ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
Στο ετήσιο μνημόσυνο του Δημοψηφίσματος που τιμήθηκε η μνήμη του τραγικά απωλεσθέντος 62% ΟΧΙ, πληροφορηθήκαμε τον σχεδιασμό του μεγάλου οικονομολόγου Βαρουφάκη, ο οποίος κατά τον κ. Γκαλμπρέιθ ετοίμαζε το plan Β’ που ήταν η επιβολή δικτατορικού καθεστώτος!

- ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

- ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
- ΖΗΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!
«Εμείς θα ετοιμάσουμε το έδαφος επιστροφής στη δραχμή ή σε κάποιο άλλο νόμισμα κι επειδή θα αναστατωθεί ο Ελληνικός λαός τότε τον λόγο θα πρέπει να έχει ο Στρατός, η ΕΛΑΣ και οι επιστρατευμένοι δημόσιοι υπάλληλοι»! Αυτά αποκαλύπτει ο συνεργάτης του Βαρουφάκη συγγραφέας Γκαλμπρέιθ ότι έγιναν πριν ένα χρόνο και γι’ αυτό το γλεντούσε μαζί με το λαό στην Πλατεία Συντάγματος μετά το ΟΧΙ 62% που συν το 38% του ΝΑΙ έγινε ένα πελώριο ΝΑΙ.

Η ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Άκρα μυστικότητα επικρατούσε τότε στο επιτελείο του Υπουργού Οικονομικών που έφτασαν σε σημείο να τοποθετούν τα τηλέφωνα στα ψυγεία για λόγους ασφαλείας! Μιλάμε για μεγάλο σχεδιασμό που θα έφερνε επανάσταση κυριολεκτικά και αλληγορικά. Τύφλα να’ χουν ο Παπαδόπουλος με τον Παττακό που προετοίμαζαν την δική τους επανάσταση καμιά τριανταριά χρόνια με την οργάνωση ΙΔΕΑ!

ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
Θα έκλειναν την Τράπεζα της Ελλάδος, θα έκλειναν όλες τις τράπεζες, θα επανέφεραν την δραχμή και θα έβαζαν τον πρωθυπουργό να κάνει διάγγελμα «Ελληνίδες, Έλληνες, παρελάβομεν ελεεινή και τρισάθλια Ελλάδαν και αποφασίζομεν και διατάσσομεν να βάλουμε ταύτην εις το ψυγείον για εν διάστημα και στην συνέχειαν εις τον γύψον, όπως αρμόζει στους ασθενείς...». Κάτι τέτοιο θα ακούγαμε κατά την εφαρμογή του σχεδίου Β’ ή Χ’ που είχε συλλάβει το δίδυμο Βαρουφάκης - Γκαλμπρέιθ, με τον δεύτερο να βγάζει πίκρα και απογοήτευση από την αποτυχία του εγχειρήματος! Αντί για κλαρίνα θα ακούμε το στ’ άρματα - στ’ άρματα!

Η ΚΑΜΟΡΑ
Καταλαβαίνετε τώρα φίλοι μου σε τι καμόρα είχε πέσει η Ελλάδα και πόσα άλλα θα μαθαίνουμε στο μέλλον από τον τρόπο που κυβερνήθηκε ή κυβερνάται η χώρα. Το πρώτη - δεύτερη φορά αριστερά λίγο έλειψε να γίνει δεύτερη φορά δικτατορία όπως σχεδίαζε ο Υπουργός Οικονομικών τον οποίο έφερε ο Αλέξης για να σώσει την χώρα!

Η ΖΗΜΙΑ 100 ΔΙΣ.!
Μπορεί να γλυτώσαμε από την χούντα του Βαρουφάκη και όλων όσων του είχαν εμπιστευτεί τα οικονομικά της χώρας, δεν γλυτώσαμε όμως τα 100 δισ. ζημιά που υπέστη η χώρα απ’ αυτό τον τουρλουμπουκισμό τους! Για όλο αυτό το συναπάντημα δεν θα κληθεί να πληρώσει κάποιος όπως πλήρωσαν οι επαναστάτες συνταγματάρχες του εγχειρήματος του Απριλίου του 1967!

Η ΕΓΓΥΗΣΗ...
Ο Στρατός αποτελεί την εγγύηση για την τήρηση της τάξης είχε πει τότε ο αρμόδιος Υπουργός Π. Καμμένος όταν την πρώτη Ιουλίου του 2015 τον επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο ο Πρωθυπουργός! Τι ήξερε και τι σήμαινε αυτή η διαβεβαίωση προς τον λαό του Π. Καμμένου;

Η ΧΟΥΝΤΑ...
Από την μια μεριά ο Βαρουφάκης σχεδίαζε την δική του χούντα και από την άλλη ο Λαφαζάνης «σημάδευε» το Νομισματοκοπείο για να το καταλάβει και να βάλει στο χέρι τα αποθεματικά και να κόψει δικό του νόμισμα, όπως υπολόγιζε και η Ραχήλ Μακρή! Αυτό το σκηνικό θυμίζει την «επανάσταση» που ετοίμαζαν οι στρατηγοί και τελικά τους πρόλαβαν οι συνταγματάρχες!

ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ!
Επαναλαμβάνω τώρα που τα μαθαίνει ο λαός, τώρα που τα μαθαίνει η πολιτική ηγεσία του τόπου, τώρα που τα μαθαίνει η Δικαιοσύνη, δεν θα κουνηθεί κανένας; Όλοι θα εξακολουθούν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου μέχρι που τελικά θα μας πιάσουν θα μας δέσουν στον ύπνο και άντε πάλι να γεννηθούν αντιστασιακοί σαν την Μαρία Δαμανάκη των 300.000 ευρώ το χρόνο, σαν τον Άκη των μιζών όλου του κόσμου κι άλλων πολλών ων ουκ έστιν αριθμός!

Ο ΔΑΚΤΥΛΟΣ
Όπως τότε το 1967, έτσι και τώρα ο Αμερικανικός δάκτυλος για τον Γκαλμπρέιθ μπήκε για να μπει η χώρα στο γύψο. Το λέει ο Αμερικανός συνεργάτης του Βαρουφάκη που νοιώθει προδομένος και απογοητευμένος από την αποτυχία! Μη ρωτάτε με ποιο δικαίωμα ο εν λόγω ανακατεύτηκε στο όλο θέμα! Το δικαίωμα το έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας που ενώ γνώριζε πού πήγαινε το ζήτημα το άφηνε να εξελιχθεί για να ζηλεύει η Τρόικα! Κούνια που τους κούναγε!

ΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ!
Ποιος είναι αυτός ο Γκαλμπρέιθ αναρωτήθηκε ο κ. Χουλιαράκης που είναι κάτι από Υπουργός Οικονομικών, οέο! Ποιος είναι αυτός και δεν τον θυμάται. Μα το κολητάρι των Βαρουφάκη, Τσακαλώτου, Παναρείτη και του ιδίου είναι αυτός. Μαζί πηγαινοέρχονταν στις Βρυξέλλες μαζί τα έπιναν και τα έτρωγαν! Τι δεν θυμάται τώρα το παλικάρι! Εάν εξακολουθεί να μη θυμάται, ας ρωτήσει τον Πρωθυπουργό του Αλ. Τσίπρα ο οποίος κάτι θα θυμάται!

ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ
Ούτε ένας ούτε δύο αλλά δέκα στρατιώτες ανιχνεύθηκαν με φυματίωση σε καταυλισμό προσφύγων του Νομού! Είναι η απολαυή των νέων παιδιών που αναγκάζονται να συναγελάζονται με τους πρόσφυγες, προσφέροντας υπηρεσίες τις οποίες έπρεπε να προσφέρουν εκείνοι που χρυσοπληρώνονται πουλώντας προστασία κι εννοώ τους ΜΚΟδες που έχουν κάνει το δήθεν ψυχοπόνιασμα - επάγγελμα.

ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ
Στους καταυλισμούς οι στρατιώτες και αραχτοί στις καφετέριες και σε άλλα τερψιλαρύγγια κέντρα οι ΜΚΟδες σχεδιάζοντας επί χάρτου την προστασία των δικαιωμάτων των μουσαφιραίων! Για τα γ...να τα δικαιώματα των Ελλήνων και των στρατιωτών ή του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων ποιος θα νοιαστεί; Ποιός θα νοιαστεί για τον «φυματικό» στρατιώτη που πήγε στο στρατό και σε καιρό ειρήνης να αποκτήσει εφόδια έτσι ώστε όταν κινδυνέψει η πατρίδα να είναι ετοιμοπόλεμος!
Η ΜΑΣΑ...
Όπως σας το γράφω! Από τις καφετέριες της πόλης γίνεται ο σχεδιασμός αντιμετώπισης του προσφυγικού στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι ΜΚΟ. Αν δεν με πιστεύετε έχω και ντοκουμέντα για ν’ αποδείξω πως χύνουν ιδρώτα τα παιδιά τα ψυχοπονιάρικα ανεξαρτήτου πολιτικής και κομματικής προέλευσης. Η οικονόμα τελικά δεν έχει σύνορα, ούτε πατρίδα. Έλληνες, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ισπανοί, σπανοί, μουσάτοι, μουστακαλήδες, όλοι απάνω στη μάσα!

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ
Ούτε πήρα, ούτε περίμενα να πάρω απάντηση από Μέτσοβο μεριά για την ευθύνη εγκατάλειψης του περίβολου της εκκλησίας Αγ. Αποστόλων στο Μέτσοβο. Προφανώς ή δεν θεωρούν ότι υπάρχει εγκατάλειψη ή έχουν εκκλείψει οι υπεύθυνοι. Έχω όμως και κάτι άλλο που ενοχλεί τους Μετσοβίτες κι αυτό είναι ο «εξουσιοδοτημένος» μπόγιας που έχει αναλάβει την ευθύνη εκκαθάρισης των ζωντανών γατιών και σκυλιών. Μου μετέφεραν ότι κάποια ζώα ξεψύχισαν στα χέρια μικρών παιδιών που παίζουν στις πλατείες του Μετσόβου, κάτι που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Μου μεταφέρουν ότι υπάρχουν οπτικά ντοκουμέντα για τη δράση του «μπόγια» και ότι άμα χρειαστεί θα δοθούν στη δημοσιότητα για τα περεταίρω...

ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΟΜΑΡΙΑ
Για γραβατωμένα λαμόγια έκανε λόγο ο γνωστός Πολάκης δείχνοντας βουλευτές της αντιπολίτευσης που του ασκούν κριτική επειδή στην υγεία τα έχει κάνει μαντάρα. Θα πρέπει με τη σειρά της η αντιπολίτευση να του μιλήσει για κάποια ξεκαπίστρωτα γαϊδούρια που γυροβολάνε στη Βουλή γκαρίζοντας και κλωτσώντας. Έτσι για να ισορροπούν κάποια πράγματα όταν η ευπρέπεια και η λογική έχουν πάρει διαζύγιο από κάποια τέτοια ζωντανά! Προσέξτε έγραψα ξεκαπίστρωτα γαϊδούρια κι όχι ξεγραβάτωτα! Μην έχουμε παρεξηγήσεις...

ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ...
Αντί να δει πως θα μαζέψει τα ασημάζευτα στο χώρο της υγείας ο Πολάκης αναλώνεται στην με το νου του εξόντωση όλων εκείνων που δεν ασπάζονται τον Συριζαϊσμό και το Κοράνιο του, με το νου του πάλι, της αριστεράς του Σπίρτζη, του Κατρούγκαλου και του Καρανίκα. Υπό διάλυση το ΠΠΓΝΙ και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δια του κ. Πολάκη προσπαθεί να το θάψει τρία μέτρα από τη γη.

Μ’ ΕΝΑ 5ευρω...
Ποιος ασχολήθηκε με τον τρόπο που γίνονται οι συνταγογραφίσεις φαρμάκων που γιόμισε η Αλβανία φάρμακα, αφού μ’ ένα 5ευρω και χωρίς κανένα έλεγχο γράφονται συνταγές σε αγνώστους Αλβανούς ασθενείς, μέσω των εγκατεστημένων συγγενών στη χώρα μας! Αυτή την αιμορραγία ποιος θα την σταματήσει, όταν είναι γνωστό ότι τα Νοσοκομεία μας στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών για ν’ αντιμετωπίσουν τα χειρουργεία.

ΑΚΕΦΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Καταλάβατε κ. Πολάκη μας με τι πρέπει ν’ ασχολείστε αν θέλετε να είστε χρήσιμοι ως πολιτική ηγεσία. Εδώ κι ενάμισο χρόνο είχατε αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς διοικήσεις και μιλάτε για τομές στην υγεία! Πράγματι κάνατε τομές στην υγεία... Διορίσατε διοικήσεις της αρεσκείας σας και των γνωστών σας κι αυτό είναι το λιγότερο. Μάλιστα το πήγατε κι ακόμη παραπέρα. Ότι ΠΑΣΟΚ βρήκατε μπροστά σας το επαναξιοποιήσατε πλήρως στα πλαίσια της σεμπριάς σας. Η πιο σπουδαία τομή ήταν εκείνη που στέλνετε τον κόσμο στους κτηνιάτρους να βρουν την υγειά τους.

ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ...
Στο τηλεοπτικό πεδίο σπρώχνονται να μπούνε νέοι παίχτες που θα είναι πιστοί στο σημερινό σύστημα εξουσίας! Θα είναι τέτοιοι «παίχτες» που θ’ αρχίσουν να τους ζηλεύουν οι ΒορειοΚορεάτες του Κιμ Γιονγκ - Ουν! μεταξύ των παικτών και ο πρώην κομμουνιστής Καλογρίτσας που έχει γράψει την δική του ιστορία και στον Μιντιακό και στον κατασκευαστικό χώρο. Τώρα κάτι μικροδιαλλείμματα σχέσεων με τον Τρομπούκη από το Ανοιξιάτικο και τον Βλαστό ας μη ληφθούν υπ’ όψιν. Όλα θα τα ξεπλύνει ο νέος Γεν. Δ/ντής του Ομίλου ο γνωστός Αρβανίτης, γνώριμος από ΕΡΤ και σημερινός Δ/ντής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ «στο κόκκινο»!

ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ
Να σας πω την μαύρη αλήθεια δεν θα τα βάψω και μαύρα αν δεν αποκτήσει τηλεοπτική άδεια ο Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς, ο Κυριακού, ο Βρυώνης (Ε) κι ότι άλλο παλιό υπάρχει. Νταβατζήδες τους είχε αποκαλέσει ο Κ. Καραμανλής και δεν ήταν καθόλου μακριά απ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό. Αυτοί ήταν που όλα τα χρόνια έτρωγαν τον άμπακο για να λεηλατούν την σκέψη και την λογική των Ελλήνων, οι οποίοι μπουλουκηδόν στήριζαν ότι σάπιο υπήρχε στην χώρα. Αυτοί έτρωγαν την κρατική διαφήμιση μην αφήνοντας να πέσει ούτε ψίχουλο για τα περιφερειακά ΜΜΕ που τα είχαν όλες οι κυβερνήσεις του πεταματού. Δεν θα κλάψω για την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Οικονόμου, τον Λυριτζή, τον Τσίμα, την Χούκλη, ούτε για τον Βαρδινογιάννη, τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, που «λήστεψαν» τις τράπεζες και τώρα πληρώνουν τα σπασμένα οι συνταξιούχοι. Λυπάμαι όμως αυτόν τον έρημο ρεπόρτερ και τον καμεραμανατζή που θα χάσει τη δουλειά του διότι δεν είναι ΕΡΤ να ξαναμαζέψει χαραμοφάηδες...

ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ...
Την ανάγκη φιλότιμον εποίησεν ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κ. Πάικας και «προσκύνησε» την πόρτα της Περιφέρειας για να χορηγηθούν μερικές δεκάδες ευρούλια έτσι ώστε να διαμορφωθεί το «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» κατάλληλο για αγώνες διεθνούς επιπέδου του ΠΑΣ Γιάννινα. Πονηρός ο Βλάχος όταν πληροφορήθηκε το αδιέξοδο διεμύνησε προς τον κ. Πάικα ότι αν θέλει βοήθεια να του την ζητήσει εγγράφως όπως κι έγινε...

ΕΓΓΡΑΦΩΣ!
Το έγγραφο αίτημα ήλθε την κατάλληλη στιγμή για να πάρει το αίμα του πίσω ο Καχριμάνης στις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει παλιότερα ο κ. Πάικας εναντίον του. Τελικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η ρήση του Ανέστη Λώρα κατά την οποία η πολιτική και η πρατίνα σε οδηγεί στο σπίτι του οχτρού! Ο Καχριμάνης δείχνει να ξέρει και από πολιτική και από πρατίνες, εκτός από κάποιες φορές που μπερδεύει τα μαντριά!

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ...
Αν και μειοψήφισαν δύο από τα επτά μέλη του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ η «δωρεά» Καχριμάνη έγινε αποδεκτή και στο εξής το Ζωσιμάδες θα αλλάξει μορφή σε πολλά σημεία. Αυτό είναι το κέρδος και για την ομάδα και για τους φιλάθλους. Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι μπαίνουν νέοι κανόνες πλέον σε όλα τα γήπεδα της χώρας με αυστηρή εντολή Κοντονή. Όσοι χρησιμοποιούν τους χώρους θα πληρώνουν προκαταβολικά. Αυτά που ήξεραν κομμένα, μου είπε άνθρωπος που ανακατεύεται με τέτοιου είδους ζητήματα.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.