ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ...
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προβεί στη συνένωση ΤΕΙ-ΑΕΙ. Καθόλου εύκολη δεν θα είναι η συνεργασία ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο όταν είναι γνωστό ότι καμιά 200αριά πανεπιστημιακοί αντιδρύν σε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ οι Θεσπρωτοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο αποκλεισμού τους από σχολές ΤΕΙ.

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ...
Από αυτή τη συνεργασία, αν τελικά προκύψει, κερδισμένες περιοχές είναι η Άρτα και η Πρέβεζα, αφού οι εκεί λειτουργούσες σχολές προβλέπεται να ενταχθούν σε πανεπιστημιακό καθεστώς. Μπορεί να θέλει το Υπουργείο, να το επιθυμούν σφόδρα οι διοικούντες το ΤΕΙ, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τους πανεπιστημιακούς. Οι δύο Πρυτάνεις ΤΕΙ κ. Τσίνας και ΑΕΙ Γ. Καψάλης κρατούν τα χαρτιά τους ακόμη κλειστά...

ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ!
Έχει ή δεν έχει γραφεία η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων; Πέρα από το τεράστιο δίχρονο έργο της που προβάλλει με σχετικό βίντεο, διαθέτει ένα χώρο ο οποίος θα είναι ο χώρος αναφοράς για τους πολίτες και τα κομματικά στελέχη. Αν διαθέτει έναν χώρο, τότε γιατί χρειάζεται να συνεδριάζει σε κεντρικό ξενοδοχείο; Εκτός κι αν ο χώρος προσφέρεται διότι οι συζητήσεις έχουν τόση μεγάλη σοβαρότητα που γίνονται μεταξύ τύρου και αχλαδίου!

ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ...
Πάρτον και στο γάμο σου... ήταν η παρουσία του πρώην δημάρχου Λ. Γκλίναβου στην κοπή της πίτας της παράταξης Μπέγκα και των παραφυάδων αυτής. «Καλά τα ψιλολόια που κάνετε σαν δημοτική αρχή, αλλά μεγάλο έργο ακόμη δεν είδε η πόλη», τους είπε ο Λευτέρης κι άρχισαν τα μουρμουρητά στην αίθουσα. Ύστερα απ’ αυτή την παρατήρηση, αναγκάστηκε ο Δήμαρχος να υποσχεθεί ότι θα έλθουν κι αυτά και προφανώς στον ένα χρόνο που απομένει ακόμη να ολοκληρωθεί η θητεία του...

❁ Η...ΑΡΙΘΜΟΛΑΓΝΕΙΑ!
Πάλι η αριθμολαγνεία επικρατεί και μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας όπως έγινε με το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Ενδιάμεσο ρόλο παίζουν οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., η οποία απλά μεταφέρει τις εντολές και τις θελήσεις της ηγεσίας και της Κυβέρνησης. Απλά παλιά λέγονταν Γεωργαλάς και Παττακός, ενώ σήμερα λέγονται Τόσκας, Παππάς, Πολάκης, Κοτζιάς!

■ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ...
Όταν η ΕΛ.ΑΣ. κάνει υπολογισμούς στο πλήθος εσείς να το μετράτε από 6 φορές παραπάνω, λένε οι ειδικοί που έχουν εντρυφήσει πάνω στο ζήτημα. Επομένως, τα περί 90.000 στη Θεσσαλονίκη και τα περί 140.000 στο Σύνταγμα είναι νούμερα για τα «νούμερα» που κυβερνούν τον τόπο!

❖ Η ΠΑΡΕΑ...
Ο αριθμός των διαδηλωτών παίζει ένα σημαντικό ρόλο κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως από την Κυβέρνηση. Εκείνο όμως που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει η «παρέα» του Μαξίμου είναι ότι το «κουβάρι» της εξουσίας έχει αρχίσει να μαζεύει προ πολλού και η ζωή στην εξουσία σώνεται. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουν, τόσο θα διασωθούν από τον διασυρμό, όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

❁ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑ - ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Όχι, δεν ήταν μόνο ακροδεξιοί και φασίστες, νοσταλγοί της χούντας οι εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών. Δεν είναι φασίστας το σύμβολο της αριστεράς, ο Μίκης Θεοδωράκης που και τώρα στα στερνά του έδωσε δείγμα πατριωτισμού έτσι όπως αυτός το αισθάνεται. Ο Μίκης που δεν βγήκε από το «ώδυνεν όρος» όπως τον θέλουν τα μίσθαρνα όργανα της Κυβέρνησης. Έχει δώσει τους δικούς του αγώνες για τη Δημοκρατία έτσι όπως εκείνος την αντιλαμβάνονταν και που τόσο πολύ λάτρεψε η αριστερά και έγινε το σύμβολό της. Αυτό το σύμβολο μαζί με τον Γλέζο πήγε και «προσκύνησε» ο Αλέξης Τσίπρας μόλις εξελέγη πρωθυπουργός το 2015. Λίγο πριν είχε επισκεφτεί το σκοπευτήριο της Καισαριανής για να χύσει δάκρυα ευγνωμοσύνης προς τους νεκρούς της αριστεράς, την οποία εξευτελίζει εδώ και τρία χρόνια...

■ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ...
Φτάσαμε εμείς της «άλλης πλευράς» να δείχνουμε σεβασμό στον μουσικοσυνθέτη πρώτα Μίκη για το τεράστιο μουσικό έργο που αφήνει σαν παρακαταθήκη και σήμερα, στα 92 του, έβαλαν τα τσιράκια της ενημέρωσης να τον εξισώνουν με τον Μιχαλολιάκο της Χ.Α.! Μέχρι εκεί έφτασε η ψευτοαριστερά, η οποία δεν διέπεται πλέον από καμία αρχή, όχι μόνο πολιτική και κομματική, αλλά ούτε από την ελάχιστη ηθική. Όλα θυσία στον βωμό της σκοπιμότητας...

❖ ΟΙ ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΙΣ...
Δεν δαμάζεται πλέον ο λαός που άφησε τον καναπέ και κατέβηκε στις πλατείες και στους δρόμους. Την ευθύνη γι’ αυτό την έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος που γραπώθηκαν από την εξουσία και της απομυζούν το μεδούλι της. Αυτούς είχαν σαν στόχο οι δύο λαοσυνάξεις για τον τρόπο που διαχειρίζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό!

❁ ΟΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΕΣ!
Τους μέτρησε πρώτα η ΕΛ.ΑΣ. του Τσουβάλα, μετά η ΕΛ.ΑΣ. του Τόσκα και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ο Πολάκης με τον Κοτζιά. Όλοι αυτοί οι καταμετρητές έκαναν λογαριασμούς και βρήκαν ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν πήγαν στο Σύνταγμα. Δηλαδή, καμιά δεκαριά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες έμειναν στα σπίτια τους και στις δουλειές τους λες και όταν πολιορκούσαν τη Βουλή οι ορδές του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 και ζητούσαν «να καεί, να καεί το μπορντέλο η Βουλή», ήταν όλοι οι Έλληνες!

■ Η... ΒΑΒΕΛ!
Από κοντά ο Καμμένος που κι αυτός έκανε λογαριασμούς αλλά δεν τους βρήκε λειψούς όπως οι συνάδελφοί του στην Κυβέρνηση! Τελικά, η... Βαβέλ στην Κυβέρνηση είναι μικρή ν’ αποδόσει το μέγεθος της ασυνεννοησίας και της ασυναρτησίας που επικρατεί. Εν τούτοις, οι συνδετικοί κρίκοι της καρέκλας φέρνουν πολύ κοντά την ιμιτασιόν αριστερά με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου που σέρνεται στα τέσσερα παρασύροντας στο βάραθρο όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

❖ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ...ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ!
Με τη λογική και την τακτική της Κυβέρνησης το μόνο που κατάφεραν είναι ν’ ανοίξουν τον τάφο της. Χάρισε όλον αυτό τον κόσμο σε άλλες πολιτικές δυνάμεις αδειάζοντας τις δικές της δεξαμενές στις οποίες είχαν καταφύγει πολλοί Έλληνες, οι οποίοι ήταν θυμωμένοι, πικραμένοι, δυσαρεστημένοι από το πολιτικό σύστημα των μνημονίων. Και όλους αυτούς τους ανθρώπους έφτυσε και φτύνει ο Τσίπρας και λεηλατεί την σκέψη τους για να κρατήσει λίγες μέρες παραπάνω εξουσίας. Αυτούς θα βρει μπροστά του όταν έλθει η ώρα της εκλογής και τότε θα αναρωτιέται τι έκανε! Το είχε ξανακάνει το βράδυ του δημοψηφίσματος με τον Βαρουφάκη!

❁ ΤΣΟΥΖΕΙ!
Για να δείτε πόσο έτσουξαν οι δύο συγκεντρώσεις το κυβερνητικό μόρφωμα δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο σκάνδαλο που ξαφνικά ανακάλυψαν με την NOVARTIS. Εντελώς τυχαία, μια μέρα μετά κινητοποιήθηκε όλος ο παρακομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ να στήσουν στο σκαμνί δύο πρωθυπουργούς και κάμποσους υπουργούς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πλην Κουρουμπλή, για να δημιουργήσουν «λασπόνερα». Τακτική Μαδούρων και Κάστρο που είναι και οι εμπνευστές τους! Όπως καλά καταλάβατε, άνοιξε η προεκλογική περίοδος!

■ ΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»ΤΟΥ ΙΒΑΝ!
Γι’ αυτούς τους «Μακεδόνες» του Ιβάν Σαββίδη που έκαναν εκστρατεία εναντίον του «Ζωσιμάδες» στα Ιωάννινα μήπως να κάνουμε ένα συλλαλητήριο; Γι’ αυτούς βρε που κατέλαβαν με το «έτσι θέλω» τα καθίσματα των Γιαννιωτών φιλάθλων δείχνοντας απίστευτο βαρβαρισμό εναντίον Ηπειρωτών που είχαν την ατυχία να έχουν πληρώσει τις θέσεις τους να εξανδραποδισθούν από βαρβάρους του Βορρά! Για κάτι τέτοιους «Μακεδόνες» συνέρρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες απ’ όλα τα σημεία της γης, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και μάλιστα σε μια μέρα εθνικού ξεσηκωμού.

❖ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!..
Είναι υπόθεση εθνική η ονομασία των Σκοπίων και δεν πρέπει να αναμειγνύονται με τον χουλιγκανισμό των ποδοσφαιρικών ομάδων. Και φυσικά δεν είναι έτσι οι Μακεδόνες, οι Θεσσαλοί, οι Ηπειρώτες, οι νησιώτες, όπως αυτοί οι βάρβαροι της περασμένης Κυριακής στο «Ζωσιμάδες». Φτάνουν όμως λίγα τσογλάνια ν’ αμαυρώσουν μία εθνική στιγμή όπως ήταν η διαμαρτυρία των Ελλήνων ενάντια στις επιβουλές διάφορων ανεκδιήγητων σφετεριστών της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας μας.

ΟΙ «ΔΙΑΛΕΧΤΟΙ»...
Την ίδια ώρα που οι «διαλεχτοί» του Τόσκα μετρούσαν τους διαδηλωτές στην Αθήνα, στα Γιάννενα οι «διαλεχτοί» άνοιγαν τις πόρτες στους βαρβάρους να καταλάβουν το «Ζωσιμάδες» και να λεηλατήσουν περιουσιακά στοιχεία, τα οποία έχει πληρώσει ο Έλληνας από το υστέρημά του... Και μόλις είχε επιβραβεύσει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. την ντόπια ηγεσία για το σημαντικό έργο της. Έφταναν μια δράκα επιδρομέων να τα κάνουν «γης Μαδιάμ» και όποιος είχε έχασε τελικά!

■ ΜΟΝΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...
Μόνο λουλούδια δεν έδωσε και συγνώμη δεν ζήτησε από τους χουλιγκάνηδες ο πρόεδρος της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Χριστοβασίλης που καθόλου άμοιρος ευθυνών δεν είναι για όσα έγιναν στο «Ζωσιμάδες». Από τη μια μεριά «άνοιξε» τις πόρτες στις ορδές του Σαββίδη κι από την άλλη απολάμβανε το θέαμα στο ταρτάν όπου η ομάδα δέχονταν τις επιθέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ και λόγω Βελίδη δεν υπέστη μέγιστο διασυρμό. Απλά έμεινε στην φάση του βιασμού που χαλάρωσε για να τον... απολαύσει!

❖ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ...
Όχι. Δεν είναι όλοι οι Μακεδόνες βάβαροι! Οι καταληψίες των θέσεων στο «Ζωσιμάδες» προχθές συμπεριφέρθηκαν με βαρβαρότητα, χωρίς αυτό να προσδιορίζει τον αγώνα για να κρατηθεί το όνομα «Μακεδονία» στα ελληνικά σύνορα! Υπάρχουν οι υπόλοιποι Έλληνες, πλην των χουλιγκάνων αυτών, που θα αγωνιστούν για την Μακεδονία κι αυτοί φτάνουν. Έχει όμως υποχρέωση ο Ιβάν Σαββίδης να μαζέψει αυτό το «στρατό» του και να μη τον κουβαλάει μαζί με την ομάδα του ανά την επικράτεια. Αν θέλουν να εκτονωθούν, ας πάνε στα σύνορα με τα Σκόπια να χτυπήσουν... Γερμανικά νούμερα!

❁ ΟΙ ΠΙΤΕΣ...
Πίτες - πίτες - πίτες από την Πρωτοχρονιά μέχρι την Μ. Εβδομάδα κόβονται και θα κόβονται. Πώς γίνεται και ορισμένοι γυρολόγοι πολιτικάντηδες βρίσκονται παντού είναι απορίας άξιο. Το πρωί σε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ σε πίτες της Ν.Δ. ορισμένοι εξ’ αυτών, που την έχουν δει... σωτήρες σηκώνοντας σημαίες ευκαιρίας. Σημεία των καιρών!
Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.