ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ...
Χορούς και πανηγύρια οι «Τροϊκανοί» που μας τα πήραν όλα, χορούς και πανηγύρια και η Κυβέρνησή μας που ξεβρακώθηκε και είπε «ναι σε όλα». Ο λόγος για το κλείσιμο της αξιολόγησης που έγινε σε λίγες ώρες υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης! Η πρώτη φορά ήταν ζόρικη! Μετά το ξεπαρθένιασμά της η Κυβέρνηση μας έγινε εύκολη και πιστή σε όσα οι πρώην δυνάστες, νυν σωτήρες, προστάζουν!
Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ...
Μιλούν για συνέπεια λόγων κι έργων οι πολιτικοί απατεώνες, που επί τρία χρόνια τώρα λήστεψαν τον κοσμάκη και μαζί μ’ αυτή τη ληστεία τώρα λεηλατούν και την σκέψη των Ελλήνων. Επιβάλλονται οι πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών για να εξυγειανθούν οι τράπεζες και κακώς δεν το είχε κάνει η Ν.Δ. πριν το 2015, λέει ο περιβόητος Μάρδας!
ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!..
Εμείς δεν βγάζουμε στο σφυρί λαϊκές κατοικίες αλλά τις κατοικίες των πλουσίων, λένε μ’ ένα στόμα τα στελέχη της Κυβέρνησης. Κατοικία πλουσίας γυναίκας είναι τα 43 τετραγωνικά μέτρα που τη βγάλανε στο σφυρί για 6.000 ευρώ; Όπως σας το γράφω, φίλοι μου. Μάλιστα, από την επόμενη χρονιά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και ο νόμος Κατσέλη θα πάει... περίπατο από την αριστερά του Αλέξη και την δεξιά του Καμμένου!
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Από κει που θα τα έκαναν κολυμπηθρόξυλο σε όποιον έβαζε χέρι στη ΔΕΗ, νάτους τώρα να την ξεπουλάνε μπιρ-παρά και να το θεωρούν μεγάλη επιτυχία! Οι λέξεις υπευθυνότητα, σοβαρότητα, έχουν χάσει την έννοιά τους εδώ και τρία χρόνια. Όλα θυσία στη σκοπιμότητα που έχει να κάνει με λίγες σταγόνες εξουσίας παραπάνω. Θα έκοβε τα χέρια όλων όσων θα έβαζαν την υπογραφή πώλησης της ΔΕΗ, της οποίας τα κοιτάσματα άξιζαν πολλά δισεκατομμύρια. Οι απειλές από τον τότε νταή και τώρα ψοφοδεή Πάνο!
Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ...
«Δεν θα συμμετέχει κανένα πρόσωπο της οικογένειάς μου σε κυβέρνησή μου», δήλωσε ο Κυριάκος, θέλοντας να βάλει φρένο στην οικογενειοκρατία στην πολιτική. Πρώτο και μεγαλύτερο θύμα αυτής της σκέψης η Ντόρα Μακογιάννη, η οποία δεν θα είναι και η πιο χαρούμενη μετά από μια τέτοια απόφαση του μικρού αδελφού της!
ΑΚΑΙΡΑ...
Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο Κυριάκος και σε τι ακριβώς σκοπεύει! Ήταν εντελώς άκαιρο και όχι ό,τι καλύτερο σε μία περίοδο που τα πάντα είναι ανοικτά! Όπως και να το κάνουμε, η Ντόρα δεν είναι οποιοδήποτε μέλος του κόμματος, αλλά ένα από τα καλύτερα στελέχη της Ν.Δ. και ίσως το πιο σπουδαίο πολιτικό πρόσωπο στη χώρα με τεράστια πολιτική εμπειρία και στο εσωτερικό της και κυρίως στο διεθνές στερέωμα!
ΕΚΤΟΣ ΑΝ...
Θεωρώ ότι άλλο στέλεχος τέτοιου βεληνεκούς δεν διαθέτει, όχι η Ν.Δ., αλλά όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Επομένως, η σκέψη του Κυριάκου μάλλον σε λάθος δρόμο κινείται. Δεν ξέρουμε από πού ορμώμενος πήρε τέτοια απόφαση ο Κυριάκος και τι και σε ποιους άλλους ήθελε να στείλει τέτοιο μήνυμα. Εκτός κι αν είναι συμφωνημένα αυτά με την Ντόρα.
ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΑΛΛΑ...
Ξέρετε τι είναι να «κόβει» την Ντόρα ο Κυριάκος και να υπουργοποιεί τον Γιακουμάτο; Καλή είναι η ανανέωση στελεχών σε όλες τις γραμμές του κόμματος σήμερα και της κυβέρνησης αύριο, αλλά η αξία ορισμένων δεν εκτιμάται με οικογενειακό δίκαιο, ούτε κόβεται επειδή είχε κανείς την ατυχία να είναι συγγενικό πρόσωπο! Εκτός κι αν στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει σύμφωνη γνώμη της ίδιας της Ντόρας, η οποία είτε κουράστηκε, που δεν το πιστεύω ή έχει κατά νου να βρεθεί σε άλλο Ευρωπαϊκό μετερίζι!
ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ...
Καλό είναι να μη λογαριάζει ο Κυριάκος χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο λαός που θα κληθεί ν’ αποφασίσει αν θα προτιμήσει ν’ απαλλαγεί από το σημερινό σκυλολόι και να εμπιστευτεί τη Ν.Δ. για κυβέρνηση! Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Ν.Δ. να φλερτάρει ακόμη και με την αυτοδυναμία, κάτι που πρέπει να το δούμε και στις κάλπες. Επομένως, οι αφορισμοί και οι αποκλεισμοί είναι πολύ πρώιμοι όπως και οποιεσδήποτε τέτοιου είδους κινήσεις...
ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ...
Ακούγονται κι άλλα πράγματα για το πώς θα συμπεριφερθεί η Ν.Δ. και προεκλογικά και μετεκλογικά! Ένα σωρό πολιτικοί γυρολόγοι σαν τα σαλιγκάρια μετά από καταιγίδα κάνουν την εμφάνισή τους και, αφού είδαν φως, είπαν να ξαναμπουκάρουν στην εξουσία όπου μυρίζονται μαρμίτα. Είναι οι γνωστοί γυρολόγοι που τη Ν.Δ. την υπηρετούν αλά καρτ και μόνο σε εποχές κυβερνητικής εξουσίας.
ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!
Το βλέπουμε και στην περιοχή μας αυτό το θέαμα, όπου κυνηγούν μονίμως την εξουσία. Δεν έχει σημασία αν αυτή τη στιγμή υπηρετούν τα σχήματα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΛΑΟΣ. Σημασία γι’ αυτούς έχει η γνωστή μαρμίτα και μάλιστα τους ίδιους ανθρώπους τους βλέπουμε στις πρώτες θέσεις εκδηλώσεων της Ν.Δ., όπως τους βλέπαμε στις πρώτες θέσεις στις αρχές της σημερινής κυβέρνησης!
ΣΤΟ ΙΕΡΟ...
Ο Κυριάκος «χτυπάει» το κέντρο για ν’ αυγατίσει το κόμμα με κίνδυνο να έχει απώλειες από την δεξιά πλευρά. Να συμφωνήσει εν μέρει κανείς μαζί του, αλλά να θυμηθεί κι αυτό που είχε δηλώσει ο πατέρας του, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με 47%! Είχε πει τότε ο αείμνηστος: Όλοι χωράνε στο εκκλησίασμα, αλλά λίγοι στο ιερό! Όχι λοιπόν στα «ιερά» και «όσια» οι τυχοδιώκτες. Αυτό ας το κοιτάξει ο Κυριάκος...
ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...
Ούτε Θεσπρωτός, ούτε Μετσοβίτης, ούτε Μαλακασιώτης είμαι, άρα πληρώνω διόδια από Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους. Για εμένα τον κάτοικο Ιωαννίνων δεν μερίμνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικές δυνάμεις, να τύχω του ευεργετήματος δηλαδή της ελεύθερης διέλευσης των διοδίων και γι’ αυτό δεν μπορούν να χρησιμοποιούν οι τέσσερις βουλευτές του Νομού το «κατόπιν ενεργειών μου»!
ΠΛΗΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ!
Έχει γίνει ένας χαμός το τελευταίο διάστημα που με το «πλην Μετσόβου» οι ΣΥΡΙΖΑίοι επαίρονται για το κατόρθωμά τους να περάσουν μια τέτοια πρόταση στους Σπίρτζηδες, βάσει της οποίας οι Μετσοβίτες δεν θα πληρώνουν διόδια. Τονίζεται περισσότερο για τους Μετσοβίτες κι όχι για τους Θεσπρωτούς που θα περνούν ελεύθερα στην Τύρια. Έχουν τους δικούς τους λόγους οι κυβερνητικοί παράγοντες που το προπαγανδίζουν κι όποιος θέλει δεν καταλαβαίνει. Αυτή την αδικία προσπαθεί να «γιατρέψει» ο Αλ. Καχριμάνης απαιτώντας από την Κυβέρνηση να ενταχθούν και οι Γιαννιώτες και οι Πρεβεζάνοι στο «ελευθέρας»!
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...
Κάτι από Μάνδρα Αττικής χωρίς απώλεια ανθρωπίνων ζωών έζησαν περιοχές της Ηπείρου (Πρέβεζα - Θεσπρωτία). Υπήρξαν όμως μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, κάτι που πρέπει να το δει η Κυβέρνηση και να εντάξει κι αυτές τις περιοχές σε καθεστώς προστασίας και για την καταβολή αποζημειώσεων. Την «τιμητική» τους είχαν και οι περιοχές Αμφιλοχίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου. Κι εδώ τα μπαζωμένα ρέμματα έκαναν την καταστροφική δουλειά τους...
Η ΜΠΟΧΑ...
Την δόξα Πολάκη προσπαθεί να κλέψει ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής ονόματι Κωνσταντινέας. Ανοιχτός «βόθρος» ο σύντροφος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί αδειάζει συνεχώς το περιεχόμενο και μάλιστα σε δημόσια θέα! Πόση μπόχα ξοδεύει για να κάνει γνωστή την παρουσία του στα πολιτικά ζητήματα της χώρας κι αυτό για να φανεί σπουδαίος, μπας και τον κάνει υπουργό ο Αλέξης!

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ!..
Δεν άφησε «παλιά αγγειά» που να μη τα ξεσηκώσει ο Δημ. Δημητρίου για να βοηθηθεί στις εκλογές του Επιμελητηρίου, κάτι που του έδωσε την πρωτιά, όχι όμως και την εκλογή, αφού έπρεπε να πιάσει το 50+1% για κάτι τέτοιο. Όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ το ξέθαψε και ήταν εκεί επί διήμερο και πολεμούσαν για την προστασία των επιχειρηματικών δικαίων, με αποτέλεσμα να φτάσει στην πηγή αλλά νερό... γιοκ!
ΑΦΑΝΤΗ!
Από την άλλη πλευρά, η τοπική Ν.Δ. ήταν εντελώς άφαντη από ανικανότητα ή από τακτική, κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει. Διασπασμένος ο χώρος της κεντροδεξιάς, οδηγήθηκε στις εκλογές για να φέρει αυτό το αποτέλεσμα που καθόλου δεν περιποιεί τιμή στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού! Δεν γνωρίζω τι διεργασίες μπορεί να έγιναν προεκλογικά, αλλά τουλάχιστον μετεκλογικά επιβάλλεται συννενόηση για να διορθωθούν τα τυχόν λάθη.
Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ...
Τελικά πόσο μεγάλη είναι αυτή η Ν.Δ. στο Νομό μας, η οποία είχε την πολυτέλεια του δανεισμού δυνάμεων και στις τρεις παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου; Μάλιστα, ο υπαρχηγός του Δ. Δημητρίου είναι Νεοδημοκράτης, ο οποίος πάνοτε είχε μια τάση... εφαψία της εξουσίας και γι’ αυτό επιμένει να λοξοδρομεί κομματικά και πολιτικά. Πρέπει να έχει μεγάλη καρδιά ο εν λόγω για να συνεργάζεται επιμελητηριακά με το όλο παλιό ΠΑΣΟΚ που δύο μέρες στο «Du Lac» προσπαθούσε την ολική του επαναφορά στην πολιτική σκηνή μετά και την εκλογή προέδρου στην «Κίνηση Αλλαγής»!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.