ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΦΟΒΟΣ...
Κάποτε σε τούτη τη χώρα χύνονταν συγγενικό αίμα για την απόκτηση κληρονομιάς και φτάσαμε στο σήμερα που γίνεται το αντίστροφο, να χύνεται αδελφικό αίμα για το ποιος δεν θα κάνει αποδοχή για να μη πάει φυλακή! Είναι σημεία των καιρών και από το σύνθημα «δεν πληρώνω» έχουμε περάσει στο «δεν κληρονομώ - δεν κληρονομώ»!

ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...
Τρέχουν ο ένας μετά τον άλλο οι πάσης φύσεως υποψήφιοι κληρονόμοι ν’ αποποιηθούν τον μόχθο κυρίως των γονιών τους και των παππούδων διότι δεν έχουν την δυνατότητα να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις προς κράτος - τράπεζες και όπου αλλού χρωστάνε. Άντε και κληρονόμησες ένα σπίτι και είσαι άνεργος πώς θα πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο θα εξαφάνιζε ο ΣΥΡΙΖΑς;

ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ...
Ήταν πολλοί εκείνοι οι Έλληνες που σε ημέρες ευημερίας ενέδωσαν στα άσματα των τραπεζών και πήραν δάνεια κι έφτιαξαν κάτι σπιταρώνες νααα! Αυτές οι σπιταρώνες τώρα οδηγούνται στις τράπεζες ή στο κράτος ή στους τοκογλύφους, όχι όμως σε κληρονόμους οι οποίοι θεωρούν μεγαλύτερη κατάρα την κληρονομιά. Αν θέλει κάποιος γονέας να τιμωρήσει τα παιδιά του δεν έχει παρά να τους εκχωρήσει κληρονομικά στοιχεία...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ!
Δεκάδες χιλιάδες οι αιτήσεις αποποίησης των κληρονομιών σε ολόκληρη τη χώρα. Από την περίοδο της κρίσης έχουν πολλαπλασιαστεί οι αιτήσεις και φυσικά η Ήπειρος δεν έχει μείνει έξω κι από αυτή τη λαίλαπα! Εκατοντάδες οι αποποιήσεις κληρονομιών και εδώ. Όλες αυτές οι περιουσίες κάποια στιγμή θα περάσουν στα χέρια μαυραγορητών όπως έγινε και στην περίοδο της κατοχής.

❁ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...
Δύο χρόνια τώρα το πάνε και το φέρνουν με τις δήθεν αξιολογήσεις κι ακόμη... μηδέν εις το πηλίκιον, που έλεγε κι ο Γιωργάκης! Φτάσαμε στο Μάρτιο του 2017 για να επιστρέψουμε στο Μάρτιο του 2015 και να ετοιμάζεται η Ελλάδα να ξαναζήσει μέρες Βαρουφάκη που μας οδήγησαν στα capital controls, στο δημοψήφισμα και τελικά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου!

■ ΤΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...
Θα έκλεινε η αξιολόγηση πριν από δύο χρόνια και δύο χρόνια μετά η χώρα σέρνεται από τους ντόπιους αξιωματούχους περισσότερο, επειδή λέει, η αριστεροσύνη τους δεν τους επιτρέπει άλλα δυσβάσταχτα βάρη για τον λαό. Αυτό στα λόγια, διότι στην πράξη δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο που να φέρνει μια ανάσα στο λαό. Θα θυμόσαστε εκείνα τα βαρύγδουπα «εμείς θα παίζουμε τους ζουρνάδες και οι Ευρωπαίοι θα χορεύουν» και φυσικά εκείνα τα πηδήματα της Ρόδου που θα τους κάναμε.

❖ ΤΙ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ;
Κλείνουμε πέντε Δεκεμβρίου 2016, κλείνουμε τον Φλεβάρη του 2017, μετά πήγε 20 Μάρτη 2017, για να φτάσουμε στο Μάη να φάμε αγριοτρίφυλλο. Τα παραπάνω μας τσαμπουνάει πρώτα ο Πρωθυπουργός και από κοντά όλα τα εξαπτέρυγά του πλην Τσακαλώτου, ο οποίος είναι έτοιμος να κόψει τον άλυσσο αφού δεν βλέπει προκοπή!

❁ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ;
Και ο λαός; Ποιος λαός; Ο λαός ασχολείται με τον Αρτέμη Σώρρα, όπως επί επταετίας ασχολούνταν με το νερό του Καματερού. Μάλιστα, τότε «χορηγός» του Καματερού ήταν ΤΑ ΝΕΑ με διευθυντή τον Γιάννη Καψή, μετέπειτα υπουργό του ΠΑΣΟΚ!

■ ΑΦΑΝΤΟΣ...
Άφαντος ο τρισεκατομμυριούχος Αρτέμης, ο οποίος φιλοδωρήθηκε, έτσι για αρχή, με οκταετή κάθειρξη επειδή «έφαγε» τα λεφτά του κουμπάρου του! Αυτός ο γίγαντας της πολιτικής και της οικονομικής ευρωστίας που θέλει με το στανιό να σώσει την Ελλάδα με 600 ψωροδισεκατομμύρια, δεν μπόρεσε να ξεχρεώσει τον κουμπάρο του και τον εαυτό του και τώρα τον περιμένει η μπουζούρω για να δοξάσει τον Δία και τους υπόλοιπους θεούς και ημίθεους του Ολύμπου.

❖ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ!
Είναι άδικο και δεν το θέλει κανένας Ολύμπιος θεός αυτό που συνέβη στον Εθνοσωτήρα Σώρρα! Δεν είναι ο μόνος παραμυθάς που γέννησε αυτή η χώρα και μάλιστα σε ρόλο μεγιστάνα! Κάποτε αυτού του είδους οι μεγιστάνες, οι Μ. Ναπολέοντες, Μ. Αλέξανδροι... φιλοξενούνταν στο Δρομοκαΐτειο, ενώ την σήμερον ημέρα ζουν και βασιλεύουν στο «απέραντο φρενοκομείο» που είναι η Ελλάδα κατά την ρήση του εθνάρχη! Υπάρχουν και οι παραμυθάδες που έταζαν φυλαχτά και καλούδια σε «ιθαγενείς», οι οποίοι σήμερα κυβερνούν τη χώρα. Αυτούς ποιο δικαστήριο θα τους δικάσει;

❁ Η ΔΙΑΦΟΡΑ...
Όσο πιο πολύ μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά, τόσο η εσωστρέφεια μεγαλώνει στο κόμμα της Ν.Δ. με τον διαγκωνισμό των φυλών. Έχει αρχίσει κόντρα μεταξύ των διάφορων ομάδων - υποστηριχτών πρώην αρχηγών του κόμματος, κάτι που δεν είναι καθόλου τιμητικό για την αντιπολίτευση η οποία υποτίθεται ότι προετοιμάζεται για την ανάληψη ευθύνης εξόδου της χώρας από την κρίση.

■ ΟΙ ΦΗΜΕΣ...
Η συνάντηση Ντόρας - Καραμανλή φούντωσε ακόμη περισσότερο τις φήμες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να είναι ενοχλημένος από την μη στήριξη του έργου του από την σημερινή Ν.Δ. και αυτό το κενό έχει αναλάβει να το καλύψει ο Καμμένος, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να γίνεται τιμητής εκείνος του Καραμανλισμού.

ΟΙ ΣΠΟΝΤΕΣ...
Ενοχλημένος φαίνονταν και ο Μεϊμαράκης ο οποίος πέταξε σπόντες για τον Κυριάκο περι «τζάμπα μαγκιές» για να δοθούν εξηγήσεις μεταξύ τους προχθές σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους. Αυτές τις ενδοπαραταξιακές κόντρες τις παίρνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες και τις κάνουν σημαία μέσω διαφόρων ιστοσελίδων τους που υποτίθεται ότι είναι οι Ηρακλειδείς του Καραμανλισμού. Πάει το τρολάρισμα σ’ άλλο κόσμο. Ας μη δίνουν όμως δικαίωμα οι περί τον Κυριάκο αυλικοί για τέτοιου είδους επιθέσεις «φιλίας» και «αγάπης» από τους πρώην γενικώς.

❁ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ!..
Πέρασε το 18μηνο που οι εκλογές προβλέπονταν με λίστα. Στο εξής όποτε γίνουν, αυτές θα γίνουν με σταυρό και... όσοι πιστοί προσέλθετε. Όσοι είχαν βάλει με το νου τους διορισμό εκλεκτών από τις ηγεσίες των κομμάτων ας το ξεχάσουν. Ιδιαίτερα για τη Ν.Δ. όσοι και όσες έραψαν κοστούμια ας τα αφήσουν για μία άλλη φορά. Τώρα όχι οι αρεστοί αλλά οι ικανοί θα δοκιμάσουν την τύχη τους.

■ ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ...
Στην αρχή κάποιοι πίστεψαν ότι είχαν να κάνουν με κανονικούς ανθρώπους και γι’ αυτό τους πήραν στα σοβαρά και τρεις φορές το 2015 τους εμπιστεύτηκαν την τύχη της χώρας. Μετά την τρίτη εκλογή και δώθε έδειξαν το κανονικό τους πρόσωπο που έχει να κάνει με το καβάλημα της εξουσίας και ως καβαλάρηδες πλέον ούτε που νοιάζονται για την πεζούρα. Γι’ αυτούς δεν ισχύει η ρήση που λέει «χαιρέτα τον πεζό όταν είσαι καβαλάρης για να σε χαιρετήσει κι εκείνος όταν ξεπεζέψεις»!

❖ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ...
Ως καβαλάρηδες πλέον δεν λένε να ξεβακαλικέψουν και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Μήπως θα ξαναβρούνε λαό -συγγνώμη άλογο ήθελα να πω- να καβαλήσουν,σκέφτονται και το πάνε όσο πάει το άλογο που ακόμη πορεύεται νηστικό και ταλαιπωρημένο. Μόλις θα συνηθίσει να μη τρώει θα τα τινάξει.

❁ ΙΕΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...
Όταν ο Κιμούλης στην Πλατεία Συντάγματος έλεγε και πίστευε στις πέντε ιερές λέξεις «Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός της Ελλάδας» πίστευε ότι είχε να κάνει με κανονικούς ανθρώπους! Δεν πέρασαν 15 μέρες από την ημέρα που τον διόρισαν πρόεδρο στο Κέντρο Πολιτισμού Νιάρχος και τα τίναξε στον αέρα όταν διεπίστωσε ότι η φυλή των ΣΥΡΙΖΑίων είναι κάτι όντα με κέρατα και έχουν ο καθένας από δέκα μασέλες!

■ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ...
Δεν ήμουν παιδί του κομματικού σωλήνα, είπε ο Κιμούλης, ο οποίος προτού γίνει πρόεδρος στο Κέντρο Νιάρχος είχε διοριστεί στην Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος και πάλι από την λατρεμένη του αριστερή κυβέρνηση και από τον μαγευτικό του Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος! Μέχρι τότε ήταν ένα απλό παιδί που θεατρίζονταν ασυστόλως και που απλά ξεχνούσε να πληρώνει τις υποχρεώσεις προς το κράτος.

❖ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!
Ας μαζέψει κάποιος εκείνο τον Σπίρτζη και ας του δώσει τη σωστή αγωγή μπας και συνέλθει από τις βλάβες που είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια. Μετά την ιστορική αποκατάσταση που έκανε στα «Ελευθέρια» των Ιωαννίνων που τα συνέδεσε με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά τα προεγκαίνια των μεγάλων αξόνων που κάνει και στα οποία θα επανέλθει με τον Αλέξη, προχθές ξεφούρνισε το περιβόητο περί πλαστών εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Αθήνας και τα περί κατάργησης των σεκιούριτι σ’ αυτές!

ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ...
«Δεν τα καίνε οι μπαχαλάκηδες τα τρόλεϊ και τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα, αλλά κυκλώματα μεγαλοσυμφερόντων», είπε ο κ. Σπίρτζης και κατήγγειλε τις εταιρίες σεκιούριτι που τις είχε καταργήσει, αλλά ο ίδιος είχε υπογράψει συμφωνίες με ένα σωρό τέτοιες εταιρίες, με καμιά 800αριά χιλιάδες ευρώ το χρόνο! Γι’ αυτό σας λέω, ας τον μαζέψει κάποιος για να μην εκθέτει την λαοπρόβλητη κυβέρνησή του...

■ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!
Ολοκληρώνονται οι μεγάλοι διεθνείς δρόμοι και μέχρι το Πάσχα θ’ αρχίσει να κόβει κορδέλες ο Πρωθυπουργός μας προειδοποίησε ο Υπουργός Σπίρτζης κι εμείς τώρα που περιμένουμε την Ιόνια Οδό, πρέπει να τον πιστέψουμε. Ό,τι είδαμε - είδαμε από Ιόνια εφέτος, για τα υπόλοιπα κομμάτια βλέπουμε στο μέλλον. Άλλωστε, τι κορδέλες να κόψει ο Πρωθυπουργός όταν αυτές στην παράκαμψη Αμφιλοχίας τις έκοψαν οι Σπίρτζης - Φλαμπουράρης και στο κομμάτι Πέρδικα - Καμπή πάλι ο Σπίρτζης έκοψε κορδέλες. Μη ξεχνάμε ότι ο Αλέξης έχει απλωμένο τραχανά με τους θεσμούς...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.