ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ...
Αυτό δεν ξαναματάγινε! Επτά ώρες κλεισμένη η Πυρσινέλλα για να εγκαινιάσει τα γραφεία της παράταξής του ο Θ. Μπέγκας! Επτά ώρες κλειστή η πόλη των Ιωαννίνων για να ακουστεί η φωνή του Δημάρχου... Λουδοβίκου. Που δεν λες ότι ήταν ο Δήμαρχος που έκανε κάτι σημαντικό σ’ αυτή την πόλη και έπρεπε σώνει και καλά να επικρατήσει απόλυτη ησυχία για ν’ ακουστεί!

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ...
Από τα Γιάννινα πέρασαν προσωπικότητες Καραμανλής – Αντρέας – Αβέρωφ - Μητσοτάκης – Καραμανλής Β’ και κανείς δεν διανοήθηκε, ούτε τόλμησε να διακόψει την συγκοινωνία της πόλης. Μιλάμε για συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών και σε πιο άγριες εποχές. Εν τούτοις, η διακοπή της κυκλοφορίας γίνονταν καμία ώρα πριν την ομιλία τους και δεν άνοιγε μύτη!

Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Ετούτος ο Δήμαρχος, ο απερχόμενος, έδωσε διαταγή να διακοπεί η κυκλοφορία για να διαλαλήσει την πραμάτεια του και ν’ ακουστούν πιο δυνατά και καθαρά τα «θα» που θα αραδιάσει, διότι το «έγινε» δεν είχε θέση 40 μέρες πριν τις εκλογές. Το χθες προδικάζει το «αύριο» φίλε Θωμά και το «αύριο» δεν θα είναι και τόσο γενναίο μαζί σας!

ΤΟ... 2023!
Έγινε Δήμαρχος το 2014 ο Θωμάς Μπέγκας παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από τον Φ. Φίλιο και τον εαυτό του. Υποσχέθηκε τότε να κάνει την πόλη αγνώριστη και το πέτυχε. Πλήρως! Η πόλη είναι αγνώριστη από την εγκατάλειψη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Προχθές το βράδυ άρχισε να μιλάει για το 2023, που σημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει δημαρχία και τότε!

ΠΟΛΥΠΑΘΟ...
Πολύπαθο το 2023, το οποίο αρκετοί υποψήφιοι έχουν βάλει ως χρονικό σημείο – σταθμό! Η κ. Καλογιάννη ονόμασε την παράταξή της κάτι από 2023 χωρίς να το διευκρινίζει. Θα ολοκληρώσει το 2023 το έργο της στην πόλη την οποία θα κάνει σύγχρονη και λειτουργική ή τότε θ’ αρχίσει; Ας γίνει πιο σαφής για να μη μπερδεύεται ο κόσμος.

ΤΑ ΖΟΡΙΑ...
Ζορίζονται εκεί στην Πειραιώς και πήραν σβάρνα τα βουνά και τα ρουμάνια να βρουν υποψηφίους προθύμους να θυσιαστούν για τα κάλλη υποψηφίου τους. Μπόρα είναι, θα περάσει, φιλαράκια. Όταν φίλε Θανάση σας επεσήμανα τους κινδύνους και στην Θεσσαλονίκη και στην Άρτα κάνατε τα... Παγώνια. Μη ψάχνετε για θύματα να φορτώσετε τις ευθύνες. Οι πολίτες θα δώσουν τις λύσεις που πρέπουν και δεν χρειάζονται πλέον «δεκανίκια». Ας πρόσεχαν κι εκείνοι που, ενώ δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν.

Η ΤΑΞΗ!
Έβαλε τάξη στα οικονομικά του Δήμου, ακούστηκε να λέει ο Θ. Μπέγκας στην ομιλία του προχθές. Από αυτά που είπε υπήρξαν κενά μνήμης ή έγιναν... άλματα μνήμης 1,8 εκ. ευρώ έλλειψαν από τα ταμεία του Δήμου, τρεις ανθρώπινες ζωές χάθηκαν κι’ αυτό λέγεται «τακτοποίηση των οικονομικών»; Έτσι, για να μη ξεχνιόμαστε, κ. Δήμαρχε!
ΓΙ’ ΑΥΤΟ!!!
Τελείωσε το ΕΣΠΑ και γι’ αυτό δεν μπρορέσαμε να κάνουμε έργα, επανέλαβε ο Δήμαρχος, του οποίου το σύνθημα είναι η αλήθεια του έργου τους! Γιατί, ρε γαμώτο, οι Γιαννιώτες δεν βλέπουν ούτε ένα έργο για να του δώσουν καθαρή, νίκη από την πρώτη Κυριακή, όπως τόνισε στην ομιλία του και στην «κοσμοπλημμύρα» των 300 ατόμων που πλάκωσε στην Πυρσινέλλα; Αλήθεια, αυτοί που έγραψαν τον λόγο του κ. Μπέγκα είναι Γιαννιώτες, Ηπειρώτες, Έλληνες ή από άλλον πλανήτη;
ΕΠΙΜΕΝΕΙ...
Επιμένει ο πρόεδρος ΝΟΔΕ κ. Τζαρούχης ότι η ΝΟΔΕ Ιωννίνων ουδέποτε έγινε αποδέκτης της «εγκυκλίου» Λ. Αυγενάκη για κατάπαυση πυρών μεταξύ φίλιων τμημάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μόνο σε περιοχές όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψηφίου από τον χώρο της κεντροδεξιάς έλαβαν τέτοια επιστολή, επαναλαμβάνει και πουλάει... χαϊμαλιά σε ιθαγενείς! Μα που ζει τελικά ο Θόδωρας; Και στο Ανήλιο φτάνουν τα νέα, αν δεν το ξέρει!

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Ενοχλήθηκε φίλος «αναγνώστης» από την κριτική που ασκεί ενίοτε η στήλη στα τεκταινόμενα στην Ν.Δ., όχι σε τοπικό μόνο επίπεδο, αλλά και σε εθνικό. Δεν ενοχλείται όμως από κείνους που την έχουν δει παρεΐστικη τη δουλειά μέχρι και οικογενειακή υπόθεση! Άσε μην ξανανοίγουμε τα παλιά της «συγχωρεμένης» και χαλάμε καρδιές.

ΠΟΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ;
Τι είπε εκείνος ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης για το βραβείο Νόμπελ και σήκωσε πολύ κουρνιαχτό; Φαίνεται να έπαθε χαρά μέχρι... λυποθυμίας ο Βαγγέλης στο άκουσμα ότι ο Αλέξης έχει προταθεί για Νομπελίστας επειδή ξεπούλησε την Μακεδονία! Δεν εννοούσε αυτό που ακούσαμε αλλά κάτι άλλο που σκέφτηκε αλλά δεν του βγήκε, έτρεξε να τα συμμαζέψει η Ντόρα και δεν νομίζω να τα κατάφερε!

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ...
Δεν τους καταλαβαίνουμε αυτούς τους πολιτικούς. Αλλά λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν ορισμένες φορές. Που βρήκε ο Βαγγέλης τα καλά που θα έλθουν στη χώρα από μία ενδεχόμενη βράβευση του έλληνα Πρωθυπουργού; Η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών έχει διχάσει τη χώρα και από τη Λάρισα και πάνω δεν είναι να πατάει ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ. Λόγια αβροφροσύνης προς αχάριστους δεν οφελούν τέτοιες ώρες και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στέλνουν λάθος μηνύματα.

Η... ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ!
Τον καυμένο τον Γιαννούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτόν ντε που τον κανάκευε η Ν.Δ. στην ΕΡΤ 3 και κεινος έγινε προσκυνητής του Αλέξη. Είπε να κάνει μία βόλτα στα Γιαννιτσά να κόψει κλίμα ως υποψήφιος και έπαθε της ψυχής του τον τάραχο. Σαν σκυλί δαρμένο γύριζε από καφενείο σε καφενείο και εισέπραττε τα επίχειρα από τους πολίτες. Τι τα ήθελε αυτά τα πράγματα τέτοιες ώρες κι’ αυτός; Δεν είδε πως πέρασε o σύναδελφός του Κώστας Αρβανίτης μία εβδομάδα πρίν;

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ...
Φίλε Αλέκο, μεγάλη υπόθεση η συνέπεια λόγων και έργων. Το ένα τιμά το άλλο και τα δύο τιμούν εκείνον που τα τιμά. Δεν πρέπει η πολιτική σκοπιμότητα να μας παρασέρνει και να γινόμαστε «άτιμοι», δηλαδή να μη τιμούμε το λόγο μας όταν τον δίνουμε. Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση σε πονηρούς καιρούς, αλλά όταν άδομεν το άσμα «δεν πάω πουθενά – πουθενά» το εννοούμε. Αλλιώς, της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά!

ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ...
Η υπόθεση «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» έχει καιρό που σέρνεται και όποιος δεν το είχε καταλάβει μάλλον ζει σε άλλη πόλη. Έπρεπε να φτάσει ένα βήμα πριν από το γκρεμό για να ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία και να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω από την κανονικότητα!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
Εδώ και πολύ καιρό σέρνει η υπόθεση υποβιβασμού της ομάδας μέσω της αναδιάρθρωσης ή μη και μόνο ο Χριστοβασίλης με κάποιους λίγους δημοσιογράφους την πάλευαν την υπόθεση. Πριν από δύο μήνες περίπου μέσω του υπογράφοντος έγιναν γνώστες του ζητήματος βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος,οι οποίοι, αν και προσπάθησαν, εν τούτοις ουδέ κατάφεραν. Το κατάφεραν όμως συνάδελφοί τους από την Κρήτη και έβγαλαν στον αφρό τον ΟΦΗ τους μέσω Παναθηναϊκού ή μέσω αθωωτικών δικαστικών αποφάσεων! Φαίνεται πως η Κρήτη έχει τα δικά της κονέ κι αυτό αποδεικνύεται με μία φωτογραφία στην οποία ηγεσία του ΟΦΗ με κυβερνητικούς είναι όλοι μία μεγάλη οικογένεια!

Η ΕΥΘΥΞΙΑ...
Έγραψα προχθές για την ευθυξία της περιφερειακής συμβούλου κ. Ταπρατζή, η οποία, προς τιμήν της παραιτήθηκε από την θέση της για να διεκδικήσει τον Δήμο Αρταίων. Για την τάξη των πραγμάτων να κάνω αναφορά σ’ εκείνη που άνοιξε τον δρόμο της ευθιξίας και παρέδωσε το αξίωμά της πρώτη κι’ αυτή είναι η Νατάσα Τύρου – Ούζα, η οποία κατευθύνεται προς τον Δήμο Ιωαννιτών με το συνδυασμό του Μωυσή Ελισάφ. Μη με ρωτήσετε για άλλα... προσώπατα, διότι δεν έχω νεώτερα!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Α. ΦΟΥΣΑ...
Στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα είναι αφιερωμένο το νέο βιβλίο του Αντώνη Φούσα. Το ζήτημα όπως το γνώρισε, το έζησε, το διαχειρίστηκε ο ίδιος, ο οποίος έπαιξε έναν πολλαπλό ρόλο ως Ηπειρώτης, ως νομικός και ως πολιτικός. Μέσα σε 590 σελίδες ο Α. Φούσας κατάφερε να περάσει ένα μεγάλο κομμάτι του Βορειοηπειρώτικου Ελληνισμού αποκαλύπτοντας παλιές σκοτεινές πτυχές του ζητήματος.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ...
Δεν υφίσαται ζήτημα Αλβανοτσάμηδων λέει σε κάποιο σημείο του βιβλίου του ο κ. Φούσας και τεκμηριωμένα αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις από την πλευρά της Αλβανίας που έχει στο νου της την Μεγάλη Αλβανία. Ένα ζήτημα που κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στο προσκήνιο πότε από την επίσημη Αλβανική κυβέρνηση και πότε από τους Εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας. Το βιβλίο του αυτό ο Α. Φούσας θα το παρουσιάσει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα και θα έχει πολύ ενδιαφέρον, διότι ειναι λίγες οι φορές που έχουμε τέτοια αφιερώματα στον ξεχασμένο ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Τίτλος του βιβλίου, «Το δάκρυ του ελληνισμού». Ένας από τους παρουσιαστές του θα είναι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.