ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΛΑ ΑΛΕΚΟΟΟ!
Από το κρατάτε γερά πέρασε στο πες μας τον πόνο και το παράπονό σου. Για τον μπάρμπα - Αλέκο τον Φλαμπουράρη μιλάμε που έφτιαξε στο Υπουργείο υπηρεσία παραπόνων του λαού, ο οποίος δεν κρύβει την χαρά του και τη λαχτάρα του με την οποία περιβάλλει την Κυβέρνησή του.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;
Και κρατάτε γερά και πες μου τα παράπονα δεν συμβαδίζουν. Άμα είναι ο λαός ευχαριστημένος κι άμα δεν αναποδογυρίζει τους σκουπιδοτενεκέδες για να βρει κάτι να φάει, τότε για ποιο λόγο να στέλνουν τα παράπονα στον μπάρμπα - Αλέκο; Μήπως να σταματήσουν τους «μπάφους» αυτά τα παιδιά της αριστεράς;

ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΑΚΑ...
Από προχθές ενέσκυψε νέο αστέρι του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν κυκλοφορεί στους δρόμους οι καταστηματάρχες πέφτουν στα... τέσσερα και τον εκλιπαρούν να βάλει υψηλές εισφορές ασφαλιστικές, διότι αυτές που έβαλαν πρόσφατα είναι «χάδια»! Σας λέω αλήθεια, αδέλφια! Το είπε εντός κι εκτός Βουλής, όχι όμως παρουσία των παραληρούντων επιχειρηματιών της οδού Ερμού που τον βλέπουν και τον θερμοπαρακαλούν να τους περιποιηθεί κι άλλο! Πετρόπουλος το όνομά του και είναι κάτι από Υπουργός! Μήπως να σταματήσουν τους ληγμένους «μπάφους»; Όταν πάντως έμαθε ότι επρόκειτο περί πλάκας έψαχνε τρύπα να κρυφτεί.

ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ...
Έφτιαξε ιστοσελίδα παραπόνων ο μπάρμπα - Αλέκος διότι κουράζεται να κατεβαίνει στο λαό ν’ αφουγκράζεται ζωντανά την «λατρεία» του πόπολου! Πού να τρέχει γέρος άνθρωπος στις γειτονιές να ρωτάει το λαό για να μάθει τους πόνους και τους καϋμούς του! Γράψτε τα παράπονά σας στην ιστοσελίδα μας για να σας γράψουμε εμείς στα από... τέτοια μας, σκέφτηκε ο μπάρμπας και έδωσε το κυτίο παραπόνων!

ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ...
Να’ μουν από καμιά μεριά να διάβαζα τα μπινελίκια του λαού προς την εξουσία! Μπινελίκια που θα χορτάσουν «απαύτωμα» ζωντανοί και νεκροί όλων των σογιών όλων των αριστερών των παροικούντων στην σημερινή εξουσία. Αυτή την ιστοσελίδα θα έπρεπε να την διαχειρίζεται ο Πολάκης όπως χειρίζεται την δική του διδάσκοντας τζάμπα την «Γαλλική γλώσσα», όπως ο ίδιος κατέχει άριστα.

Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ...
Δεν τους σώζει κανένα άλλο κόλπο κι ό,τι κι αν σκαρφιστούν αυτό δεν πολυενδιαφέρει τον Ελληνικό λαό. Εκείνο που νοιάζει τον κόσμο είναι αν θα έχει κάποιο σταματημό η κατηφόρα που έχει ξεκινήσει από το 2009 που οι Έλληνες ανέθεσαν την διακυβέρνηση στον Γιωργάκη, ο οποίος έμπασε τη χώρα στις Τρόικες, στα ΔΝΤούδια και γενικά στην κρίση. Τότε που το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» το’ χαψαν οι Έλληνες κι έπαιξαν την τύχη τους σε ρουλέτα κι έχασαν. Το ίδιο έκανε και το 2015 ο λαός και μάλιστα τρεις φορές. Τώρα ψάχνεται...

Η ΑΠΑΤΗ...
«Δεν ήταν αυταπάτη αλλά σκέτη απάτη»! Τάδε έφη Λ. Αυγενάκης της Ν.Δ. από τα Γιάννενα αναφερόμενος στην Κυβέρνηση ΤσιπρΑΝΕΛ. «Εμείς θα έλθουμε για να μαζέψουμε τα συντρίμμια και όσο νωρίτερα φύγουν, τόσο λιγότερα θα είναι αυτά τα συντρίμμια» πρόσθεσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Ο κ. Αυγενάκης έστειλε το μήνυμα προς την κοινωνία ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία την έχουν φέρει οι εταίροι της Κυβέρνησης και κάλεσε τον λαό σε εγρήγορση και τα στελέχη σε συστράτευση διότι ανά πάσα στιγμή «μπορεί να οδηγηθούμε σ’ εκλογές», όπως κατέληξε.

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ...
Είπε και για τη διακεκαυμένη ζώνη των υποψηφιοτήτων για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την τύχη τους στην εκλογική διαδικασία και ότι η Ν.Δ. προετοιμάζεται καταλλήλως και προς αυτή την κατεύθυνση. Πάνω από 500 βιογραφικά αξιόλογα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεση του κόμματος, τα οποία θα ανακατευτούν με παλιά στελέχη και τα οποία θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού στις εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Τα παραπάνω είναι η καλή πλευρά του κόμματος κι έτσι όπως την περιέγραψε ο κ. Αυγενάκης. Η άλλη εικόνα είναι αυτή που έβγαλαν τα στελέχατα της Ν.Δ. μέσω των σέλφις στο διαδίκτυο! Το τι είδαν τα μάτια μας δεν περιγράφεται! Πόζες πάσης μορφής και πάσης φάσεως! Εκεί στη Ν.Δ. έχουν αρχίσει το γλεντοκόπι προτού γίνουν Κυβέρνηση και καλά κάνουν, διότι άμα γίνουν εξουσία αυτού του είδους οι συνήθειες κομμένες!

ΚΟΣΜΑΝΤΑΜΩΣΗ!..
Κόσμος και κοσμάκης στην κοσμοαντάμωση της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ζίτσας. Εξαιρούνται κάποια στελέχη πρώην Νεοδημοκράτες από την Ελεούσα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Ζίτσας ο οποίος έχει καταγωγή από την Ασφάκα! Κόμμα πολυεπίπεδο και πολυσυλλεκτικό η Ν.Δ. και δεν χαλάει χατήρι σε κανένα, ακόμη και σ’ αυτούς που βλέπουν φως και μπαίνουν. Να φανταστείτε, ορισμένοι που φιγουραρίζανε στα πρώτα τραπέζια στην πίτα Αυγενάκη την άλλη μέρα βρέθηκαν σε πίτα ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίων με δόσεις ΛΑΟΣ!

ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!..
Δεν έρχεται η ανάπτυξη με λόγια, θέλει πολλή δουλειά απ’ όλους μας για να γυρίσει η χώρα στην ανάπτυξη. Αυτά και πολλά άλλα που αφορούν την Ήπειρο και ολόκληρη τη χώρα μου απάντησε ο Λ. Αυγενάκης σε συνέντευξη που μου παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στον «Πρωινό Λόγο». Μιλήσαμε για την αγροτοκτηνοτροφία, για την ανεργία, για την υγεία, για την παιδεία, για την Αλβανία και φυσικά για την δομή του κόμματος και την «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου. Ήταν αποκαλυπτικός και περιεκτικός ο Γραμματέας. Αξίζει τον κόπο να την διαβάσει κανείς...

ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ!
«Δεν με νοιάζει τι ψηφίσατε τα προηγούμενα χρόνια. Με νοιάζει το πού θέλετε να πάμε αυτό τον τόπο». Αυτό λέει ο Κυριάκος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Μήπως να τον ένοιαζε και με ποιους και πώς θα πάει αυτόν τον τόπο για να μάθουμε κι εμείς σε ποιο βαθμό υπάρχει το νοιάξιμο! Αν είναι να πάει αυτός ο τόπος μ’ αυτό το τουρλουμπούκι που τον έφερε στην σημερινή κατάσταση, τότε να λείπει το βύσσινο! Αν είναι να «ξαναφορτώσει» σε πολιτικούς τυχοδιώκτες τότε να ξαναλείπει το βύσσινο. Αν είναι να ξενοκαβαλικέψει, τότε ένα είναι βέβαιο, ότι γρήγορα θα ξεπεζέψει! Ναι στο εκκλησίασμα, αλλά οι ικανοί και άξιοι στο ιερό. Δεν το λέω εγώ αλλά ο Κων/νος Μητσοτάκης το είπε το 1990!

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ...
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πιο κοντινός μας συγγενής, οι άλλοι οι ΑΝΕΛ είναι ξένοι...»! Αυτή τη διαπίστωση έκανε και την είπε κατάμουτρα στον μέγα ηγέτη Αλέξη ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο οποίος παρέδωσε την Παιδεία εις χείρας Ζουράρη! Δύο χρόνια του πήρε αυτή η διαπίστωση του συντρόφου Νίκου, ο οποίος αρκετές φορές σκέφτεται δυνατά. Την ίδια ώρα όμως οι ΠΑΣΟΚοι απαρνούνται τέτοιου είδους συγγένεια που δεν θέλουν να τους δουν ούτε στο θάνατό τους! Σε τι κόσμο ζούμε Τσαμτσίκα, όπως λέγαμε παλαιότερα...

ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ...
Με τον καθορισμό ζωνών έτσι όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο το εισιτήριο μετακίνησης με το Αστικό ΚΤΕΛ και μετά την επιδότηση θα γίνει πιο προσιτό στα νοικοκυριά και θα γίνεται και προσιτό μέσο μεταφοράς το αστικό. Τι δεν καταλαβαίνουν όσοι χειρίζονται το ζήτημα και κυρίως ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, που, ενώ γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά τις αποστάσεις, κάνει λόγο για κλιμακωτές διαδρομές από και προς την αφετηρία.

ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ...
Χρόνια ολόκληρα φωνάζαμε για ακριβό εισιτήριο της αστικής συγκοινωνίας και μάλιστα κάναμε σύγκριση με εκείνα της Αθήνας που ήταν σχεδόν στη μισή τιμή. Το 1,70 για να φτάσει κανείς στα Νοσοκομεία και στα Πανεπιστήμια είναι ακριβό και αφού χιλιομετρικά είναι στην Α’ Ζώνη και κανονικά το εισιτήριο θα κόστιζε 1,20 και με την επιδότηση θα φτάσει τα 70 λεπτά.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;
Τι δεν καταλαβαίνουν λοιπόν όσοι κινούνται στην άποψη του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ, ο οποίος φυσικόν είναι να θέλει να κάνει τη δουλειά του και τη δουλειά του σωματείου του; Αν θίγεται από την πρόταση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας που μιλά για περισσότερη εξυπηρέτηση των επιβατών και περισσότερη μείωση του εισιτηρίου με την ορθολογική χρήση των ζωνών είναι μια υπόθεση που χωρά συζήτηση. Όλα τα άλλα που αράδιασε στο Δημοτικό Συμβούλιο για κατηγορίες της αντιπολίτευσης στο Δήμο για «κλοπή» τόσα χρόνια είναι δική του άποψη και το «συ είπας» ταιριάζει στην περίπτωση...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.