ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙΠΟΤΑ!
Πάει κι αυτή! Για την 83η ΔΕΘ ο λόγος κι αυτό έχει να κάνει με την παρουσία του μεγάλου ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επί διήμερον παπαρολόγησε ασυστόλως για να μη πει τίποτα στο τέλος, ούτε στην ομιλία του το περασμένο Σάββατο το βράδυ, ούτε στην συνέντευξη τύπου την Κυριακή.
ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ!..
Ένα παρατημένο φοβισμένο ανθρωπάκι ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αγγαρείαν εποίησεν και τίποτα παραπάνω. Αν μπορούσε να βρει μια δικαιολογία να μη μπει σ’ αυτή την βάσανο θα το είχε κάνει ευχαρίστως. Τζάμπα ο κόπος ο δικός του, του σκυλολογιού που κουβάλησε και κυρίως τζάμπα πήγαν όλα όσα είπε τα οποία ήταν εντελώς ανούσια και κυρίως χωρίς περιεχόμενο...
ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ;
Κάτι ήθελε να πει, κάτι ήθελε να κάνει, κάτι εννοούσε αλλά στο τέλος στον τόπο τα βιολιά! Όχι μόνο δεν κέρδισαν τίποτα οι Έλληνες, αλλά αηδίασαν ακόμη περισσότερο από τις ακροβασίες του Πρωθυπουργού, ο οποίος ανάθεμα αν ήξερε πού πατούσε και πού ήθελε να πάει. Όλα χύμα στο κύμα κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε!
ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Παραιτημένος απ’ όλα ο Τσίπρας, πέρασε ένα διήμερο μαρτυρίου στην ΔΕΘ φρουρούμενος από 6.000 αστυνομικούς οι οποίοι αυτή τη φορά υπό τας διαταγάς δύο κυριών έδειραν κόσμο και κοσμάκη αδειάζοντας όλα τα «πυρομαχικά» τους στα πρόσωπα όλων των «Μακεδονομάχων» που είχαν δύο ατυχίες: Η μία να έχουν αριστερά κυβέρνηση που τα ξεπούλησε όλα κι όσο - όσο και η άλλη να δέρνονται ανηλεώς για το ατόπημα επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη!
Η ΟΡΓΗ...
Γυναίκες και μωρά παιδιά δέχτηκαν την οργή της εξουσίας μέσω της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έκανε ό,τι την διέταξαν οι δύο «όμορφες» κυρίες, όπως τις χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός. Ξύλο με το τσουβάλι οι νεοέλληνες από κείνους που τους λάτρεψαν τρεις φορές το 2015 και τώρα, 3½ χρόνια μετά τους έχουν φορέσει κολάρο στο σβέρκο!
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...
Θα μειωθούν δεν θα μειωθούν οι συντάξεις ήταν το κύριο ερώτημα στο οποίο ζητούσαν απάντηση οι συνταξιούχοι όλο το προηγούμενο διάστημα. Και ήλθε η ώρα της ΔΕΘ όπου ο Πρωθυπουργός το παρέπεμψε στο μέλλον λέγοντας ότι θα παρακαλέσει τους «ξένους» να ανταποκριθούν στο αίτημα με το αιτιολογικό ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι άνω των 70 και άρα ως... μελλοθάνατοι δεν θα κοστίσουν και πολλά!
ΧΩΡΙΣ ΟΦΕΛΗ!..
Μπορεί να διασκέδαζε ο Τσίπρας με όλα όσα έγιναν σ’ αυτήν τη ΔΕΘ, αλλά αυτό μόνο οφέλη δεν του προσέδωσε. Ούτε μια φορά στην ομιλία του δεν μίλησε για την Μακεδονία. Συνεχώς μιλούσε για Βόρεια Ελλάδα και φάνηκε για μια ακόμη φορά το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Απαγορευτικός όρος η Μακεδονία για τον Τσίπρα. Αντί να μιλούν οι Σκοπιανοί για «Βόρεια Μακεδονία», μιλούσε ο Τσίπρας για Βόρεια Ελλάδα! Η απόλυτη ξεφτίλα!
ΠΟΙΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ;
Καθησύχασε όμως τους Ηπειρώτες ότι δεν κινδυνεύουν από τους Αλβανούς απαντώντας σ’ ερώτηση της Έλενας Χριστοφορίδου από το «ΗΠΕΙΡΟΣ TV1». Ένα ξεκαθάρισμα των πυραμίδων μόνο θα γίνει, είπε και έδειξε να διασκεδάζει με τις ανησυχίες των Ηπειρωτών μη γνωρίζοντας προφανώς τι έχει δηλώσει μετά την «τακτοποίηση» του Μακεδονικού ο Ν. Κοτζιάς. Είχε πει λοιπόν αυτός ο τύπος ότι «μετά το Μακεδονικό θα λύσω και το Αλβανικό προτού φύγω για διακοπές»! Αλήθεια, σε τι και πού ήταν δεμένο το Αλβανικό για να δώσει λύση ο Κοτζιάς;
«ΚΟΥΦΙΑ»...
«Κούφια» εντελώς αυτή η ΔΕΘ η οποία το μόνο ενδιαφέρον που είχε ήταν οι ευχαριστίες του Αλέξη στους πρώην «φονιάδες των λαών»! Ντυμένος Αμερικανάκι εξήρε τους κοινούς αγώνες που έδωσε (!) με τους Αμερικανούς και την αγαστή συνεργασία και συμπόρευση που έχουν σήμερα. Τον άκουγαν οι Αμερικανοί και σταυροκοπιούνταν για το θαύμα που έγινε μετά την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που πέρασε ο κολητός του Κάστρο και το παιδί του Στάλιν - Λένιν Μαρξ - Έγκελς! Η επιτομή της κωλοτούμπας!
ΑΝΟΙΚΤΑ...
Δύο πράγματα άφησε ανοικτά ο Αλέξης! Τι θα κάνει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πότε θα κάνει εκλογές. Για τον μεν πρώτο είπε «καλός είναι ο Προκόπης» και έμπηξε τα κλάματα ο Αντώναρος και για το δε δεύτερο το κλωθογύρισε. Πρώτη φορά άφησε ανοιχτό να μη φτάσει στο τέλος της θητείας του και να πάει σε εκλογές μπας και περισώσει ό,τι μπορεί περισσότερο. Να δείτε που θα ξανακάνει παιχνίδι με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο... ΜΠΟΥΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ!
«Εγώ είμαι η Ν.Δ.» είπε ο δικός μας «λουδοβίκος» Πάνος Καμμένος! Πάει, αποσάλεψε ο... μπούλης που καποτε έπαιζε με τα λεφτά του μπαμπά, μετά έπαιζε με τα τρενάκια και τώρα ντύνεται στρατηγός και τα βράδυα περιπολεί στο τριεθνές Παπάγου - Χαλάνδρι - Χολαργός. Αφήστε που έγραφε και βιβλία και εξόντωνε την 17Ν! Το παιδί του Γεωργαλά της επταετίας διεκδικεί δάφνες από την φιλελεύθερη παράταξη. Την δήλωση την έκανε λίγο πριν ή λίγο μετά την συνάντηση με τον μέγιστο εγκέφαλο του Καραμανλή Βαγγέλη Αντώναρο, ο οποίος έχει κόψει άλυσο και γαυγίζει νυχθημερόν στην αυλή του Αλέξη Τσίπρα!
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΥΦΑ...
Συνέβη στην Άρτα και έχει να κάνει με διεργασίες στο Δήμο Σκουφά εν όψει των δημοτικών εκλογών. Εκεί η σημερινή δημοτική αρχή έχει τις ευλογίες της Ν.Δ. και όπου υπάρχουν τέτοιες ξαναευλογούνται από τον Λ. Αυγενάκη, ο οποίος έχει πάρει αγιαστούρες και χρήζει!
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ!
Εκεί λοιπόν πριν από δέκα μέρες ένας από τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου, ο Κοσμάς Βούλγαρης αποφάσισε να ηγηθεί συνδυασμού ως «αντάρτης» και γι’ αυτό το λόγο οργάνωσε ειδική εκδήλωση για ν’ ανακοινώσει το νέο. Η εκδήλωση έγινε στο Νεοχώρι με τον Κοσμά να έχει τον πρώτο λόγο. Έως εδώ όλα καλά και δικαίωμά του να κάνει ό,τι νομίζει ότι είναι καλύτερο για τον τόπο του...
ΑΠΟΝΤΕΣ - ΠΑΡΟΝΤΕΣ!
Τα παρατράγουδα όμως αρχίζουν από δω και πέρα. Ο Κοσμάς είχε βγάλει ειδική αφίσα η οποία έδειχνε τα πρόσωπα τα οποία θα ενίσχυαν την προσπάθειά του και στους οποίους στήριξε την δική του προσπάθεια. Στην αφίσα λοιπόν εμφανίζονταν ο Απόστολος Τσιτσικώστας, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Πέτρος Μαντούβαλος! Όλοι οι παραπάνω θα προλόγιζαν και θα «προπαγάνδιζαν» την ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Φεύ! Κανένας από τους τρεις δεν φιλοτιμήθηκε! Αντ’ αυτών, ροβόλησαν από Γιάννενα μεριά ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Τζαρούχης και κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι!
Ο ΧΑΜΟΣ...
Θα μου πείτε, ε και; Θα σας απαντήσω, σε μια περίοδο που στην Ήπειρο γίνεται χαμός για το ποιος είναι νόμιμος και ποιος αντάρτης οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Αλ. Καχριμάνη με τη στάση τους και την πράξη τους ευλογούν την «ανταρσία», κάτι που πολεμούν σε επίπεδο περιφέρειας! Δύο μέτρα και δύο σταθμά επικρατούν στο χώρο της Ν.Δ. που τα έχει κάνει μούσκεμα.
Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Δεν έχω τίποτα με τον φίλο Κοσμά Βούλγαρη που έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Όμως, με ενοχλεί η στάση της Ν.Δ. που διαχωρίζει τα «παιδιά» σε απόπαιδα και κωλόπαιδα! Διαγράφει δέκα μέλη της που εξεδήλωσαν την επιθυμία να στηρίξουν τον Σπ. Ριζόπουλο και κάνει πως δεν ξέρει τι έγινε στο Νεοχώρι της Άρτας, όπου ένα στέλεχος της Ν.Δ. και μέχρι πρόσφατα Τομεάρχης Νομού Πρεβέζης πάει κόντρα στον μέχρι τώρα εκλεκτό της δήμαρχο και δεν ανοίγει... μύτη!
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ...
Οι τοπικές κοινωνίες οι οποίες θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις επιλογές τους ετοιμάζονται γενικώς για εκλογικές περιπέτειες πάσης φύσεως. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Εκείνες που παίζονται είναι οι εθνικές εκλογές, οι οποίες μετά τα όσα είπε ο Αλέξης στη ΔΕΘ μάλλον θα συντομευθούν. Απλά ψάχνει ημερομηνία που θα έχει λιγότερες απώλειες, αφού έτσι κι αλλιώς είναι χαμένες γι’ αυτόν και τον Καμμένο του!
ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ Ο ΛΑΟΣ!
Στις τοπικές κοινωνίες ο λόγος ν’ αποφασίσουν τι θέλουν και τι δεν θέλουν. Ποιον θέλουν για Περιφερειάρχη, για Δήμαρχο, για Βουλευτή. Μόνο για Μητροπολίτη δεν ρωτούνται οι τοπικές κοινωνίες, αν και θα’ πρεπε. Ξέρουν καλύτερα οι πολίτες μιας Περιφέρειας ή ενός Δήμου ποιος έκανε έργο και ποιος έκανε ή θα κάνει μπουρμπουλήθρες. Μπορεί να παρασύρονται από τις σειρήνες διαφόρων φαφλατάδων, αλλά στο τέλος αναγνωρίζουν τους ικανούς. Όλα τ’ άλλα είναι για τους άλλους από αλλού!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.