ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ...
Φύγε εσύ, έλα εσύ ένα πράγμα στα κομματικά δρώμενα της Ν.Δ. Μία ανακύκλωση στελεχών με τον χαρακτήρα του κομματικού Τομεάρχη παρατηρείται εδώ και καιρό, με μοναδικό γνώμονα να’χαμε να λέγαμε ή σε δουλειά να βρισκόμαστε. Άνθρωποι γενικώς ανακυκλώνονται με κομματική δράση και αποτελέσματα μηδέν! Καμία παρέμβαση, καμία δράση, καμία ενίσχυση του κομματικού μηχανισμού στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις. Ένα καπέλο στις αιρετές ΝΟΔΕ χωρίς κανένα όφελος μέχρι τώρα...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!
Πριν από κάμποσο καιρό καρατομήθηκε εν μία νυκτί και χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο η τομεάρχης Νομού Ιωαννίνων κ. Μουρατίδου από την Καστοριά. Κάποιοι είπαν πως αφορμή της καρατόμησης ήταν η αφελής πράξης της να υπογράψει ως αυτόγραφο πάνω σε εκκλησιαστικό βιβλίο που ήταν δωρεά και που αυτό ενόχλησε εκκλησιαστικούς «κύκλους» της περιοχής που έφτασαν το ζήτημα στην Αρχιεπισκοπή και από κει στην Πειραιώς, η οποία αφθορεί της πήρε το κεφάλι, που, εδώ που τα λέμε, ήταν αρκετά όμορφο!

ΜΗ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ!
Μετά την απομάκρυνση της κ. Μουρατίδου από την θέση υψηλής κομματικής επιστασίας στο Νομό Ιωαννίνων έγινε η αντικατάστασή της από άλλο στέλεχος εξ Αθηνών, που μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε. Ζητώ συγγνώμη που δεν συγκράτησα το όνομά του και που ακόμη εδώ και τρεις μήνες δεν έχουμε δει δείγματα δουλειάς. Ίσως στο μέλλον κάτι να μάθουμε γι’ αυτόν. Όχι πως είναι απαραίτητο, αλλά λέμε τώρα!

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Σειρά στις καρατομήσεις είχαμε του Τομεάρχη πρώην αστυνομικού στην Πρέβεζα, όπου αντικαταστάθηκε από τον δικηγόρο Ιωαννίνων Γιάννη Κιτσάκη, ο οποίος πήρε μετάθεση από ανάλογη θέση στην Κεφαλλονιά, στην οποία είχε τοποθετηθεί από την Πειραιώς, αλλά έπεφτε λίγο ανάποδα και λίγο μακριά από τα Γιάννινα, ενώ η Πρέβεζα είναι πιο κοντά. Κάτι ανάλογο γίνεται αυτό τον καιρό και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου γίνονται αλλού καρατομήσεις, αλλού «απολύσεις», αλλού αντικαταστάσεις μέχρι να βρεθούν οι έχοντες κουράγιο για κομματική δουλειά!

❁ O NIKHTHΣ…
Μετά από κάθε μονομαχία αρχηγών στην Βουλή, γίνεται ένας απολογισμός με αντικείμενο τον νικητή! Κάθε πλευρά θέλει τον δικό της αρχηγό νικητή, με αποτέλεσμα να είναι όλοι ικανοποιημένοι! Όμως πώς μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για τον πραγματικό νικητή της μονομαχίας, κυρίως Πρωθυπουργού κι αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Ένας ασφαλής τρόπος είναι από τις αντιδράσεις των βουλευτών που κάθονται στα έδρανα. Όταν οι βουλευτές αντιδρούν βρίζοντας τον ομιλητή, τότε κερδισμένοι είναι η πλευρά του ομιλητή, ο οποίος κάτι σοβαρό, κάτι αληθινό θα λέει κι αυτό είναι που ενοχλεί.

■ ΟΙ ΚΕΚΡΑΧΤΕΣ…
Στη συζήτηση της προηγούμενης Δευτέρας οι κεκράχτες βουλευτές ήταν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ενοχλήθηκαν σφόδρα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ψηφίζουν ό,τι νάναι για να κρατήσουν τις βουλευτικές τους θέσεις. Ήταν και είναι μία μεγάλη αλήθεια κι αυτό ήταν που ξεσήκωσε τους Μπαλαούρες, Φίληδες και τους υπόλοιπους συντρόφους που την έχουν καταβρεί με τα επταχίλιαρα της βουλευτικής αποζημίωσης.

❖ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ!
Δεν άφηναν τον Κυριάκο να μιλήσει για να μη τους σύρει κι άλλα που ενοχλούν τα ΣΥΡΙΖόπαιδα της Βουλής, που λένε σε όλα ΝΑΙ, δένοντας ακόμη περισσότερο χειροπόδαρα τη χώρα στο άρμα των μνημονίων. Ενοχλούνται κάθε φορά που κάποιους τους θυμίζει τι έλεγαν πριν πουλώντας αριστεροσύνη και τι πράττουν τώρα ως καπιτάλες του κερατά!

❁ ΣΑΝ ΤΑ… ΦΙΔΙΑ!
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι σαν τα… φίδια αλλάζουν δέρμα ανάλογα με την εποχή! Είναι οι ίδιοι που μοίραζαν 13η σύνταξη από τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014 για να καταληστεύσουν τον άμοιρο τον συνταξιούχο, ο οποίος επένδυσε πολιτικά σ’ αυτούς και τους έφερε στην Εξουσία για να τους λούζεται τώρα! Το μετάνοιωσαν οι Έλληνες αλλά σε ποιον να το πουν και ποιος να τους ακούσει αφού η καβάλα της Εξουσίας έχει μία απέραντη γεύση.

■ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…
Ο εκνευρισμός των βουλευτών και οι παρενοχλούντες τον ομιλητή Κυριάκο ανέδειξαν τον νικητή αυτής της μονομαχίας. Απέδειξε ο Κυριάκος ότι είπε αλήθειες και δεν χάϊδεψε αυτιά, κάτι που το ήθελε η αριστερά πτέρυγα της Βουλής, έτσι όπως κοιτάει το προεδρείο, διότι αλλιώς είναι δεξιά της δεξιάς!

❖ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ!
«Αν επικρατήσει το ΝΑΙ τότε είναι σίγουρο ότι θα πάμε σε νέο δημοψήφισμα, όπου θα μπούμε σε τρίτο μνημόνιο»! Ποιος το έλεγε αυτό; Μα ο μεγάλος, ο τεράστιος τιτανομεγιστοτεράστιος Αλέξης, δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015! Ευτυχώς που βγήκε το ΟΧΙ σε ποσοστό 62% και μέσα σε λίγα λεπτά βαπτίστηκε σε «ΝΑΙ σε όλα» και έκτοτε φάγαμε κατακούτελα και τρίτο και τέταρτο μνημόνιο και πάμε για το πέμπτο!

❁ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΧΙ!..
Είχαμε επέτειο του ΟΧΙ που έγινε ΝΑι προχθές την Τετάρτη με το δημοψήφισμα – οπερέτα! Ήταν ΟΧΙ για την κατάργηση των μνημονίων. Όμως άρχισε τις π…..ριές την επόμενη ότι το ΟΧΙ ήταν ΟΧΙ στο παλαιό και στην οικογενειοκρατία. Καλούσε  τους Έλληνες να πουν ΟΧΙ και μετά άρχισε τις κωλοτούμπες που μέχρι σήμερα… τύφλα να έχουν τα ανεμιστηράκια!

■ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…
Δύο χρόνια παραμύθι με ή χωρίς δράκους! Δύο χρόνια και η Ελλάδα μετατράπεται σε Ελλαδιστάν και οδηγούμεθα στην παλιά Σοβιετία και στο Μαδουριστάν όπως αποκάλυψε ο υπουργός Πολάκης που είναι η δημόσια κινητή πολιτική ντροπή της χώρας! Από κοντά και ο επαναστάτης ντυμένος αρχιστράτηγος Πάνος Καμμένος που παρατείνει την δημόσια ξεφτίλα υπογράφοντας και ψηφίζοντας σκυμμένος στα τέσσερα ό,τι σκαρφίζεται η κούτρα των Καρανικαίων που διαφεντεύουν τη χώρα μας.

❖ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ…
Σ’ αυτά τα δύο χρόνια απάτης, θα μπορούσε να είναι αφιερωμένο το μνημείο της ΕΡΤ, όπου φαίνονται οι Έλληνες να κάνουν μάτι στην αλήθεια! Αυτή την ερμηνεία δίνει η στήλη στην απεικόνιση του έργου Ρόκου που στήθηκε έξω από την ΕΡΤ και πού πήγε να προσκυνήσει η μαυροφορούσα Ραχήλ άνευ Κωνσταντοπούλου και που ηκούσθη με στεντόρια φωνή σε ρε ματζιόρε του καλλιτέχνη προέδρου να λέει «σκάσε επιτέλους» και σε κουπλέ και σε ρεφραίν!

❁ ΤΟ ΑΒΑΤΟ…
Εκεί όμως που φαίνεται να βρίσκει λύση το πρόβλημα γκετοποίησης είναι στο κράτος των Εξαρχείων, που ως… Βατικανό έχει το δικό του άβατο. Η λύση, λοιπόν, είναι η τιμωρία σε βαθμό απόταξης του Προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου της ΕΛ.ΑΣ. επειδή μίλησε για κράτος Εξαρχιστάν! Τέτοια προσβολή δεν ανέχεται ένας Τόσκας και νομίζει ότι θα τιμωρήσει τον Ηπειρώτη αστυνομικό επειδή εξέφρασε δημόσια αυτό που όλοι εμείς οι λοιποί «προνομιούχοι» Έλληνες το έχουμε για ψωμοτύρι.

■ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΣ...
Αλλά είπαμε, άμα μέσα σου έχεις τον γενιτσαρισμό, αυτό θα σε ακολουθεί σ’ όλη τη ζωή. Ένας τέτοιος γενίτσαρος είναι ο Τόσκας, ο οποίος από το γραφείο του Υπουργού Μπεγλέτη, μεταπήδησε στον δημοκρατικό αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να αποδείξει ότι στο αίμα του ρέει αίμα απόλυτης δημοκρατίας! Αντί να συμμαζεύει τους μπαχαλάκηδες, συμμαζεύει τον αστυνομικό που έχει το... θράσος να τα βάλει με αυτούς του Εξαρχιστάν που τελικά αποδεικνύονται προστατευόμενο είδος!

❖ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!..
Να δείτε που ο Τόσκας πάει να βγάλει τον Ντούμα από το Εξαρχιστάν και να τον βάλει στη Βουλή, όπου, αν ξαναεκλεγεί βουλευτής, θα τον τρώει στη μούρη και τότε θα απολαμβάνουμε τις «μολότωφ» που θα ανταλάσσουν! Μιλάμε για τεράστιο μυαλό ο Υπουργός Τόσκας!

❁ Η... ΗΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ!
Την ίδια τύχη θα έχει και ο Κων/νος Μπογδάνος που κάποια... Ηρωδιάς του Μαξίμου ζήτησε από τον Αλαφούζο του ΣΚΑΙ την κεφαλή του επί πίνακι και που αυτό το αίτημα έγινε αποδεκτό. Δεν άρεσε στους Καρανίκες αυτό που είπε περί των υπευθύνων της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι παλιά αγαπημένα παιδιά του Αλέξη και νάτον τώρα τον Κων/νο να παίρνει εύσημα και διαβατήριο για την επόμενη Βουλή. Στο Ελλαδιστάν έχουν αρχίσει να περιορίζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες. Μόνο αν είσαι Συριζαίος και σε λένε Κώστα Αρβανίτη μπορείς ελεύθερα ν’ αποκαλείς τον πρωθυπουργό της χώρας δημόσια μαλάκα! Αν εγώ κάνω κάτι τέτοιο κινδυνεύω με απόλυση, κ. Διευθυντά;

■ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Δικαίωμα πλέον στο βρισίδι έχουν οι Πολάκηδες, οι Τόσκηδες, οι Μπαλαούρες, οι Φίληδες, οι Καρακώστες, και το λοιπό συναπάντημα τύπου Καμμένου με τα γνωστά περί Γερμανοτσολιάδων και το γνωστό «στα τέσσερα εσείς». Είναι καταδικαστέα πράξη η θέση του αστυνομικού Ντούμα και απειλείται με απόταξη και είναι θεάρεστη η συνομιλία του Υπουργού με έναν ισοβίτη! Τι ωραία που περνάμε τελικά στο Ελλαδιστάν μας!

❖ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ!
Μαθαίνουμε ότι και τρίτος Γιαννιώτης συμπεριλαμβάνεται στην πενηντάδα των υπό αξιοποίηση στελεχών της Ν.Δ. που ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή. Πρόκειται για τον γιατρό παθολόγο διδάκτορα του Π.Π.Γ.Ν.Ι. κ. Γιώργο Παππά. Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Παππά που δεν γνωρίζαμε την πολιτική του δραστηριοποίηση και δη την κομματική του. Όσο ζει κανείς μαθαίνει. Και ο κ. Παππάς, λοιπόν, στη μάχη της πολιτικής, για μία υγεία καλύτερη όταν έλθει η ώρα…

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.