ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΒΑΘΕΙΑ ΝΟΗΜΑΤΑ!
«Η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας σημαίνει την αναστήλωση της Ηπείρου». Αυτά τα μεγάλα τα είπε προχθές η Όλγα Γεροβασίλη η οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση. Απόψεις με βαθειά νοήματα από την Αρτινιά Υπουργό, η οποία έχει πάρει στα σοβαρά την υπόθεση «αριστερή ανάπτυξη» που έχει γίνει το ανέκδοτο της εποχής και της περιοχής με δύο λέξεις.

• ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!..
Όμως, δείτε ορισμένα περίεργα πράγματα που συμβαίνουν μετά την καταστροφή του γιοφυριού της Πλάκας. Μέχρι την πτώση του το γιοφύρι το γνώριζαν κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής που σε παλιότερες εποχές εξυπηρετούνταν απ’ αυτό. Η «ανάπτυξη» της περιοχής έγινε μετά την πτώση όπου έγινε ευρέως γνωστή η παρουσία του. Κάτι είχαν πληροφορηθεί από την συμφωνία της Πλάκας μεταξύ Άρη - Ζέρβα η οποία τελικά ήταν της... πλάκας, αλλά δεν έδιναν και τόση σημασία. Μέχρι και κλαρινοκαταστάσεις οργανώθηκαν εφέτος στη «μνήμη» της. Μήπως να μείνει έτσι για να’ χουν να επισκέπτονται την περιοχή οι «τουρίστες»;

❁ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Γι’ αυτά τα δάκρυα που έχυσε η διπλή Ολυμπιονίκης μας Άννα Κορακάκη ο καθένας μας μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία. Εκείνη όμως, ξέρει πολύ καλά γιατί τα έχυσε και σε ποιον και σε τι τα προσέφερε ως θυσία. Η ίδια έδωσε τη δική της ερμηνεία: «Την ώρα που άκουγα τον εθνικό ύμνο περνούσε από μπροστά η ζωή μου και οι σκληρές μάχες που έδωσα να φτάσω στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου»!

■ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...
«Καλός είναι ο αθλητισμός, όχι όμως κι ο πρωταθλητισμός», είπε η Ολυμπιονίκης κι όποιος κατάλαβε - κατάλαβε. Αυτή η 20χρονη κοπέλα από τη Δράμα περιέγραψε με δύο λέξεις και με λίγα δάκρυα την Ελληνική τραγωδία. Την ώρα που η Κορακάκη έδινε τη «χαριστική βολή» στην Γερμανίδα αθλήτρια, κάποια μαϊμούδια πετάγονταν στον αέρα για την επιτυχία της Άννας και άρα της χώρας. Αυτά τα μαϊμούδια που με δημόσιο χρήμα ταξίδεψαν στο Ρίο για να δρέψουν δάφνες από την επιτυχία χωρίς όμως να έχουν προσφέρει ούτε ένα πετραδάκι σ’ αυτό το οικοδόμημα που λέγεται σκοποβολή και το οποίο σύμπασα η Ελλάδα πολλώ δε μάλλον η Πολιτεία αγνοούσαν!

❖ ΤΑ...ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ!
Αυτή η επιτυχία της Ολυμπιονίκου μας είναι υπόθεση προσωπική και οικογενειακή υπόθεση και πέραν αυτού ουδέν, ενώ η Πολιτεία βαθμολογείται με το απόλυτο μηδέν. Μια Πολιτεία η οποία είναι για «ταρατατζούμ» με νταούλια και βιολιά και δεν δικαιούται να πανηγυρίζει ή μη μόνο η ίδια η Άννα και ο πατέρας της που είχε και τον ρόλο του προπονητή!

❁ Η ΤΡΥΠΑ...
Δεν ξέρω αν πρέπει να πανηγυρίζει ή να ψάχνει τρύπα να κρυφτεί η Πολιτεία, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό μέχρι τον Β. Λεβέντη που... απειλεί να κυβερνήσει την Ελλάδα οσονούπω. Τι περίπτωση κι αυτός; Είναι μόνος του μια ξεχωριστή κατηγορία!

■ ΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΙ...
Θα μου πει κανείς ότι τέτοιες ώρες μόνο γιορτασμοί ταιριάζουν για την κατάκτηση των Ολυμπιακών μεταλλίων από την Κορακάκη κι εκείνα που ενδεχομένως θ’ ακολουθήσουν σε άλλα πιο γνωστά αθλήματα. Γιορτασμοί ναι. διότι δεν είναι μικρή υπόθεση το να βλέπει κανείς Έλληνα αθλητή στο υψηλότερο βάθρο, την Ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό και τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται στη διαπασών... Όλα αυτά μας τα χάρισε η Ελληνίδα από τη Δράμα, η Κορακάκη, η οποία δεν ανάλωσε τη ζωή της στην τέχνη της αναρχίας και στην κατάληψη εκκλησιών, πανεπιστημίων, υπουργείων, δρόμων, πλατειών, καθώς και στην άσκηση ρίψης αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών. Προτίμησε ένα πρόχειρο γιαπί να ασκηθεί στην σκοποβολή και μέσα απ’ αυτή να γίνει Ολυμπιονίκης, για την οποία ο γνωστός Κυρίτσης δεν πρόκειται να βγάλει μια λέξη συμπαράστασης, διότι έχει αναλάβει επαγγελματικά την στήριξη Τρομοκρατών!

❖ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...
Εκεί στα διαλείμματα των μεταδόσεων των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων από τα κρατικά κανάλια, νάτην και η κουτοπόνηρη διαφήμιση που θέλει την αξιοποίηση του Ελληνικού! Μάλιστα, τα νέα παιδιά θα είναι άτυχα που σε πέντε χρόνια δεν θα θυμούνται το παλιό Ελληνικό έτσι όπως το έχουν καταδικάσει οι τότε επαναστάτες και σημερινοί «αναπτυξιακοί»!
❁ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
Αυτή τη διαφήμιση δεν ξέρω αν την πληρώνει το κράτος στην ΕΡΤ ή έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του επενδυτή για να καταλαγιάσει ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε από την αρχαιολογία, η οποία ανακάλυψε εντελώς ξαφνικά αρχαιολογικούς θησαυρούς στο παλιό Αεροδρόμιο!

■ Η ΕΚΚΛΗΣΗ...
Όλα όσα σκοτώνουν από την άναρχη οδήγηση μας επεσήμανε ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων κ. Γ. Αζέλης κάνοντας έκκληση σε όλους μας να τηρούμε τους κανόνες σωστής οδήγησης. Όλα αυτά που επισήμανε είναι οι αιτίες που σκοτώνουν και πνίγουν τους ελληνικούς δρόμους στο αίμα και κλείνουν σπίτια. Κι εμείς κάνουμε τελικά όλα τ’ αντίθετα απ’ αυτά που μας είπε λες και θέλουμε να την «φέρουμε» στην Τροχαία και στους Τροχονόμους που, εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν να έχουμε κι έναν από πάνω μας.

❖ ΟΧΙ ΣΑΝΙΔΑΤΟ ΓΚΑΖΙ!
Καλά κάνει και τα επισημαίνει αυτά ο κ. Αζέλης και ο κάθε εντεταλμένος της Πολιτείας αλλά σε μας τους... οδηγάρες από το ένα αυτί μπαίνουν, από το άλλο βγαίνουν! Δεν πρόκειται να συμβεί σε μας το μοιραίο αλλά στους άλλους λέμε και πατάμε... σανίδα το γκάζι και νάτην η προσπέραση στις στροφές και δώστου τα κόκκινα φανάρια να τα βλέπουμε πράσινα και δεν φοράμε κράνος για να μη χαλάσουμε την χωρίστρα και φυσικά τώρα το καλοκαίρι ιδίως είμαστε και ντίρλα από την τσιπουρομπυροκρασοκατάνυξη. Με λίγα λόγια, γινόμαστε οι ίδιοι κινητές βόμβες όταν κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους επειδή την έχουμε δει όλοι Φιντιμπάλντι και Σουμάχερ!

❁ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ...
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας οδηγός που να μη γνωρίζει τους κανόνες σωστής οδήγησης εκτός κι αν την άδεια οδήγησης την εξασφάλισε με το κλείσιμο του ματιού! Αυτοί λοιπόν που γνωρίζουν τον ΚΟΚ γιατί δεν τον εφαρμόζουν στο κατ’ ελάχιστον και κάθε τόσο βλέπουμε να κλείνουν σπίτια και ν’ αφανίζονται ολόκληρες οικογένειες όπως έγινε στην Ήπειρο τις προηγούμενες ημέρες; Πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους και είμαι βέβαιος πως όλοι οι εμπλεκόμενοι το πρώτο που θα είπαν είναι «πού πας, βρε μ...α», για να συμπληρώσουν μετά πως έφταιγε η κακιά ώρα ή έτσι ήθελε ο Θεός! Όχι βρε μ...κα, ούτε ο Θεός φταίει, ούτε η κακιά η ώρα, παρά μόνο η ξεροκεφαλιά σου!

■ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ...
Ορθά λοιπόν ο Διοικητής Τροχαίας επισημαίνει τους κινδύνους που διατρέχουμε από την κακή οδήγηση όταν είναι γνωστό ότι οι Ελληνικοί δρόμοι βρίσκονται ακόμη στην εποχή Τζουμπέ και οι οδηγοί κάνουν... ράλλυ σ’ αυτό το οδικό δίκτυο, όπως είναι της Ηπείρου, πλην της Εγνατίας Οδού. Δέστε τον δρόμο Ιωάννινα - Κόρινθος που ξεκινάς πλούσιος από τα Ιωάννινα και μέχρι την Κόρινθο έχεις φτωχύνει, εκτός από τα διόδια κι από τα τάματα στους Αγίους να φτάσεις ζωντανός!

❖ ΟΛΑ ΜΑΖΙ...
Στους ίδιους δρόμους ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, τσάπες, φορτωτές, μηχανές διαφόρων ιπποδυνάμεων με οδηγούς που ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει. Υπάρχουν δε κάτι φορτηγατζήδες που μην κάνεις το λάθος να τους προσπεράσεις, γίνονται Τούρκοι και είναι έτοιμοι να σε στείλουν αδιάβαστο. Αυτού του είδους οι επαγγελματίες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να... απολαύσουν ένα τροχαίο κι αντί να κάνουν προσπάθεια να το αποφύγουν, αντίθετα σε σπρώχνουν σε κάτι τέτοιο. Είναι λίγοι αυτοί, αλλά φτάνουν να σκορπίσουν την συμφορά...

❁ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ...
Δεν είναι εχθρός η Τροχαία όταν προσπαθεί να κάνει τις επισημάνσεις. Δεν πρέπει να παίζεται το παιχνίδι οδηγών - τροχονόμων σαν τη γάτα με το ποντίκι και κάθε φορά που την γλυτώσαμε δεν παύουμε να ξανακάνουμε τα ίδια. Με αυτά που γράφω δεν αφήνω απ’ έξω τον εαυτό μου που ουκ ολίγες φορές τον συλλαμβάνω παραβάτη αποφεύγοντας όμως να κάνω το ίδιο λάθος - παράπτωμα. Είμαστε λίγοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια για θυσίες στην άσφαλτο. Δεν μας φταίνε οι άλλοι, είτε οι «απέναντι», είτε οι συνεπιβάτες που μας εμπιστεύονται τη ζωή τους. Επιβάλλεται και αναζητείται σύνεση επειγόντως σε όλους μας κι απ’ όλους μας!

■ ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΑ!..
Επειδή η Ελληνική Πολιτεία, διαχρονικά, είναι ψυχοπονιάρα, στις χρονιάρες μέρες επιστρέφει τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας που τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας κατά καιρούς έχουν αφαιρέσει για να ταξιδέψουν ή να ξαναπαρανομήσουν με την ησυχία τους οι οδηγοί! Έτσι και τώρα, εν όψει 15Αύγουστου όσοι παράνομοι προσέλθετε στα γραφεία της Τροχαίας θα παραλάβετε τα κατασχεθέντα με τον όρκο ότι θα είσαστε καλά παιδιά για να γίνετε και πάλι επίορκοι και... όποιος έζησε - έζησε! επειδή έρχεται το τριήμερο του 15Αύγουστου κι επειδή τα πανηγύρια πολλά και οι δρόμοι λίγοι, καλό είναι να’ χουμε το νου μας στα εξής: α) Δεν τρέχουμε, δεν πίνουμε κι όταν πίνουμε δεν οδηγούμε, δεν παραβιάζουμε το κόκκινο, δεν προσπερνάμε χωρίς ορατότητα, δεν τηλεφωνούμε και δεν ξεχνάμε την ζώνη ασφαλείας και δεν κρατούμε αγκαλιά τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα όπου σ’ ένα ατύχημα θα παίξουν τον ρόλο του αερόσακου. Τα παιδιά πίσω και «δεμένα». Άντε και καλή Πασχαλιά του Αυγούστου!

❖ ΚΟΥΙΖ
Σε ποιο Δήμο του Νομού Ιωαννίνων λειτουργεί μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος και είναι και «δημόσιας» στήριξης όπου γίνεται ρευματοκλοπή από παρακείμενο κτίριο χωρίς να δίνεται μέχρι σήμερα εξήγηση γιατί αυτό συμβαίνει από την ημέρα της λειτουργίας του. Στο ίδιο μαγαζί συνωστίζονται όλες οι αρχές του τόπου, κάποιες εκ των οποίων ίσως να μη γνωρίζουν το καθεστώς λειτουργίας, ενώ κάποιες άλλες παρόλο που το ξέρουν, κάνουν τουμπεκί! Ο υπογράφων γνωρίζει πολύ καλά το ζήτημα αλλά θέλει να δει αν λειτουργεί το «βασίλειο» έτσι όπως παλιά ή κάτι άλλαξε. Για το ζήτημα ας δώσει εξηγήσεις η ΔΕΗ, η οποία σε άλλες περιπτώσεις παράνομων συνδέσεων γίνεται αυστηρή και αφαιρεί ρολόγια!

• ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ!
• Ένα «ευχαριστώ κύριε» ήταν η απάντηση της Άννας Κορακάκη προς τον Πρωθυπουργό που έσπευσε να σπεκουλάρει πρώτος την επιτυχία της μέσα twitter. Αυτό το «ευχαριστώ κύριε» είναι τόσο δολοφονικό που θα ήταν προτιμότερο ο Αλέξης να βρεθεί μπροστά από την κάνη του όπλου της παρά στην «κάνη» του «φατσοβιβλίου» της! Ανάλογη πρέπει και επιβάλλεται να είναι η απάντηση προς όλους όσοι ανακάλυψαν το «χρυσό κορίτσι» από τη Δράμα μετά την επιτυχία, ιδιαίτερα τα πολιτικά όντα αυτής της χώρας. Και μία επισήμανση: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 δεν γίνονται στο Ρίο - Αντίρριο αλλά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας! Τρολιά, ξετρολιά θα μπορούσε να είναι και αληθινή μια τέτοια αντιμετώπιση απέναντι στην πολιτική εξουσία η οποία αγνοούσε και εξακολουθεί να αγνοεί ότι υπάρχει μία άλλη Ελλάδα εκτός συνόρων κράτους Αθηνών, που αγωνίζεται σκληρά για επιβίωση και φορτώνεται στους ώμους της ολόκληρη την Ελλάδα.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.