ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ...
Περί φρεγατών ή περί φρεγάδων ο λόγος! Δεν έχω καταλάβει για ποιο από τα δύο γίνεται έντονος λόγος τα τελευταία 24ωρα και που τόσο μεγάλη τρικυμία έχει επιφέρει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην Κυβέρνηση γενικά. Δεν αφήνουν λοιπόν τις φρεγάτες στα χέρια του Καρανίκα και ν’ ασχοληθούν με τις διάφορες «φρεγάδες» που πιάνουν πόστα σε Υπουργεία και που γίνονται καθηγήτριες του ΕΜΠ;
Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ!
«Παρήγγειλε δύο φρεγάτες ο πρωθυπουργός που θα ενοικιαστούν και στη συνέχεια θα αγοράσουμε κι άλλες δύο», λέει ο αναπληρωτής του Καμμένου, ο οποίος έχει σαν αντικείμενο την φροντίδα καλής λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο, λέει η Γαλλίδα Υπουργός και γίνεται το... τζέρτζελο στην Ελληνική Κυβέρνηση!
ΟΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ...
Με τι να αγοράσετε και να νοικιάσετε φρεγάτες, ρε ξυπόλητοι, μας λένε οι εταίροι μας στην Ευρώπη, οι οποίοι ψάχνουν για μ...κες να πουλήσουν πολεμικό υλικό για να φυλάξουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα! Μιλάμε για εξωτερική πολιτική υπερήφανη από πρώην καταληψίες των σχολείων και των Πανεπιστημίων της χώρας.
ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ...
Τσίρκο διαλυμένο η Κυβέρνηση και ο λαός στην κοσμάρα του. Τσίρκο που τον κυριότερο ρόλο τον έχει ο «ηλεκτρολόγος», ο οποίος γίνεται θέαμα όταν κατά λάθος τσοκανάει τα αχαμνά του και από τον πόνο του γίνεται ο καλύτερος ακροβάτης του κόσμου! Έναν τέτοιο «ηλεκτρολόγο» έχει για κυβερνήτη η Ελλάδα που εδώ και τρία χρόνια τσοκανάει τα από τέτοια του, που όμως τον πόνο τον τραβάει ο λαός!
Η ΦΡΕΓΑΔΑ!
Φρεγάδα ΣΥΡΙΖΑϊκή ήταν η Πρόεδρος της UNICEF που τσέπωσε κάμποσα εκατομμύρια από αυτά που έδινε ο λαός για να πάνε σε παιδιά της Αφρικής ώστε να εξασφαλίσουν ένα ποτήρι νερό για να μη πεθάνουν από δίψα. Αυτό το αγλάισμα που έκλεβε και που είχε βολέψει όλο της το σόι σε διάφορες θέσεις ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα πουλώντας την έννοια «καθαρά χέρια» σε ντόπιους ιθαγενείς που από το υστέρημά τους έδιναν το κάτι τις για τα ανήμπορα παιδιά του τρίτου κόσμου, που όμως πήγαιναν στις τσέπες της!
Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΑ!..
Κι από τις φρεγάτες και τις «φρεγάδες» να πάμε στους ΔΕΗτζήδες που πίστεψαν τον Τσίπρα ότι δεν θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ για να απολαμβάνουν, από την ανάποδη, τους κόπους και τους αγώνες που έκαναν να φέρουν τον Τσίπρα και την παρέα του στην εξουσία. Όπου παρέα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος πριν το 2015 έριχνε αστραπές και κατάρες σε όσους έβαζαν χέρι στη ΔΕΗ! Το πήγαινε και παραπέρα ο Πάνος στέλνοντας στη φυλακή όλους όσους θα ξεπουλούσαν τους λιγνήτες. Καιρός να κάνει πράξη την απειλή και όποιον πάρει ο χάρος...
ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ...
Με τα χέρια σταυρωμένα και το στόμα κλειστό περίμενε να τελειώσει το καψόνι στο οποίο τον επέβαλε ο προϊστάμενός του. Για τον μπάρμπα Φώτη Κουβέλη ο λόγος, ο οποίος άφησε τις πάπιες στα στρατιωτικά νοσοκομεία που είναι η δουλειά του και βγήκε στην τηλεόραση και μαρτύρησε ότι θα πάρει η χώρα μας δύο συν δύο φρεγάτες. Εκεί σε μία γωνία έτρωγε μια ώρα ξύλο από τον στρατάρχη του καθήμενος στα τέσσερα χωρίς να βγάζει μιλιά. Ο απόλυτος εξευτελισμός ενός πολιτικού προσώπου για μία στάλα εξουσίας! Και να φανταστείτε ότι αυτόν τον άνθρωπο τον είχαν προτείνει οι ΣαμαροΒενιζέλοι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!..
Τσιμουδιά λοιπόν ο αναπληρωτής υπουργός μπροστά στον στρατάρχη. Τη μια μέρα από τηλεοράσεως ανακοίνωνε την αγορά ή ενοικίαση τεσσάρων Γαλλικών φρεγατών για να τα κάνει... βαβά προχθές μπροστά στην ορμή του στρατάρχη, ο οποίος τον «χαστούκιζε» αδιαλείπτως μπροστά στους άλλους γαλονάτους αξιωματικούς του Πενταγώνου. Αν του έριξε και καμιά «καμπάνα» για τις απρέπειές του θα σας γελάσω!ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...
Με 151 ψήφους πέρασε στη Βουλή το ξεπούλημα της ΔΕΗ και τα σκυλιά δεμένα! Κάτι... κουτάβια γαύγιζαν έξω από τη Βουλή που όμως ούτε που τα άκουγε κανείς, ούτε που ίδρωνε το αυτί τους. Η εκδίκηση προς τους ΔΕΗτζήδες ήλθε από την ίδια την κοινωνία, η οποία αν και καθυστερημένα, εν τούτοις, πληρώνει ακριβά τους διάφορους Φωτόπουλους, οι οποίοι είχαν βρει τραπέζι στρωμένο κι έφαγαν τον άμπακο. Ήταν αυτοί οι Φωτόπουλοι που κατέβαζαν τους διακόπτες βυθίζοντας την χώρα στο σκοτάδι πρώτα προς όφελος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προχθές τρεις κι ο κούκος στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έριχναν... άσφαιρα πυρά κι αυτά για την χαμένη τιμή της ΔΕΗ που την ξεπούλησαν μπιρ παρά οι δικοί τους άνθρωποι. Βοήθειά τους!
ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ;
Για εκβιασμούς κατηγορούν επιχειρηματίες σύμβουλο του Υπουργού Τσακαλώτου κι αυτό έγινε τις ίδιες ημέρες που αποκαλύφθηκε το φαγοπότι στη UNICEF από την Πρόεδρό του. Στέλεχος με παρελθόν ο εν λόγω σύμβουλος του Ευκλείδη, ο οποίος ακόμη τον κρατά στο πόστο του επειδή δεν θέλει να πιστέψει ότι δικό τους παιδί μπορεί να τους βγήκε λίγο μπαγάσας παραπάνω!
Η ΤΙΜΗ...
Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος θα τιμηθεί ως καθηγητής, ως υπουργός και ως Πρεβεζάνος από την διοίκηση των ΤΕΙ Ηπείρου! Σαν Πρεβεζάνος την καταγωγή μπορεί να τιμηθεί, ως καθηγητής Αγγλικών Πανεπιστημίων, ας το πάρει το ποτάμι. Ως Υπουργός όμως γιατί; Τι ακριβώς έκανε για την οικονομία της χώρας για να τύχει ιδιαίτερης τιμής; Τι ακριβώς ξέρουν εκεί στα ΤΕΙ Ηπείρου που δεν το έχει καταλάβει ο Ελληνικός λαός; Μήπως διότι είναι εκείνος που υπέγραψε το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο;

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ...
Από το διάστημα στην ανώμαλη προσγείωση και μάλιστα πολύ οδυνηρή η προσγείωση για τον υπερυπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος στήνει το δικό του κράτος μέσα στο κράτος του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μόλις πριν ένα μήνα είχαν διορίσει στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού τον Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος όμως δεν τους άντεξε και τους έδωσε πέντε να’ χουν δέκα, εξαπολύοντας βαριές κατηγορίες για το σύστημα που έχει εφαρμόσει ο κ. Παππάς και η παρέα του! «Δυστυχώς, πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών έχει αναλάβει υπό την ανοχή του Υπουργού το ρόλο του Τσάρου του διαστήματος αν και δεν έχει καμία γνώση...», γράφει ο κ. Κριμιζής και μέσα σ’ αυτές τις γραμμές περιγράφει όλο το τουρλουμπούκι που γίνεται στη χώρα από την σημερινή κυβέρνηση!
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ...
Στο ίδιο έργο θεατές. Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα η τελευταία φορά παίχτηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών επί εποχής ΠΑΣΟΚ και αλήστου μνήμης Βερελή, Υπουργού Μεταφορών. Μιλάμε για το τρένο που θα σφύριζε στην Ήπειρο και που μάλιστα τότε ξεσηκώθηκε η αίθουσα από τα σφυρίγματα όπως το απαιτούσε η παράσταση!
ΘΑ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΡΕΝΟ;
Αυτό το έργο επανέρχεται στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια Ηπείρου όπου, σύμφωνα με τις μελέτες, το τρένο θα αρχίζει να σφυρίζει από Ηγουμενίτσα, θα περνάει από Γιάννενα και θα κατευθύνεται προς Αργυρόκαστρο κι από κει θα φεύγει Βόρεια, προς Μαυροβούνιο ίσως. Κάπου εκεί στην Αλβανία θα συναντά την σιδηροδρομική γραμμή που θα έρχεται από Μακεδονία, διότι είναι δύσκολο να συνδέεται σιδηροδρομικώς η Ήπειρος με την υπόλοιπη χώρα είτε με την Μακεδονία, είτε με την Θεσσαλία, είτε με την Αιτωλοακαρνανία!
ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ Η ΤΑΤΙΑΝΑ!
Μπορεί να σφυρίξει λοιπόν τρένο στην Ήπειρο και στην Β. Ήπειρο, μας λέει η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία χειρίζεται το ζήτημα. Θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με το Αργυρόκαστρο μέσω Ιωαννίνων. Το τι ακριβώς θα εξυπηρετεί μια τέτοια γραμμή και τι είδους μεταφορές θα κάνει, δεν μας το εξηγεί η κ. Καλογιάννη, η οποία κάτι σοβαρό θα έχει στο νου της, αφού το έχει δουλέψει το ζήτημα...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.