ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ...
Κόσμος και κοσμάκης στην κοπή της πίτας στο Επιμελητήριο της Θεσπρωτίας, με τον κατά... συρροή πρόεδρο Αλέκο Πάσχο να έχει τον πρώτο και κύριο λόγο στην εκδήλωση. Υποψήφιοι παντός καιρού και παντός σχηματισμού ήταν εκεί και αντάλλαξαν ευχές πρωτοχρονιάτικες και ο ένας εύχονταν στον άλλο καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ...
Μεγαλόκαρδος και μεγαλόψυχος ο Αλέκος Πάσχος, έδωσε τον λόγο χαιρετισμού σε εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα κι όχι μόνο. Κάποιοι δεν άφησαν την ευκαιρία είτε για να κάνουν τον δικό τους απολογισμό ή να χαράξουν τα δικά τους οράματα για τον τόπο τους, ο οποίος κατά άλλους βγήκε από την απομόνωση (βλέπε Μάριος Κάτσης) είτε μπήκε ακόμη βαθύτερα σ’ αυτή!

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Μετριόφρων ο Αλέκος Πάσχος, έκανε τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς που για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας είχε θετικό πρόσημο, τονίζοντας ότι έγιναν πολλά αλλά χρειάζονται ακόμη περισσότερα για να έλθει στα ζύγια του ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσπρωτίας, αλλά και της Ηπείρου γενικότερα, αφού ο ίδιος τυγχάνει να είναι εκλεγμένος πρόεδρος όλων των Επιμελητηρίων της Ηπείρου.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!
Η επιμελητηριακή δραστηριότητα του Αλέκου Πάσχου δεν του αποκλείει την εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα της Θεσπρωτίας, αφού το ΚΙΝΑΛ τον έχει στους εκλεκτούς του για υποψήφιο βουλευτή στις επόμενες εκλογές. Μπορεί ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, εν τούτοις ο Αλέκος βρίσκεται επί ποδός και επικοινωνεί με τον «λαό» του, ο οποίος στο πρόσωπό του βρίσκει έναν δουλευταρά που μπορεί να βοηθήσει τον τόπο του κι από αυτό το μετερίζι. Αν όλα πάνε καλά κι από μας καλή επιτυχία, φίλε Αλέκο!

❁ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...
«Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα» ή ντερντιλίδικος χορός χορευόμενος από εξαπατηθέντα «σύζυγο» και σύντροφο, τον Πάνο Καμμένο, που την πάτησε από το πρώην ταίρι του, τον Αλέξη Τσίπρα. Νταλκαδιάρικος χορός του Πάνου που τον έσερνε με βαρειά βήματα σε σκυλάδικο της Αθήνας, για να καταπιεί τον χωρισμό που έπαθε από την καρέκλα που τέσσερα ολόκληρα χρόνια την είχε ραμμένη στα καπούλια του!

■ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...
Ακούς εκεί! Ο Παπαχριστόπουλος! Η Κουντουρά που ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου! Ο Τέρενς Κουίκ που έστησε καριέρα ως Μακεδονομάχος και τώρα παρέδωσε στους αγαρηνούς την Μακεδονία! Οι πουλημένοι και εξαγορασμένοι σύντροφοι του Πάνου, που εκείνος τους πότιζε ροδόσταμο κι εκείνοι του το επέστρεψαν σε φαρμάκι, που το ήπιε μονορούφι!

❖ ΨΥΧΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ!
Είσαι ένας αδίστακτος ψυχρός εκτελεστής, λέει ο Πάνος! Είσαι ένας αχάριστος και πονηρός πολιτευτής που μόλις κατάλαβα ότι πήγαινες να μου την φέρεις σου την έφερα εγώ, για να σε γλυτώσω μη γίνεις ο νέος Σαμαράς! Όπως σας τα γράφω, φίλοι μου! Τα έλεγαν τα δύο συντρόφια στη Βουλή και είχαν ξεχάσει τη λέξη τσίπα πως γράφεται!

❁ ΤΟ ΦΕΣΩΜΑ...
Παιδιά για υιοθέτηση Αλέξης - Πάνος! Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που τέσσερα χρόνια φιλιούνταν, αγκαλιάζονταν με όραμα την διάσωση της χώρας από τα μνημόνια. Την φέσωσαν καμιά 200αριά δισ., έτσι λένε οι ειδικοί και τώρα θρηνούν και οδύρονται για το κακό που τους βρήκε, επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους συμπεριφερόμενοι ως απατημένοι σύζυγοι!

■ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ...
Χωρισμός από στέγης και κλίνης Αλέξη - Πάνου και μόνο βελούδινος δεν ήταν. Την είχαμε προβλέψει προ πολλού την κατάληξη αυτού του «γάμου» και καθόλου δεν ξαφνιαστήκαμε από τα όσα βλέπουμε, ακούμε και ζούμε τον τελευταίο καιρό. «Πήγες να μου ρίξεις την κυβέρνηση και σε πήρα χαμπάρι και σε πέταξα έξω», ακούστηκε να λέει ο Τσίπρας στον Καμμένο. «Με εξαπάτησες και με εκτέλεσες εν ψυχρώ», απαντά ο άλλος και κλείσανε με ποιηματάκια τον «έγγαμο» βίο τους!

❖ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ...
Για νέα δωροδοκία και αποστασία που δεν την περίμενε, μίλησε ο Πάνος, επειδή κάποιοι δικοί του κατσικώθηκαν στις υπουργικές καρέκλες και πούλησαν την Μακεδονία! Δέστε τώρα ποιος μιλάει για αποστασία. Εκείνος που φόρτωσε ένα βράδυ κάμποσους μνημονιακούς και έφυγε από τη Ν.Δ. για να γίνει στη συνέχεια αριστερός επαναστάτης της... φακής, αποκαλώντας τους Συριζαίους συντρόφους του. «Τώρα κλαις, γιατί κλαις», είναι το άσμα που του αφιερώνει ο λαός, τον οποίο τόσο άγρια δούλευε επί τέσσερα χρόνια εξουσίας.

❁ Ο ΒΑΡΥΣ ΠΟΝΟΣ...
Τόσο πολύ στοίχισε το διαζύγιο στον Πανούλη, τον και μπούλη αποκαλούμενο, που την ίδια νύχτα γύριζε τα νυχτομάγαζα και έριχνε ζεϊμπεκιές για να πνίξει τον πόνο του. «Αν δεν είχα και σένα τι θα ήμουν στη γη, μπορεί αλήτης να’μουνα, θα’χα καταστραφεί», χόρευε και ξαναχόρευε και πουθενά να καταπιεί το ξεπούλημα που έφαγε από τον πρώην αγαπημένο του. «Αυτά που λες εγώ τα ακούω βερεσέ», του απαντούσε ο Αλέξης από το Μαξίμου, που κρατούσε την κοιλιά από τα γέλια για την κασκαρίκα που έκανε στον μπούλη! Έτσι πηδάει η αριστερά την ακροδεξιά, φαίνεται να ουρλιάζουν στο Μαξίμου και ακούγεται μέχρι το εξοχικό της Σύρου, της πεθεράς του Πάνου!

■ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ...
Και το όνομα αυτής «Ζαγόρι Νέα Εποχή». Έτσι ονομάζεται η παράταξη που ίδρυσε ο Γιώργος Σουκουβέλος και με την οποία θα διεκδικήσει τον Δήμο Ζαγορίου για να τον επαναφέρει στην κανονικότητα, όπως λέει ο ίδιος. Ο Γιώργος Σουκουβέλος έχει διατελέσει δήμαρχος στο Ζαγόρι και με το πέρασμά του από κει έβαλε την σφραγίδα των μεγάλων αλλαγών. Με την επιστροφή του θέλει, λέει, να συνεχίσει το έργο του από κει που το άφησε, αλλά τούτη τη φορά σε όλο το Ζαγόρι, αφού είναι ένας Δήμος. Εδώ θα είμαστε να το δούμε και να πράξουμε κι εμείς ανάλογα με τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής, όταν αυτή θα περάσει στο «Ζαγόρι Νέα Εποχή»!

❖ ΟΙ ΝΕΟΙ...
Δύο νέες υποψηφιότητες έσκασαν τελευταία στον Δήμο Μετσόβου, εκτός εκείνης βεβαίως του τωρινού δημοτ. συμβούλου Θεόφιλου Σούλτη. Και είναι αυτές του Σπύρου Βασιλείου, οικονομολόγου και πρώην προέδρου ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και του Θεόδωρου Δασούλα, που είναι επιχειρηματίας και που στο παρελθόν έχει ξαναναμειχθεί στα δημοτικά πράγματα και μια αναστάτωση την έφερνε στο Μέτσοβο. Αυτοί οι δύο υποψήφιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νυν δήμαρχο, ο οποίος ξανακατεβαίνει για να ολοκληρώσει το έργο του (;) όπως λέγεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Θυμηθείτε ότι στις προεκλογικές μάχες του Μετσόβου θα στοιχειώσει αυτή η ιστορία με τα wifi που τόσο πολύ ταλαιπωρεί τον Δήμο εδώ και μία δεκαετία και που δεν λέει να σταματήσει αν η Δικαιοσύνη δεν πει τον τελευταίο λόγο. Εκεί, στο Μέτσοβο καλά ξεμπερδέματα!

❁ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ...
Μια ακόμη υποψηφιότητα από τον χώρο της κεντροδεξιάς στην Κόνιτσα και είναι αυτή του Νίκου Εξάρχου, ο οποίος εκ νέου διεκδικεί την διοίκηση και την διαχείριση του ακριτικού Δήμου. Ο κ. Εξάρχου και στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τον Δήμο Κόνιτσας, συμμετέχοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για τον τρόπο με τον οποίο διαχρονικά ασκείται η εξουσία σ’ αυτό. Αυτή τη φορά ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα.

■ Η «ΤΙΜΗΤΙΚΗ»...
Την «τιμητική» του είχε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας του ΣΥΡΙΖΑ Πρεβέζης τις περασμένες μέρες, όπου κάποιοι ανεγκέφαλοι τον στοχοποίησαν με πανώ και φέιγ βολάν που στηλίτευαν την θέση του στη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν σκιάζομαι, τους είπε ο Κώστας Μπάρκας, ο οποίος θεωρεί ότι έκανε το πατριωτικό του καθήκον. Τον Μπάρκα ρε παιδιά; Και μ’ αυτόν τον τρόπο; Σιμά - κοντά οι εκλογές και δείξτε του τότε την απέχθεια προς την πράξη «προδοσίας» που του χρεώνετε! Αλλά όμως τον Μπάρκα;

❖ ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ;
Μου είπαν ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θ. Τζαρούχης στην συγκέντρωση - ομιλία - κοπή πίτας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ρωτούσε αν ανάμεσά τους ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης! Μαύρο χιούμορ ή άγνοια κινδύνου για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εκείνη την ημέρα; Δεν πρόκειται να μπει η στήλη στην ουσία των γεγονότων που είδαν το φως, από σεβασμό σε πρόσωπα που διασύρονται ίσως, αλλά μόνο πλάκα δεν μπορεί να σπάει κανείς με τέτοιου είδους ζητήματα και κυρίως όταν πρέπει να σιωπούν!

❁ Η ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ...
Στην παραπάνω εκδήλωση μίλησε η αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία προσπάθησε να δώσει έναν τόνο νίκης της Ν.Δ. σε εκλογές παντός είδους! Αν τα κατάφερε ή όχι δεν το ξέρω γιατί δεν ήμουν εκεί. Όμως, η στοχοποίηση της Ν.Δ. από τον Κώστα Βαξεβάνη πλανώνταν στην εκδήλωση και οι περισσότεροι ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες γι’ αυτή τη στοχοποίηση. Από τα καλά νέα στελέχη η Σοφία, βγάζει αρκετή «λάντζα» στο χώρο της αντιπολίτευσης. Μάλλον σε όχι και πολύ καλή εποχή βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για τα πολιτικά δρώμενα, έτσι όπως τα όρισαν οι διάφοροι Κακλαμάνηδες που είναι οι πρώτοι διδάξαντες την ανυπακοή. Μια άλλη φορά, Σοφία, ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.