ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ!
«Πήδα από τον πέμπτο όροφο κι εμείς θα σε πιάσουμε»! Αυτή την άποψη αποκόμισε ο γίγαντας πρωθυπουργός μας από τις διαπραγματεύσεις που κάνει γενικά για να σώσει την χώρα εδώ και 15 μήνες. Ποιον να εμπιστευτεί κανείς εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα! Εκείνους που κάνει παρέα και τον διαβεβαιώνουν ή τον Πρωθυπουργό που έχει ανέβει στον πέμπτο όροφο και κάνει τον παλικαρά με μόνο εφόδιο την αριστεροσύνη του;

Η ΜΑΝΙΑ...
Μια μανία που έχει αυτό το παιδί με τα πηδήματα! Πριν τον Γενάρη του 2015 από την Ρόδο μιλούσε για «Ρόδο και το πήδημα» και για τα νταούλια του που θα τα βάραγε εκείνος και θα χόρευαν οι δανειστές. Τώρα τον έχουν ανεβάσει στον πέμπτο όροφο και του βαράνε παλαμάκια λέγοντάς του «πήδα ρε, αν είσαι μάγκας»!

ΣΤΟ ΚΕΝΟ...
Καλόν είναι αντί για τα πηδήματα στο κενό να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για να διασώσει τη χώρα και να διασωθεί και ο ίδιος! Ας μη πιστεύει ότι, αν πηδήξει στο κενό, θα του έχουν βάλει προστατευτικό δίχτυ οι δανειστές οι οποίοι δεν έχουν το Θεό τους. Ούτε να πιστεύει, ως άθεος, στις Αναστάσεις όπως μας κοπανάει κάθε τόσο για να τσιμπήσει το πόπολο που έχει ανέβει στα κάγκελα!

ΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ...
Μάζεψε τα στελέχατά του ο Αλέξης και τους έκανε ψυχολογικό μασάζ βρίζοντας τους δανειστές, χαρακτηρίζοντας ανοησίες αυτά που κάνουν και λένε! Είχε προηγηθεί ο χαρακτηρισμός «ανοησίες» της Ελληνικής Κυβέρνησης από την Λαγκάρντ στην οποία γονατιστός προσέτρεχε ο Τσακαλώτος για διακονιά!

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!
Βεβαίως υπήρχε κι εκείνο το «τι δεν καταλαβαίνεις, ανόητε» από τους Ευρωπαίους «φίλους μας» που δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν τα όσα ακατανόητα κάνουν οι δικοί μας παλικαράδες που φοβούνται να πηδήξουν από τον πέμπτο όροφο!

ΤΟ ΜΑΣΑΖ...
Καλή η συνταγή για ψυχολογικό μασάζ των πάσης φύσεως Καρανικαίων που έχει μαζέψει ο Αλέξης αλλά πολύ παλιά για τα σημερινά δεδομένα. Για να ανυψώσει το φρόνημα των δικών του έβρισε την Ν.Δ. η οποία ζητά εξεταστική για την επιβολή των capital controls! Η Ν.Δ. φταίει που στελέχη της, όπως η Ντόρα, τέτοιο καιρό πέρσι προέβλεπαν το κλείσιμο των τραπεζών κι εκείνοι το ξόρκιζαν βρίζοντάς την!

Ο ΚΟΡΦΟΣ...
Με αυτά που βλέπει, ακούει και τραβάει ο λαός, στο εγγύς μέλλον θα ακούει αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ και θα... φτύνει τον κόρφο του. Προσέξτε, γράφω τον κόρφο του κι όχι τα μούτρα του όπως θα έπρεπε κανονικά να κάνει. Μέσα σε 15 μήνες δεν άφησαν τίποτα όρθιο και ενώ είναι πραγματικοί θύτες τώρα παριστάνουν τα θύματα για να γλυτώσουν τα χειρότερα που βλέπουν να έρχονται.

ΤΟ «ΧΑΪΔΕΜΑ»...
Ένα «χάιδεμα» έγινε από Ευρωπαίους και Αμερικανούς προς την Ελληνική αριστερά. Τώρα άρχισαν τα πανηγύρια με τους ζουρνάδες να βαράνε σε ακανόνιστους ρυθμούς που δεν μπερδεύουν τον Ηπειρώτικο στα τρία με τον Κρητικό πεντοζάλι και τον Καλαματιανό με το Θρακιώτικο!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...
Οκτώ μονάδες υπολείπεται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, κάτι που τα στελέχατα του Αλέξη θεωρούν... παιχνίδια γκαλοπατζήδων! Τι κάνουν όμως οι αθεόφοβοι! Στο καπάκι τα «χωνιά» της ενημέρωσής τους δημοσιοποιούν «έγκυρη» δημοσκόπηση που δείχνουν διαφορά οκτώ μονάδες με πίσω τη Ν.Δ. και πανηγύρισαν γι’ αυτό! Έλα όμως που οι ρεμπεσκέδες ξέχασαν να βγάλουν την ημερομηνία και την χρονολογία που έγινε αυτό το γκάλοπ και την προσάρμοσαν στο 2016! Η δημοσκόπηση ήταν τον Μάρτιο του 2014! Μα τόσο... σανό τελικά;

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!
Εγώ αγαπάω Πάνο, πιστεύω Πάνο, πάει και τελείωσε. Στις 21 του Απρίλη η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο κι έρχεται η ανάπτυξη! Δεν προσδιόρισε την χρονολογία. Όμως, σας θυμίζει κάτι η ημερομηνία; Είχε μπερδέψει τις Αναστάσεις των καθολικών με των ορθοδόξων κι αυτό είναι μία... λεπτομέρεια μπροστά στην αιωνιότητα!

Ο ΦΙΤΙΜΠΑΛΝΤΙ!
«Είμαστε στην τελευταία στροφή για να μπούμε στην τελική ευθεία»: Αλέξης Τσίπρας ο Τζουμερκιώτης! Φάτε έναν Φιτιμπάλντι που οδηγεί ένα σαραβαλάκι και μπαίνει στη στροφή με 200 τις μπάντες και ανάποδα αριστερά τιμόνια!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Οι εκλογές στη Ν.Δ. δεν τελειώνουν ποτέ! Δύο φορές για εκλογή αρχηγού, εσωκομματικές για ανάδειξη τοπικών οργάνων και εκπροσώπων στο συνέδριο προχθές και συνέδριο στις 22 - 23 - 24 του μηνός. Αφού κάνουν που κάνουν εκλογές, ας τις οργανώνουν κάπως πιο ανθρώπινα.

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ...
Πολλά νέα παιδιά είδα να ενδιαφέρονται για τα Νεοδημοκρατικά κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους ενδιαφερόμενους και στους νεοεκλεγόμενους θα διαπιστώσει πως η συντηριτική παράταξη καθόλου συντηριτική δεν είναι τελικά. Μια καλή αρχή έγινε, αρκεί να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια...

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ...
Φυσικά δεν έλειψαν και οι... φραγκολεβαντίνοι από την διαδικασία, οι οποίοι, ενώ μιλούν τρεις φορές την ημέρα με τον Κυριάκο, ένας είναι ο Κυριάκος, εν τούτοις δεν ήταν από τους εκλεκτούς της ηγεσίας. Τρανταχτό παράδειγμα «εγκάθετος» της κυρα-Βίκυς, ο οποίος τελικά τιμωρήθηκε με τις τελευταίες θέσεις στη λίστα των συνέδρων! Η μεγάλη ψυχρολουσία θα έλθει λίγο αργότερα.

ΧΩΡΙΣ «ΤΑΧΤΙΡΝΤΙ ΤΣΟΥΤΣΟΥ»!
Και τώρα πώς θα μείνουμε χωρίς το «ταχτιρντί τσουτσού» του Βέλγου Φαμπρ που μας τον σερβίρισε ως μέγιστο πολιτιστικό γεγονός ο απίθανος Υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος χρημάτισε και Υπουργός Παιδείας;

ΟΙ ΧΟΡΟΙ...
Μάθανε ότι πηδ...στε και πλακώσανε και οι Βέλγοι για να μας διδάξουν τον χορό της π...ας, ώστε να δέσει το λεχθέν «χωρίς άρτον αλλά με θεάματα»! Ζητώ συγγνώμη για την ελευθεροστομία, αλλά εκείνοι, οι Συριζαίοι, άρχισαν πρώτοι!
ΟΙ...ΞΕΜΠΛΕΤΣΩΤΟΙ!
Μας έφεραν τους ξεμπλέτσωτους να μας πουλήσουν τέχνη και πολιτισμό κουνώντας τα «παλαμάρια» τους! Κι εγώ ο αγροίκος που έψαχνα να βρω πού στο διάβολο κρύβονται τα μυστικά της τέχνης όσες φορές και αν είδα το βίντεο, εκ του φυσικού δεν τα κατάφερα να γίνω πιο σοφός!

ΤΑ ΓΥΦΤΟΝΤΑΟΥΛΙΑ...
Έβλεπα καμιά δεκαριά μαντραχαλαίους να κουνούν κυκλικά και πάνω - κάτω τις μεσούλες τους ακούγοντας κάποιους ξερούς ήχους από τετζερέδια -αν ήταν από γυφτονταούλια θα σας γελάσω. Έστω κι αν καταλάβαινα κάτι θα έλεγα «ας πάει και το παλιάμπελο»! Η μόνη απορία που είχα ήταν γιατί εκείνος ο μεσαίος δεν ξεμπλετσώθηκε όπως οι άλλοι! Λέτε να υστερούσε ή να υπερτερούσε σε «προσόντα»;

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ...
Άκουσε τα εξ αμάξης από τους γνωρίζοντες την τέχνη και πολιτισμό Έλληνες καλλιτέχνες ο Μπαλντάς και τον απέσυρε τον Βέλγο που ήλθε στη χώρα για αρπαχτές! «Μ’ αυτούς τους άξεστους Έλληνες δεν μπορώ να συνεργαστώ», είπε ο Βέλγος και την έκανε μ’ ελαφρά πηδηματάκια!

ΟΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ...
Έπρεπε κάποιος να του υπενθυμίσει ότι όταν στην Ελλάδα φτιάχνονταν θέατρα και γράφονταν θεατρικά έργα (τραγωδίες, κωμωδίες) οι πρόγονοί του τρέφονταν με κούμαρα! Αλλά η αντικατάσταση του Βέλγου δεν ήταν και η καλύτερη. Κάποιοι λένε ότι και ο νέος διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών τα έχει κάνει κι εκείνος τα γυμνούλια του. Σώζεται όμως διότι είναι συμπέθερος από τον γιο με την κόρη του Νταλάρα!

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΑΥΡΕ!
Έκανε το τόλμημα ο Σκουρλέτης να αντιπαρατεθεί με την Ντόρα προχθές το βράδυ στον Χατζηνίκο και θα πρέπει να το μετάνοιωσε πικρά. Μια Ντόρα από τα παλιά όταν χρειαστεί τα παίρνει παραμάζωμα κι αυτή τη φορά την πλήρωσε ο Σκουρλέτης, ο οποίος ήταν στην... κοσμάρα του!

ΞΥΛΟ ΧΙΩΤΙΚΟ!
Τους μαύρισε στο ξύλο η ΕΛΑΣ τους Χιώτες προς χάριν των «νεοεπενδυτών» κι «εφοπλιστών» που έρχονται από την Τουρκία ν’ αγοράσουν καράβια! Ποιος θα το περίμενε αυτό, να δέρνονται από ΕΛΑΣίτες οι Χιώτες επειδή τρεις φορές το 2015 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι υπόλοιποι νησιώτες!

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ...
Στα Γιάννινα τα πράγματα έγιναν εντελώς διαφορετικά. Οι «επενδυτές» του Κατσικά μαζί με τις Μ.Κ.Ο. λίγο έλειψε να ξυλοφορτώσουν τους ΕΛΑΣίτες και χαρακτηρίστηκαν ως ανεπιθύμητοι στο «Μπάκιγχαμ» που έχει δημιουργηθεί στον βάλτο και που δεν τους πολυβολεύει τέτοια... χλιδή!

ΑΦΑΝΤΟΙ!..
Για τον διαγωνισμό σίτισης που τον κέρδισαν Κορίνθιοι τα είπαμε! Για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από τους τοπικούς Συριζαίους για την στήριξη των ντόπιων επιχειρηματιών δεν είπαμε, διότι δεν τις είδαμε! Πάνω απ’ όλα για δαύτους το κόμμα και τους Ηπειρώτες τους έχουν για «στιγμιαία» λάθη!

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ...
Ακούστε και τούτο! Μια Ισπανική Μ.Κ.Ο. κάνει κουμάντο στα των προσφύγων στον Κατσικά και φυσικά με το αζημείωτο. Εκείνο που ενοχλεί είναι ότι η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. έχει βρει ντόπια στήριξη πολιτικών, κομματικών και αυτοδιοικητικών κι όλοι μαζί έχουν γίνει ένα κουβάρι στην κατεύθυνση της εξεύρεσης καλύτερων λύσεων στο προσφυγικό! Μαζεύουν ρούχα - τρόφιμα οι διάφοροι φορείς και τα μοιράζουν οι Ισπανοί πουλώντας... νταβατζιλίκι στης γης τους καταφρονεμένους!

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ...
Ας ετοιμάζονται σε Παιδόπολη «Αγ. Ελένη» και Τσεπέλοβο για νέα φουρνιά προσφυγομεταναστών. Είναι η καβάτζα που την φύλαγαν οι Συριζαίοι για να υποδεχτούν όσους εξαποστέλνουν οι Αθηναίοι και οι Πειραιώτες! Να πως θα ισχυρίζεται η κάθε κυρά Τασία ότι... εξαφανίζονται!

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.