ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!..
Τώρα εμείς οι ιθαγενείς ποιον να πιστέψουμε, τον Αλέξη, τον Πρωθυπουργό που κάθε μέρα εκτοξεύει την ανάπτυξη ή την ΕΛΣΤΑΤ που λέει ότι η οικονομία είναι ακόμη στα τάρταρα; Επειδή όπως το έχουμε ξαναγράψει ο Αλέξης ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει καμιά σχέση με την αλήθεια κι επειδή ζούμε σ’ αυτή την έρμη χώρα και έχουμε μάτια και βλέπουμε και νου και αντιλαμβανόμαστε, με το να πιστέψουμε τις Αλεξοπ...ριές θα είμαστε για δέσιμο. Απλά είμαστε πιο κοντά στις έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ!

Ο ΝΤΑΟΥΛΙΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗΣ!
Από νταουλιέρης που δήλωνε παλιά ο Πρωθυπουργός, προχθές δήλωσε μουσικοσυνθέτης που θα γράφει μουσικές τις οποίες θα εκτελούν οι Ευρωπαίοι και θα χορεύουν οι αγορές! Το είπε στα σοβαρά και τον άκουγε και ο Καρανίκας και σταυροκοπιούνταν! Ο Πρωθυπουργός πάτησε πάνω στη ρήση του μπάρμπα Αλέκου, ο οποίος πριν από δύο μήνες προέβλεψε τέτοια και τόση ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Προς το παρόν τρίβουν οι Έλληνες τ’ αχαμνά τους!

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ...
Η γλώσσα του σώματος πολλές φορές προδίδει τον άνθρωπο που προσπαθεί να πουλήσει παραμύθι! Ζωντανό παράδειγμα ο Αλέξης όταν μιλούσε για την ανάπτυξη που ήλθε από την περασμένη χρονιά και η οποία θα φέρει και την ανάσταση της οικονομίας! Έλεγε πράγματα που δεν πίστευε κι αυτό ήταν αποτυπομένο στο πρόσωπό του! Απλά προσπαθούσε ο ίδιος να πάρει θάρρος από αυτά που έλεγε κι όχι αυτά που γνώριζε και συμβαίνουν στη χώρα και τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΣ!..
Έχει ξοφλήσει ο Αλέξης και η συγκυβέρνησή του και αυτό καταγράφεται με χίλιους δυο τρόπους. Όσο πιο πολύ με λόγια φέρνει την ανάκαμψη της οικονομίας ο Αλέξης, τόσο πιο πολύ ανυπόληπτος γίνεται στην κοινωνία. Η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36% είναι αντιστρόφως ανάλογη με το κυβερνητικό του έργο, το οποίο τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια πίσω στη βάση του.

ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ...
Οι τελευταίες μαχαιριές προς την Κυβέρνηση ήλθαν από την ΕΛΣΤΑΤ και την φιλική «Εφημερίδα των Συντακτών»... Η μεν πρώτη μιλάει για ύφεση, η δε δεύτερη το αποδεικνύει με ντοκουμέντα, με την δημοσκόπηση που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή, η οποία φέρνει τη Ν.Δ. μπροστά με 14 μονάδες διαφορά! Μια Ν.Δ. που δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει κάνει κάτι συνταρακτικό για να βρίσκεται κοντά και στην αυτοδυναμία!

Η ΤΥΧΗ...
Δεν ενδιαφέρει όμως κανένα η τύχη του Τσίπρα, του κόμματός του και η τύχη του «υπερπατριώτη» Πάνου Καμμένου, αλλά η τύχη της πατρίδας η οποία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, έχει παραδοθεί εις χείρας σκιτζήδων. Δεν φτάνει η οικονομική φτώχεια, έχουν ανοίξει διάπλατα και εθνικά ζητήματα με τους κακούς γείτονες που βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν νταηλίκι! Απ’ αυτούς και τους άλλους ποιος θα μας σώσει; Άντε τώρα να τους αντιμετωπίσεις κι αυτούς με συμφωνικά έργα που θα γράψει ο Αλέξης, που εσχάτως ζήλεψε το έργο του Κραουνάκη που και σ’ εκείνου τις φλέβες ρέει αίμα ΣΥΡΙΖΑϊκό! Το ίδιο αίμα ρέει και στις φλέβες του Κιμούλη που από συνταγματολόγος έγινε πρόεδρος του Νιάρχειου Κέντρου Πολιτισμού. Μόνος άνεργος, ο Λάκης ο Λαλάκης, που τόσο δάκρυ και ιδρώτα έχυσε για να φέρει την αριστερά στη χώρα...

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!
Πάλι τα Γιάννενα και η Ήπειρος στην επικαιρότητα κι αυτή τη φορά όχι για λόγους προβολής της ανάπτυξης που ήλθε και την πήρε χαμπάρι μόνο ο Αλέξης, αλλά από την αρνητική της πλευρά η οποία μας επαναφέρει στη δεκαετία του ‘80 και που έχει να κάνει με το προσφιλές «άθλημα» της τοκογλυφίας. Όχι πως είχε πάψει ποτέ να υπάρχει, αλλά κάπου έγινε η στραβή και ένα μέρος του κυκλώματος έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ...
Σε περιόδους που το τραπεζικό σύστημα έχει πάψει να λειτουργεί είναι «φυσιολογική» εξέλιξη η λειτουργία του παρατραπεζικού συστήματος που λέγεται τοκογλυφία. Είναι το πιο κατάλληλο έδαφος για να καλλιεργηθεί αυτό το «σπορ», για να κρατηθεί η οικονομία της χώρας και να κοκορεύεται η Κυβέρνηση ότι ήλθε η ανάπτυξη!

Η ΔΡΑΣΗ...
Βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι τοκογλύφοι και αυξάνουν τη δράση τους. Σε ένα σάπιο οικονομικό περιβάλλον όπως είναι αυτό της χώρας μας και με τις τράπεζες «κλειστές» φυσικόν είναι να αναλάβουν δράση οι επιτήδειοι και να φτάνουμε σε σημείο να πέφτουμε από τα σύννεφα για το κακό που βρήκε την κοινωνία από την λειτουργία της τοκογλυφίας. Δυστυχώς, η περιοχή μας έχει μια παράδοση από την εποχή που ήταν τουρκοκρατούμενη.

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ...
Από την άλλη μεριά, τα εύσημα ανήκουν στην ΕΛ.ΑΣ. κυρίως στο αρμόδιο τμήμα Ιωαννίνων που ανέλαβε δράση και έφερε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή εξαρθρώνοντας ένα μικρό κομμάτι ή ένα μόνο κεφάλι της «Λερναίας Ύδρας». Όσο οι τράπεζες θα μένουν κλειστές κι όσο το χρήμα το τραπεζικό θα γίνεται απρόσιτο, τόσο περισσότερο θα αυγαταίνουν οι «δανειστές» του ποδαριού, στους οποίους έχει εναποτεθεί το βάρος της ανάπτυξης της χώρας!

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ...
Ποιοι τρέχουν στους τοκογλύφους; Εκείνοι οι απεγνωσμένοι που είναι ένα βήμα πριν από το κατώφλι των σκαλιών των φυλακών. Εκείνοι που κάνουν τις τελευταίες πράξεις προτού περάσει ο βρόγχος στο λαιμό τους που θα τους αναγκάσει να τα βγάλουν όλα στο σφυρί... Αυτούς ψάχνουν οι επιτήδειοι και είναι εκείνοι που στρώχνουν το σκαμνάκι στο οποίο πατάει ο μελλοθάνατος με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ!
Πάντοτε η προσφυγή σε τοκογλύφους ήταν η εύκολη λύση για τον δανειζόμενο! Χωρίς πολλές και ιδιαίτερες διαδικασίες το «σπάσιμο» μιας επιταγής ήταν η λύση και φυσικά το πανοπροίκι έμπαινε ανάλογα με την εικόνα που παρουσίαζε η αγορά. Έχουν αλλάξει χέρια ολόκληρες περιουσίες από αυτού του είδους τις «εύκολες» διαδικασίες και έχουν κλείσει σπίτια.

Η... ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!
Με την αποκάλυψη του κυκλώματος δεν πρόκειται να εκλείψει το φαινόμενο της τοκογλυφίας! Φοβάμαι ότι αυτό θα αποτελέσει τη διαφήμιση για τους επιτηδείους, τους οποίους θα ξέρει κανείς πλέον πού μπορεί να τους βρει για να κάνει τη δουλειά του, προσωρινά βέβαια, διότι μακροπρόθεσμα θα είναι το θύμα.

ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ...
Όσο αυξάνεται η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ κι όσο η Ν.Δ. προσεγγίζει ξανά την εξουσία, τόσο μεγαλώνουν κάποιες εσωτερικές διαμάχες μεταξύ φίλιων στρατοπέδων. Αυτό ανάγκασε τον Κυριάκο σε σύσκεψη των τομεαρχών να μιλήσει σκληρά στέλνοντας μηνύματα σε κάθε «φύλαρχο» της παράταξης. «Όποιος θέλει να στηρίξει τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία θέση στην παράταξή μας», τους είπε και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε. Είχε προηγηθεί το μήνυμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί «τζάμπα μαγκιάς» οι κόντρες Ν.Δ. προς ΣΥΡΙΖΑ. Από κοντά και η γνωστή Κατερίνα Παπακώστα που πιέζει τον Κυριάκο να συνεναίσει στις επιλογές Τσίπρα, η οποία όμως όταν κατάλαβε την π...ριά της έκανε κωλοτούμπες απίστευτες που λέει και ο Μπάμπης μου!

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ!
«Δεν κάνουμε εμείς ό,τι έκαναν οι άλλοι που ξήλωναν και διόριζαν διοικητές νοσοκομείων σε μια νύχτα». Αυτή είναι δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννη Στέφου, ο οποίος λίγο πριν είχε υπογράψει κοινή δήλωση με τους άλλους τρεις συναδέλφους του στην οποία καταγράφονταν παντελής άγνοια περί της καρατόμησης του Φώτη Βάββα από το Π.Π.Γ.Ν.Ι., την θέση του οποίου την δίνουν σε εκλεκτό γιατρό Συριζαίο του ίδιου Νοσοκομείου.

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ...
Ο κ. Στέφος μ’ αυτή την τοποθέτηση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό για το οποίο καταγγέλεται, τον «αποκεφαλισμό» του Φώτη Βάββα, με τη διαφορά ότι μάλλον κανείς ποτέ δεν πήρε τη σύμφωνη γνώμη των τριών από τους τέσσερις βουλευτές για τον αντικαταστάτη, ο οποίος πάνω απ’ όλα πρέπει να έχει το προσόν του καλού Συριζαίου κι όχι του έμπειρου περί τα διοικητικά ενός νοσοκομείου όπως είναι το Π.Π.Γ.Ν.Ι.

ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ!..
Δεν ρωτήθηκαν οι τέσσερις βουλευτές, άρα δεν έχουν την ευθύνη των αλλαγών στη διοίκηση του ΠΠΓΝΙ. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι ένας εκ των τεσσάρων έβαλε το χεράκι του αλλά μη γίνει και θέμα! Άρα, η αντικατάσταση γίνεται εκ της επιφοιτήσεως του «πνεύματος» από Άρτα μεριά που ξέρει να κάνει καλά τις δουλειές στο χώρο της υγείας. Ελπίζω να μην αρχίσουν και χαλάνε οι αξονικοί και στα Γιάννενα!

ΛΑΘΟΣ ΔΟΚΙΜΗ!
Η απομάκρυνση του Φ. Βάββα δεν έχει να κάνει με την αδυναμία του ανθρώπου ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του αφού σε περιόδους κρίσης ανταποκρίθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο. «Τρώνε» ένα έμπειρο περί τα νοσοκομειακά δρώμενα όσον αφορά την διοίκηση για να τον αντικαταστήσουν με ένα πρόσωπο που καμιά προϋπηρεσία δεν έχει σ’ ανάλογο πόστο. Αν βρήκαν την ώρα της δοκιμής μάλλον λάθος χρόνο επέλεξαν και μάλιστα όταν η υγεία είναι σε κώμα στην εντατική.

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ...
Ώσπου να εγκληματιστεί και προσανατολιστεί ο νέος διοικητής θα έχει περάσει πολύτιμος χρόνος και φυσικά θα έλθει κάποια νύχτα, αργά ή γρήγορα που θα πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την καρατόμηση. Για να αποκτήσει αυτή την εμπειρία στη διοίκηση ο Φ. Βάββας έκανε επί αρκετά χρόνια το «αγροτικό» του στο «Χατζηκώστα» και ως ικανός κι έμπειρος μεταπήδησε στο ΠΠΓΝΙ, βοηθούσης και της τότε συγκυβέρνησης ΣαμαροΒενιζέλων. Απέδειξε όμως στην πράξη ότι μπορεί να τα καταφέρει και ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής.

ΜΕΡΑ - ΜΕΣΗΜΕΡΙ!..
Δεν είμαι εγώ ο υπερθεματιστής των ικανοτήτων του Φ. Βάββα, διότι στο παρελθόν δεν πέρασε και πολύ καλά από τα γραφόμενα στη στήλη. Όμως, το τότε στο «Χατζηκώστα» με το τώρα στο ΠΠΓΝΙ απέχουν παρασάγγας και ο ίδιος δούλεψε για να κρατήσει αυτό το ίδρυμα στο ύψος του, τηρουμένων των οικονομικών αναλογιών. Άλλωστε, το Ελληνικό Κράτος ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά για να επενδύσει στον Φ. Βάββα και σε άλλους ομοίους του...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.