ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΟ!
Καλό μήνα και καλοφόρετο το νέο μνημόνιο, το τέταρτο στο σύνολο και το δεύτερο επί αριστεράς! Πάλι μετά 17 ώρες κούραση και ταλαιπωρία τα δώσαμε όλα και ησυχάσαμε! Κάτι σαν τα οχυρά του Ρούπελ έγινε η παράδοση σε Γερμανούς και άλλους!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ..
Αυτά από την περήφανη και αδιαπραγμάτευτη Κυβέρνηση Συριζανελ και μάλιστα την Πρωτομαγιά, όταν οι Έλληνες γιόρταζαν το πιάσιμο του μαγιόξυλου, το οποίο ήταν στολισμένο με τις πιο αριστεροδεξιές μπούρδες που ταΐζουν το λαό που είχε το θράσος να εκδράμει στας εξοχάς για να τηρήσει το έθιμο!

ΤΟ ΜΑΓΙΟΞΥΛΟ...
Με αυτό το μαγιόξυλο στο χέρι θα πορεύεται στο εξής ο Έλληνας, για να συναντήσει «άραγε τι», να πάει πού με το κακό που τον ματαβρήκε να ζήσει την αριστερά μέσα σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση τη οποία τόσο πολύ είχε καταραστεί στο παρελθόν!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!..
«Εμείς δεν πρόκειται να υπογράψουμε κανένα μνημόνιο! Εμείς θα τα καταργήσουμε με ένα νόμο, ένα άρθρο...» μας τσαμπούναγαν μέχρι τον Γενάρη του 2015 που φόρεσαν το κοστούμι της Εξουσίας. Χθες τα ξημερώματα οι νέοι «Τσολάκογλου» παρέδοσαν τη χώρα στους Γερμανοτσολιάδες! Χρησιμοποιώ ακριβώς τις ίδιες δικές τους εκφράσεις.

ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!..
Μετά την παράδοση άνευ όρων από χθες ψάχνουν χρυσόχαρτα και χρυσές κορδέλες για να τυλίξουν το τέταρτο μνημόνιο (2ο αριστερό) για να το σερβίρουν στο πόπολο. Ένα πόπολο που, όπως είπε ο Αλέξης, δεν σηκώνεται από τους καναπέδες να κατέβει στους δρόμους και τις πλατείες και άρα του αρέσουν τα μνημόνια!

ΘΥΜΗΣΤΕ ΜΟΥ...
Παίρνουν ένα σκασμό λεφτά οι συνταξιούχοι και αυτό δεν αρέσει καθόλου στους δανειστές και γι’ αυτό τους έβαλαν βαθειά το ψαλίδι. Είναι πολλοί υψηλοί οι μισθοί και το αφορολόγητο θα πάει στα 5.680 ευρώ! Θυμείστε μου παρακαλώ ποιος είπε ότι το αφορολόγητο όχι μόνο δεν θα μειώνονταν αλλά θα αυξάνονταν στα 12.000 ευρώ από τα 9.000 που το είχαν κατεβάσει οι άλλοι με τα δύο προηγούμενα μνημόνια;

ΟΙ ΣΚΟΥΣΜΟΙ...
Εντάξει, ν’ αντέξουμε τα μνημόνια, ρε παιδιά! Αλλά πως θ’ αντέξουμε το σκουσμό των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ που θα ψηφίζουν το νέο μνημόνιο και θα είναι διπλωμένοι στα τέσσερα, στάση που την λανσάρισε ο γνωστός Πάνος Καμμένος όταν έστηνε στο απόσπασμα τους αντιπάλους του πριν από τρία χρόνια. Ποτάμι τα κλάματα από τις «Μαγδαληνές» του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα πνίξουν κάθε αντίσταση, τους Τσακαλώτους, τους Μπαλαούρες και τους Καμμένους που πέρασαν αυτό το Πάσχα μέσα στη μάχη του Αγίου Φωτός!

ΣΤΟ «ΧΙΛΤΟΝ»...
Αν το Ρούπελ ήταν το τελευταίο οχυρό που αντιστέκονταν στους Γερμανούς κι ενώ είχαν τελειώσει όλα τα πολεμοφόδια, σε τούτη την παράδοση «τα οχυρά» έπεσαν στο πολυτελές «Χίλτον» της Αθήνας με τον Αλέξη, τον Τσακαλώτο, την Αχτσίογλου και τους άλλους «πολεμιστές» να κατεβάζουν τα παντελόνια! Κι αυτό μέρα Μαγιού που κάποτε οι αριστεροί την γιόρταζαν σαν μέρα μισεμού!

ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ...
Τόσοι πολλοί ψεύτες και τόσοι πολλοί απάτριδες πως χωράνε μέσα σε μία χώρα που θέλει να υποστηρίζει ότι έγραψε χρυσές σελίδες στο διάβα της ιστορίας; Μία χώρα που στηρίζεται στο παρελθόν της αγνοώντας παντελώς το μέλλον της, το οποίο ξεπουλήθηκε σ’ εκείνους τους οποίους πολέμησε στα πεδία των μαχών όταν χρειάστηκε. Τώρα εκεί στα «Χίλτον» γράφουν και υπογράφουν και ό,τι γράφει δεν ξεγράφει πλέον...

ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ!
Κερδίσαμε όμως, φίλοι μου! Θα αγοράζουμε ασπιρίνες από τα Super Markets για να θεραπεύσουμε πάσαν νόσον και πάσαν αριστερή και όχι μόνο μαλακίαν! Ναι, όπως σας το γράφω. Θα πωλούνται ελεύθερα οι ασπιρίνες για το λαό και θα πιάνει πονοκέφαλος τον Λουράντο, τον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών, ο οποίος ήταν εκείνος που πρώτος πούλησε τον κλάδο στον ΣΥΡΙΖΑ όταν απειλούσε ότι κάθε φαρμακείο θα μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ! Κι αυτός ο άνθρωπος ήταν στέλεχος της Ν.Δ. κάποτε.

Η... «ΑΛΗΘΕΙΑ»!
Είπε μία μεγάλη αλήθεια ανήμερα της Πρωτομαγιάς η πρωθυπουργάρα μας με περίσσεια περηφάνεια κι έτσι όπως αρμόζει στην περίπτωση. Βγαίνουμε από το τρίτο μνημόνιο και μπαίνουμε στο... τέταρτο! Δεν το είπε όλο, αλλά αυτό συνέβη προχθές κι όποιος ήθελε δεν το κατάλαβε.

ΤΟ ΤΑΜΑ...
Το είχα τάμα μιας ζωής και μόλις προχθές το ξεπλήρωσα! Την Πρωτομαγιά ανηφόρησα στα Σουλιωτοχώρια και βρέθηκα στους ιερούς χώρους των ανθρώπων εκείνων που έζησαν μαζί με τους αετούς και που σαν «τέχνη» τους είχαν τον διαρκή πόλεμο. Εκεί, στον Άγιο Δονάτο και στην Αγ. Παρασκευή, το ιστορικό Κούγκι όπου οι Σουλιώτες δεν διαπραγματεύτηκαν με τους δυνάστες τους και τα έκαναν... Κούγκι όταν δεν πήγαινε άλλο!

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Το τι νοιώθει κανείς όταν βρίσκεται σε τέτοιους χώρους και έχει την ευκαιρία να συναντήσει την Ιστορία, είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Υποχρέωση, σε κάποιους ρομαντικούς ακόμη, είναι να μη λησμονούν για να μη ζήσουν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ...
Εκεί στέκουν ακόμη αναλλοίωτες στο χρόνο οι μνήμες στους «Μπατσαράτες», «Τζαβελλάτες» και στον Καλόγηρο Σαμουήλ. Εκεί και τα κτίσματα «αετοφωλιές» όπου στέγαζαν τις φαμίλιες τους οι πολεμιστές Σουλιώτες που δεν «σιούραγαν» από απειλές και που έκαναν καλά αυτό που μάθαιναν ακόμη κι από τότε που ήταν μωρά στις σαρμανίτσες, δηλαδή την τέχνη του πολέμου!

Η ΠΙΚΡΑ...
Όμως αυτή η επίσκεψη αφήνει και μία πίκρα στον προσκυνητή από την εγκατάλειψη κάποιων χώρων που θα έπρεπε να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής. Ο χώρος του Βουλευτηρίου και ο χώρος των περιβόητων πηγαδιών, δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δει κανείς. Χρόνια δήμαρχος η κ. Μπραΐμη στο Δήμο Σουλίου και είναι συμπαθέστατη κατά τ’ άλλα, αλλά το ιστορικό Σούλι δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής. Πολλά από τα πηγάδια έχουν καταρρεύσει και στη θέση τους πελώριοι «κρατήρες» χάσκουν! Κάποιες πολύχρωμες κορδέλες περικλείουν τους κρατήρες προς αποφυγή ατυχημάτων.

ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ!
Επειδή ίσως ο Δήμος Σουλίου να μη μπορεί ν’ ανταποκριθεί στα οικονομικά, για να μη χρεώσω αδιαφορία και παρεξηγηθούν, μήπως η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης μπορεί να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του χώρου και μαζί μ’ αυτόν την αποκατάσταση της μνήμης εκείνων που έζησαν εκεί; Αλλά λέω μήπως μπορεί ο ίδιος ο Καχριμάνης να κάνει κάτι εν όψει και των εορταστικών εκδηλώσεων την τελευταία Κυριακή του Μαΐου για να έχουν να δείξουν και κάτι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα παρίσταται εφέτος!

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ!
Φτιάχνει και υπογράφει μνημόνιο ο Αλέξης και θα το εφαρμόσει η επόμενη Κυβέρνηση! Στ’ από «τέτοια» του λοιπόν! Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι το 2018-2019 όπως είχε πει ο μέγιστος των πολιτικών μας Ζουράρις που απ’ ότι λέγεται έχει υπουργικό θώκο στο Παιδείας. Μη μου ζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες διότι δεν ξέρω να σας πω...

Η... ΔΕΣΜΕΥΣΗ!
Εμείς θα τηρήσουμε τις υπογραφές και θα εφαρμόσουμε κάθε συμφωνία λέει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. για να δείξει συνέπεια λόγων κι έργων! Αυτή η δέσμευση δεν φαίνεται να βρίσκει και πολλούς θιασώτες κι αυτό θα το βρει μπροστά του όταν έλθει εκείνη η ώρα! Ο λαός για να αντιδράσει και ν’ αφήσει τους καναπέδες χρειάζεται μπροστάρηδες με οράματα, προγράμματα και προοπτικές. Προσέξτε, δεν λέμε ψεύτες κι απατεώνες, αλλά μαχητές που θα κάνουν ανατροπές και θα δώσουν μάχες σε όλα τα πεδία όταν ο λαός τους δώσει τη δύναμη. Το να αρκούνται στη Ν.Δ. να σχολιάζουν την επικαιρότητα, διότι περί αυτού πρόκειται, μόνο για προσφορά στη χώρα και στους πολίτες δεν πρόκειται.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΜΑΧΗ!
Δεν φτάνει να ζητά εκλογές η Ν.Δ. αλλά πρέπει κιόλας να τις προκαλέσει! Η εκλογική διαδικασία είναι μία διαρκής μάχη και δεν γίνεται ούτε κατά διαλείμματα ούτε εκ περιτροπής. Θέλει εμπειροπόλεμους που θα γίνονται μπροστάρηδες διδάσκοντας με το παράδειγμά τους τους νεότερους, πολλοί εκ των οποίων αρκούνται στη «μάχη» του F/B!) όπου αναρτήσεις φωτό (σέλφι) με σουρωμένα χείλη δίνουντ η μάχη των Likes!

ΠΡΟΣ Ν.Δ.
Προς Ν.Δ. κατευθύνεται η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου που αποχώρησε από το «Ποτάμι» και που πριν ήταν ΔΗΜΑΡ. Ίσως είναι η πιο σοφή πολιτική της πράξη, αφού τα όσα την χωρίζουν από την Ν.Δ. είναι ασήμαντα έως μηδαμινά. Ήταν από τους βουλευτές εκείνους που βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη να πουν όχι στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, με στόχο να πέσει η τότε Κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται να της ταιριάζει περισσότερο αυτός ο χώρος παρά αυτή η αριστεροτέτοια σύμπραξη που δεν υπογράφει μνημόνια με τα δύο αλλά με τα... τέσσερα! Κι εδώ που τα λέμε, μια «προίκα» την κουβαλάει μαζί τους η όμορφη Κατερίνα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.