ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ!
Μετά τον Τσίπρα στη ΔΕΘ «γιορτάσαμε» και τον Πολάκη που πήρε τη σκυτάλη για να βρίσει την... ανερυθρίαστη Τσικρικά η οποία βρήκε το σθένος να τα βάλει με τον ηγέτη που μια φορά στα 100 χρόνια βγάζει αυτός ο τόπος, όπως υποστήριξε και η Θεανώ Φωτίου, άλλο αστέρι αυτή!

• ΠΟΥ ΠΑΣ!
Διότι, πού πας κυρά μου, Τσικρικά, και δημοσιοποιείς το παράπονό σου στον ίδιο τον... Κιμ Γιονκ Ουν και τον κάνεις ρεντίκολο της κοινωνίας; Καλά, την Όλγα δεν την ρώτησες, τον Πολάκη τον ρώτησες αν θέλει ν’ ακούει τέτοια προβλήματα και μάλιστα μέρα - μεσημέρι on camera; Αυτό ήταν που τον έκανε έξαλλο και αποφάσισε να βάλει τρία μέτρα μέσα στη γη την δημοσιογράφο που είχε το θράσος να παραπονεθεί...

• ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
Βγάζει στον αέρα, που λέτε, φωτογραφίες ο Πολάκης της Τσικρικά που φαίνεται να συναγελάζεται με πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ., οπότε την έριξε βορά στα σκυλιά μέσω των ενταγμένων στην «Pay Roee» της Κουμουνδούρου και νόμισε πως προσέφερε υπηρεσίες στον μεγάλο ηγέτη της Β. Κορέας, όπως έχουν καταντήσει την Ελλάδα. Στο καπάκι οι «άλλοι» δημοσιοποιούν φωτογραφία της Τσικρικά με τον Τσίπρα και αντιλαμβάνεστε το κάζο του Πολάκη, ο οποίος ξέχασε και έχασε τον φάκελο της ξαδέρφης του που έχει κατηγορηθεί για το θάνατο παιδιού στην Κρήτη.

• Η ΛΑΤΡΕΙΑ!..
Για να αντιληφθείτε τη λατρεία που έχει ο ηγέτης της Β. Κορέας, της Ελλάδας ήθελα να πω, το αποδεικνύουν οι 5.000 αστυνομικοί που «επιστρατεύτηκαν» να τον προστατεύουν από τυχόν εκδηλώσεις αγάπης του λαού! Πήραν τα μέτρα τους!

• ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ... ΤΡΙΗΜΕΡΟ!
Αυτά κι άλλα πολλά έγιναν το τριήμερο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, που, όπως φάνηκε ξεκάθαρα, το πουλόβερ της αριστεράς έχει ξηλωθεί προ πολλού κι απλά αρνούνται να το δουν και να το παραδεχτούν. Από το «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» του 2014 στη ΔΕΘ, έφτασε προχθές να προπηλακίζει την δημοσιογράφο. Η απόλυτη ξεφτίλα...

❁ Η «ΡΟΜΠΑ»!..
Πού μείναμε! Α! Εκεί που ο ηγέτης της χώρας στην ΔΕΘ έγινε «ρόμπα» με τις κωλοτούμπες και όσα έπρεπε να πει, όχι μόνο δεν τα είπε, αλλά παρίστανε και τον καλό ποδοσφαιριστή πετώντας την μπάλα συνεχώς, όχι στην εξέδρα, αλλά εκτός γηπέδου για να χαθεί εντελώς!

■ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ...ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός την ανάγκην φιλότιμον εποίησεν και έκανε το ολέθριο σφάλμα όχι να δώσει συνέντευξη, αλλά να μην ελέγξει τους επικίνδυνους δημοσιογράφους που ήταν εκτός γραμμής Όλγας και να γίνει αυτό που έγινε και που τελικά κυριάρχισε στην συνέντευξη. Δύο γυναίκες ήταν αρκετές να τινάξουν στον αέρα τον στημένο διάλογο και να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο, όπως είπε και ο ηγέτης Αλέξης!

❖ ΤΟ ΜΑΣΑΖ...
Ενώ είχε στρώσει το παιχνίδι στη συνέντευξη κι ενώ οι πρώτες ερωτήσεις ήταν από τα κρατικά ΜΜΕ, με πρώτη και καλύτερη την ΕΡΤ3, που άρχισε να κάνει μασάζ στον ηγέτη τους, κι ενώ ακολούθησαν κάποιοι νερόβραστοι του ισχυρού φύλου τύπου κότες, κάθεται η Τσικρικά του ALPHA πρώτα και η Σαββοπούλου στη συνέχεια που απλά τον ρώτησαν «γιατί μας απολύετε από τη δουλειά μας»! Αυτό ήταν! Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή τεράστιος ηγέτης που δημιουργούσε την Ελλάδα του 2021, μετατράπηκε σε σατραπίσκο και μόνο καντήλια δεν κατέβασε στην Όλγα Γεροβασίλη που δεν έκανε αναγνώριση τοπίου!

❁ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ...
Στο πρόσωπο δύο υπό απόλυσην γυναικών από την εργασία τους έφτυσε κατάμουτρα το δικαίωμα στην εργασία και ξέρασε επάνω σε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους! Αυτός είναι ο προστάτης των αδυνάτων και των ανήμπορων Ελλήνων που είχαν την ατυχία να τον εκλέξουν Πρωθυπουργό και να τον λούζονται κι από πάνω.

■ ΤΟ ΟΠΛΟ...
Με όπλο την καταπολέμηση και την εξόντωση των νταβατζήδων της ενημέρωσης ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός κι αυτό έμελλε να γίνει μπούμεραγκ και να εξελιχθεί στο Βατερλώ του! Όλοι ασχολήθηκαν με το παράπονο μιας υπό απόλυση δημοσιογράφου και ξέχασαν ή δεν πήραν στα σοβαρά όλα τ’ άλλα περί διαγραφής του χρέους, κατάργησης μνημονίων, αυξήσεων μισθών κι άλλα τέτοια φούμαρα...

❖ ΚΥΝΙΚΑ!..
Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλάει τόσο κυνικά με μία εργαζόμενη που τον κατηγορεί ευθέως για την απώλεια της εργασίας της, τότε ποια άλλη χροία μαρτύρων έχουμε για να δούμε το πώς σκέφτεται και ενεργεί το αριστερό γκουβέρνο;

❁ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ή ΨΕΥΤΗΣ!
Δεν κλάψατε για το μαύρο της ΕΡΤ επί ΣαμαροΒενιζέλων, της απάντησε της δημοσιογράφου ο Τσίπρας και φάνηκε ότι ήταν εντελώς αδιάβαστος ή διαθέτει ασθενή μνήμη. Ξέχασε το «μαύρο» που έριχναν στον Σαμαρά όλα τα κανάλια με αφορμή το μαύρο στην ΕΡΤ και που έδειχναν σε απευθείας μετάδοση τα καραγκιοζιλίκια των βουλευτών του. Ξέχασε ότι εκεί έξω από τα κάγκελα της ΕΡΤ συνήφθη το «ειδύλλιο» μεταξύ Ζωής - Ραχήλ, άσχετα αν σήμερα έχουν χαθεί από το προσκήνιο αμφότερες.

■ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ!
Είπε και κάτι ακόμη πιο... σπουδαίο ο κ. Τσίπρας. «Δεν κόψαμε συντάξεις στο 90% των συνταξιούχων!» κι άρχισαν να γελάνε και οι πέτρες με το παραλήρημα. Ας το δει κάποιος γιατρός το παιδί, έστω κι ο Πολάκης που είναι... αιμορροϊδογιατρός. Ας του αλλάξει αγωγή διότι τα χάπια που του δίνουν εκτός των άλλων του πειράζουν την μνήμη...
❖ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΣΤΗ ΔΕΘ...
Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ανηφορίσει στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απ’ ότι μαθαίνω δεν θα κρατά και μεγάλο «καλάθι». Μια πρόγευση την πήραμε την περασμένη εβδομάδα στη συνέντευξή του. Εκεί θα ξεδιπλώσει για πρώτη φορά επίσημα τις θέσεις της Ν.Δ. στο τοπίο που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και ιδιαίτερα στην εποχή της αριστεράς. Δεν θα χρυσώσει κανένα χάπι και θα πει κάποιες αλήθειες. Θα του δοθεί ευκαιρία του Κυριάκου να συγκριθεί με την εικόνα του Αλέξη όπως αυτή παρουσιάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Φαντάζομαι ότι θα δώσει έννοια στο διάλογο με τους δημοσιογράφους και δεν θα στραβώνει από ενοχλητικές ερωτήσεις. Ένας πολιτικός και μάλιστα εν αναμονή πρωθυπουργός θα πρέπει να ενοχλείται μόνο από την κακοπέραση του λαού κι όχι από τις επισημάνσεις των σφαλμάτων του. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να αντιδρά εν θερμώ σε ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω του. Ο Κυριάκος θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σ’ ένα τόσο μεγάλος γεγονός όπως είναι η ΔΕΘ, η οποία όμως έχει καταντήσει πεδίο καυγά και πετροβολημάτων των πολιτικών της χώρας, αφήνοντας πίσω το καθ’ αυτό γεγονός, που είναι η κοσμαντάμωση επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.

❁ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΜΑ!
Το ότι μαζεύτηκαν εκατό νοματαίοι στην ομιλία του Θ. Φορτσάκη και μερικοί εξ’ αυτών είχαν το κουράγιο να το ξενυχτήσουν δεν θα πει ότι η εκδήλωση ήταν αντάξια του ομιλητή. Τέτοιου είδους μαζώξεις θέλουν ακόμη πιο πολλή δουλειά και όχι ελαφρά τη καρδία και εξ’ απαλών ονύχων. Παρά ταύτα, ο κ. Φορτσάκης διέθεσε τρεις σχεδόν ώρες για να αναπτύξει τα του χώρου της παιδείας και ν’ απαντήσει στις απορίες που είχαν οι παριστάμενοι.

■ ΔΕΞΙΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ...
Ένα φανταστικό κείμενο του Γιάννη Σαΐνη, Δρ. Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τίτλο «Περί Δεξιάς, Αριστεράς και άλλων δαιμονίων» δημοσιεύτηκε στον «Π.Λ.» την περασμένη Τρίτη (13/9/16) κι αξίζει να το διαβάσουν μικροί - μεγάλοι για να «φωτιστούν» για τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο εννοιών και των δύο πολιτικών και κοινωνικών κόσμων. Είναι μία ευκαιρία να πληροφορηθούν και να μάθουν οι δεξιοί πρωτίστως τι είναι, τι πρεσβεύει και σε ποιους απευθύνεται. Από τη μια πλευρά (την δεξιά) υπάρχει ο κόσμος της ελευθερίας κι από την άλλη, μια αριστερά που προέρχεται από ανελεύθερα καθεστώτα προσκολημένη στο χθες του τίποτα. Τέτοιες φωνές έχει ανάγκη ο τόπος, οι οποίες όχι μόνο πρέπει ν’ ακούγονται, αλλά και να πολλαπλασιάζονται...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ...
• Μισό σχεδόν αιώνα υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο Λουκάς Παπαλουκάς από την καίρια θέση του γραμματέα του Ιδρύματος. Ήταν πραγματικά στυλοβάτης της Πανεπιστημιακής κοινότητας και διακόνισε κατά τον καλύτερο τρόπο και παρέσχε τις καλύτερες υπηρεσίες επί όλων σχεδόν των Πρυτανικών Αρχών. Ο κ. Παπαλουκάς ήταν το σημείο αναφοράς για το Πανεπιστήμιό μας και σ’ αυτόν κατέφευγαν καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενοι για να πάρουν τα φώτα του, κι εκείνος ουδέποτε αρνήθηκε.
Ύστερα από το μισό αιώνα περίπου ο κ. Παπαλουκάς αποχαιρετά τον Πανεπιστημιακό χώρο αφήνοντας πίσω του παρακαταθήκη το τεράστιο έργο του, το οποίο όπου και να στραφεί κανείς αν θέλει θα το διαπιστώσει.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι Πρυτανικές Αρχές στηρίζονταν στις γνώσεις και την εμπειρία του κ. Παπαλουκά, ο οποίος ουδέποτε αγκομάχησε ούτε δυσανασχέτησε για το μεγάλο φορτίο που κουβαλούσε όπως είναι η λειτουργία του Πανεπιστημίου μας, το οποίο συναγωνίζεται όχι μόνο άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και ιδρύματα του εξωτερικού.
Πιστεύω ότι οι ίδιοι οι Πανεπιστημιακοί θα αναγνωρίσουν το έργο του Λουκά και θα τον τιμήσουν όπως αρμόζει σ’ ένα τέτοιο στέλεχος, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Ο ίδιος ο Λουκάς με μία λιτή ανακοίνωση ευχαρίστησε ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά κι ολόκληρη την τοπική κοινωνία με την οποία ευτύχησε να συνεργαστεί.
Εμείς σ’ ευχαριστούμε δημόσια, φίλε Λουκά, για την πολύτιμη προσφορά σου στα Πανεπιστημιακά δρώμενα και για όσα δίδαξες και προσέφερες με τις γνώσεις σου, το έργο σου και κυρίως για το ήθος που δίδαξες με την συμπεριφορά σου!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.