ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ...
Μόνο στη μνήμη και στους αγώνες των φοιτητών κυρίως δεν είναι αφιερωμένη η επέτειος του Πολυτεχνείου. Είναι ένα έθιμο όπου «γιορτάζεται» κάθε χρόνο ο μπαχαλακισμός των δυνάμεων εκείνων που ψάχνουν ρόλους για να κυβερνήσουν τη χώρα. Σαράντα πέντε χρόνια μετά και συνεχίζεται το ίδιο «πάρτυ» με μολότωφ και με καταστροφές περιουσιών του κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΤΟ «ΕΘΙΜΟ»...
Τηρήθηκε κι εφέτος το «έθιμο» με μεγαλοπρέπεια, με διαφορετικούς όμως πρωταγωνιστές. Οι πρώην από μέσα άλλαξαν θέσεις και τώρα πήγαν με τους απ’ έξω και για τέσσερα χρόνια τώρα παίζουν το ίδιο θέατρο. Άλλαξαν τα κοστούμια και τις γραβάτες, άλλαξαν και φίλους και είχαν το θράσος να ξαναπουλήσουν επαναστατικότητα και αντιαμερικανισμό! Αιδώς Αργείοι Αμερικανοαριστεροί!

ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ!..
Έβγαλαν από τις ντουλάπες ή πήγαν στο γιουσουρούμ και προμηθεύτηκαν αμπέχωνα και νάτοι σαν... γύφτικα σκεπάρνια και υπό ισχυρή αστυνομική προστασία πήγαν στο Πολυτεχνείο για κατάθεση στεφάνου, όπου τους περίμενε όμως έκπληξη! Ποια έκπληξη, αλλά λέμε τώρα. Τα δικά τους παιδιά ήταν εκείνα που ήταν οι από μέσα τα οποία είχαν διδαχτεί τη δική τους τέχνη του μπαχαλακισμού.

ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ!
Την ημέρα στα σαλόνια της Αμερικάνικης Πρεσβείας με γραβάτες και σμόκιν, τα βράδια στα κάγκελα της ίδιας Πρεσβείας και του Πολυτεχνείου. Μπαχαλάκηδες είναι οι άλλοι κι όχι μ...κες που τους πέρασαν οι Σκουρλέτηδες, οι Παππάδες και ένας πηθικάνθρωπος ο οποίος ενίοτε παίζει και το ρόλο του πατριώτη. Απ’ έξω οι δημοκράτες τύπου Μανιού, κι από μέσα τα... φασισταριά που δεν τους επέτρεπαν να τιμήσουν τους πεσόντες!

ΟΙ... ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Φασίστες όλοι όσοι δεν ακολουθούν την κυβερνητική πολιτική και δημοκράταροι όλοι όσοι ξεπουλούν τα ιερά και τα όσια της φυλής. Εκείνοι που εξέθρεψαν την αναρχία κι έκαψαν την Αθήνα δέκα χρόνια πριν, τώρα που πέρασαν στο ρόλο των εξουσιαστών τα βλέπουν όλα όσα γίνονται φασιστικά μετατρεπόμενοι σε γενίτσαρους πρώτης τάξεως.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...
Ούτε ένας φοιτητής ανάμεσα σ’ εκείνους που συνελήφθησαν στην μάχη του Πολυτεχνείου. Όλοι τους αναρχοάπλυτοι και με «παρελθόν» τέτοιο που σε παραπέμπει σε σχολές ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες τώρα έχουν αλλάξει και δεν πρόλαβαν να τους ενημερώσουν. Αλβανοί, Πακιστανοί, Σύριοι και «δικά μας» παιδιά, δηλαδή Ρουβικωνάριοι, τα μπουμπούκια που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ., τα οποία ο Παρασκευόπουλος θα τ’ αφήσει ελεύθερα να συνεχίσουν τη δράση τους!

Ο ΝΕΟΣ ΣΑΟΥΛ!
Από μακριά και από τον θρόνο του παρακολουθούσε ως νέος Ξέρξης ο Αλέξης, ο οποίος διεκδικεί έναν νέο ρόλο κατά τον Ιερώνυμο. Είναι ο Αλέξης μας ο νέος Σαούλ και θα τον φέρουμε στον ίσιο δρόμο και θα τον μετατρέψουμε σε Παύλο, ακούστηκε να λέει ο Αρχιεπίσκοπος για να δικαιολογήσει το κολλητιλίκι του με τον Πρωθυπουργό. Ακούσατε - ακούσατε! Ο Αλέξης είναι ο νέος Σαούλ και ο Αρχιεπίσκοπος ο... Θεός. Καιρός ν’ ακουστεί κι εκείνο το: «Σαούλ - Σαούλ τι με διώκεις»;

ΘΕΕ ΜΟΥ...
Θεέ μου (πραγματικέ) τι άλλο θα δούμε και θ’ ακούσουμε; Μήπως μωραίνεις, Κύριε, ον βούλεσαι απωλέσεις; Τα έλεγε αυτά ο Ιερώνυμος μπροστά σε ένα σωρό Ιεράρχες, οι οποίοι δεν έχουν σκοπό ν’ ασπαστούν τέτοιου είδους δοξασίες, διότι πέντε γράμματα παραπάνω γνωρίζουν από τον Αρχιεπίσκοπο και την μικρή παρέα του.

ΤΟ ΡΑΣΟ... ΚΑΡΒΟΥΝΟ!
Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο, έλεγαν κάποτε οι ρασοφόροι. «Όταν είναι αναμμένο σε καίει κι όταν είναι σβησμένο σε γανώνει». Πώς τα κατάφερε ο Ιερώνυμος να κινδυνεύει κι από τα δύο, και να καεί και να γανωθεί και μάλιστα από το ίδιο το... ράσο πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος από τους άλλους ιεράρχες πλην Ιωαννίνων και δυο - τρεις ακόμα.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ!..
«Μας έστειλε αδιάβαστους ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας», έλεγαν οι άλλοι δεσποτάδες και εδώ το εννοούσαν. «Ουδέποτε μας ενημέρωσε για την συμφωνία με τον Τσίπρα», έλεγαν και ξανάλεγαν οι ιεράρχες για να δεχτούν κάποιοι απ’ αυτούς τις παρατηρήσεις του δικού μας Μάξιμου, ο οποίος φαίνεται να ήταν ο μοναδικός ενημερωμένος για τα συμφωνηθέντα!

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Προσέξτε τώρα. Τα τρία χρόνια μυστικών επαφών σε όρθρους και εσπερινούς μεταξύ Τσίπρα - Ιερώνυμου δεν ενόχλησαν το Μαξίμου και τις παλακίδες αυτού κι ενοχλήθηκαν από μία συνάντηση με τον Κυριάκο που έγινε μία μέρα πριν την ανακοίνωση της «συμφωνίας» διαχωρισμού Πολιτείας - Εκκλησία. Νααα κάτι τίτλους από τις... Συριζιάδες για την συνάντηση Κυριάκου - Ιερώνυμου και μάλιστα το αμάρτημα ήταν ότι έγινε οκτώ η ώρα το πρωί κι όχι τα άγρια μεσάνυχτα όπως έκανε ο Αλέξης τους με τον προκαθήμενο!

ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ...
Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, λέει ο λαός μας κι αυτό βρήκε απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση «συμφωνίας» Κράτους - Εκκλησίας, δηλαδή Ιερώνυμου - Αλέξη. Όλα έγιναν εν κρυπτώ, λένε οι άλλοι δεσποτάδες κι έγινε ο χαμός στη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος ήταν... γυμνός από επιχειρήματα με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν από οργή οι άλλοι ιεράρχες και να τον περιποιηθούν δεόντως.

Η ΕΥΛΟΓΙΑ...
Θα πάει μακριά η υπόθεση συμφωνία Ιερώνυμου - Τσίπρα, με τον δεύτερο να διώχνει τους ιερείς από το δημόσιο. Μια φορά ευλογία, για πάντα ευλογία, λέει ο άθεος Αλέξης που τώρα προαλείφεται για νέος Σαούλ και στο μέλλον θα τον ανακηρύξουν και άγιο της αριστεράς. Υπάρχει όμως το καλογερικό πείσμα των άλλων Ιεραρχών, οι οποίοι δεν εννοούν να πάνε άκλαυτοι.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...
Έπρεπε να πάνε δύο γυναίκες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να επιβάλλουν τάξη στην περιοχή Εξαρχείων. Αυτό ισχυρίζεται το δίδυμο Όλγα - Κατερίνα με την δεύτερη να πανηγυρίζει ότι η ΕΛ.ΑΣ. στρίμωξε τους μπαχαλάκηδες στο Πολυτεχνείο γλιτώνοντας την υπόλοιπη περιοχή από καταστροφές. Η πρώην καταραμένη «αύρα» ευλογήθηκε και μετατράπηκε και σε «αγία» που έκανε σωστά τη δουλειά για την οποία είχε κατασκευαστεί.

ΤΟ ΚΛΑΜΑ...
Πολύ κλάμα και πολύ ανάθεμα είχε πέσει από τους πρώην μπαχαλάκηδες νυν «αγίους» του ΣΥΡΙΖΑ για την χρήση της αύρας την περίοδο των ΣαμαροΒενιζέλων. Την είχαν χαρακτηρίσει βάρβαρο εργαλείο για τους καταληψίες και γι’ αυτό έπρεπε ν’ αποσυρθεί. Το έκαναν εκείνοι, το επανέφεραν ετούτοι και νάτοι τώρα να κορδώνονται ότι πέτυχαν το μέγιστο καλό για τη σωτηρία των Εξαρχείων, όπως έκανε η Κατερίνα της αυτοπροστασίας των αστυνομικών.
Η ΓΕΥΣΗ...
«Όσοι κατουράνε στη θάλασσα να γνωρίζουν ότι θα το γευτούν στο αλάτι»! Αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν τους ορισμένοι ντόπιοι και Αθηναίοι της Ν.Δ. που διέρχονται έν σωρό τερτίπια για να επιβάλλουν την τάξη στον τόπο μας. Το προνόμιο της «αγιοσύνης» ορισμένων οικογενειών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και προ πολλού κι όσοι δεν το αντιλαμβάνονται απλά πυροβολούν τα πόδια τους!

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ...
Το «δύο μέτρα και δύο σταθμά» δεν είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών οι οποίες έχουν και τη δύναμη και τις γνώσεις να πορευτούν μόνες τους και να δίνουν λύσεις κι εκεί που τα πράγματα είναι ζόρικα. Οι ουρανοκατέβατοι και οι εξ Αθηνών εγκέφαλοι σε καιρούς χαλεπούς είναι αχρείαστοι, για να μην πω επικίνδυνοι!

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...
Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται και όσοι δεν λαμβάνουν τα μηνύματα από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος να είναι βέβαιοι ότι θα ξαναζήσουν καταστάσεις στενάχωρες και αυτή τη φορά θα σταλούν λογαριασμοί σε συγκεκριμένα ονόματα με συγκεκριμένες διευθύνσεις.

ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ!..
Το 2019 δεν πρέπει να μοιάζει στο 2014 και στο 2015. Το 2019 είναι η χρονιά των ανακατατάξεων σε όλα τα επίπεδα και η Ν.Δ. καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο σε αυτοδιοίκηση και σε εθνικό επίπεδο, τότε μάλλον λάθος δρόμο έχει διαλέξει. Αν δεν ξεκαθαρίσει τι εννοεί ανανέωση και πώς αυτή θα την περάσει στον κόσμο, μάλλον λάθος μηνύματα θα στείλει στον κόσμο της...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.