ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ... ΥΠΕΡΟΧΟΙ!
Και αυτή τη φορά οι 153 ήταν υπέροχοι! Και οι 153 διπλωμένοι στα τέσσερα είπαν μ’ ένα στόμα, μια ψυχή, μια καρδιά, ένα ΝΑΙ στο αλυσσόδεμα της χώρας για 99 χρόνια! Γιατί 99; Ποιος αντέχει 100 χρόνια;

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!..
Πρώτα ΝΑΙ σε όλα από την Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ και μετά άντε γεια αριστερά που έγινες χειρότερη από τη δεξιά της δεξιάς, που ο νεοφιλελευθερισμός ωχριά μπροστά σου!

Η ΣΚΛΑΒΙΑ...
Τι είναι μωρέ 99 χρόνια μπροστά στα 400 χρόνια σκλαβιάς της Ελλάδας στους Τούρκους, πλην Ιωαννίνων όπου η σκλαβιά διήρκεσε 500 χρόνια; Όταν το σκεφτόμαστε έτσι τότε η παρηγοριά των 99 ετών έρχεται ν’ απαλύνει τον πόνο της σκλαβιάς. Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει σε 99 χρόνια, είπαν οι 153 και πήδηξαν στο λάκκο με τα φίδια!

ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ...
Θα μου πείτε, μα εσύ φιλελεύθερος άνθρωπος γράφεις τέτοια πράγματα; Ναι, εγώ τα γράφω και τα υποστηρίζω. Είναι πταίσματα αυτά που γράφω μπροστά σ’ αυτά που έλεγαν αυτοί οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής που ήλθαν σαν σωτήρες πουλώντας νταηλίκι για να εισπράξουν τελικά το ξεφτιλίκι του αιώνα.

Η ΒΡΟΧΗ!
Από Τρίτη θα βρέχει... δισεκατομμύρια, υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα ο κομματικός γυρολόγος Παπαχριστόπουλος και ο άλλος, ο Κεγκέρογλου, έψαχνε μέσα σε τηλεοπτικό στούντιο να βρει ομπρέλα μη γίνει... μουσκίδι από την χρυσοβροχή! Όλοι το’ χουν ρίξει στην τρέλα!

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ...
Παρεξηγήθηκε ο Αλέξης επειδή τον κατηγόρησε ο Κυριάκος ότι είναι ψεύτης! Μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου από το «ψεύτης» που είναι αναβάθμιση στο «ψευτράκος» που τον είχε αποκαλέσει ο Μεϊμαράκης! Αλήθεια, μπορεί να μας πει μια αλήθεια που να την έχει εκστομήσει από τον καιρό που εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο μέχρι σήμερα;

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Και αυτή ήταν η πράξη της συγκυβέρνησης, δηλαδή η παράδοση άνευ όρων στους δυνάστες και Γερμανοτσολιάδες! Δική τους εφεύρεση αυτοί οι χαρακτηρισμοί οι οποίοι επιστρέφονται στα μούτρα τους, αλλά επειδή μιλάμε για δεύτερη - τρίτη φορά αριστερά, το «φτύσε κι άλλο» δεν πιάνει τόπο!

ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ...
Θλιβερός ο Πρωθυπουργός που πούλησε για δεύτερη φορά την «παρθενιά» της αριστεράς! Ακόμη πιο θλιβερός και πιο τραγικός ο συγκυβερνήτης των «τεσσάρων» Πάνος Καμμένος που έψαχνε ευκαιρία να κάνει πλακίτσες για να διασκεδάσει τον πόνο του αλλά και να κρατήσει την καρέκλα για να παίζει με τα στρατιωτάκια του και τα ελικοπτεράκια του!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ!
Βρήκαν τους ανθρώπους τους και τους Τσολάκογλούς τους (αυτοί το είπαν πρώτοι) οι ξένοι και παρέλαβαν την χώρα μας για τον αιώνα τον άπαντα! Κατά τ’ άλλα, παλικάρια της φακής τα παιδιά της αριστεράς με δόση ψεΚα(σ)μένων!

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...
Πρωτού την υπογραφή «συνθηκολόγησης» βγήκαν οι «Γερμανοτσολιάδες» στο βήμα της Βουλής και έχυσαν καυτά δάκρυα για το κακό που έπρεπε να υπογράψουν! Δεν ήταν Βουλή των Ελλήνων αυτή αλλά σκέτο τείχος δακρύων ήταν για τα κυβερνητικά καλά παιδιά!

Ο ΑΤΥΧΟΣ!..
Η ατυχία έχει χτυπήσει κι εκείνον τον κακόμοιρο τον Κυρίτση που για δεύτερη φορά πήρε κάρβουνα αναμμένα κι αυτή τη φορά από την συντρόφισσα Κατριβάνου που ψήφισε πρώτα και μετά κούνησε μαντήλι! Δεν πείστηκε η συντρόφισσα από τον οδυρμό του Αλέξη και τον κλαυθμό του Πάνου να κάτσει στα τέσσερα όπως προβλέπει το σχέδιο παράδοσης της χώρας. Βλέπετε, χρησιμοποιώ τη γλώσσα των συντρόφων της αριστεράς που μας τα είχαν πρήξει με τους παλικαρισμούς!

Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!
Η άμοιρη η Παναγία Σουμελά επιστρατεύτηκε να ξενητευτεί από το Βέρμιο και να μεταφερθεί στις στήλες του Ολυμπίου Διός λίγο πιο κάτω από το «να καεί να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή»! Δεν φταίω εγώ που το θυμάμαι και το γράφω, αυτοί το είχαν πει για να κυβερνήσουν!

Η ΦΙΕΣΤΑ...
Φιέστα μπροστά στην Παναγία Σουμελά που την καλωσόρισαν με τιμές αρχηγού κράτους, χωρίς να κάνει δηλώσεις (το είχε πει η σύζυγος του Ν. Παππά για το Άγιο φως) διοργάνωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για να φωτιστούν οι 153 και να περπατούν στα τέσσερα (κι αυτό δικό τους). Φιέστα και για την Γενοκτονία των Ποντίων που όμως δεν ήταν γενοκτονία αλλά ένα... επεισοδιάκι κι αυτό δικός τους άνθρωπος το είπε και ήταν ο πολλά βαρύς κι ασήκωτος Υπουργός Παιδείας Φίλης!

ΚΡΙΜΑ...
Τα Άγια του Ποντιακού Ελληνισμού τοις κυσί για να κάνει φιέστα ο «πυροβολημένος» Πάνος, ώστε να σώσει τον «γάμο» του με την αριστερά! Είναι ν’ απορεί κανείς πώς αποδέχτηκαν αυτό το γλεντοκόπι παρουσία των ψηλοτάκουνων ευειδών σικάτων κυριών και των κουστουμάτων και γραβατοφόρων συντρόφων, ενώ ήταν ημέρα ιστορικής μνήμης αφιερωμένη στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας, διότι τέτοια ήταν κι όχι... στριμωξίδι στην προκυμαία της Σμύρνης!

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ...
Διπλωμένος στα τέσσερα ο Ελληνικός λαός περιμένει το μοιραίο. Είναι θέμα χρόνου ν’ αρχίσουν οι «εκτελέσεις» που θα φέρουν τον αφανισμό γενεών! Βαρειές κουβέντες, θα παρατηρήσετε! Υπάρχει κάτι άλλο όμως που μπορεί να σκεφτεί ο Έλληνας, είτε στήριξε αυτή την Κυβέρνηση είτε όχι;

Ο... ΟΧΕΤΟΣ!
Άντε και να είμαστε παράλογοι εμείς που δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Είναι παράλογοι όμως και αυτοί που ψήφισαν και τους βρίζουν όπως η Σακοράφα, όπως η Κατριβάνου και βέβαια οι κοψοχέρηδες που περίμεναν Ανάσταση επειδή είχαν πιστέψει σ’ όλο αυτό τον «οχετό» των υποσχέσεων. Όπως σας το γράφω: οχετός αποδείχτηκε τελικά!

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ...
Θυμηθείτε το! Υπέγραψε ό,τι υπέγραψε η Κυβέρνηση ΑλεξοΠάνου και θα παραδόσουν την Ελλάδα στους επόμενους για να τα εφαρμόσουν, διότι η εφαρμογή πονάει κι όχι οι μπούρδες που ξεστόμιζαν μέχρι τώρα. Να δείτε που από την αριστερή παρένθεση θα περάσει η χώρα σε παρένθεση δεξιά. Ο τόπος θα ζει για 99 χρόνια σε παρενθέσεις μέχρι να μπει σε «κώμα» και να μπει η τελεία. Εγώ τα γράφω και σε 99 χρόνια τα... ξαναλέμε!

ΒΟΥΡΚΩΣΑΜΕ!
Θρηνώ ο ένας, πονάω ο άλλος, κλαίω ένας τρίτος, δεν πρόκειται να κάνω το χατήρι των δεξιών ένας τέταρτος Συριζανελίτης κατά την συζήτηση στη Βουλή! Αυτόν τον συρφετό εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες τρεις φορές το 2015!

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ...
Ακούστε και τούτο: Εμείς ψέματα σας είπαμε τον Γενάρη του 2015 για να καβαλήσουμε την εξουσία. Τον Σεπτέμβριο σας είπαμε την αλήθεια (;) και μας πιστέψατε και μας ξαναψηφίσατε! Φταίμε εμείς γι’ αυτό ή εσείς, το πόπολο; Το λένε μ’ ένα στόμα όλοι οι συγκυβερνώντες και το λένε και το πιστεύουν και απαιτούν να το εμπεδώσει ο λαός! Το δούλεμα αρχίζει και τελειώνει, με τον ισχυρισμό ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι Θεού θέλημα και για το καλό του λαού! Αυτό θυμίζει τον Πατριάρχη εκείνο που αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο αλλά και όλους όσους επαναστάτησαν το 1821 για την απελευθέρωση της Ελλάδας. «Ήταν θέλημα Θεού να πέσει η πόλη το 1453 και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να παραβούμε αυτή τη θέληση και είναι αμαρτία να ξεσηκωνόμαστε ενάντια στους κατακτητές, υποστήριξε, για να βρεθεί εκείνος κρεμασμένος από τους Τούρκους!

ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ!
Παιδιά φυλαχτείτε! Έρχονται Ρουμάνοι επενδυτές για επενδύσεις στην Ήειρο, όπως μας πληροφορεί «έκθεση ιδεών» που συντάχθηκε και απεστάλη ηλεκτρονικά από το Βουκουρέστι! Σιγά - σιγά, ένας - ένας και με τάξη μπείτε στη σειρά να δεχτείτε τον πακτωλό από την Ρουμανική οικονομία, της οποίας τα χρήματα τρέχουν από τα πατζάκια!

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ...
«Υπογράφετε μνημόνια το ένα πίσω απ’ το άλλο. Ξεπουλάτε αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, οικόπεδα, κτίρια, σπίτια, δάνεια, ΤΑΙΠΕΔ! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι μεσιτικό γραφείο. Κλείνετε χιλιάδες επιχειρήσεις, διώχνετε 100.000 νέους ανθρώπους στο εξωτερικό. Ερχόμαστε από Δευτέρα να διώξουμε τους δανειστές, να στείλουμε σπίτι της τη μαντάμ Μέρκελ και να τους τρίψουμε στη μούρη τα μνημόνια»! Ποιος τα έλεγε αυτά; Εκείνος που μας έλεγε ότι δεν λέει ποτέ ψέματα στη ζωή του!

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
Και η αντιπολίτευση, κύριε; Η αντιπολίτευση παιδί μου έκανε το χρέος της! Δεν είπε ΝΑΙ σε όλα! κράτησε τους τύπους και τα προσχήματα! Τουλάχιστον, δεν κάνει όρκους πίστης αιώνος, παρά ένα έτος! Άφησε τον Αλέξη να παριστάνει την Πηνελόπη περιμένοντας τον Οδυσσέα που είναι ντυμένος... ανάπτυξη!

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ...
Η Ν.Δ. προετοιμάζεται και προπονείται ν’ αντέξει 99 χρόνια σκλαβιάς! Μάλιστα, την προπόνηση την έχει αναθέσει σ’ έναν πρώην Κνίτη (είναι ο μόνος;), ο οποίος θα παραδίδει μαθήμετα δεξιάς στους Νεοδημοκράτες. Κάθε τόσο δε, θα κάνει κι ένα μασαζάκι ψυχολογικό όταν θα διαπιστώνει ότι δεν πέφτει ο Αλέξης! Επικοινωνιακός μασέρ το πουλέν του Λαλιώτη που επικοινωνιακά τότε τον έβαζε να μισεί θανάσιμα την οικογένεια Μητσοτάκη. Το όνομα αυτού Θεοδωρικάκος, πρώην γκαλοπατζής, νυν σύμβουλος του Κυριάκου! Με γειά μας το νέο «παλτό» που ανασύρθηκε από το χρονοντούλαπο της φυλής των πρασίνων! Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα δούλευε με πράσινα «παλτά»;

ΤΟ «ΜΑΒΟ»...
Έως ότου όμως έλθουν οι Ρουμάνοι να επενδύσουν στην Ήπειρο και να αγοράσουν τα σπουδαία Ηπειρώτικα προϊόντα όπως είναι τα γαλακτοκομικά, εμείς να αρκεστούμε στο ΜΑΒΟ που θα μπορούσε να είναι ο γνωστός χορός υπό τους ήχους των ζουρνάδων του Αλέξη, να μη ξεχνιόμαστε, αλλά είναι γάλα εισαγωγής και μάλιστα συμπυκνωμένο για να φτουράει!

ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ!
Γάλα ΜΑΒΟ λοιπόν γεύονται και οι Ηπειρώτες στα πλαίσια της επισιτιστικής βοήθειας όπως τότε παλιά που πίναμε το γάλα σκόνη και τα κίτρινα τυριά σε άλλο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας Αμερικανικής προέλευσης! Τούτο το γάλα προέρχεται από την Γερμανία και βρήκαν ευκαιρία, με το αζημείωτο, να το στείλουν στους δυστυχείς Έλληνες που ψωμολυσσάνε!

ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ...
Πρώτος τυχερός Δήμος που δέχτηκε τη νέα UNRRA είναι ο Δήμος Δωδώνης, ο οποίος κλήθηκε να διανείμει κατ’ οίκον το γάλα ΜΑΒΟ για να δοκιμάσουν κάτι άλλο από αυτό που ήξεραν από τα γιδοπρόβατά τους μέχρι σήμερα! Έστειλαν γάλα, πού; Σ’ εκείνους που γεννήθηκαν στα κοπάδια κι έμαθαν να κρατούν ένα μανάρι στο σπίτι για ώρες δυστυχίας από την νέα κατοχή!

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ...
Με το γάλα Γερμανίας είπαν να στείλουν και κανένα φρούτο Ε.Ε. χωρίς να προσδιορίζεται η χώρα προέλευσης. Πορτοκάλια και μήλα αγνώστου προέλευσης και νίλας κακιάς από ποιότητα συνοδεύουν το συμπυκνωμένο γάλα Γερμανίας και έχω τη εντύπωση ότι οι πορτοκαλάδες της Άρτας πετούν στη χωματερή δέκα φορές ανώτερης ποιότητας φρούτα ή τ’ αφήνουν να σαπίζουν στους πορτοκαλεώνες λόγω της... ατιμίας τους!

ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!..
Τα φρούτα που μοιράζουν στα σχολεία μάλλον προορίζονταν για επισιτιστική βοήθεια σε λιμοκτονούσες χώρες της Αφρικής και τώρα τα σπρώχνουν στη χώρα μας και φυσικά κάποιοι άλλοι παραγωγοί κάποιας άλλης χώρας κονομάνε από αυτού του είδους την βοήθεια!

ΕΞΩΘΕΝ...
Κάπου λοιπόν ανάμεσα σ’ αυτή την επισιτιστική βοήθεια κινδυνεύουμε να πάθουμε... ανάπτυξη από χώρες της Ευρώπης ή της Αφρικής. Εκεί έφτασαν τη χώρα τα μνημόνια και το πολιτικό σύστημα που επιβάλλεται έξωθεν πλέον στην Ελλάδα.

ΤΟ ΤΑΜΑ!
• Σε διαφορετικό μήκος και πλάτος κινείται ο Άγιος Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος φαίνεται να είναι πιο προσγειωμένος ασχολούμενος μ’ επίγεια ζητήματα κι όχι με τα επουράνια και για το τι ψυχή θα παραδώσει. Προσπαθεί να πραγματοποιήσει ένα σχέδιο που είχε κατά νου από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Μητρόπολη Ιωαννίνων και δεν είναι άλλο από το να εκμεταλλευτεί τον γεωργικό και κτηνοτροφικό πλούτο της περιοχής. Στα χιλιάδες στρέμματα κάμπου στην Ι.Μ. Βελλάς αλλά και σε άλλες εκκλησιαστικές εκτάσεις που υπάρχουν ανεκμετάλλευτες θέλει να κάνει τις σχετικές αξιοποιήσεις προς όφελος του «ποιμνίου». Αν θα τα καταφέρει ή όχι θα το δείξει το μέλλον. Πολλές φορές το καλογερικό πείσμα υπερβαίνει τις ενδεχόμενες αντιξοότητες. Ο Μάξιμος είναι μέσα και στα δύο!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.