ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

16 συν 1!
16 συν 1 μείνανε για να αλλάξει η χώρα από τους σκιτζήδες που την πλάκωσαν πριν 4 ½ χρόνια. 16 συν 1 για να πάψει ο τόπος να ζει στις ψευδαισθήσεις και τα οράματα των «παλαιοπασόκων» που άλωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και από άλλη θέση είπαν να κάνουν πλιάτσικο σε μία περίοδο που η οικονομική ανέχεια έχει κάτσει για τα καλά στην Ελλάδα και δεν λέει να ξεκουμπιστεί!

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ...
Εκεί, κατά τις 9 το βράδυ της 7ης Ιούλη θα γίνει ο λογαριασμός μεταξύ πολιτών Ελλήνων και της κυβέρνησης και ανάλογα θα υπάρξει η «πληρωμή». Ωστόσο το έχουν πάρει χαμπάρι ότι όπου ναναι παίρνουν δρόμο και κάνουν ότι χειρότερο για να πείσουν το λαό ότι εκείνος έχει την ψευδαίσθηση ότι δεν κυβερνιέται καλά και κακό του κεφαλιού του αν τους στείλουν στον αγύριστο.

Η ΚΡΥΨΩΝΑ...
Διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία ο νέος «στρατηλάτης» Αλέξης και κρύφτηκε στο Μαξίμου για να τρομάξει το πόπολο επικαλούμενος εθνικό ζήτημα με εμπλοκή τουρκική σε Αιγαίο και Κύπρο. Πρόβλημα με Τούρκους ανακάλυψε ξαφνικά και νόμιζε ότι θα το έλυνε με σύσκεψη παρόντος του Καρανίκα. Σύγκλιση ΚΥΣΕΑ με στρατηγικό σύμβουλο τον Καρανίκα που ήταν ο μεγάλος πολέμιος της στράτευσης!

ΨΕΥΤΙΚΟ!..
Έστησε σκηνικό ψεύτικο μπας και διασωθεί από την συμφορά που τον περιμένει σε 16 συν 1. Καλά αυτός, έστησε σκηνικό Ελληνοτουρκικής σύραξης το οποίο τελικά αποδείχτηκε πομφόλιγα. Τόσο... μεγάλο όμως ήταν το ζήτημα που απασχόλησε την κυβέρνηση και συγκάλεσε ΚΥΣΕΑ, αφού να φανταστείτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Α΄ ΓΕΣ απολάμβανε την σφυρίδα και τα τσίπουρά του σε παραλιακό εστιατόριο των δυτικών προαστίων!

ΑΝΤΙ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ!
Κατά το στρατιωτικό δίκαιο τέτοιου είδους συνάξεις ΚΥΣΕΑ γίνονται στο φυσικό χώρο που είναι το Πεντάγωνο κι όχι το Μαξίμου όπως είδαμε να γίνεται προχθές. Θέλει ν’ απολαύσει το Μαξίμου μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα ο Αλέξης και το ευνοεί αυτό!

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ...
Που να τρέχει τώρα στο Πεντάγωνο ένας Τσίπρας και μάλιστα τώρα που έχουν σφίξει και οι ζέστες. Και που συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ ποιό το συμπέρασμα; Εκεί, κάτω από τις νερατζιές του Μαξίμου, κάτι ψέλισε για προστασία των ελληνικών συμφερόντων! Το άκουσαν δεν τ’ άκουσαν οι Τούρκοι λίγο τον ενδιέφερε. Απλά θεωρεί ότι έκανε το πατριωτικό καθήκον του για να μη του πει κανείς ότι δεν έκανε κάτι.

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ...
Έχει δρομολογηθεί η αποκαθήλωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με λίγο από ΣΥΡΙΖΑ και όσο πιο νωρίς το καταλάβει η Τσιπροπαρέα τόσο μικρότερος θα είναι ο νταμπλάς που θα τους βαρέσει σε 16 συν 1. Γράφω ΠΑΣΟΚ με λίγο από ΣΥΡΙΖΑ και εννοώ όλους εκείνους που έχουν μεταναστεύσει από το 2012 μέχρι και τους φρέσκους μετανάστες τύπου Ξενογιαννακοπούλου – Ραγκούση! Αυτοί οι δύο που από σκληροί υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι μεγάλοι θιασώτες και κοσμούν (;) τα ψηφοδέλτιά του!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...
Βάλτε όλους αυτούς τους μετανάστες δίπλα στους πρώην «πατριώτες» Κουίκ, Παπακώστα, Αντώναρο και δέστε πως καλοσχηματίζεται η κουρελού που έχει τα χαρακτηριστικά κυβέρνησης. Μία κουρελού η οποία υφάνθηκε από τον άλλο μεγάλο πατριώτη Πάνο Καμμένο ο οποίος αναπαύεται πλεόν στις δόξες του μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία και ο ίδιος φέρει ακέραια την ευθύνη.

Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Είμαι περίεργος να δω τι άλλο θα σκαρφιστούν οι εγκέφαλοι του Μαξίμου μέχρι τις εκλογές για να περιορίσουν το εύρος της ήττας. Θεός φυλάξοι μη τους μπει καμία ιδέα και αρχίσουν να πυροβολούν τους Τούρκους. Καθόλου δεν τους πάει στο μυαλό οτι η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και η όποια σύραξη από πλευράς Τουρκίας δεν θα είναι πράξη σωφροσύνης!

10 ΜΟΝΑΔΕΣ!
Όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ 10 μονάδες πίσω από την ΝΔ κι αυτό τον έχει κάνει τούρκο τον Αλέξη. Όσο κι αν θέλει να κρατήσει το χαμόγελο στα χείλη δεν τα καταφέρνει κι αυτό προδίδει τον φόβο του γι’ αυτά που έρχονται για τον ίδιο και τους Ρασπούτιν με τους οποίους συγκυβερνά.
Βγαίνει ο Αγγελής του Αρείου Πάγου που χειρίστηκε το θέμα της Novartis, μιλάει για στημένη υπόθεση από προϊσταμένους και αρχίζει να τρέμει το σύμπαν γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Κάνει λόγο για Υπουργό Ρασπούτιν ο οποίος κάποτε χαρακτήρισε την Novartis το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως ελληνικού κράτους και που διόρισε νύφες και παιδιά στο δημόσιο με 54.000 ευρώ μισθό το χρόνο.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!..
Ενώ γνωρίζουν τον Ρασπούτιν και μάλιστα συνεργάζονται μαζί του, κάνουν πως δεν ξέρουν και προκαλούν τον Αγγελή να πει το όνομά του! Τον λύκο έχουν, τον ντορό γυρεύουν ένα πράγμα! Ο Ρασπούτιν τελευταία κρύβεται κάτω από τα φουστάνια της εξουσίας την οποία θεωρούσε ότι θα την έχει μονίμως στα χέρια του!

ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ...
Θυμηθείται την ώρα που θα ξηλώνεται το κράτος παλιό ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ με δόση από παλιοΝεοδημοκράτες. Όλοι αυτοί οι ρεμπεσκιέδες θα ψάχνουν τρύπες να χωθούν μη τους πάρει η μπόρα με την οποία έτσι κι αλλιώς το σύστημα θα ξηλωθεί συνθέμελα. 4 ½ χρόνια αντί να κυβερνήσουν, έψαχναν τρόπο να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους κάτι όμως που τελικά δεν τους βγήκε.

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Η Ήπειρος είχε την τιμητική της την περασμένη Κυριακή αφού την επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε στο Μέτσοβο και πλήθος υποψηφίων γενικώς τον συνόδευαν για ν’ ακούσουν από τα χείλη του το ναι σε υποψηφιότητες. Κάποιοι ήταν τυχεροί, κάποιοι άλλοι όμως την έβγαλαν με μία χειραψία και μ’ ένα χτύπημα στην πλάτη. Έτσι κι’ αλλιώς, όλοι δεν χωρούν στη λίστα αλλά αργότερα ίσως χωρέσουν στην κυβερνητική μηχανή!

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ...
Επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα η στήλη έκανε εκτιμήσεις αραδιάζοντας ονόματα, κάποιοι φίλοι κακοκαρδίζονταν, γι’ αυτό και δεν έκρυβαν την στεναχώρια τους και τον θυμό τους ορισμένες φορές. Δεν φταίει όμως ο γιατρός όταν κάνει την διάγνωση της ασθένειας. Ο ίδιος ο Κυριάκος έχει τα δικά του κριτήρια με τα οποία κάνει τις επιλογές του. Έστω κι αν αυτές δεν είναι οι καλύτερες!

ΘΑ Τ’ ΑΚΟΥΣΕΙ!
Το τι θ’ ακούσει ο Κυριάκος μετά την ανακοίνωση ονομάτων δεν λέγεται. Οι «κομμένοι» κυρίως θα ψάχνουν να βρουν τους υπεύθυνους για τον αποκλεισμό τους και να δείτε που μερίδιο ευθύνης θα έχει και η στήλη που έκανε προγνωστικά. Όμως, αυτή την φορά έφεξε στον Κυριάκο και οι επιλογές είναι με κριτήρια Κυριάκου. Και τα... σκυλιά δεμένα!

ΤΟ ΤΑΜΑ...
Εκεί στο Μέτσοβο ο Κυριάκος εκπλήρωσε ένα τάμα που είχε να κάνει με τον Ευάγγελο Αβέρωφ και που τον έφερε σαν πρωτοπόρο στην ανάπτυξή του. Θεωρώ ότι θα γνωρίζει ο Κυριάκος ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο στον Κων/νο Μητσοτάκη να ηγηθεί της ΝΔ το 1985! Ο υπογράφων είχε την τύχη να το ακούσει από το στόμα του ίδιου του Αβέρωφ που μας παρότρυνε να βοηθήσουμε τον Κων/νο Μητσοτάκη διότι όποιος άλλος δελφίνος το πολύ-πολύ θα γίνονταν ένας υπουργίσκος.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
Μετά το Μέτσοβο ροβόλησε κατά Γιάννινα μεριά όπου συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, και όχι με τον νυν δήμαρχο. Μην ξεχνίομαστε ότι πρώτη επιλογή της ΝΔ για δήμαρχος Ιωαννίνων ήταν ο κ. Ελισάφ, άρα με «δικό» του άνθρωπο συναντήθηκε ο Κυριάκος συζήτησε θέματα και προβλήματα αυτοδιοίκησης. Το που κατέληξαν δεν έγινε γνωστό, αλλά θα το δούμε όταν γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος και θα ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση και τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής.

ΤΑ ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ;
Φαντάζομαι να ρώτησε και έμαθε τα καθέκαστα για την μεγάλη επιτυχία της εκλεκτής του για τον Δήμο Ιωαννιτών. Μια εκλεκτή την οποία δεν πήρε το μάτι μου πουθενά στην επίσκεψη Μητσοτάκη. Ελπίζουμε αυτό να μην έχει επίδραση στις εκλογές του Ιουλίου. Όλο αυτό το σκηνικό που δημιουργήθηκε στις εκλογές για το Δήμο Ιωαννιτών στο χώρο της Ν.Δ. ας γίνει παράδειγμα προς αποφυγή!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.