ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΟΥΜΕ!
Το καλό μ’ αυτή την Κυβέρνηση είναι ότι δεν μας αφήνει να πλήξουμε, όλο και κάτι θα βρεθεί που να κάνει την επικαιρότητα ενδιαφέρουσα. Όλο και κάποιος κάτι θα σκαρφιστεί, όλο και κάποια π...ριά θα πετάξει και νάτοι πάλι όλοι μαζί να βρίσκονται στο προσκήνιο σέρνοντας τον χορό του παραλόγου που οδηγεί στο χορό του Ζαλόγγου κι από κει στα βράχια!

Η ΜΑΤΣΑΡΑΓΚΙΑ!..
Πρόσφατη ματσαραγκιά της Κυβέρνησης ήταν αυτή η αποκάλυψη του διαλόγου μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ! Πήγαν να βγάλουν λαγό και τελικά πυροβόλησαν τα πόδια τους αφού κατάφεραν να ενώσουν την Λαγκάρντ με την Μέρκελ εναντίον μας! Ερασιτέχνες μέχρι θανάτου οι άνθρωποι...

ΟΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ!
Η Ελλάδα χρειάζεται το ΔΝΤ, λέει ορθά - κοφτά στον φίλο της Αλέξη η Άγκελα Μέρκελ και τον έστειλε αδιάβαστο μαζί με εκείνους που στήριξαν τις ελπίδες τους στις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ. Η ουρά υπό τα σκέλη ως δαρμένα σκυλιά και περιμένουν την επόμενη ματσαραγκιά των ωτακουστών.

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ...
Ενώ αυτά συμβαίνουν στον περί του Μαξίμου χώρο, οι πρόσφυγες εξαφανίζονται έτσι ξαφνικά και δεν μπορεί να τους ανακαλύψει ούτε η «αγία» των προσφύγων κυρα - Τασία, η οποία πρώτη έχει μιλήσει για εξαφανίσεις! Άντε να πιάνει σιγά - σιγά δουλειά η Νικολούλη για να βρει τους πρώτους εκατό χαμένους...

Η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ...
Κρατείστε την Αθήνα και τον Πειραιά καθαρά από πρόφυγες, ρίξτε τους στην Ήπειρο, η οποία δηλώνει ψυχοπονιάρα! Αυτό είναι το σύνθημα των υπευθύνων με αρχηγό τον Βίτσα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πέντε χώροι συγκέντρωσης, κράτησης, φιλοξενίας στην Ήπειρο (4 στα Γιάννενα), ένας στην Πελοπόννησο και μάλιστα σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Κυλλήνη όπου θα κάνουν τις διακοπές τους.

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...
Αυτή την μεταχείρηση των Ιωαννίνων πήρε σαν αφορμή η κ. Κοντούρη για να βγάλει το συμπέρασμα ότι η πόλη μας κόπηκε από πολιτιστική πρωτεύουσα. «Είδατε καταυλισμούς σε Ρόδο - Καλαμάτα;», αναρωτήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και αυτή ήταν μία νέα εκδοχή - άποψη - δικαιολογία για τον αποκλεισμό!

ΟΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ...
Την έχω για πολύ σοβαρή και υπεύθυνη την κ. Κοντούρη για να κάνει τέτοιου είδους απλουστεύσεις! Δεν έχει δείξει δείγματα άκρατου λαϊκισμού όλα τα χρόνια που βρίσκεται και υπηρετεί το καλλιτεχνικό στερέωμα. Τι ήταν λοιπόν εκείνο που την οδήγησε σε μια τόσο φθηνή δικαιολογία; Άλλωστε, όταν υποβάλλονταν ο φάκελος η Πολιτεία δεν γνώριζε τι θα γίνει με το μεταναστευτικό γενικώς...

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ...
Θεωρώ ότι η ευαισθησία που έδειξε η κ. Κοντούρη όσον αφορά την ευθύνη που ανέλαβε και όση της αναλογούσε και που ευθαρσώς δημοσιοποίησε πριν από λίγο καιρό, έφτανε να αποδείξει πως ήταν προσγειωμένη στην πραγματικότητα και την λογική. Τα περί καταυλισμών και μεταναστών που ενδεχομένως να στάθηκαν εμπόδιο στη διεκδίκηση ήταν, κατά την άποψη του υπογράφοντος, ατυχή και δεν χωράνε σε λογική αιτιολόγηση. Η ίδια η επιτροπή αξιολόγησης έδωσε την απάντηση και ήταν άκρως διαφωτιστική. Έλειπε το όραμα και η ευρωπαϊκή προοπτική, πάει και τελείωσε!

ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ...
Μαύρες μέρες περιμένουν την ελληνική κτηνοτροφία από την απόφαση που ανέχεται η Ελλάδα να μείνει ελεύθερο το γιαούρτι από σκόνη γάλα. Τρίβουν τα χέρια τους όλοι όσοι μέχρι τώρα διεκδικούσαν κάτι τέτοιο και έβρισκαν τοίχο. Μάλιστα, η ΦΑΓΕ έχει δώσει νικηφόρα μάχη ενάντια στην ονομασία «γιαούρτι» από την Τουρκική εταιρία «ΤΣΟΠΑΝΗΣ»!

ΑΝΑΠΟΔΑ!..
Από σκόνη γάλα αγνώστου προέλευσης κι όχι από νωπό Ελληνικό γάλα το γιαούρτι που θα τρώμε κι εμείς ανεξέλεγκτα στο εξής, αν τελικά επικρατήσει αυτό το αίτημα που έχει βάλει η Τσεχία. Αντί να τρώνε εκείνοι Ελληνικό νωπό γιαούρτι υπάρχει κίνδυνος να τρώμε εμείς Τσέχικο από σκόνη!

Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ!
«Αντί να δώσουμε ονομασία σε κεντρικό δρόμο προς χάρη του Στ. Παπασταύρου, τον καταγγέλουμε για off shore εταιρίες», φαίνεται να έχει πει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης! Αντί να του βάλει φίμωτρο ο Κυριάκος μήπως να του βάλει... καυτερό πιπέρι στη γλώσσα και στο μυαλό για να πάψει τις π...ριές; Άλλο η σκληρή μάχη των ιδεών κι άλλο πράγμα ο σαλταρισμός που οδηγεί σε salto mortale!
Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ...
Το ότι επανήλθε με νέα δήλωσή του διορθωτική του τύπου «έκανα λάθος και ήταν υπερβολή τα περί ονοματοδοσίας δρόμου σε Παπασταύρου» καθόλου δεν τον απαλλάσσει τον Άδωνι από το να μαζευτεί. Η αντιπροεδρία της Ν.Δ. είναι θέση ευθύνης και δεν του δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετεί. Ας του γίνονται μαθήματα τα παθήματα και ας μη δίνει δικαιώματα στους εχθρούς του να κάνουν σπέκουλα.

ΟΙ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΙ...
Το βλέπουμε κι αυτό! Κάθε φορά που εμφανίζεται κάμερα σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» προσύγων νάτοι και οι λιμοκοντόροι να κάνουν εμφάνιση και με ύφος ψυχοπονιάρη να κάνουν δηλώσεις, επί παντός επιστητού. Δεν έχει σημασία τι λένε, αρκεί να λένε κάτι και να αποτυπώνεται στο πρόσωπό τους το περίλυπο ύφος που δείχνει την απέραντη συμπόνοια προς τους προσφυγομετανάστες. Αφού ολοκληρώσουν την υποχρέωση, παίρνουν την κουρσάρα τους και ανάβουν τα πούρα τους και το ρίχνουν στα ευγενή ποτά να πνίξουν την θλίψη τους!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ...
Αν δεν ληφθούν μέτρα υγιεινής προστασίας, τότε τα προβλήματα για την δημόσια υγεία θα είναι τεράστια, είπε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Παπαευσταθίου που επισκέφθηκε τους καταυλισμούς. Πώς όμως να ληφθούν τέτοια μέτρα και πώς να φτιαχτούν έργα υποδομής με... κίκια όπως θέλει το ξεχαρβαλωμένο κράτος, όταν είναι γνωστό ότι γκαρίζει η γομάρα γι’ άχυρο;

ΠΛΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!
Κόπηκαν τα Γιάννενα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και κάτι μου λέει ότι τα Γιάννενα τιμωρούνται επειδή εξέλεξαν τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ζωή νάχουν! Μετά την «ανάθεση» σίτισης προσφύγων μέσω «διαγωνισμού» σε Κορίνθιο, ακολουθεί ο αποκλεισμός του Νομού από πρόγραμμα απασχόλησης!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Δέστε το νέο παραμύθι που λανσάρεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους για να χρυσώσουν το χάπι των Δημάρχων και των κατοίκων των περιοχών που δέχονται την διαμονή προσφύγων. «Θα σας χαρίσουμε την Παιδόπολη “Αγ. Ελένη” μετά την ολοκλήρωση της φιλοξενίας», λέει με έγγραφό του ο κ. Βίτσας, ο οποίος το κάνει λες και μοιράζει τ’ αμπέλια του πατέρα του. Κάτι ανάλογο λέει προς Τσεπελοβίτες και Δολιανίτες και Φιλιππιαδιώτες, που ανάθεμα και αν ξέρει κατά πού πέφτουν αυτές οι περιοχές!

ΤΟ ΤΑΜΑ...
Τάζει τώρα ο Υπουργός Βίτσας και σιγά μην είναι εκείνος που θα υλοποιήσει το τάμα! Να γλυτώσει τώρα την κατακραυγή και τις αντιδράσεις και άστους να κουρεύονται όταν έλθει εκείνη η ώρα της υλοποίησης της υπόσχεσης. Κάνει εκείνος πως υπόσχεται, κάνουν οι Δήμαρχοι πως τον παίρνουν στα σοβαρά κι... από δω πάνε οι άλλοι!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.