ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΞΑΦΝΙΚΑ...
Περνούσαμε μια δυστυχία σαν λαός επί επτά χρόνια μέχρι την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όπου όλα ξαφνικά γύρω μας άλλαξαν! Όλοι αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στα ουράνια κι αυτό μετά το αποτέλεσμα του αγώνα... Πανελευσινιακού - Μπαρτσελόνα, όπου ο πρώτος εξευτέλισε την Μέρκελ, τον Σόιμπλε - την Μπάρτσα ήθελα να πω! Τι είναι αυτά που λέω; Ό,τι είπε προχθές ο Αλέξης μας, ο λεβέντης μας, το παλικάρι μας, ο γίγαντας της πολιτικής κονίστρας!

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΠΡΑ!
«Αν είχαμε κλείσει την αξιολόγηση πριν από οκτώ μήνες τότε θα ήταν τα μέτρα 39 - 45 - 42 φορές δυσβάσταχτα. Αντισταθήκαμε και τους κερδίσαμε», είπε το παλικάρι στον «εξομολόγο» Χατζινίκο και έβγαλε ένα μαντήλι να σκουπίσουν οι δυο τους τα δάκρυα από την συγκίνηση και ευτυχία που έπαθαν έτσι ξαφνικά!

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...
«Είδατε εσείς να υπάρχουν Έλληνες στις πλατείες να διαμαρτύρονται και να καίνε μνημόνια, σημαίες και κάδους; Ενώ εμείς σε μία βραδιά κάναμε το ΟΧΙ, ΝΑΙ, κλείσαμε τις τράπεζες, υπογράψαμε μνημόνιο και δεν έχει ανοίξει μύτη. Αν ήταν ο Μητσοτάκης στη θέση μου τι θα έκανε περισσότερο; Υπάρχει καλύτερος Γερμανοτσολιάς από μένα»; Το τελευταίο δεν το είπε καθαρά αλλά το γλύψιμο που έκανε σε Μέρκελ και Σόιμπλε δεν είχε τελειωμό! Ποιος; Ο Αλέξης Τσίπρας, ο αριστερός κατά δήλωσή του!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ!
Ώστε έτσι! Τώρα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν γίνονται συλλαλητήρια και δεν καίγεται η Αθήνα! Θέλει κανείς πολύ μυαλό για να αντιληφθεί ότι πίσω απ’ όλα τα τραγικά που έχει ζήσει η Αθήνα κυρίως ήταν τα δικά τους παιδιά, τα οποία τώρα έχουν πιάσει κυβερνητικά πόστα; Πιο κυνική ομολογία από πρωθυπουργό δεν ξανάγινε.

ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ!
Εμείς θα τα ψηφίσουμε τα μέτρα κι άμα δεν μας πάρουν στα σοβαρά οι θεσμοί τότε θα ξεψηφίσουμε! Το είπα - ξείπα το έχει στο αίμα του αυτό το παιδί! 42 φορές περισσότερα ήταν τα μέτρα που του ζητούσαν κι εκείνος τα κατάφερε μόνο με 3,5 δισ. ευρώ! Δηλαδή, κάνοντας ένα απλό πολλαπλασιασμό ο τριταξάτης Γιώργος τζούνιορ έβγαλε κοντά στα 150 δισ. ευρώ τα λεφτά που μας ζητούσαν οι δανειστές! Τι πίνει τελικά αυτό το παιδί και κάνει τέτοιους υπολογισμούς;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Γι’ αυτό σας λέω! Είμαστε πολύ καλά και δεν το ξέρουμε! 30% ανεργία έχουμε αλλά είμαστε καλά! Εξαθλιωμένους συνταξιούχους έχουμε αλλά είμαστε καλά! Άγρια φορολογία έχουμε και περιμένουμε ακόμη πιο άγρια, αλλά δεν πειράζει, είμαστε καλά! Στα 200-300 ευρώ οι μισθοί αλλά κι αυτό δεν μας πειράζει, γιατί είμαστε πολύ καλά! Δεν διώξαμε τους δανειστές αλλά δεν πειράζει, είμαστε καλά! Είμαστε καλά αφού έχουμε αριστεροακροδεξιά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Ζωή σε μας!

Ο ΚΟΣΜΟΣ..
Ήταν με τον αριστερό Μελανσόν, δηλώνουν στήριξη στον Μακρόν και παρακαλούν τον Θεό να βγει η Λεπέν! Αυτός είναι ο κόσμος της Ελληνικής «αριστεράς» που συγκυβερνά με την ακροδεξιά σε μια άλλη χώρα που την λένε Ελλάδα!

ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ;
Κάνουν ετούτοι οι «δικοί μας» σαν να ετοιμάζονται εκλογές στην Ελλάδα στις επτά Μαΐου που όμως θα βγει πρόεδρος στη Γαλλία και το σύνθημα «Ελλάδα - Γαλλία - συμμαχία» ήταν μιας άλλης εποχής και τότε που στην κυβέρνηση ήταν πολιτικοί... φρυδάτοι με κάτι «φρύδια» νάαα! Τώρα κάτι πρώην καταληψίες της πλατείας Εξαρχείων κυβερνούν και κάνουν και τον καμπόσο από πάνω!

ΟΙ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ...
Μπορεί να είχε εκδηλώσει και ο Κυριάκος την προτίμησή του στον Φιγιόν, αλλά όταν το έκανε αυτό δεν ήξερε ότι εκείνος είχε δοσοληψίες με την δικαιοσύνη. Όμως ο Κυριάκος και με τον σημερινό διεκδικητή της προεδρίας στη Γαλλία δεν απέχει καθόλου σε ιδέες - θέσεις και απόψεις. Η Κεντροδεξιά στη Γαλλία δεν έχασε εξ’ αιτίας των θέσεών της για την Ευρωπαϊκή ιδέα αλλά για κάποιο «πλιάτσικο» που όμως οι Γάλλοι δεν το πολυσυγχώρησαν και τον άφησαν εκτός Β’ Γύρου.

Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ...
Όμως η «σταθερότητα» των ΕλληνοΜαδούρων είναι άνευ προηγουμένου. Είναι οι ίδιοι που δεν δέχονταν μνημονιακή μύγα στο σπαθί τους και τώρα ξεβρακώνονται σε κάθε «θεσμό» που ακούει στο όνομα Ντάισελμπλουμ ή Σόιμπλε και βάλε...

ΓΙΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΜΑ!
Γράφω παραπάνω ότι κρυφός καϋμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να εκλεγεί η Λεπέν για να ισοφαρίσουν τη δική τους συνεργασία σε ελληνικό επίπεδο, όπως και τη στήριξη της Βενεζουελανής Δημοκρατίας του Μαδούρο. Μιλάμε για πολύ προχωρημένα πράγματα που έχουμε την χαρά και την ευτυχία να ζούμε επί ημερών μας!

ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ!..
Δεν μου πέφτει λόγος για την επιλογή της συζύγου του υποψηφίου Γάλλου Προέδρου Μακρόν και ούτε για το ηλικιακό τους. Άλλωστε, ποιος από μας τα αγόρια δεν είχε σαν πρώτο έρωτα πλατωνικό ή μη την δασκάλα του ή την καθηγήτρια ξένων γλωσσών, ή γυμναστικής (μακριά κι αλλάργα από την μαθηματικό)! Αυτός λοιπόν ο Μακρόν έκανε πράξη τον έρωτά του κι άμα αυτουνού του αρέσει, σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς περισσεύει...

Η ΜΑΓΚΙΑ!
Όταν ο Αντρέας ο δικός μας έβαζε στο σπιτικό του μια 35άρα ήταν μάγκας, ενώ ο Μακρόν είναι μοιραίος για πολλούς Ελληναράδες που έχουν λυσσάξει με την επιλογή του! Εξάλλου, οι Γάλλοι θα την έχουν, αν την έχουν, πρώτη κυρία τους. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος και ας περιοριστούμε στα καθ’ ημάς. Είπαμε! Ο έρως χρόνια δεν κοιτά!

ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ!..
Όσο κόστιζε ένα Leopard τανκ τόσο πουλήθηκε η ΕΛΒΟ! Τι δεν καταλαβαίνετε; Πουλήθηκε και η ΕΛΒΟ αντί του ευτελιστικού τιμήματος των 10 εκατ. ευρώ! Ολόκληρη βιομηχανία όπλων που κάποτε έσφιζε από ζωή και ήταν το καμάρι της χώρας ξεπουλήθηκε για παλιοσίδερα και δεν άνοιξε μύτη από τους «επαναστάτες» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ...
Ανάλογο ήταν το τίμημα ξεπουλήματος του Λιμανιού Θεσσαλονίκης στον εκλεκτό Ιβάν Σαββίδη! Με 230 εκατομμύρια ευρώ το ξεπούλησαν κι αυτό και οι άλλοτε «πατριώτες» Θεσαλονικείς που ψήφισαν Μπουτάρη και Μπόλαρη έκαναν πως δεν ξέρουν τι σημαίνει ξεπούλημα. Κάποτε επί Καραμανλή του Β’ όταν οι ενδιαφερόμενοι έδιναν κοντά στα 500 εκατ. για να το αξιοποιήσουν πρώτοι οι ΠΑΣΟΚοι ήταν εκείνοι που απειλούσαν με ολοκαυτώματα! Τώρα έχουν εξαφανιστεί...

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
«Τούρκος» έγινα προχθές με την οδηγική συμπεριφορά ενός δασκάλου που οδηγούσε εκπαιδευτικό όχημα και που μέσα σε 800 μέτρα έκανε όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ! Μάλιστα, επιβάτες πρέπει να είχε επαιδευόμενους στους οποίους έδινε το... καλό παράδειγμα της σφήνας και της οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα, σε διπλή απαγορευτική γραμμή πάνω στις στροφές. Δεν άντεξα κι όταν τον «έπιασα» κάπου έξω από την πόλη του Πανεπιστημίου και του έκανα παρατήρηση, η δικαιολογία ήταν «βιάζομαι»!

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ...
Δεν είναι ο υπογράφων από τους πιο συνεπείς οδηγούς, αλλά αυτή η συμπεριφορά του συγκεκριμένου «δασκάλου» είναι απαγορευτική διότι και ως καλό παράδειγμα είναι ανεπίτρεπτο. Τον συγκεκριμένο «δάσκαλο» τον έχω συναντήσει στην ίδια περιοχή πολλές φορές και πάντοτε είναι βιαστικός! Δεν γράφω το όνομά του, αν και θα έπρεπε, δίνοντάς του την ευκαιρία να συμμορφωθεί για να μη πάρει κόσμο στο λαιμό του! Το ότι είναι εκπαιδευτής οδηγών δεν τον απαλλάσσει από την πιστή εφαρμογή του ΚΟΚ πρώτα από τον ίδιο...

ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ!
Δεν ήταν ο παλιός γνώριμος Νίκος Ζαρμπαλάς εκείνος που τα έβαλε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και που έχει σχέση με τα οργανωτικά και συνεδριακά του κόμματος, αλλά ο νεότερος Σωτήρης Ζαρμπαλάς. Από κεκτημένη ταχύτητα γράψαμε για τον Νίκο, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιώτευση αφήνοντας την κομματική δράση σε νεότερους, οι οποίοι, αν και λίγοι αντιστέκονται στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας, που αλλιώς βλέπει και θέλει το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, αν αυτό έχει κάποιο μέλλον!

Η ΟΥΡΑ...
Το γράψαμε πολλές φορές. Η ουρά της Τουρκίας που ακούει στο όνομα Αλβανία ξεθάρεψε και κάνει λόγο για μία ακόμη φορά για «μεγάλη Αλβανία». Οι μισοί Αλβανοί κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις ζητώντας την παραίτηση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ενώ εκείνος εξακολουθεί να τους ταΐζει με αλυτρωτισμούς μιλώντας για μεγάλη Αλβανία προς Σερβία, Σκόπια, Βουλγαρία, Ελλάδα! Πάει γυρεύοντας ο Έντι Ράμα κι εν όψει εκλογών στη χώρα του πουλάει τσαμπουκάδες όπως κάνουν και οι φίλοι τους οι Τούρκοι, οι οποίοι ξαναανακτούν τα νησιά του Αιγαίου.

Η ΦΩΤΙΑ...
Γι’ αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά που πάει να εμπλακεί η χώρα μας δεν άκουσα να παίρνει θέση ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον Χατζηνίκο, ο οποίος εντελώς τυχαία ούτε που θυμήθηκε να τον ρωτήσει! Μούγκα στα εθνικά θέματα του Αλέξη, ο οποίος ήταν λιπόθυμος από ευτυχία που πέτυχε πλεόνασμα 4,5% εξαθλιώνοντας τον λαό και λειτουργώντας την στρατιωτική μηχανή με σαπάκια της δεκαετίας του 70 - 80 - 90!

«ΕΒΡΕΧΕ» ΕΥΡΩ!..
Έβρεξε δισ. ευρώ προχθές το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης μέσω του Υπουργού Αποστόλου, ο οποίος συναντήθηκε με τους Περιφερειάρχες της χώρας στην Αθήνα. Τρία ολόκληρα δισ. ευρώ είναι έτοιμα προς ενεργοποίηση και περιμένουν την αγροτιά να τρέξει να τα πάρει πριν προλάβουν άλλοι! Δεν μάθαμε όμως τον λόγο για τον οποίο ματαίωσε την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Ηπείρου ο κ. Αποστόλου ο οποίος μια συμπάθεια την έχει προς την Ήπειρο! Λέτε αυτή η «συμπάθεια» να εξήγειρε τα αντανακλαστικά των ντόπιων Συριζαίων και να τον έκοψαν από την επίσκεψη επειδή ήταν πρόταση του ενός βουλευτή από τους τέσσερις του ΣΥΡΙΖΑ, ή έχει να κάνει με το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην περιοχή μέσω Ιονίας Οδού;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.