ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ!
Δώσαμε όνομα, ταυτότητα, γλώσσα, ιστορία και πήραμε μία ολοκόκκινη γραβάτα! Αυτό το ονόμασε επιτυχία η συγκυβέρνηση αριστεροακροδεξιά των ΑλεξοΚαμμένων! Ποια Βόρεια Μακεδονία και κουραφέξαλα! «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες». Αυτούς τους χαρακτηρισμούς απέδωσε ο Ζάεφ λίγα δευτερόλεπτα μετά το πέσιμο των υπογραφών, εκεί στις Πρέσπες! Εκεί που ο Ζαχαριάδης είχε συμφωνήσει την παράδοση ολόκληρης της Μακεδονίας πριν από 75 χρόνια.
Ο ΛΙΘΟΣ...
Τσίπρας - Καμμένος - Κοτζιάς θα φέρουν τον λίθον του αναθέματος γι’ αυτό το ανοσιούργημα που έπραξαν παραδίδοντας τα ιερά και τα όσια της Μακεδονίας που δεν έχει καμία σχέση με τους Σλάβους που κατοικούν σ’ εκείνο το κρατίδιο που δημιουργήθηκε μετά το πέσιμο του υπαρκτού Κομμουνισμού. Ήταν όνειρο ζωής να κλέψουν όνομα, ταυτότητα και κυρίως ιστορία. Τα εκχώρησαν σε περίοδο ειρήνης οι παριστάνοντες τους Έλληνες, οι «πατριώτες» τύπου Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένου.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...
«Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες» ήταν το κέρδος αυτής της συμφωνίας Ζάεφ - Τσίπρα! Μακεδόνες! Από πού κι ως πού χαρακτηρίζει τον εαυτό του αυτό το γύφτικο ασκέρι; Με μία υπογραφή αποκτά όνομα, ταυτότητα, γλώσσα, ιστορία ένας λαός και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως Μακεδονικός λαός επειδή το ήθελε σαν δώρο στα γενέθλιά του ο Νίμιτς!
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
Επί τριήμερο γίναμε μάρτυρες ενός άθλιου ξεπουλήματος ηθικών αξιών από κείνους που πουλούσαν πατριωτισμό! Τρεις μέρες στη Βουλή που συζητούνταν η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση από την Ν.Δ., ακούστηκαν τερατώδη και ανιστόρητα ψέματα. ιδιαίτερα τα όσα γελοία αράδιασε ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος για να κρατηθεί έστω και για μία μέρα παραπάνω στην εξουσία! Αυτός ο «τύπος» ο οποίος θα έριχνε την κυβέρνηση αν τολμούσε και βάπτιζε τα Σκόπια σε Μακεδονία! Αυτός λοιπόν ο εθνοπατέρας μετατράπηκε σε εθνοπροδότη και τα παρέδωσε όλα!
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε ο Ζάεφ στο νέο όνομα Βόρεια Μακεδονία! «Οι δύο χώρες Μακεδονία και Ελλάδα», έλεγε και ξανάλεγε με τον «δικό μας» να έχει ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του το χαζοχαρούμενο χαμόγελο της επιτυχίας! Πουθενά κι από κανένα το Βόρεια Μακεδονία όπως υποτίθεται ήταν η συμφωνία που υπογράφτηκε.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ!..
Μια γραβάτα και πολλά χτυπήματα στην πλάτη ήταν το αντιστάθμισμα της παράδοσης της Μακεδονίας! Χαμόγελα, χειροκροτήματα και τραγουδάκια για τα γενέθλια του διαμεσολαβητή Νίμιτς! Ενορχηστρωτής και μαέστρος του θλιβερού σκηνικού ο εγγονός ενός άλλου συνεργάτη των Γερμανών της ταραγμένης κατοχικής περιόδου!
ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ...
Ήταν εκεί, στις Πρέσπες, οι ΕλληνοΜακεδόνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και χειροκροτούσαν την αποτροπιαστική άνευ όρων παράδοση της Μακεδονίας τους στους γυφτοσκοπιανούς! Χειροκροτούσαν τους «ΓερμανοΑμερικανοτσολιάδες» που διέγραφαν τον Μακεδονικό αγώνα με μια μονοκονδυλιά του Κοτζιά. Τους χαρακτηρισμούς «δανείστηκα» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ της πριν το 2015 περιόδου.
ΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΙ!
Ήταν εκεί και ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας σύντροφος Καρυπίδης και συνεόρταζε κι εκείνος το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Εκείνος θα είναι απλά έπαρχος Φλώρινας και περιχώρων στο εξής, αφού ως Συριζαίος δεν βρήκε την τόλμη να τα βροντήξει. Υπεράνω και γι’ αυτόν το κόμμα του! Όχι μόνο χειροκροτούσε το ανοσιούργημα που γίνονταν στα χωρικά ύδατα της περιφέρειάς του, όχι μόνο επέτρεπε στα ΜΑΤ να δέρνουν τους συμπατριώτες του, έκανε και κάτι πιο άθλιο. Έδινε αναφορά στον Κοτζιά για το μικρό πλήθος που αντιστέκονταν ακόμη στις αθλιότητες της κυβέρνησης. Σε 4.000 άτομα υπολόγιζε το πλήθος ο Καρυπίδης και ανάσανε ο Κοτζιάς που από το ένα εκατομμύριο στο Σύνταγμα έφτασε στους 4.000!
Η ΣΙΩΠΗ...
Ακούστηκαν κι έγιναν πολλά μέσα κι έξω από την Βουλή το τριήμερο της πρότασης μομφής. Όλοι κάτι είχαν να πουν, πλην δύο προσώπων. Ήταν αυτοί οι δύο ο Πρόεδρος Πάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ενώ είχαν να πουν κι όμως... μούγκα στη στρούγκα! Έχουν εξαπολύσει εκείνο το «κουτάβι» που ακούει στο όνομα Αντώναρος να σπεκουλάρει ενάντια σε όποια μορφή αγανάκτησης για το ξεπούλημα της χώρας.
ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ...
Ο μεν Πάκης μίλησε για περιορισμούς συνταγματικούς, οι δε «κύκλοι» του Καραμανλή μας γνωστοποίησαν ότι τον κάλυψαν όσα είπε η Ντόρα! Και οι δυο τους έφαγαν το ξύλο της αρκούδας από τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν τότε το 2008 που κάηκε η Αθήνα. Οι δυο τους και τότε και τώρα δείχνουν να απολαμβάνουν το έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ξανακαίνε τη χώρα μας με την βρώμικη υπογραφή που έβαλαν στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Το δάκρυ του Εθνάρχη θα τους κάψει κι αυτό ας το έχουν στο νου τους.
ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ...
Η απόλυτη ξεφτίλα με την κρατική ΕΡΤ που κάλυπτε την άλλη ξεφτίλα της παράδοσης της Μακεδονίας στον Ζάεφ! Το πανηγύριζαν, λες και ήταν οι αντάρτες του Ζαχαριάδη όταν χόρευαν μετά την υπογραφή παράδοσης των συνόρων της χώρας στον Όλυμπο! Κι αυτοί οι δημοσιογράφοι - σχολιαστές «χοροπηδούσαν» από τη χαρά τους όταν άκουγαν τον Ζάεφ να χωρίζει τους δύο λαούς σε Μακεδόνες κι Έλληνες! Εδώ οι βουλευτές χειροκροτούσαν και γλένταγαν για το ξεπούλημα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα πήγαιναν πίσω;
Ο «ΓΑΜΟΣ»...
«Όλα έμοιαζαν με γάμο», είπε ο Τσίπρας και δεν διευκρίνησε ποιος έκανε τη νύφη και ποιος τον γαμπρό. Αν δούμε πώς κρατήσανε το έθιμο που θέλει τα στέφανα να γίνονται στην πατρίδα της νύφης, τότε... Ήταν όλα σα γαμήλια τελετή! «Ζευγάρι», κουμπάροι, σόγια, όργανα, χοροί και κυρίως προίκα. Μια ολόκληρη «Μακεδονία» πήραν οι άλλοι κι εμείς πήραμε μια γραβάτα. Ούτε την μπούτσικα με τον κύπρο. Για δε το ματωμένο σεντόνι να μη γίνεται λόγος!..
Η ΣΥΜΦΟΡΑ...
Οποία συμφορά! Ο Δημ. Καμμένος, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΑΝΕΛ. Τελικά κούνησε μαντήλι στον στρατάρχη Πάνο! Άρχισε η φυλλοροή και είναι ζήτημα χρόνου να γίνουν... Κούγκι οι ΑΝΕΛ! Την λέξη «Κούγκι» την είχε λανσάρει ο ίδιος ο «στρατάρχης» όταν ήταν «Μακεδονομάχος», πριν τον βάλει στα τέσσερα ο σύντροφος Αλέξης!
Η ΔΙΑΛΥΣΗ...
Την παραίτηση Δ. Καμμένου ακολούθησε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας ωραιοτάτη κ. Μανταλένα, για να πάρουν σειρά στελέχη και κομματικές οργανώσεις σ’ όλη την Ελλάδα πλην Ιωαννίνων. «Είμαστε με τον πρόεδρο της καρδιάς μας», λέει η γνωστή τετράδα των ΑΝΕΛ Ιωαννίνων κάνοντας την καρδιά τους κόμπο και την ανάγκη φιλότιμο. Καλό κουράγιο είναι η μοναδική ευχή σε τέτοιες περιπτώσεις...
Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Εκεί στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει μια κινητικότητα περίεργη. Κάπου μπάζει νερά ο γάμος των ετερόκλητων με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες. Ο κυρ-Σταύρος πάει προς αυτομόληση ακολουθώντας δικό του σκεπτικό. Η Φώφη απειλεί ότι εκείνη είναι το αφεντικό. Κι εγώ είμαι αρχηγός κόμματος, απαντά ο Σταύρος και πάει λέγοντας. Επειδή όμως κατηγορήθηκε ότι στραβοκοιτάζει κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά αν οι ΑΝΕΛ διαλυθούν, ξεκαθάρισε ότι δεν θα καλύψει το κενό στην κυβέρνηση, αλλά θα πάει σε εκλογές την χώρα!
ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ, Ο ΣΑΚΗΣ!
Έχει βάλει με το νου του την Περιφέρεια Ηπείρου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου. Ήταν παλιός καϋμός του, λέει, και τώρα σκέφτεται να τον κάνει πράξη! Προφανώς θα έχει στο νου του και μία σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ, την συμπάθειά του προς τον οποίο δεν έκρυψε!
ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ!
Θυμόσαστε εκείνες τις πατριωτικές κορώνες που έριχνε από το 2012 και δώθε ο Πάνος Καμμένος; εκείνες που είχαν σχέση με τις κόκκινες γραμμές και ότι ούτε νεκρός δεν θα υπέγραφε μνημόνια και ούτε θα εκχωρούσε το όνομα Μακεδονία; Αυτές λοιπόν οι κόκκινες γραμμές έγιναν... κόκκινες τιράντες με τις οποίες είναι δεμένος στην καρέκλα της εξουσίας με την οποία περιφέρεται στα διάφορα Μονακό. Αυτά άρχισε να θυμάται ο λαός και άρχισε τώρα να τον παίρνει με τις... πέτρες όπως έκανε προχθές με την Κουντουρά, η οποία είχε το θράσος μια μέρα μετά την προδοσία των Πρεσπών να πάει στα Χανιά για να εγκαινιάσει γραφεία των ΑΝΕΛ. Μυαλό κουκούτσι!
ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ...
Αφήστε που δουλεύονταν μεταξύ τους οι ΑΝΕΛίτες. Τους παραμύθιαζε ο Πάνος ότι αν υπογράψουν την λύση του Σκοπιανού οι άλλοτε Γερμανοτσολιάδες θα διέγραφαν το χρέος! Το πήραν στα σοβαρά και είπαν σε όλα ναι! Το αποκάλυψε ο έτερος Καμμένος που τους μούντζωσε και πήρε των ομματιών του. Μαζί μ’ αυτόν και σχεδόν όλος ο κομματικός τους μηχανισμός, κυρίως στην Μακεδονία, με πρώτον τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης! Η βιομηχανία ανακοινώσεων στήριξης στον Πάνο τους είναι... παραμύθι χωρίς δράκο!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!
«Δεν υφίσταται Μακεδονική γλώσσα», είχε αποφανθεί δικαστήριο των Ιωαννίνων όταν δικάζονταν μία υπόθεση που είχε να κάνει με κάποιο αδίκημα που είχε γίνει από Γιαννιώτη στα Σκόπια. Η υπόθεση ήλθε να δικαστεί στα Ιωάννινα διότι εδώ βρέθηκε το πρόσωπο που είχε υποπέσει στο αδίκημα. Όλη η δικογραφία ήταν γραμμένη στην «Μακεδονική γλώσσα» από το... κράτος της Μακεδονίας. Αυτή την δικογραφία έκρινε ως απαράδεκτη ο τότε δικαστής Δημ. Ρίζος, κάτι που κτύπησε καμπανάκι σε όλη τη χώρα. Δίκαια τότε είχε χαρακτηριστεί ως πρωτοφανής απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ του κ. Ρίζου του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του εθνικού δικαστή!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.