ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ «ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ»!
Τρεις κι ο Λεβέντης στο Περιστύλιο της Βουλής ν’ ακούσουν τις βαρύγδουπες σκέψεις του Μάο -του Τσίπρα ήθελα να πω- για τα περί αλλαγής Συντάγματος κι άλλα τινά... κουραφέξαλα, της Χαλιμάς παραμύθια είναι, αλλά να μη το φέρουμε προς το πιο Τσιπρότερο!

ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ!..
Μάζεψε την φυλή του ο Αλέξης, έβαλε και τον απαραίτητο μαϊντανό που ακούει στο όνομα Β. Λεβέντης και νάτον να ονειρεύεται το 2021 παριστάνοντας τον νέο μπουρλοτιέρη των ψυχών! Τους έλεγε αυτά που ήθελε ο ίδιος κι αυτά που νόμιζε ότι άρεσαν και σε όσες και όσους ντάλα κατακαλόκαιρο αναγκάστηκαν να βρεθούν στην εκδήλωση. Είπαμε, «αριστεροί» είναι οι άνθρωποι, όχι όμως τόσο που να ξεροσταλιάζουν στην πλατεία της Βουλής για να πάρουν τις πλάκες με τις πέντε έντολες του «Μωϋσή» τους!

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...
Ήταν «θερινή παράσταση» του Αλέξη, είπαν ορισμένοι, οι οποίοι άκουγαν τον Αντρέα του παρελθόντος. Δεν φτάνει που τον μιμείται στη φωνή, του έκλεψε και εκείνη την πομφόλυγα που έλεγε κι εκείνος προς το πόπολο. «Από το λαό, με το λαό, για τον λαό», τους είπε και οι «μετανάστες« του ΠΑΣΟΚ ανατρίχιασαν! Ετούτος είναι Αντρέας κι όχι εκείνος του παρελθόντος, σκέφτηκαν, αλλά δεν χειροκρότησαν!

ΟΙ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ!
Θα δώσει περισσότερες εξουσίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης αλλά λελογισμένες! Αυτό το «λελογισμένες» πώς μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς όταν ο παραλογισμός έχει χτυπήσει κόκκινο; Το λελογισμένο έχει να κάνει με όλα εκείνα που ακούγαμε και βλέπαμε την περίοδο της αντιπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με όσα βιώνουμε επί κυβέρνησης των ιδίων!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ!
Χάνει από τις μπάντες ο κυβερνητικός σχηματισμός και προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί. Πουλάει παραμύθια και όνειρα θερινής νυκτός ο Αλέξης και αυτό μπορεί να μειώσει τον θυμό των καταδυναστευόμενων Ελλήνων που καλούνται να πληρώσουν της ψυχής τους τον τάραχο, από τώρα και στο εξής. Ήλθε η ώρα των πληρωμών, κάτι που από τον Γενάρη του 2015 το άκουγαν και όχι μόνο δεν το πίστευαν, αλλά τρεις φορές μέσα στην ίδια χρονιά έβγαλαν τα μάτια τους με τα χέρια τους!

ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!
Από το 2016 πήδηξε στο 2021 ο Πρωθυπουργός στο Περιστύλιο της Βουλής προχθές βράδυ! Δηλαδή, μέχρι το 2021 αυτός ο λαός θα ξαναπιαστεί κορόιδο και θα λέει «ναι σε όλα» για να μην έλθει ο Κυριάκος που έχει γίνει ο εφιάλτης του Β. Λεβέντη, ο οποίος είναι εν αναμονή υπουργοποίησής του!

ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ...
Θυμάμαι τις σημειώσεις που κρατούσε ο μπαρμπα - Αλέκος Φλαμπουράρχης στα υπουργικά έδρανα όταν δημιουργούσε τον κυβερνητικό συνασπισμό του μέλλοντος. «Τον Β. Λεβέντη τον αφήνω για το μέλλον», έγραφε και το τότε μέλλον είναι σημερινό παρόν. Όπου νάναι κωλοστρίβεται να μπει στο μαντρί της εξουσίας, διότι ποιος ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Το ότι συμφωνεί με την κατάργηση του 3% αποδεικνύει ότι αυτό ξέρει πως μπορεί να αποτελέσει το εμπόδιο εισόδου του στη Βουλή.

ΓΙΟΡΤΗ...ΑΓΡΑΒΑΤΙΑΣ!
Ο φετεινός γιορτασμός της αποκατάστασης της Δημοκρατίας που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο με οικοδεσπότη τον γνωστό Πάκη δεν είχε άλλο κανένα σκοπό από το να καθιερώσει το «αγραβάτωτον». Κάτι άλλο δεν αντιλήφθηκα να επέβαλλε τον γιορτασμό τον οποίο είχε καταργήσει ο Κάρολος Παπούλιας λόγω της κρίσης...

ΓΙΑ ΜΙΑ SELFIS!
Όλη η αριστεράτζα ξεγραβάτωτη μέχρι κιτσαρίας άνευ προηγουμένου ήταν στην δεξίωση (!) του Προέδρου! Όλοι πήγαν να βγάλουν σέλφις να τις ποστάρουν και νάχουν να μολογούν ότι αριστεροί άνθρωποι βρέθηκαν σε δεξίωση σε μία γιορτή που είχε καθιερώσει ο ορκισμένος εχθρός τους Κων/νος Καραμανλής!

ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ...
Ρίχτηκαν με τα μούτρα σ’ αυτό το πανηγυράκι όλοι οι «αντιστασιακοί» τύπου Τασίας, Αυλωνίτου και λοιποί Κατρουγκαλαίοι. Στη γιορτή που επανέφερε ο Πάκης, ο οποίος το χρώσταγε στους ευεργέτες του που τον επανέφεραν στο Προεδρικό Μέγαρο ως Πρόεδρο, διότι παλιά ήταν γραμματικός του Εθνάρχη και ως τέτοιος τους ξεναγούσε στα κατατόπια.

ΑΓΡΑΒΑΤΩΤΟΣ...
Αγραβάτωτος ο Αλεξης και χωρίς τη συνοδεία Αφρικανικής προέλευσης δεσποινίδας όπως έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αυτά ήταν τότε που έκανε παιχνίδι με την εξουσία παραμυθιάζοντας το πόπολο. Τώρα απλά κρατά αντίσταση στο γραβάτωμα και είναι ζήτημα χρόνου να πέσει κι αυτό το κάστρο της εντιμότητας...

ΠΑΡΟΝΤΕΣ...
Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές και ένα σωρό άλλοι παρατρεχάμενοι που παλιά εξόρκιζαν την συγκεκριμένη γιορτή ήταν εκεί! Αυτοί που την εξόρκιζαν, την περασμένη Κυριακή το βράδυ ήταν εκεί και φιγουράριζαν ως... γύφτικα σκεπάρνια που είχαν την τιμή να γιορτάζουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η οποία καθιερώθηκε την 24-7-1974 με την επιστροφή του Καραμανλή μετά την αρχή του τέλους της Κυπριακής τραγωδίας.

Η ΓΩΝΙΑ!
Όλοι οι «αντιστασιακοί» μ’ ένα ποτήρι σαμπάνια στο ένα χέρι και με το IPHONE στο άλλο προσπαθούσαν να βρουν την καλή γωνία της μούρης τους πρώτα και με παρέα μετά για να έχουν να λένε ότι ήταν κι εκείνοι εκεί και συνέχιζαν την... αντίσταση που είχαν ξεκινήσει την περίοδο των συνταγματαρχών!

ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ...
Μετά την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων κ. Σπ. Βασιλείου που αρνείται οποιονδήποτε διορισμό εκ μέρους του Κυριάκου στον Τομέα Υγείας της Ν.Δ., είμαι περίεργος να δω πώς θα αντιδράσουν όλοι όσοι υιοθέτησαν εντελώς άκριτα το ηλεκτρονικό μήνυμα που τους εστάλη από την γνωστή πηγή!

ΕΙΧΕ ΑΓΝΟΙΑ!
Η τοποθέτηση του κ. Βασιλείου υιοθέτησε πλήρως τα όσα αποκάλυπτε η στήλη για τον αυτοδιορισμό του κ. Κώστα Χαραλαμπόπουλου ως υπεύθυνου Τομέα Υγείας της Ν.Δ. και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυριάκο, ο οποίος όμως όχι μόνο δεν γνώριζε κάτι τέτοιο, αλλά έβαλε χέρι σε όσους υπεύθυνους δεν αντέδρασαν γι’ αυτή την κίνηση. Ο ίδιος ο κ. Χαραλαμπόπουλος αν αισθάνεται εκτεθειμένος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΕ...
Πληροφορήθηκα ότι σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ο κ. Χαραλαμπόπουλος όταν ρωτήθηκε για την εγκατάλειψη της Ν.Δ. και την προσχώρησή του στους ΑΝΕΛ το 2012, η απάντηση που έδωσε ήταν: «Ε, δεν πήγα και στη Χρυσή Αυγή»! Μου το μετέφεραν και όρκο δεν παίρνω!

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ...
Σε χωματερή έχει μεταβληθεί χώρος κοντά στη Ζωοδόχο του Δήμου Ζίτσας και κανείς δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος. Χωρίς κανένα φόβο και χωρίς κανένα κόστος ο κάθε κατακαϋμένος ξεφορτώνεται τα άχρηστα αντικείμενα κι ακόμη μέρα μεσημέρι τα αδειάζει στο συγκεκριμένο σημείο. Αν δεν το γνωρίζουν οι αρμόδιοι να τους στείλω φωτογραφίες για να πεισθούν.

ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ...
Ήλθαν 1.200 περίπου πρόσφυγες στον Κατσικά και έχουν μείνει καμιά πεντακοσαριά! Οι άλλοι την έκαναν προς διάφορες κατευθύνσεις με την μέθοδο της εξαφάνισης, αφού λιάστηκαν επί τετράμηνο στο πρώην αεροδρόμιο, όπως θα έλεγε και η κυρα-Τασία, η οποία προχθές φιγουράριζε με ξώφτερνα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ!
Για τους πρόσφυγες του στρατοπέδου Κατσικά μίλησε ο νέος στρατοπεδάρχης Φ. Φίλιος, ο οποίος στο λίγο διάστημα που ανέλαβε καθήκοντα, έφερε την κοσμογονία! Όλα άλλαξαν και ούτε λίγο, ούτε πολύ οι στρατοπεδευμένοι περνούν... ζωή και κότα, σε τέτοιο βαθμό, που όταν θα εξωραϊστεί η Παιδόπολη ίσως να μην θέλουν να μεταφερθούν εκεί!

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ;
Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι για το καθεστώς που επικρατεί με τις ΜΚΟ και τις εθελοντικές οργανώσεις! Δηλαδή, υπάρχουν οι έξυπνοι που βρίσκονται στις ΜΚΟ που πληρώνονται αδρά για την προσφορά υπηρεσιών και τα κορόιδα που βγάζουν την λάντζα τζάμπα; Κάτι τέτοιο διαπιστώνω από κάποιους διαλόγους στο διαδίκτυο όπου δεν τολμάς να κάνεις αναφορά στην λειτουργία ΜΚΟ και νάτοι κάποιοι επιτήδειοι να γίνονται υποστηρικτές τους, προφανώς όχι με το αζημείωτο. Είναι κι αυτοί στο συγκεκριμένο εξοδολόγιο...

ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ...
Αλλά εγώ δεν είδα, δεν άκουσα, δεν έμαθα να κινδύνεψε κανένας ΜΚΟτης από φυματίωση όπως έγινε με στρατιώτες οι οποίοι μπήκαν ή τους έριξαν στη φωτιά χωρίς να τους εφοδιάσει κανείς με γνώσεις και προστατευτικά μέσα. Μάλιστα, ο στρατάρχης Πάνος του Υπουργείου Άμυνας διέταξε ΕΔΕ για να διαπιστωθεί ποιος διαρρέει φήμες περί φυματίωσης στο στράτευμα κι όχι αν όντως κάποιοι έχουν μολυνθεί από μία ασθένεια που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας για πάνω από 70 χρόνια.

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!
«Εμείς δεν θα παρεβρεθούμε στην εκδήλωση του γιορτασμού της αποκατάστασης της Δημοκρατίας διότι η Δημοκρατία εφέτος δεν γιορτάζει, εξ αιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας στα μνημόνια από την Κυβέρνηση στο ΔΝΤ, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας»! Μαντέψτε ποιος το είπε και πότε! Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, ο Πάνος Καμμένος, ο Λεβέντης ή ο Αλέξης; Μα και βέβαια ο Αλέξης! 23/7/2011! Δοξάστε τον!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.