ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΝ!..
Φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής από τις δημοτικές εκλογές κι’ ακόμη από το Δήμο Ιωαννίνων ξεφουρνίζουν ΘΑ! Όλοι μιλούν σε χρόνο μέλλοντα και όλοι κινούνται στον ίδιο χρόνο. Θα φτιάξουν λένε από το Πνευματικό Κέντρο, θερινό σινεμά δίπλα στον Πολυχώρο «Χατζή» και παρουσίασαν ένα «μακέτο» με καρέκλες και διαχωριστικό στο οποίο θα βρίσκουν καταφύγιο οι θερινοί θεατές των Ιωαννίνων! Μάλιστα, αυτό το «μακέτο» το διατυμπάνισαν τόσο που κάποιοι πίστεψαν οτι το ίδιο βράδυ θα παρακολουθούσαν ελληνική ταινία σαν τότε στον ΟΡΦΕΑ!

ΤΟ ΜΑΚΕΤΟ...
Τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ο πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου, τις ζυγές ή τις μονές μέρες, θα σας γελάσω, βρίσκεται στα ΜΜΕ ενημερώνοντας για το πλούσιο έργο(!) στον χώρο του πολιτισμού και για τους ρυθμούς αυτού που ζει αναπνέει και κινείται η πόλη. Τώρα να και το «μακέτο», το οποίο θα καλύπτει τις κινηματογραφικές ανάγκες των Γιαννιωτών!

ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!
Θα ζήσουμε παλιές εποχές των θερινών σινεμά, υπόσχονται ο Πρόεδρος με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα (συγνώμη που δεν τον προσφωνώ με το μικρό του) όπως το σίγουρο θα είναι ότι θα αναβιώσει το τσίπς, σάμαλι, κωκ, λεμονάδες, πορτοκαλάδες, βυσινάδες, λέγετε παιδιά λέγετε»! Τέτοιες εκπλήξεις μας περιμένουν από το επόμενο καλοκαίρι διότι τα «μακέτα» προσφέρονται μόνο προεκλογικά!

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ...
Αν για το «μακέτο» η Δ.Α. επαίρεται, τι να πει και η Δημοτική Αρχή Γκόντα που πήρε τα σφαγεία και τα έκανε πραγματικό στολίδι και πραγματικό χώρο πολιτισμού τον οποίο απολαμβάνει ολόκληρη η Γιαννιώτικη κοινωνία κι όχι μόνο! Ολόκληρη η περιοχή ήταν απαξιωμένη λόγω των σφαγείων και των ταμπάκικων και μετατράπηκε σε μια όαση η οποία προσφέρεται για κάθε είδους αναψυχή.

ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ...
Πολεμήθηκε η περίοδος Γκόντα για τις παρεμβάσεις ανάδειξης της περιοχης και μάλιστα ακόμη κι’ από κείνους που έβλεπαν τις περιουσίες τους ν’ αποκτούν μια αξία και μια αίγλη. Όμως το έργο έμεινε από τα Ταμπάκικα μέχρι την λεωφόρο Παπούλια και απολαμβάνουν σήμερα οι Γιαννιώτες με όλες τις αισθήσεις. Σ’ αυτό το τεράστιο έργο ήλθαν σήμερα και 60 μέρες πριν από τις εκλογές να προσθέσουν το «μακέτο» για να διακαιολογήσουν την παρουσία τους!

ΜΗΔΕΝ!
Να δειτε που η ιστορία θα καταγράψει ένα πελώριο «μηδέν» στην σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία σε λίγο τελειώνει το βίο της. Δεν το λέω εγώ αλλά ολόκληρη η τοπική κοινωνία η οποία έχει ταϊστεί με ένα τεράστιο παραμύθι και φαίνεται να μη το μασάει τελικά. Θα μείνει ως η Δ.Α. που πέτυχε το απόλυτο μηδέν και δεν εννοεί να το καταλάβει. Δεν εννοεί να καταλάβει οτι οι πολύτεκνοι δεν βρέθηκαν ξαφνικά στο διάβα τους τις τελευταίες μέρες κι’ άρχισε να τους παραμυθιάζει ο αντιδήμαρχος με ανύπαρκτες παροχές.

ΤΟ ΤΑΞΙΜΟ...
Μόνο... παιδιά δεν τους έταξε ο κ. Γιωτίτσας σε επίσκεψή του στο Σύλλογο Πολυτέκνων. Έχουν φροντίσει οι ίδιοι οι πολύτεκνοι γι’ αυτό με το παραπάνω! Σας μιλάει ένα παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας, εννιά παιδιά έφεραν στη ζωή οι γονείς μου και ξέρω πολύ καλά απ΄τις ανάγκες και υποχρεώσεις μιας πολύτεκνης οικογένειας κανένα παιδί, καμία πολύτεκνη οικογένεια δεν χόρτασε με λόγια, ούτε ντύθηκε, ούτε πήγε σχολείο να μάθει γράμματα με προεκλογικές υποσχέσεις. Ας μετρούν λοιπόν τα λόγια και τις υποσχέσεις τους όταν μιλούν για πολύτεκνους.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ...
Καμιά τριανταριά χιλιάδες ευρώ κόστισε το δωρεάν internet στο Ζαγόρι με δώδεκα σημεία κεραιών και σχεδόν κάλυψη σε όλα τα χωριά του Ζαγορίου. Βάλτε αυτό το κόστος και την κάλυψη δίπλα σε ανάλογη σε άλλο Δήμο με κάλυψη μόνο μιας πλατείας ενός δημοτικού διαμερίσματος και κυρίως το κόστος των περίπου 230.000 κι ελάτε να κάνουμε λογαριασμούς!

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ...
Μόλις πρόσφατα μάθαμε ότι στο Ζαγότι κάτοικοι και επισκέπτες θα εξυπηρετούνται μέσα από ελεύθερη πρόσβαση σε INTERNET και δεν θα χρειάζεται να τρέχεις σε διάφορα μαγαζιά για να ψάχνεις σήμα. Αυτό το κατάφερε ο Δήμος Ζαγορίου και το διατυμπανίζει και καλά κάνει, αν βέβαια ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μόνο δύο-τρία χωριά υπολείπονται σ’ αυτή την παροχή και τα οποίασύντομα θα ευτυχήσουν κι’ αυτά να μπουν στην σύγχρονη τεχνολογία.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ...
Πριν δέκα χρόνια η τότε Δημοτική Αρχή προσπάθησε να μπει στην τεχνολογία και ανέθεσε σε εταιρεία να κάνει κάτι ανάλογο με το Ζαγόρι για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πρωτοποριακή ενέργεια του Δήμου τότε που έδειχνε το δρόμο και σ’ άλλους Δήμους να μπουν στο δρόμο του διαδικτύου. Κάτι δεν πήγε καλά και μόλις άλλαξε χέρια ο Δήμος αμφισητήθηκε το όλο έργο με αποτέλεσμα να μπουν οι διάφοροι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και να διαπιστώσουν διάφορες παραλείψεις!

Ο ΧΑΜΟΣ...
Έκτοτε ένας χαμός έγινε και άτομα εμπλέκονταν στο εγχείρημα, αιρετοί και μη, έχουν ανοίξει δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη η οποία ακόμη ερευνά το όλο ζήτημα, βάζοντας στο κάδρο πολύ κόσμο. Ωστόσο, τα 230.000 ευρώ για internet στην πλατεία Μετσόβου σε σχέση με τα 30.000 ευρώ του Δήμου Ζαγορίου, αν καλά κάνω τους λογαριασμούς, μάλλον μια απόσταση την έχουν! Ας τα δει αυτά τα ζητήματα ο αρμόδιος εισαγγελέας, οποίος εκ νέου ερευνά την υπόθεση κι’ αν βρει παραλείψεις και διαφορές, τότε ν’ αποφασίσει ανάλογα...!

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Όλα τα παραπάνω με αφορμή την είδηση που έρχεται από το Ζαγόρι και από μία είδηση που έρχεται από το Δικαστικό Μέγαρο, κατά την οποία η υπόθεση «INTERNET» στο Μέτσοβο ξαναεξετάζεται από την εισαγγελική αρχή. Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την «εγκατάσταση» του δικτύου στο Μέτσοβο κι’ ακόμη στον τόπο τα βιολιά. Μάλιστα, πέρασαν τρεις Δημοτικές Αρχές και πάνε για τέταρτη και το ζήτημα απασχολεί και την κοινή γνώμη και τις διάφορες αρχές της χώρας.

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ...
Πρωτοφανή τα επεισόδια που έγιναν στην Κόνιτσα εις βάρος παιδικών μεταναστών, κάτι που δεν περιποιεί τιμή σε κανένα, πόσο μάλλον στην περιοχή η οποία δεν έχει δείξει σημάδια ρατσιστικής αντιμετώπισης. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε νεαρά παιδιά χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος κι’ αυτό στιγματίζεται. Δίκαια η αντίδραση και της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της δομής, η οποία έχει την ευθύνη της προάσπισης των συμφερόντων των παιδιών.

ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ...
Επεισόδιο δεν είχαμε μόνο στην Κόνιτσα αλλά και στους καταυλισμούς Κατσικά και Αγ. Ελένης. Κάθε τόσο γινόμαστε δέκτες άγριων καυγάδων και μαχαιρωμάτων μεταξύ τους γίνονται πολλές φορές ως ξεκαθαρίσματα λογαρισμών μεταξύ εθνοτήτων! Γι’ αυτούς τους καυγάδες γιατί δεν υπάρχουν ανάλογες αντιδράσεις από υπεύθυνους; Γιατί δεν υπάρχει ανάλογη κατακραυγή όπως, δικαίως, έγινε για την Κόνιτσα, τελικά, στοχοποιούνται μόνο οι Κονιτσιώτες κι όχι όλοι όσοι εμπλέκονται στο φαγοπότι που έχει στηθεί μέσω ΜΚΟ;

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ!
Με ανοιχτές αγκαλιές υποδέχονται οι κάτοικοι του «Βορείου τεμαχίου ένα - ένα τα κυβερνητικά στελέχατα και κάθε τόσο τους περιποιούνται! Μετά τον Κουβέλη και την Γεροβασίλη, νάτον τον περιβόητο Νίκο Παππά να δοκιμάζει τα νεύρα και τις αντοχές των πραγματικών Μακεδόνων, ο οποίος δήλωσε ότι το «Μακεδονία ξακουστή, όπως τραγουδιέται παραπέμπει στα Σκόπια! Τι είπε ο άνθρωπος! Ρε σεις, ας τους αγοράσει κάποιος λίγη τσίπα κι’ ένα φίμωτρο!

Η... ΛΑΤΡΕΙΑ!
Πήγε στο Κιλκίς ο σύντροφος Παππάς, γιος του πατέρα Παππά που τζάμπα δούλευε στον ΟΑΣΘ και που η κόρη της συντρόφου του έγινε πρώτα υπουργός και τώρα πάει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και μιλούσε σε άδεια αίθουσα! Τόση... λατρεία εισέπραξε από το... πλήθος των πενήντα νοματαίων. Όχι, συλλήψεις προληπτικές δεν έγιναν, ύστερα από τη μαλ...ία που έκαναν στα Γιαννιτσά με τον Κουβέλη!

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...
Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κι’ άλλοι πολλοί υποψηφιοι θ’ επισκεφτούν την Ήπειρο τις επόμενες μέρες κι’ εν’ όψει πάσης φύσεως εκλογών. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ως υποψήφιος ευρωβουλευτής θα οργώσει την Ήπειρο κατά μια πληροφορία 1,2,3 Απριλίου, ενώ ο Α. Σαμαράς θα έλθει 14 του μηνός, 27 Απριλίου έρχεται ο Θόδωρος Κασσίμης για να παρουσιάσει το βιβλίο του δημοσιογράφου Ν. Στέφου που αναφέρεται στον Κ. Καραμανλή!

ΑΚΡΑ ΣΙΩΠΗ
Εν τω μεταξύ, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για τον συνδιασμό της ΝΔ στην ΉΠΕΙΡΟ. Ενώ κάθε τόσο ανακοινώνονται ονόματα υποψηφίων σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σε Ήπειρο απόλυτη τσιμουδιά! Τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Ιωαννίνων και ποιος να πρωτοπάρει, κυρίως από τους άντρες που είναι λίγες θέσεις για να καλύψουν τις πολλές επιθυμίες! Δεν θα μπει σε ονοματολογία αντρών η στήλη γιατί τα πράγματα αγρίεψαν και σοβαρεύουν. Ακούγονται όμως πολύ έντονα τα ονόματα των γυναικών που έχουν ένα προβάδισμα και πρόκειται για την Μαρία Κεφάλα, Παιδίατρο – πρώην πρόεδρο ΝΟΔΕ, την δικηγόρο Μαρία Τσολάκη, πρώην υποψήφια βουλευτή Ν.Δ. στο Νομό και την Δήμητρα Γκατζόγια, Εκπαιδευτικό.

ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Εγκύκλιο προς τα κατά τόπους κομματικά όργανα και προς μέλη του κόμματος στέλνει ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης και τους καλεί σε ετοιμότητα εν όψει εκλογών. Μέσα απ’ αυτή την επιστολή ψάχνει και εθελοντές για εκλογικούς αντιπροσώπους και γενικά ζητά βοήθεια δια πάσαν χρήση! Αφού κατάφεραν να τα κάνουν μπάχαλο σ’ όλη την Ελλάδα με τις επιλογές, τώρα ψάχνουν για εθελοντές να βγάλουν την λάντζα! Ας πρόσεχαν, αν δεν βρουν προθύμους, αυτός και ο Νικήτας Κακλαμάνης!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.