευθέρωση αλλά μεγάλη την έκανε ο ίδιος ο απερχόμενος με τ’ ασκέρι του. Ευτυχώς το πείραμα «αριστερά στην Ελλάδα» δεν πέτυχε και το ζητούμενο είναι να πάει σε κανονικότητα η χώρα. Αυτή την κανονικότητα έχουν δικαίωμα ν’ απολαύσουν όλοι οι Έλληνες κι’ όχι οι διάφοροι ρεμπεσκιέδες που άλλα είπαν, άλλα έκαναν ή δεν έκαναν και τώρα είναι η ώρα της απαλλαγής!

ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΚΟΜΗ!
Δύο εικοσιτετράωρα απομένουν να μάθουμε τι αποφάσισαν οι Έλληνες και σε ποιό μέγεθος αποφάσισαν να κάνουν αυτό που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν. Ανάλογα με το ύψος της διαφοράς, θα υπάρξει και αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία θα βάλει ξανά την χώρα σε δρόμο ανάπτυξης, κάτι που υπόσχεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Η λέξη ανάπτυξη είναι αυτή που παίζει όλα αυτά τα χρόνια απ’ όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, κι’ απλά είναι στο χέρι μας να εμπιστευτούμε εκείνον που αυτό που λέει το εννοεί. Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τους απερχόμενους που ούτε σ’ ένα σημείο της θητείας τους δεν κράτησαν το λόγο τους. Το ψέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Ο ΝΕΟΣ ΕΝΟΙΚΟΣ...
Φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος ένοικος του Μαξίμου με τις υποχρεώσεις να είναι τεράστιες. Στην πράξη θα αποδείξει όσα λέει, αν ο λαός του εμπιστευτεί την ψήφο του. Θα φανεί από την πρώτη μερα της ανάληψης της εξουσίας αν τηρήσει το λόγο του. Πρώτη εικόνα θα έχουμε από την επιλογή του υπουργικού σχήματος, το οποίο κατά τον ίδιο τον Κυριάκο θα είναι ολιγομελές. Από κει και πέρα, εδώ θα είμαστε να τα ξαναλέμε όπως εμείς ξέρουμε.

ΟΙ ΕΔΡΕΣ...
Τρακόσιοι υποψήφιοι, 22 κόμματα για 12 βουλευτικές έδρες είναι στο σκηνικό αυτών των εκλογών στην Ήπειρο. Αν όλα πάνε όπως δείχνουν, 8 από τις 12 περνούν στα χέρια της ΝΔ, έδρες που σήμερα είναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Απομένουν τέσσερις έδρες οι οποίες θα μοιραστούν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Από αυτές τις 12 έδρες δικαιούται και ο γυναικείος πληθυσμός, αρκεί οι Ηπειρώτες να κάνουν το αυτονόητο!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!
Την Κυριακή πρωί όλοι στις κάλπες και μετά στις παραλίες. Η ψήφος είναι ιερό δικαίωμα και ενίοτε παίζει το ρόλο βολιού. Αυτό το δικαίωμα δεν το εκχωρούμε για τίποτα και με τίποτα. Είναι δική μας υπόθεση να φέρουμε τα πάνω κάτω και δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεν εκδικείται κανείς τους πολιτικούς με τον αποχή αλλά τον ευατό του και τον τόπο του. Ψήφισε ό,τι κι’ όποιον θες, αλλά πήγαινε να ψηφίσεις, αν θες να λες ότι ήσουν ένας απ’ αυτούς που έστειλες στον αγύριστο τους Τζουμπέδες το 2019. Αν συλλογάσαι σωστά, σωστά θα κάνεις την επιλογή την Κυριακή. Επόμενο ραντεβού την Τετάρτη που θα είναι τα πράγματα διαφορετικά.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.