ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ...
Μετά τα κρούσματα κλοπής μηχανημάτων από νοσοκομεία της Αθήνας η «διαταγή» προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι να παρθούν αυστηρά μέτρα ασφάλειάς τους. Αυτή η ελευθερία κινήσεων που υπήρχε για πολλά χρόνια περιορίζεται και επανέρχεται το παλιό καθεστώς της «αστυνόμευσης», αρχής γενομένης από το πάρκινγκ. Ο φόβος φυλάει τα έρημα, ένα πράγμα...

Η ΓΙΑΤΡΕΙΑ...
Κι εντάξει, βάλανε φραγμούς στην ελεύθερη κίνηση οι διοικητές των νοσοκομείων, μήπως όμως να βάλουν και μια τάξη στη λειτουργία σε ότι αφορά την περίθαλψη των ασθενών; Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας προβλήματα και μάλιστα κάποιοι φτάνουν σε σημείο να δημοσιοποιούν την μεταχείρισή τους εξ’ αιτίας πολλών και διαφόρων προβλημάτων, κάποια από τα οποία μπορούν να λυθούν, ενώ κάποια άλλα νοσούν βαρέως και γιατρειά δεν υπάρχει! Αυτά δεν μπορεί να τα καταλάβει ή να τα ανεχθεί ο Διοικητής του «Χατζηκώστα» και απειλεί... θεούς, δαίμονες και ΜΜΕ που ακούς - ακούς βρίσκουν το θράσος να του ασκούν κριτική. Άμα δεν αντέχει στα τόσο «μαλακά» φανταστείτε να πέσει στα «σκληρά», όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Φώτη Βάββα...

ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ...
Η αλήθεια είναι ότι τα νοσοκομεία μοιάζουν με ξέφραγα αμπέλια που ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίζει. Ναι, όπως το γράφω! Ό,τι του καπνίζει! Νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς, συνοδοί και λοιποί εργαζόμενοι το ντουμανιάζουν όπου βρεθεί ο καθένας. Οι απαγορεύσεις έχουν... απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια!

ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΡΙ!..
Γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, αποθηκάριοι, τραυματιοφορείς, φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι, ασθενείς, συνοδοί, όλοι ένα κουβάρι. Κάπου εκεί ανάμεσα προσφέρεται και νοσηλεία σε όσους νοσηλεύονται κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες τις οποίες εκμεταλλεύονται οι διάφοροι «ποντικοί» και ξαφρίζουν ό,τι κι όσα μπορούν, αρχίζοντας από τα πορτοφόλια και καταλήγοντας στα μηχανήματα.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ...
Ορθά λοιπόν μπαίνουν τώρα κάποια μέτρα ασφάλειας και κανόνες λειτουργίας με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει διάρκεια. Ως συνήθως, τα μέτρα στην αρχή είναι αυστηρά, μετά αρχίζει η χαλάρωση, μέχρι να φτάσουν στο ξεχαρβάλωμα και φτου απ’ την αρχή. Εδώ θα είμαστε και θα το ζήσουμε!

❁ ΟΙ ΜΠΑΓΑΣΗΔΕΣ!..
«Μπαγασηδες, μας την φέρατε. Πώς θα πάμε στη χώρα μας με άδεια χέρια και με χιλιόμετρα τα νέα μέτρα που είχαμε ψηφίσει τρεις μέρες πριν; Τι θα πούμε στους άλλους 152 παντελονάτους που πίστεψαν στο παραμύθι ότι όλα θα άλλαζαν στις 22 Μαΐου του 2017; Πώς θα γυρίσω πίσω και πώς θ’ αντικρύσω τον λεβέντη μας τον Αλέξη και πάλι χωρίς γραβάτα; Άκαρδοι, ούτε αυτό δεν μας αφήσατε ν’ απολαύσουμε που ήταν το ελάχιστο που θα παίρναμε»!

■ Ο ΣΚΟΥΣΜΟΣ...
Όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι τα σκέφτηκε ο Τσακαλώτος που βρίσκεται ανάμεσα στους 153 που επέβαλαν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ανάμεσα στους «53» που την επόμενη μέρα έπιασαν το σκουσμό από το κακό που τους βρήκε. Βέβαια, εκείνους κανένα κακό δεν τους βρήκε διότι ας είναι καλά το 7χίλιαρο. Το σκουσμό τον ρίχνει ο μαυροΈλληνας που πληρώνει τα ξεφτιλίκια μιας αλλοπρόσαλλης κυβέρνησης μαθητευόμενων ψευτομάγκων που πλέον έχασαν την τέχνη να βγάζουν λαγούς από τα καπέλα.

❖ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!
Και τι έγινε, ρε παιδιά. Θα τα πάρουμε όλα στο Eurogroup του Ιουνίου όσα χάσαμε προχθές, έλεγαν τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης! Τι είναι μερικές μέρες μπροστά στην αιωνιότητα, εννοούσαν και ξανά το ίδιο παραμύθι. Ο Σόιμπλε από πολύ σπουδαίος που τον είχε βαφτίσει πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης, ξαναέγινε το κ...παιδο της Μέρκελ για να γλυτώσουν σε προσωρινή βάση το λιντσάρισμα!

❁ Η ΛΑΙΜΑΡΙΑ...
Οι θεσμοί είπαν όχι αλλά τα μέτρα που ψηφίστηκαν μπήκαν... λαιμαριά στους δυστυχείς Έλληνες! Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε τα μέτρα αν δεν μας βγάλουν από τα οικονομικά αδιέξοδα, είχε πει στον Χατζινίκο ο Αλέξης! Πήρε κάτι το αυτί σας για αυτή την υπόσχεση μετά το προχθεσινό στραπάτσο;

■ ΤΙ ΨΥΧΗ...
Πες πολλές φορές το ψέμα μέχρι να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια, είναι η τακτική του Γκαίμπελς για την οποία έμεινε γνωστός εκτός όλων των άλλων. Πιστός αντιγραφέας ο Πρωθυπουργός με όλη την υπόλοιπη παρέα των άλλων 152, απ’ όταν γεννήθηκε μέχρι τώρα ζει μέσα σ’ ένα διαρκές ψέμα! Τι ψυχή θα παραδώσει ο αμαρτωλός και μάλιστα τώρα που φαίνεται να έχει ασπαστεί και τον Χριστιανισμό;

❖ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΑΤΟΥ!
Πήραν όσα είχαν να πάρουν οι Γερμανοί και τώρα τον έχουν του πεταματού τον Αλέξη. Έληξε ο χρόνος που είχαν βάλει στην κλεψύδρα και όπου να’ναι «άντε γειά». Τα καουμποϊλίκια κάπου εδώ τελείωσαν και από δω πήγαν οι άλλοι. Να δείτε που σε λίγο θα του πουν «από δω πήγαν οι άλλοι» και θα του δείχνουν τη φωτογραφία του Σαμαρά! επειδή ο Αλέξης δεν αντέχει και πολλές στεναχώριες διότι βγάζει και έρπη θα φροντίσει ο εκλεκτός του Σόιμπλε να τον απαλλάξει από τέτοιου είδους βαρύ φορτίο όπως είναι η άσκηση της εξουσίας.

❁ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΫΜΟΣ...
Αυτά έχει μυριστεί ο Ιβάν ο λαγός και είπε να επιστεύσει την ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ, τα οποία θα του στρώσουν το δρόμο προς την εξουσία! Είναι ο κρυφός του πόθος και το επόμενο βήμα που το εξομολογήθηκε δημόσια πριν από ένα μήνα. Όταν αρχίσω να μιλάω Ελληνικά να ξέρετε ότι τότε θ’ ασχοληθώ με την πολιτική, είχε πει. Δεν φαντάζομαι ότι αγοράζει το MEGA για να γίνει βουλευτής σαν τον Παπαχριστόπουλο ο Ιβάν...

■ ΟΛΟ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ»!
Μόλις βάλει για τα καλά στο χέρι όλα τα ΜΜΕ ο Ιβάν δεν είναι μ...ας να στηρίζει τον καμμένο πλέον Αλέξη και την παρέα του. Το επόμενο βήμα θα είναι να φτιάξει δικό του «σπιτικό» για να αγοράσει όλο το «μαγαζί» που το λένε Ελλάδα! Εδώ θα είμαστε να το ζήσουμε κι αυτό...

❖ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η αντίδραση της Ν.Δ. στο επιχειρηματικό εγχείρημα του Ιβάν. Δεν άρεσε στη Ν.Δ. η αγοραπωλησία του MEGA μεταξύ Ιβάν και Μπόμπολα! Μήπως ο Μπόμπολας ήταν στο πλάι της Ν.Δ. όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν το καταλάβαμε; Δεν ήταν ο Μπόμπολας που, για να απομυζά το κρατικό χρήμα, έστησε τα ΜΜΕ της διαπλοκής, τα οποία ο Καραμανλής χαρακτήρισε ως νταβατζήδες και του πήραν το κεφάλι; απλά τώρα ο Μπόμπολας φόρεσε το κοστούμι του ΣΥΡΙΖΑ με... γραβάτα!

❁ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
Το μεγάλο ερωτηματικό που όμως μεταφράστηκε σε μείζον ζήτημα για τους ντόπιους μεγαλοσχήμονες κατά δήλωσή τους Νεοδημοκράτες δεν είναι με το ποιους συναντήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στα Γιάννενα ο κ. Νέζης, αλλά το ποιους δεν είδε, οπότε γι’ αυτό και οι καβγάδες! Ο άνθρωπος ήταν σε «αποστολή» αποκατάστασης της τάξης μεταξύ των εμφυλιοπολεμικών ομάδων που είχαν φτάσει μέχρι τα σκαλιά της Εισαγγελίας και επέστρεψε οίκαδε! Δεν έδωσε τα διαπιστευτήρια σε ανθρώπους του «ιερού» και νάτον τώρα να είναι στο στόχαστρό τους. Ειρήνη πάσι, αδέρφια και Pax Vobis για τους αιρετικούς! Ας προσέχει ο κ. Νέζης ποιους θεωρεί φίλους, ποιους συνεργάτες και ποιους έμπιστους. Αυτοί οι έμπιστοι ήταν εκείνοι που έκαναν βούκινο τα ανταμώματα!

■ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ...
Ήρθε κι έδεσε το «γλυκό» για την τύχη του Αεροδρομίου Ιωαννίνων μετά την επιστολή - απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιαννιώτη κ. Βούρδα που τυγχάνει κουμπάρος του Υπουργού Σπίρτζη, που πριν ήταν στην ΕΡΓΟΣΕ και πιο πριν ήταν σε γραφείο πρώην βουλευτή Ιωαννίνων και πιο πριν στον Σκανδαλίδη και πάει λέγοντας. Αυτός λοιπόν ο Γενικός Γραμματέας, αφού τραβάει ένα μπερντάκι στην τοπική αυτοδιοικητική εξουσία, ούτε λίγο - ούτε πολύ συμφωνεί με τις εταιρίες ανεφοδιασμού καυσίμων αεροσκαφών ότι το Αεροδρόμιο είναι ασύμφορο επιχειρηματικά, οπότε, όνειρο ήταν και πάει!

❖ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ!..
Καλό είναι και το Αεροδρόμιο Ακτίου και άρα πού να τρέχετε τώρα να υποδέχεστε πτήσεις τσάρτερς στα Ιωάννινα, λέει ο κ. Βούρδας, ο οποίος δεν αναφέρει πουθενά τα Σκόπια και τα Τίρανα και πάλι καλά. Βρήκαν άνθρωπο, στιγμή και κυβέρνηση να ζητήσουν λύση προβλημάτων οι ντόπιοι φορείς, οι οποίοι απλά λογάριαζαν με τους ξενοδόχους χωρίς τους απανταχού Βούρδες και Καρανίκες. Φανταστείτε να μην ήταν και Γιαννιώτης! Τον ανασκολοπισμό δεν τον γλύτωναν οι ντόπιοι!

ΞΕΧΩΡΙΣΕ...
• Σας έγραφα προχθές για κάποια νέα παιδιά που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά και που ξεχωρίζουν σε σχέση με ό,τι άλλο κινείται σ’ αυτή τη χώρα ακόμη και σ’ αυτή την πόλη. Στη σύναξη που έκανε η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, στην οποία είχαν κληθεί νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στην υπηρεσία του κόμματος μέσω του «Μητρώου Μελών» και στα οποία μίλησε ο Κυριάκος, τα Γιάννενα εκπροσωπήθηκαν από τον νεαρό Κων/νο Δαρδαμάνη, μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, τραπεζικό στέλεχος με πολλές και μεγάλες περγαμηνές στο βιογραφικό του. Μάλιστα, ο Δαρδαμάνης έχει επιλεγεί ανάμεσα από χιλιάδες υποψηφίους να διαφημίσει τη Ν.Δ. μέσω του ειδικού σποτ που δημοσιοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το οποίο σαρώνει το διαδίκτυο! Υπάρχουν και τέτοιοι νέοι που αψηφούν την πεζή καθημερινότητα και αποφάσισαν να βάλουν πλάτη μπας κι έλθουν καλύτερες μέρες για τη χώρα, αρκεί να τους ψάξει κανείς. Ένα θετικό που μπορεί να πιστώσει κανείς στον Κυριάκο είναι ότι ψάχνει τέτοια νέα παιδιά.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.