ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ!
Πάει κι αυτός! Ο επόμενος παρακαλώ να περάσει από το κρεβάτι του Προκρούστη Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρνει στα μέτρα του την γιαλαντζί αριστερά του υπερπατριώτη Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο θύμα ο «τσαμπάσης» πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πήρε το καπελάκι του και έγινε... σποράκι που θα φυτευτεί βαθειά μέσα στη γη για να καρποφορήσει κάποια άλλη εποχή, σε κάποια άλλη χώρα, κάποια άλλη στιγμή.

ΤΟ ΦΥΤΟ...
Ένα τόσο δα σποράκι πεταμένο σε μία γωνιά ο Νίκος Κοτζιάς και ποιος ξέρει ποια θα είναι η τύχη του! Ένα σποράκι από άγνωστο φυτό και ο Θεός να μας φυλάξει μη γίνει τίποτα «μπάφος» κι έχουμε άλλα ντράβαλα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μέχρι τώρα ήταν μία «γλάστρα» που έψαχνε κήπους για ν’ ανθίσει. Τόσο δρόμο έκανε ο άνθρωπος. Από κάποιο κομμάτι της αριστεράς μεταφυτεύτηκε στο ΠΑΣΟΚ για να βρεθεί στο κλουβί με τους τρελούς που εκεί δεν πρόκειται να φυτρώσει, πόσο μάλλον ν’ ανθίσει λουλούδι!

ΤΟ ΘΥΜΑ...
Θύμα του πατριωτισμού του πατριώτη Πάνου ο σύντροφος Νίκος. Ή εγώ ή κανένας σας σε καρέκλα εξουσίας ήταν η ντιρεκτίβα Πάνου προς σύντροφο Αλέξη. Εσύ - εσύ και μόνο εσύ, του απάντησε ο Αλέξης που έχει μάθει καλά να γράφει με το δεξί και να τα γράφει όλα στα από τέτοια του για λίγες σταγόνες εξουσίας ακόμη...

Η ΕΞΟΔΟΣ...
Από δω πήγαν κι οι άλλοι, είπε ο Αλέξης στον Κοτζιά και τον πέταξε με τη μορφή εθελουσίας εξόδου. Είχε προηγηθεί η ξεφτίλα στην σύναξη που είχαν οι υπουργοί όταν ο Πάνος τον τελείωνε με αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών. Όχι που θα του γλύτωνε ο Κοτζιάς ο Μακεδονοφάγος!

ΤΟ ΣΠΟΡΑΚΙ...
Το καημένο το σποράκι - συγγνώμη τον Κοτζιά ήθελα να πω. Μαράθηκε πριν λύσει το Αλβανικό όπως ήταν η εντολή που είχε λάβει άνωθεν. Αυτό το αστέρι της πολιτικής που υπέγραψε την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Αυτό το αστέρι που ζητούσαν να τον δουν και ν’ απολαύσουν την σοφία του. Αυτόν λοιπόν τον σπόρο με την τραγιάσκα τον φόρτωσε στο τρενάκι ο Καμμένος και τον άδειασε κάπου στη Μαλακάσα κι άμα θέλει, ας φυτρώσει!

ΤΟ ΕΦΑΓΕ!..
Τι είπε όμως ο Πανούλης κι έφαγε το σποράκι; Συνέδεσε τον Κοτζιά με τον περιβόητο Σόρο που για να κάνει τις δουλειές του χαράμισε και καμιά πενηνταριά εκατομμύρια ευρουλάκια για να στήσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Τι θέλει να πει ο ποιητής Πάνος, μόνο αυτός ξέρει. Εμείς απλώς ακούμε και βλέπουμε...

Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ...
Άντε τώρα να καθοδηγεί και τον νέο Υπουργό Εξωτερικών ο Καρανίκας μετά την καθοδήγηση στα πρωθυπουργικά καθήκοντα. «Αναλαμβάνω και το Υπουργείο Εξωτερικών και δεν ανέχομαι άλλες κασκαρίκες στην Κυβέρνησή μου», είπε ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης. Εκείνος ο Καημένος ο Νίκος Παππάς δεν προλαβαίνει να γράφει και να σβήνει στο twitter τις αναρτήσεις με σοβαρές θέσεις που παίρνει στην κόντρα Καμμένου - Κοτζιά που τελικά έγειραν προς τον κερδισμένο.

ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ!
Ποιος όμως δεν θυμάται τα κοκοριλίκια του πρώην ισχυρού Υπουργού Εξωτερικών; «Πάνε οι εποχές που στην εξωτερική πολιτική κάναμε την κότα. Δεν είναι καιρός για κότες τώρα», έλεγε λίγο μετά την παλικαριά της υπογραφής του ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Ούτε καν κότα ξεπουπουλιασμένη πλέον, αλλά ένα σποράκι ρηγμένο στα σκουπίδια!

Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ...
«Θα ψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και αμέσως μετά θα παραδώσω την έδρα μου»! Τάδε έφη ο τζάμπα μάγκας ΑΝΕΛίτης πρώην Νεοδημοκράτης, πρώην ΠΑΣΟΚος, οσονούπω ΣΥΡΙΖΑίος Παπαχριστόπουλος, γιατρός το επάγγελμα! Θα κάνει δύο καθήκοντα το παλικάρι ταυτόχρονα. Θα είναι και πατριώτης και μη πατριώτης! Πώς θα γίνει αυτό και τι ακριβώς θα εξυπηρετεί, κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Να τον είχε κάνει και υπουργό ο Πάνος θα έλεγα ότι ας πάει και το παλιάμπελο. Όμως ένας εικοστός Πρόεδρος της Βουλής έγινε και θεωρεί ότι τόσο μεγάλη υποχρέωση έχει στον Αλέξη του για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει. Τα πισωγυρίσματα και η σταθερότητα θέσεων και απόψεων του τσουλουφάτου Παπαχριστόπουλου θα διδάσκονται ακόμη και στα Πανεπιστήμια για να γίνονται παραδείγματα προς αποφυγή!

ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ!
Σε αποσύνθεση οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου και οι μόνοι που δεν θέλουν ακόμη να το καταλάβουν είναι κάτι παρασυρμένοι που αποτελούν τον περίγυρό του. Ο ίδιος ο Καμμένος το γνωρίζει πολύ καλά και αυτό το δείχνει με την συμπεριφορά του προς φίλους και αντιπάλους. Έγινε βίδες προχθές με τον Κοτζιά και αυτοί οι δύο άνθρωποι χειρίζονται θέματα ασφάλειας και τύχης της χώρας μας...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ...
Ή εγώ ή αυτός ακούστηκαν να λένε ο ένας για τον άλλο Καμμένος - Κοτζιάς. Αδέλφια - σύντροφοι, μη μαλώνετε, τους παρήγγειλε ο Αλέξης, ο οποίος βλέπει το τέλος του να πλησιάζει, και τράβηξε ένα μπερντάκι στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο. Όχι, για την Μαρέβα δεν είπε τίποτα αυτή τη φορά!

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ...
Τα «σύντροφε Αλέξη - σύντροφε Πάνο» πήγαιναν κι έρχονταν στην μάζωξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ναι, σύντροφος και ο Πάνος για να βαπτιστεί κι αυτός στην κολυμβήθρα της αριστεράς. Πρώτος ο Πάνος είχε ανοίξει το δρόμο της συντροφικότητας φωνάζοντας σε συνέδριο των Συριζαίων «συντρόφισσες - σύντροφοι»! Μη ξεχνιώμαστε...

ΤΑ... ΓΑΛΛΙΚΑ!
Ένα ταξίδι στις ΗΠΑ με την διπλή υπουργική ιδιότητα του Εθνικής Αμύνης και του Εξωτερικών ήταν η αιτία να ανταλλάξουν... Γαλλικά Καμμένος - Κοτζιάς. Είχαν προηγηθεί τα Γαλλικά προς την Ν.Δ. και τα ΜΜΕ που τον... κατηγορούν αδίκως. Τα έβαλε και με τον τσεκουράτο Μάκη Βορίδη και τον ακροδεξιό χουντικό Άδωνι Γεωργιάδη! Ποιος, ο Πάνος Καμμένος, ο κατά τον φίλο - σύντροφό του Αλέξη, Μπούλης!

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Μιλάει ο Π. Καμμένος για ακροδεξιούς και χουντικούς όταν ο ίδιος είναι «παιδί» του Γεωργαλά, τον οποίο είχε καθοδηγητή πολιτικό και ο οποίος του δίδαξε τον χουντισμό από πρώτο χέρι αφού ήταν ο καθοδηγητής και επικοινωνιολόγος του Γ. Παπαδόπουλου και του Στ. Παττακού. Με αυτά τα νάματα γαλουχήθηκε ο Πάνος και σήμερα συντροφεύει μία κατά δήλωσή του αριστερή κυβέρνηση.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.