ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΝΑΤΟΝ, ΠΕΤΙΕΤΑΙ!
Και εκεί που γιορτάζεις το ηρωικό ΟΧΙ του 1940, νάτον πετιέται ο «στρατηγός» Βύρωνας και μάχεται υπέρ βωμών και εστιών της αριστεράς, του Άρη Βελουχιώτη και του Λένιν, του Στάλιν και του Μαρξ! Ποιος; Ο Βύρωνας! Ο κυνηγός πάσης αριστεράς κεφαλής κι αυτό αντί πινακίου εξουσίας που του πρόσφερε ο Αλέξης Τσίπρας με την Όλγα Γεροβασίλη.

ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ...
Για να γίνει εκλεκτός των άλλοτε «κομμουνιστοσυμμοριτών» ο Βύρωνας έπρεπε να δείξει δείγματα υποταγής κι αυτό το ξεκίνησε από τότε που αρνούνταν την εκλογή Στ. Δήμα στη θέση του Προέδρου. Ήταν τότε που θήτευε ως «ανεξάρτητος» βουλευτής, ο οποίος όμως είχε εκλεγεί με τη Ν.Δ. αποτέλεσμα κι εκείνου του «παρών» ήταν να αριστεροποιηθεί η χώρα με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΝΑΤΕ!
Αυτό ήταν το πρώτο δείγμα υποταγής στη νέα διακυβέρνηση και το νέο σήμα προς την επερχόμενη εξουσία ήταν το «παιδιά εδώ είμαι εγώ». Αυτό ήταν. Θέλετε πρόεδρο ΕΣΡ, πάρτε ένα Βύρωνα για να σας έρθει ο ουρανός σφοντύλι, σκέφτηκε ο Αλέξης, που όλο διαβολιές σκαρφίζεται και έγινε του... Βύρωνα το κάγκελο!

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ...
Πήρε το κουβάρι κι άρχισε να το ξετυλίγει ο Βύρωνας και νάτον πρωί - πρωί στην κυβερνητική (ακηδεμόνευτη) ΕΡΤ των Ταγματαρχών (οι συνταγματάρχες είναι από άλλη ιστορία) να κάνει δημόσιο χαρακίρι ο ίδιος υποβοηθούμενος από δύο πρόθυμους της ΕΡΤ. Τον συκοφαντεί η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυρίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος ΕΣΡ Βύρωνας και άνοιξε οχετό εναντίον εκείνων που τον έδιωξαν από την παράταξή του και φυσικά στο απυρόβλητο δεν έμεινε ο Α. Σαμαράς!

Ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ...
Δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τον έβγαλε από το «μαντρί» ο Α. Σαμαράς και δεν θυμούνταν ότι ο εναγκαλισμός του με την Χ.Α. ήταν η αιτία του «διαζυγίου» του, κάτι όμως που καθόλου δεν εμπόδισε τον αριστερό Αλέξη να έλθει εις γάμου κοινωνίαν, όπως θα την έλεγε ο ίδιος ο Βύρωνας.

ΚΕΝΑ ΜΝΗΜΗΣ!..
Επιβάλεται να βοηθήσουμε τον Αλέξη, ο οποίος αγωνίζεται για το καλό και την προκοπή της πατρίδας, έλεγε και ξανάλεγε ο Πολύδωρας, έχοντας πολλά κενά μνήμης για την πολιτική του διαδρομή με τα στερνά να μην τιμούν τα πρώτα. Το ξέχασε εκείνος, το λησμόνησε και ο Τσίπρας ο οποίος προσπάθησε ν’ ανακατέψει την Ν.Δ. και να την μαντρώσει εν όψει της συζήτησης σύστασης του ΕΣΡ μετά το στραπάτσο που έφαγε με την ακύρωση του νόμου Ν. Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ...
Ένας Πολύδωρας φτύνει την παράταξη της οποίας ήταν σπλάχνο και για λίγα ψίχουλα εξουσίας τα διέγραψε όλα με μονοκονδυλιά, γινόμενος ο ίδιος η αιτία πολλών και σκληρών σχολίων, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Κάτι τέτοιο δεν του έπρεπε!

Ο ΦΙΛΟΣ...
Φίλος από τα παλιά ο Βύρωνας και με τον υπογράφοντα αλλά και με την εφημερίδα του «Π.Λ.», κινηθήκαμε σε κοινούς αγώνες και κοινούς δρόμους. Η εκτίμηση ήταν αμοιβαία και βρεθήκαμε σε δύσκολες περιόδους στο ίδιο μετερίζι να παλεύουμε την πράσινη λαίλαπα που ενέσκυψε την δεκαετία του ‘80!

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ...
Ήταν τότε που ο «Π.Λ.» τα είχε βάλει με το σύστημα ΠΑΣΟΚ στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» κάνοντας αποκαλυπτήρια σε όλους τους τομείς αρχής γενομένης από τον τρόπο διοίκησης της εταιρίας. Τότε ο Βύρωνας με τον αείμνηστο δικηγόρο Ν. Βάκκα έδωσαν σκληρές μάχες στα δικαστήρια Ιωαννίνων για να αποκαλυφθεί η δράση του συστήματος ΠΑΣΟΚ, περίοδο κατά την οποία όλα τα’ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ!
Δεν ήταν μια τυχαία δίκη εκείνη μεταξύ «Π.Λ.» και «Δωδώνης», αλλά μια κατ’ εξοχήν πολιτική δίκη που σ’ αυτή έγιναν αποκαλύψεις για τις μέρες και τα έργα των τότε ΠΑΣΟΚων που δεν ενοούσαν να αφήσουν τις ελεύθερες φωνές να ασκούν κριτική. Επτά ημερόνυχτα διήρκεσε εκείνη η δίκη και με το δίδυμο Βάκκας - Πολύδωρας να αγωνίζονται να αποδείξουν τα αυτονόητα. Εκεί ο Βύρωνας έδωσε ρέστα νομικής και πολιτικής συνέπειας, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την κοινή γνώμη η οποία είχε πεισθεί για την πράξη συνέπειας της εφημερίδας...

ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ!..
Αυτόν τον Βύρωνα τον μαχητή της παράταξης της Ν.Δ. τον έριξαν βορά στα ΜΜΕ εκείνοι που δήθεν ήθελαν να τον αξιοποιήσουν. Τον έκαψαν με το που διέρρευσαν το όνομά του για πρόεδρο του ΕΣΡ προτού πάει στην σύσκεψη των προέδρων στη Βουλή η οποία δεν είχε καμία διάθεση να τον επαναφέρει στον πολιτικό βίο ανασύροντάς τον από το χρονοντούλαπο της ιστορίας όπως είχε πει και ο μακαρίτης ο Μένιος ο Κουτσόγιωργας.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ...
Απαράδεκτη όμως η τηλεοπτική παρουσία του Βύρωνα στη... φιλόξενη ΕΡΤ, η οποία βρήκε τον άνθρωπο που επί μια σχεδόν ώρα εξαπέλυε κεραυνούς εναντίον της παράταξής του. Σε πρώτο πλάνο είχε αντίπαλο τον Α. Σαμαρά και σε δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και για τους δύο έχυνε δηλητήριο, ενώ τα καλά λόγια τα κρατούσε για τον λεβέντη Τσίπρα που ψυχοπονάει για την Ελλάδα και για τον ίδιο από τον οποίο ζήτησε συμπόρευση. O tempora o mores, που θα έλεγε κι εκείνος, καθότι ξέρει ένα φορτηγό γράμματα κι αυτό δεν αμφισβητείται.

ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!..
Προτού λοιπόν αποφασίσει η επιτροπή των αντιπροέδρων της Βουλής για τον ορισμό νεου ΕΣΡ, ο Βύρωνας απέσυρε την υποψηφιότητά του βάζοντας υποψηφιότητα για υπουργική καρέκλα μιας και ο Τσίπρας αύξησε τα υπουργεία. Τόσους ύμνους έκανε ο Βύρωνας για τον Πρωθυπουργό του, να μην αμοιφθεί και μ’ ένα υπουργειάκι τόσο δα; Το Υπουργείο Παιδείας θα του έρχονταν κουτί μπας και δάσκαλοι και μαθητές μάθουν Ελληνικά! Αλήθεια, σε ποια γλώσσα θα συνεννοείται ο Βύρωνας με τον Καρανίκα και τον Πολάκη;

ΑΔΟΞΑ...
Κάπως έτσι άδοξα έληξε η Βυρωνιάδα που κράτησε μόνο τρεις μέρες όπως κρατούν και τα μεγάλα θαύματα! Άρχισε με επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά με ξενάγηση από την ΕΡΤ του Ταγματάρχη, για να καταλήξει με την εθελούσια απόσυρσή του από την κούρσα του διορισμού στο ΕΣΡ. Αναμένονται τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης που έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε πρόθυμους. Πώς της έχει ξεφύγει ο Πανίκας, μου κάνει εντύπωση!

ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!
Πήγαν, λέει, στη Βενεζουέλα ο Παππάς με τον εξπέρ στις offshore Κύπριο Αρτεμίου να αγοράσουν γεωργικά προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ του Τσάβες τότε και του Μαδούρο σήμερα! Αντιλαμβάνεστε σε πόσο εκτίμηση είχαν κι έχουν την Ελλάδα που είχαν βάλει στο νου τους να την κάνουν Βενεζουέλα!

ΤΟ ΚΑΡΦΙ...
Σιγά μη πήγαμε να αγοράσουμε προϊόντα, καρφώνει ο φίλος Αρτεμίου και δίνει στεγνά τον Ν. Παππά που τότε ήταν ο Δ/ντής του γραφείου του Τσίπρα! Δεν μας εξηγεί όμως ο Κύπριος τι άλλο έκαναν στη Βενεζουέλα εκτός από το να φτιάξουν offshore - συγνώμη, να αγοράσουν αγγουράκια Βενεζουαλινά ήθελα να πω! Λέτε να είναι εκείνος ο κρυφός μέτοχος του καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ;

ΚΑΙ ΤΗΝ...ΑΚΡΟΠΟΛΗ!
Έχουμε και τους Αλβανούς που βρήκαν ευκαιρία να ζητήσουν την... Ακρόπολη επειδή ένας Αλβανός, ονόματι Γιώργης Δουσμάνης, την διέσωσε από τους κανονιοβολισμούς του Μοροζίνι! Αυτό το γράφει ο ίδιος ο Έντι Ράμα, κάτι που τον νομιμοποιεί να γκρεμίζει τώρα τα σπίτια των Ελλήνων της Χειμάρας!
ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ...
Έχει καβαλήσει το καλάμι ο Αλβανός Πρωθυπουργός και έχει ξεσαλώσει εναντίον όχι μόνο του Ελληνισμού στην Αλβανία αλλά κι εναντίον όλων των Ελλήνων στην σημερινή Ελλάδα. Έμαθαν ότι έχουμε κενό εξουσίας στη χώρα και πλακώσανε και οι γυφτοΑλβανοί.

ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΑ...
Γκρεμίζουν τα σπίτια στη Χειμάρα διότι θέλουν να την κάνουν τουριστικό προορισμό, λένε οι Αλβανοί! Αυτή την τουριστική ανάπτυξη την έχει αναλάβει ένας γνωστός στην περιοχή μας εργολάβος πρώην βουλευτής, τον οποίο κάποιοι ντόπιοι τον περιέφεραν στα τοπικά κανάλια και μας παρέδιδε μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας. Αυτός λοιπόν ο εργολάβος ενοχλείται από τις Ελληνικές κατοικίες και για χάρη του γκρεμίζονται!

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!..
Εκεί, στη Χειμάρα, Δήμαρχος έχει εκλεγεί ένας ελληνοποιημένος Αλβανός ονόματι Γκόρος, ο οποίος έχει αναλάβει «εργολαβικά» να κατεδαφίσει ό,τι Ελληνικό έχει βρει. Τόσος ανθελληνισμός ούτε επί Χότζα και μάλιστα σε μία περιοχή άκρως Ελληνική, κάτι που είχε ενοχλήσει σφόδρα τον Χότζα και δεν την είχε συμπεριλάβει στις Ελληνικές μειονοτικές περιοχές. Οι Χειμαριώτες ήταν πάντοτε οι πιο σκληροί αντικαθεστωτικοί τα χρόνια της σκλαβιάς κι αυτό φαίνεται ότι δεν τους το συγχώρεσε ποτέ το Αλβανικό Κράτος.

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ...
Από τα Γιάννενα έμαθε ο Καραμανλής και διά στόματος Πάνου Καμμένου ότι ένας (ακόμη) Καραμανλικός οδηγείται προς αξιοποίηση από την σημερινή Κυβέρνηση! Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι όταν το έμαθε αυτό ο πρώην πρωθυπουργός λίγο έλειψε να πάρει φωτιά το Δολό Πωγωνίου από τον θυμό του, που για μία ακόμη φορά γίνονταν χρήση των δικών του ευλογιών όπως βολεύεται ο Καμμένος και οι συν αυτώ!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Από κει λοιπόν, από το Δολό, διεμήνυσε ο Καραμανλής πως τέτοιου είδους ευλογίες δεν δίνει και ότι έχει να δει και να μιλήσει με τον Πολύδωρα τρία χρόνια! Το ότι κάνουν σπέκουλα με τον Καραμανλισμό οι διάφοροι τυχοδιώκτες που παριστάνουν ενίοτε και τους πολιτικούς δεν είναι υπόθεση του Καραμανλή, αλλά κάποιων γενιτσάρων που μάχονται λυσσαλέα την πολιτική του μήτρα!

Η ΦΛΑΤΖΑ...
Το ότι έχουν... κάψει φλάτζα οι κυβερνητικοί αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας κάψουν κι εμάς τον εγκέφαλο. Βλέπουμε εκείνη την Όλγα Γεροβασίλη να επιμένει στους ίδιους τόνους όσον αφορά τους κεραυνούς εναντίον του ΣτΕ που έβγαλαν μια τέτοια απόφαση. Προχθές άρχισε ν’ αραδιάζει άρθρα του Συντάγματος τα οποία της επιτρέπουν να ασκεί κριτική στις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ τα ΜΜΕ και ο λαός δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση! Μιλάει η Ν.Δ. σαν να έχουν βγει τα τανκς! Είδατε εσείς τανκς πουθενά; Ρώτησε η Γεροβασίλη. Ακούμε όμως ερπύστριες!

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!..
Δεν θέλουν να πιστέψουν με τίποτα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι έχουν πάρει την κατιούσα και ότι είναι ζήτημα χρόνου να παραδόσουν την εξουσία και γι’ αυτό επιδίδονται σε πράξεις εντυπωσιασμού. Η Ν.Δ. δεν θα είχε αντίρρηση με την τοποθέτηση οποιουδήποτε Έλληνα στο ΕΣΡ αρκεί να ακυρωθεί ο νόμος Παππας, αφού τον έκρινε αντισυνταγματικό το ΣτΕ. Ό,τι άλλο ακούγεται, λέγεται, γίνεται από πλευράς συγκυβέρνησης είναι για εντυπωσιασμό και για την παραμονή ακόμη και μία ώρα παραπάνω στην εξουσία, κάτι που ήταν απωθημένο της αριστεράς εδώ και δεκαετίες.

Ο ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
Σε όλη αυτή τη μαυρίλα μια όαση αποτελεί η επίδοση του ΠΑΣ Γιάννινα που και προχθές έφερε τρίποντο από το Αγρίνιο. Παρόλο που τα γνωστά «κοράκια» συνεχώς δεν έβλεπαν τις φάσεις που πετύχαινε γκολ ο ΠΑΣ ενάντια στον Παναιτωλικό, εν τούτοις τους έβγαλαν τα μάτια οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που ανέτρεψαν το 1-0 και το έκαναν 1-2. Τώρα με έναν αγώνα λιγότερο φιγουράρει στην τρίτη θέση και από «κάτω» του έχει βάλει ακόμη και τον ΠΑΟΚ! Λίγο νωρίς αλλά ας ετοιμάζονται οι φίλαθλοι για ταξίδια στο εξωτερικό! Και είπαμε, τις Κυριακές που η ομάδα παίζει στο «Ζωσιμάδες» έχουμε την υποχρέωση να είμαστε εκεί για να ξεπληρώσουμε το «χρέος» προς την ομάδα που δίνει την ψυχή της για να μας προσφέρει μία ευχάριστη ξαστεριά στην γενικότερη μαυρίλα!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.