ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!
«…Άρα στις εκλογές της 26ης Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε.»! Αυτή είναι η εντολή προς τους απανταχού Νεοδημοκράτες την οποία έστειλε ο Μητσοτάκης από την Λειβαδιά των σαράντα παλικαριών! Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ο Κυριάκος είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναλαμβάνει και την ευθύνη των λεγόμενών του και των πράξεών του!

ΤΟ ‘ΠΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ!
«Σε δήμους όμως, όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημοκρατικό αξίωμα, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στον 2ο γύρο. Αυτό ζητάμε από τα στελέχη μας και είμαι βέβαιος ότι θα κινηθούν σ’ αυτό το πλαίσιο». Τα παραπάνω λόγια τα δακρύβρεχτα τα λέει ο γραματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Αυγενάκης στα Παραπολιτικά όταν διεπίστωσε ότι σ’ όλη την Ελλάδα τα έκαναν… μούσκεμα.

Η ΑΡΣΗ…
Σύμφωνα με τα παραπάνω, αίρεται φανερά το «χρίσμα» που έδιναν δημόσια τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων διαχωρίζοντας τους Νεοδημοκράτες σε παιδιά κι… απόπαιδα! Αυτη η ΝΟΔΕ που δεν έλαβε ποτέ την εγκύκλιο Αυγενάκη, διότι ο κ. Τζαρούχης τα είχε λυμένα τα ζητήματα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ…
Με το βλέμμα στραμμένο στην β’ Κυριακή ο Αυγενάκης κι ένας απίθανος κι άγνωστος Χαρδαλιάς δίνουν οδηγίες προς «ναυτιλομένους» που έτσι που το πάνε, θα το ρίξουν στην ξερά το σκάφος. Οδηγίες που οι πρώην εκλεκτοί των πελαγοδρομούντες δημόσια αποκαλύπτουν τις «συγγενικές» σχέσεις που επιθυμούν ν’ αποκτήσουν με τους απέναντι! Δηλαδή, τους «απέναντι» που θέλουν να τους αποκαθηλώσουν διότι επί 9 χρόνια τιμώρησαν αυτή την πόλη.

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ…
Η ίδια η «χρησμένη» δεν φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν της τις παραινέσεις Αυγενάκη – Μητσοτάκη και… παραχωρεί το χρίσμα στην Δημοτική αρχή έχοντας «στρατηγικό» σχέδιο όπως διατείνονται διάφοροι πρώην αναμορφωτές με το αζημείωτο φυσικά!

ΜΕΡΕΣ 2001!
Σας έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα οτι η ομάδα μας αυτή την περίοδο ζούσε ημέρες του 2001 όπου και τότε η «παράγκα» που άρχισε από την Αγ. Βαρβάρα και το Αιγάλεω και κατέληξε μέσω Λ. Αθηνών στον Πειραιά, ήταν εκείνη που κανόνιζε τα καθέκαστα με το αζημείωτο φυσικά.

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΚΑ…
Αυτή η νέα «παράγκα» ρύθμισε το φετινό πρωτάθλημα. Αρκετά, γι’ αυτούς, έμεινε στην Super league ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στείλτε τον μια βόλτα στους δεύτερους κι άμα βάλει μυαλό ας επανέλθει. Μάλιστα είχε και το… θράσος να φτάσει μέχρι την Ευρώπη είπαν και έβαλαν τις σφυρίχτρες και τα σημαιάκια να αναλάβουν δράση και το πέτυχαν μέχρι αυτή τη στιγμή!

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ…
Ένα αγώνα πριν το οριστικό τέλος του ΠΑΣ στην κατηγορία των μεγάλων θα πρέπει να γίνουν θαύματα για ν’ αποφύγει το μοιραίο. Γράφω θαύματα κι όχι θαύμα , διότι πρέπει να βάλει ο Θεός το χέρι του να κερδηθεί ο ΠΑΟΚ και να χάσουν όλοι οι άλλοι ομοιοπαθείς. Εκτός κι αν έλθει ο απομηχανής Θεός που λέγεται Βασιλειάδης και δεν επιμείνει στην αναδιάρθρωση και μένουν ως έχουν τα πράγματα!

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ…
Ακούγονται και γράφονται πολλά αυτές τις μέρες για τους υπεύθυνους που είχαν την ευθύνη της τύχης του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κι όλοι στρέφουν το βλέμμα τους στον προπονητή και στον Χριστοβασίλη. Φταίνε αποκλειστικά και μόνο εκείνοι, είναι το ερώτημα! Αυτά τα τριάντα αγόρια που είναι επαγγελματίες δεν έχουν καμία ευθύνη;

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
Φταίει ο «χοντρός», ακούστηκε να λέει μεγαλοπαράγοντας της περιοχής, ο οποίος είναι μεν φίλαθλος κι αγαπά την ομάδα, αλλά δεν έκανε και κάτι για να μην την κλέψουν οι επιτήδειοι που κατοικοεδρεύουν στο κλεινόν άστυ. Για όλα έχει άποψη, σε όλα μπορεί να δίνει λύσεις, την ομάδα όμως την άφησε στα χέρια κολασμένων!

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…
Τέσσερις βουλευτές, η μία εξ’ αυτών είναι υπουργός, έχει ο νομός μας στην κυβερνητική πλειοψηφία! Είδατε ποτέ εσείς κανένα ν’ ασχολείται με την ομάδα; Είδατε εσείς να βάλουν χέρι στον «απτόητο» και απερίγραπτο Βασιλειάδη, κάτι από υφυπουργός, για ν’ αλλάξει γνώμη και να παραπέμψει την αναδιάρθρωση για το αόριστο μέλλον και τότε που ο ίδιος θα είναι ένας απλός φίλαθλος;

Η ΦΙΕΣΤΑ…
Έγινε και μια φιέστα στο Δήμο την περασμένη εβδομάδα από την οποία απουσίαζαν όλοι οι βουλευτές όλων των κομμάτων όλης της Ηπείρου! Μόνο ο Κ. Τασούλας κάτι είπε στην Βουλή και σιγά μην ίδρωσε το αυτί κανενός Βασιλειάδη που το μόνο τους μέλημα ήταν το πως θα πάρει πρωτάθλημα ο κολλητός τους πιστολάς Σαββίδης! Το είδαμε τη Κυριακή το βράδυ όπου ο πρώτος Παοκτζής που συγκινήθηκε από την επιτυχία ήταν ο Ηπειρώτης Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Έτρεχαν τα ζουμιά από την συγκίνησή του που ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα ύστερα από τριάντα τέσσερα χρόνια. Για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ούτε που δείχνει να τον γνωρίζει, ούτε αυτός ούτε οι άλλοι βουλευτές και υπουργοί της Ηπείρου.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…
Γι’ αυτό σας λέω! Δεν είναι τίποτα τυχαίο σ’ αυτό τον τόπο που έχει μείνει τελευταίος στο χάρτη της Ευρώπης. Για έναν ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είχαμε να λέμε κι’ αυτόν τον στέλνουν στα τάρταρα σταυρώνοντάς τον για ν’ αναστηθεί ο ΟΦΗ της Κρήτης, γιατί των Κρητικών οι φωνές ακούγονται ενώ των Ηπειρωτών… μούγγα!

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ!..
Όσο για τον Χριστοβασίλη, είναι εκείνος που νόμισε ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι από εκκλησία και πήγαινε με το σταυρό στο χέρι. Αυτή την αγαθοσύνη του καλείται τώρα να διαχειριστεί κάνοντας τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις εν όψει του νέου καθεστώτος που ενδέχεται να βρεθεί η ομάδα. Ως τότε, θα πρέπει να περιμένουμε τι θα δείξει η τελευταία αγωνιστική του Αγ, Θωμά που ως… άπιστοι Θωμάδες δεν πιστεύουμε όσα θα γίνουν και στα οποία η ομάδα θα πρωταγωνιστεί σωζόμενη!
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…
Ήταν όνειρο και πάει η κατηγορία των πρώτων για την ομάδα μας. Όχι ακόμη! Ας μην προδικάζουμε πρωτού ακουστούν και τα τελευταία σφυρίγματα των διαιτητών, διότι περί πολλών σφυριγμάτων μιλάμε στην τελευταία αγωνιστική. «Είμαι σκληρός για να πέσω άδικα και ύπουλα», λέει ο Χριστοβασίλης στους συνεργάτες του και εξαντλεί κάθε μέσο αποκατάστασης της αδικίας… Ως τότε, κάποιοι λιπόψυχοι ας κρατήσουν τα «αναθέματα» για να μη χαρακτηριστούν και εχθροί της ομάδας. Δεν λέμε ότι δεν υπάρχει μία πικρία και μία αναστάτωση στον φίλαθλο κόσμο της Ηπείρου, αλλά ας κρατήσουν προς το παρόν τα πυρά για τους πάσης φύσεως εχθρούς.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ!..

Άλλο και τόυτο. Στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών μεταξύ των άλλων υπάρχει αίτημα για χορήγηση 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου κατασκευή κλωβών στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών! Ούτε μία ούτε τρείς! Πέμπτη παράταση είναι. Να σημειωθεί ότι το πρακτικό της δημοπρασίας εγκρίθηκε στις 15/5/2017 με έκπτωση 3%!

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ…
Ανάλογο έργο έγινε στο Δήμο Βέροιας όπου το πρακτικό εγκρίθηκε στις 7/12/2015 και το έργο έγινε αλλά με έκπτωση 62%! Κάντε συγκρίσεις και βγάλτε συμπεράσματα. Κάποιοι πίνουν εις υγείαν των αδέσποτων διασκεδάζοντας τις αντοχές των Γιαννιωτών, οι οποίοι περιμένουν ακόμη την διευθέτηση του ζητήματος. Το όλο έργο «αδέσποτα» στην πόλη έχει πολλές «ουρές» και όλα θα εξεταστούν στην ώρα τους.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!
Άλλο και τούτο! Για να δηλώσει συμπαράσταση στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο Θωμάς Μπέγκας ετεροχρονίστηκε διαβάζοντας ανακοίνωση του 2016! Ναι, φιλαράκια μου όπως σας το γράφω. Ευτυχώς που έρχονται εκλογές για να έχει την τιμητική του ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τώρα που έχει φτάσει η τύχη του λίγο πριν από τα στερνά του! Δεν είδα όμως πουθενά να τα βάζει ο Δήμαρχος με τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές που αγνόησαν παντελώς την πρόσκληση της προηγούμενης εβδομάδας!

ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ!
Στεναχωρήσαμε το φιλαράκι με το σχόλιο στο F/B για τις κορδέλες που «έκοψε» στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου ο Θωμάς Μπέγκας. Πήρε κατάκαρδα το ότι δεν είδαμε μια φωτογραφία που να κόβει μία κορδέλα σ’ ένα έργο ο νυν Δήμαρχος στη θητεία του! Τι να κάνουμε; Να μη λέμε την αλήθεια στον κόσμο; απατεώνες είμαστε που λέει και η Θεανώ; Όσο για τα likes, μπες και δες! Τι να κάνω που του έχω αδυναμία του μπαγάσα;

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.