ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ!..
Μάθανε ότι πη...στε και πλακώσανε και οι Αλβανοτσάμηδες και ζητούν τα ρέστα και μάλιστα αναδρομικά από την περίοδο της συνεργασίας τους με τους Γερμανούς στην κατοχή. Κάθε τόσο σκάει θέμα «Τσάμικο» με τους ξεπουλημένους Μουσουλμανοτσάμηδες να απαιτούν να τους επιτραπεί η επιστροφή στα χωριά της Θεσπρωτίας απ’ τα οποία έφυγαν κάτω από το βάρος των εγκλημάτων τους και για να γλυτώσουν τα τομάρια τους βρήκαν καταφύγιο στην Αλβανία.

ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ...
Κάθε φορά που θα σκάνε μύτη οι Αλβανοτσάμηδες (αυτή είναι η ονομασία τους) εμείς δεν θα κουραζόμαστε να τους επαναφέρουμε στην τάξη ιστορικά, κάτι που κάνουν πως δεν θυμούνται ούτε καταλαβαίνουν τι έπραξαν στην Θεσπρωτία σε συνεργασία με τους Ναζί, στη δούλεψη των οποίων μπήκαν επειδή πίστεψαν ότι ήταν η ώρα τους να εκδικηθούν και να ξεριζώσουν το Χριστιανικό στοιχείο που ζούσε στην περιοχή.

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...
Ντύθηκαν Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες και άρχισαν τις καταδόσεις, τα πλιάτσικα των περιουσιών, τους βιασμούς και τις δολοφονίες, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς το 1943. Αυτή η πράξη ήταν εκείνη που ξεχείλισε το ποτήρι και ζητήθηκε η βοήθεια από αντιστασιακές δυνάμεις του Ν. Ζέρβα, ο οποίος διευθέτησε το ζήτημα επιβάλλοντας την τάξη και την δικαιοσύνη στην περιοχή!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!
Μετά την παρέμβαση δυνάμεων του Ν. Ζέρβα και μετά την αποχώρηση των Γερμανών ήλθε η ώρα της απόδοσης δικαιοσύνης σε όλους εκείνους που είχαν προσχωρήσει στις τάξεις του εχθρού και δεν ήταν άλλοι από τους Αλβανοτσάμηδες Μουσουλμάνους, που, για ν’ αποφύγουν την τιμωρία, κατέφυγαν στην Αλβανία η οποία ουδέποτε τους θεώρησε «δικούς της» και μέχρι τώρα ακόμη για κάποιους αποτελούν ξένο σώμα. Απλά ο Έντι Ράμα κάνει κομματική σπέκουλα παίζοντας με τη φωτιά!

ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Αυτοί λοιπόν οι τότε εξανδραποδισθέντες σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν περιουσίες στην Θεσπρωτία, τις οποίες μόνοι τους εγκατέλειψαν για να μη πληρώσουν το τίμημα της προδοσίας τους, αφού τα δικαστήρια των Ιωαννίνων για 1.800 περίπου από δαύτους εξέδωσαν δικαστικές αποφάσεις για εσχάτη προδοσία, καθώς αποδεδειγμένα είχαν προβεί σε εγκλήματα στην περιοχή τους κατά την περίοδο της συνεργασίας τους με τα κατοχικά στρατεύματα.

Η Β. ΗΠΕΙΡΟΣ...
Πέρασε μία περίοδος «ψυχρού πολέμου» μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας αφού η δεύτερη κατάφερε στην «μοιρασιά» μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο να ενταχθεί στο κομμουνιστικό μπλοκ περιλαμβάνοντας στο μερίδιό της και την Βόρειο Ήπειρο, η οποία έκτοτε παραμένει σκλαβωμένη μέχρι και σήμερα.

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...
Ελάτε τώρα να κάνουμε έναν απολογισμό από τη δράση των Αλβανοτσάμηδων για να μη παριστάνουν τα θύματα οι θύτες που με αρχηγούς τους αδελφούς Ντίνο δεν άφησαν τίποτα απ’ όπου κι αν πέρασαν στον Νομό Θεσπρωτίας! Έχουμε και λέμε: Δολοφονηθέντες Θεσπρωτοί 632, εξαφανισθέντες 428, βιασμοί γυναικών και κοριτσιών 209, απαγωγές 31, καμμένα σπίτια 2.332, χωριά λεηλατηθέντα 53, κλοπές αιγοπροβάτων 38.000, βοοειδή 9.285, ιπποειδή 1.148, πουλερικά 30.000 και κυψέλες 745! Θέλετε κι άλλα για να οδηγηθείτε στο συμπέρασμα για τον λόγο που λάκισαν προς Αλβανία μεριά οι εγκληματίες οι οποίοι τώρα διαμαρτύρονται και διεκδικούν επιστροφή στον τόπο που οι ίδιοι τον μετέτρεψαν σε κρανίου όταν βρήκαν την εκαιρία και έκαναν συμμαχία με Ιταλογερμανούς για να εξαφανίσουν το Χριστιανικό στοιχείο από την Θεσπρωτία;

ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ...
Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο με τους Αλβανοτσάμηδες και Τουρκοτσάμηδες, αλλά και με τους ανιστόρητους και «απάτριδες» Έλληνες πολιτικούς που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν ρίχνουν ούτε μία ντουφεκιά για την τιμή εκείνων που πλήρωσαν με τη ζωή τους, τις περιουσίες τους και την τιμή τους τα ξορέξια των Αλβανών τότε, όπως και τα ξορέξια των σημερινών τυχοδιωκτών που με την προστασία και την παρότρυνση του Αλβανικού κράτους βάζουν θέμα «Τσάμικο», κάτι που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο τέλος της δεκαετίας του ‘50!

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!..
Ελάτε τώρα στο σήμερα όπου το θέμα Αλβανοτσάμηδες φτάνει να συζητιέται στην Ε.Ε. από άλλους ανιστόρητους και να γίνεται παιχνίδι βρώμικο με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να ρίχνει πιστολιές με... νεροπίστολο! Ο ίδιος ο Ν. Κοτζιάς σε ταξίδι του στα Τίρανα αναγκάστηκε να μπει από την πίσω πόρτα στο Αλβανικό Υπουργείο διότι μια δράκα αλητήριων νοσταλγών επιστροφής σ’ ελληνική γη έβγαζαν άναρθρες κραυγές! Σε αντίθεση με τον Κάρολο Παπούλια που αποφάσισε να ματαιώσει επίσκεψη σε περιοχή της Αλβανίας όταν πληροφορήθηκε ότι του την είχαν στημένη οι Αλβανοτσάμηδες και θα προκαλούσαν γεγονότα, κάτι που θα δημοσιοποιούσε επίσημα τις επιδιώξεις τους εγείροντας «Τσάμικο» ζήτημα.

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ!
Μία παρεξήγηση ήταν και δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, είπε ο Αρχιεπίσκοπος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, από το οποίο πέρασε και κεράστηκε περγαμόντο! Μια παρεξήγηση που για να λυθεί χρειάστηκε η παρέμβαση του Υπουργού του «πολέμου» Πάνου Καμμένου, ο οποίος δήλωσε απέραντη ευτυχία από το γεγονός της κατάπαυσης των πυρών μεταξύ Εκκλησίας - Πολιτείας!

Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ!
Αλλά πώς λύθηκε μία παρεξήγηση 87 σελίδων εξάψαλμου του Αρχιεπισκόπου που την προηγούμενη ημέρα είχε διαβάσει ο ίδιος ενώπιον των Ιεραρχών, μέσα από τις οποίες έθαβε την Πολιτεία όχι τρία μέτρα κάτω από τη γη, όπως είπε ο Πολάκης, αλλά μέσα στα τρίσβαθα αυτής, που δε θα’ βλεπαν φως ούτε στον αιώνα τον άπαντα!

Η ΑΝΑΚΩΧΗ...
Για λύση παρεξήγησης έκαναν λόγο Ιερώνυμος - Φίλης και στη μέση ο Πάνος κι άμα καταλάβατε κάτι τέτοιο εσείς γράψτε τό μου κι εμένα να το καταλάβω! Μια απλή ανακωχή του σκληρού πολέμου είναι κι αυτό για τα μάτια της εξουσίας που τόσο πολύ αρέσει στον Αλέξη, τον Καμμένο, τον Φίλη, τον Πολάκη, την Τασία, την Θεανώ και τον Καρανίκα!

Η ΧΑΡΗ...
Κάνε μας τη χάρη, Αρχιεπισκοπούλη μας και κάνε μία ανακωχή γιατί έχω συνέδριο μπροστά και έχω μ’ ένα σωρό διαβόλους να παλέψω και να μείνω λίγο ακόμη σε τούτο το μαγαζί που ήλθες και που με την ευλογία σου έχω κατσικωθεί είκοσι μήνες τώρα. Άσε το άλλο παπαδαριό, Ιερωνυμούλη μου και βόηθα εσύ τώρα κι όταν χρειαστείς εσύ βοήθεια όταν θα σε ρίχνουν στην πυρά τ’ άλλα παιδιά της Ιεράς Συνόδου θα βάλω εγώ την «ΑΥΓΗ» να βγάζει τα κουσούρια τους στον αέρα, όπως είχε πει και ο μακαριστός Χριστόδουλος, τον οποίο θυμήθηκε η «ΑΥΓΟΥΛΑ» προχθές!

Η ΑΦΕΣΗ...
Με κάτι τέτοιες μπαγκαμποντιές επείσθη ο Αρχιεπίσκοπος και έδωσε άφεση αμαρτιών στους κατά δήλωσή τους άθεους, προς το παρόν όμως, διότι ως γνωστό το πείσμα των καλογέρων είναι τοις πάσι γνωστόν ότι ξεπερνά το σύμπαν σε απεραντότητα. Απλά είδαμε έναν πρώτο γύρο του ματς μεταξύ Εκκλησίας - Ν. Φίλη σε βαρύ τερέν, με τους οπαδούς να φωνάζουν «παίζετε μπάλα ρεεε»!

ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Μετά την παρεξήγηση Αρχιεπισκόπου, την σκυτάλη παίρνουν οι Ιστορικοί της πατρίδας μας που βλέπουν ότι ο Φίλης καταργεί σελίδες της ιστορίας που έχουν να κάνουν με Μ. Αλέξανδρο, Μινωικό Πολιτισμό και Πελοποννησιακό Πόλεμο! Καλά ξεμπερδέματα με τον νέο εμφύλιο πόλεμο που τώρα αρχίζει ο Ν. Φίλης με τον Μπαλντά!

ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!..
Το έργο το είδαμε και γι’ αυτό δεν έχουμε διάθεση να το ξαναδούμε, οπότε πάμε να φύγουμε. Κάπως έτσι αντιμετωπίζει την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού στην Ήπειρο ο πρώην καρατομηθείς διοικητής του «Χατζηκώστα» Λάμπρος Γεωργόπουλος σε επιστολή που δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ προχθές. Όσα είπατε και υποσχεθήκατε με τον Κουρουμπλή το 2015 απλά τα επαναλάβατε τώρα με τον Ξανθό, οπότε η αξιοπιστία σας χτυπάει αναξιοπιστία σε ύψιστο βαθμό. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι ελλείψεις σε φάρμακα, οι ελλείψεις σε υλικά οδηγούν σε έλλειψη αξιοπιστίας, σημειώνει ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος εμπεριστατωμένα αποδομεί σε όλες τις γραμμές τον χειρισμό της υπόθεσης «υγεία» από τους υπεύθυνους πολιτικούς.

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ...
Στα αεροδρόμια κάποιων άγονων νησιών του Αιγαίου έχουν εντάξει και τον αερολιμένα Ιωαννίνων οι εγκέφαλοι του Υπουργείου, που σημαίνει άστο να είναι εκεί και ως έχει! Προσέξτε τον χαρακτηρισμό αυτών των έξι αεροδρομίων όπου υπάρχει η ένδειξη «ΔΗΜΟΤΙΚΟ», ενώ σε όλα τ’ άλλα υπάρχει η ένδειξη «ΚΡΑΤΙΚΟ». Δηλαδή, εγώ τώρα να καταλάβω ότι ο Δήμος Ζίτσας απόκτησε αεροδρόμιο διότι, αν δεν κάνω λάθος, σ’ αυτό το Δήμο ανήκει!

ΣΤΑ... ΑΖΗΤΗΤΑ!
Από κει που όλοι μιλούσαμε για αναβάθμιση του αεροδρομίου μας και γι’ αυτό έχουν γίνει αγώνες τα τελευταία χρόνια, έρχονται τώρα οι εγκέφαλοι της Κυβέρνησης να το χαρακτηρίσουν «ΔΗΜΟΤΙΚΟ» εξομοιώνοντάς το με άλλα ακριτικά όπως του Καστελόριζου, της Λέρου, της Κάσου, της Σητείας, της Καρπάθου. Κι εμείς οι περήφανοι Ηπειρώτες που νομίζαμε ότι είμαστε η περιοχή η επιούσια που μπορούμε να στηριχτούμε και στην καλή εξυπηρέτηση του Τουρισμού. Είχαμε τόση μαγκιά που εκλέξαμε στο Νομό και 4 βουλευτές που είναι στην Κυβέρνηση, όπως είχαμε εκλέξει κι άλλους τρεις - τέσσερις από άλλες παρατάξεις στο παρελθόν.

ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ!
Στην Κόνιτσα θα χτυπήσει σχολικό κουδούνι για τα προσφυγόπουλα την επόμενη Δευτέρα, κάτι που επελέγη πιλοτικά από το Υπουργείο στην Ήπειρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους πρόσφυγες της Κόνιτσας δεν έχουν ακουστεί παρατράγουδα, κάτι που σημαίνει ότι στην περιοχή έχει εμπεδοθεί «ειρήνη» και εμπιστοσύνη μεταξύ των κατοίκων και των φιλοξενούμενων. Καλή αρχή και καλή συνέχεια να ευχηθούμε και να θυμηθούμε την ρήση του Ισοκράτη «Έλληνες εισί οι μετέχοντες της Ελληνικής Παιδείας»!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.