ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ;
Να καταλάβουμε κι εμείς οι ιθαγενείς αυτής της χώρας τι ακριβώς διαπραγματεύτηκε ο Πρωθυπουργός μας στην προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής και πόσο οφέλιμη για τη χώρα μας ήταν η διαπραγμάτευση! Πάλευε ο Αλέξης και κέρδισε ο Νταβούτογλου κάποια δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω, για να δεχτεί πίσω όλους όσους επιθυμούν από τους μετανάστες.

ΜΟΝΟ ΕΥΧΕΣ!..
Εμείς τι πήραμε εκτός από τις καλές κουβέντες για τα περί δίκιου που έχουμε από την «go home madam Merkel»; Ευχές εμείς, δισεκατομμύρια οι Τούρκοι! Άντε να τους ταΐσουμε αυτούς που θα έρχονται ή θα μείνουν εδώ χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει ανάλογη οικονομική στήριξη από τους άλλους Ευρωπαίους!

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!
Κλείνουν τα σύνορα προς την Ευρώπη κι εννοούν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, δημιουργώντας στη χώρα μας ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων - μεταναστών, οι οποίοι θα μας μείνουν για πολλά χρόνια αμανάτι, όπως λένε Υπουργοί και Βουλευτές της Κυβέρνησης.

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ...
Μοίραζαν λεφτά οι Ευρωπαίοι στους Τούρκους κι εμείς πήραμε οδηγίες για την αξιολόγηση! Λύστε το σφαλιστικό, το φορολογικό, το αγροτικό, το επαγγελματικό κι εδώ είμαστε να τα ματαξαναπούμε, είπαν στον Αλέξη και τον χτύπησαν στην πλάτη, με την διαπίστωση ότι έχει αρχίσει να στρώνει και να γίνεται καλό παιδί! Μοίραζαν λεφτά κι εμείς κρατούσαμε ομπρέλες...

ΠΟΙΑ ΣΤΡΟΦΗ!
Δεν συμμερίζομαι την χαρά όλων εκείνων που διεπίστωσαν στροφή της Ευρώπης για την διάσωση της χώρας μας. Ούτε την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού ότι άλλαξε το κλίμα και ότι ξαναβγήκε νικητής με λιγότερες ώρες δουλειάς αυτή τη φορά και χωρίς τον έρπητα στα χείλη. Άλλοι... έσκισαν την γάτα κι αυτοί ήταν οι Τούρκοι κι άλλοι έμειναν στα κεραμίδια παριστάνοντες τις κεραμιδόγατες!
ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ;
Πότε έρχεται ρε παιδιά το Πάσχα των Καθολικών για να ξέρω πότε θα έλθει η ανάκαμψη να φυλάγομαι; Το είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και εγώ δεν έχω λόγους να μην τον πιστεύω. Ο άνθρωπος έχει χαράξει την νέα πορεία της χώρας του τρίτου μνημονίου, το οποίο εξόρκιζε μέχρι τον Αύγουστο του 2015!

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ...
Άκουσε για Πάσχα Καθολικών ο Αλέξης και ως γνήσιος Χριστιανός Ορθόδοξος την πήγε καμιά εικοσαριά μέρες πιο πίσω την ανάπτυξη της χώρας και την ανέστησε με την Ορθόδοξη Ανάσταση που εφέτος πέφτει Πρωτομαγιά, που είναι απεργία κι όχι αργία, άρα σε απεργίες αποφεύγουμε την εργασία!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ...
Παρέδωσα κράτος και θα παραδόσουν hot spots! Τάδε έφη Α. Σαμαράς στους Καλαματιανούς την περασμένη Κυριακή το βράδι απ’ όπου φαίνεται ν’ αρχίζει ανένδοτο! Από το ουάου του Βαρουφάκη περάσαμε στο νιάου του Αλέξη, είπε στην ίδια ομιλία ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος, απ’ ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να μιμηθεί τον προηγούμενο Πρωθυπουργό της Ν.Δ. Κ. Καραμανλή και να μείνει μουγγός...

ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOT SPOT!
Έχει όμως δίκιο ο Α. Σαμαράς όταν λέει ότι η χώρα θα μετατραπεί σ’ ένα απέραντο hot spot από την υπερήφανη πολιτική που άσκησε η κυρα-Τασία που άλλοτε έλιαζε κι άλλοτε εξαφάνιζε τους μετανάστες, αφού πρώτα τους άνοιξε την όρεξη και μετά τα σύνορα να κοπιάσουν στη χώρα μας.

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ...
Το ξανάγραψα! 857.000 μετανάστες πέρασαν στη χώρα μας το 2015 επί εθνοσωτηρίου Αριστεράς Κυβέρνησης και μετά τα νεύματα που έκανε η κυρα-Τασία από τον Πειραιά! Τώρα και ύστερα από ένα χρόνο, παρακαλούμε... γονατιστοί την Μέρκελ να στείλει μήνυμα στους Τούρκους ότι άλλοι πρόσφυγες γιοκ και γι’ αυτό θα πάρουν 20 δισ. ευρώ! Είδατε λοιπόν πώς τους ξεσκίζουμε τους πρώην εχθρούς νυν φιλαράκια μας;
Η ΕΠΙΦΑΣΗ...
Ζούμε ώρες και μέρες απόλυτης αριστερής δημοκρατίας! Μια δημοκρατία την οποία είχαν καϋμό και πόθο να την επιβάλλουν με τα όπλα και αφού δεν το κατάφεραν τότε, το κάνουν τώρα με επίφαση δημοκρατίας. Ζούμε ώρες και μέρες τέτοιες, που κάποια μέρα στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον θα γυρίζουμε την ανοιχτή παλάμη προς το πρόσωπό μας για την ανοχή που δείξαμε σε φαινόμενα εκφυλισμού της δημοκρατίας!

ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ...
Πρωθυπουργός εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, Υπουργός Δικαιοσύνης εναντίον Εισαγγελέων, Πρόεδρος Αρείου Πάγου εναντίον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, που δεν συμφωνεί με την εν λόγω λειτουργό της Θέμιδος και πάει λέγοντας. Κατήργησαν την διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής ΕΣΡ για να χειραγωγήσουν την έκδοση τηλεοπτικών αδειών και τώρα βάζουν χέρι οι πολιτικοί στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη που την θέλουν στα μέτρα τους ανεξάρτητη!

Η ΑΠΕΙΛΗ...
Αν θέλεις να κάνεις Χριστούγεννα στο σπίτι σου κάνε ό,τι σου λέω εγώ, φέρεται να έχει πει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος, που πριν ανακαλύψει τον εθνοσωτήρα Αλέξη είχε υπηρετήσει στην αυλή Κ. Καραμανλή ως έμπιστος! Είδε το αριστερό φως της εξουσίας ο κ. Παπαγγελόπουλος και ως Χριστιανός μεγαλόψυχος προειδοποίησε την Εισαγγελέα αν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι της να είναι καλό παιδί!

Η ΕΛΠΙΔΑ...
Υπάρχει όμως ελπίδα σ’ αυτή τη χώρα να μην παραδοθεί εις χείρας βαρβάρων. Η πλειοψηφία των λειτουργών της δικαιοσύνης, δεν θα παραδοθούν στην πολιτική εξουσία επειδή έτσι το θέλουν ορισμένοι καλαμοκαβαλημένοι. Θα αντισταθούν και θα κάνουν τη δουλειά τους όπως οι νόμοι προστάζουν κι όχι όπως οι πολιτικοί προϊστάμενοι το επιζητούν.

ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ...
Δεν είναι τυχαία και μικρή υπόθεση να βρει το σθένος μία Εισαγγελέας να ορθώσει ανάστημα και να αντισταθεί στις διαταγές του προϊστάμενου Υπουργού, που ανάλογα με τη στάση της θα έκανε ή όχι Χριστούγεννα στο σπίτι της. Τέτοιοι δικαστές και εισαγγελείς υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα και είναι οι περισσότεροι, αν δεν το κατάλαβε ο κ. Παπαγγελόπουλος...

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...
Όμως, σ’ αυτή την περίπτωση η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ποια ακριβώς θέση πήρε για να διασώσει το κύρος της Δικαιοσύνης; Εγώ δεν άκουσα κάτι, εκτός από την μήνυση που έκανε στον καθηγητή που αμφισβήτησε την αυθεντία της. Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι η κ. Θάνου είχε κάνει παρέμβαση στην Ε.Ε. υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και λίγο αργότερα που αυτό έγινε ΝΑΙ, εκ των πραγμάτων έγινε και πρωθυπουργός για ένα μήνα μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ...
Υπάρχουν δικαστές - μαργαριτάρια σ’ ολόκληρη τη χώρα μας που άμα ψάξει κανείς μπορεί να τους ανακαλύψει κυρίως μέσα από τις αποφάσεις που εκδίδουν που αποδεικνύουν την πίστη τους στο καθήκον και στον όρκο που έχουν δώσει. Δυστυχώς γι’ αυτούς τους λειτουργούς, δεν μπορεί κανείς να κάνει δημόσια αναφορά για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις.

ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...
Κοντά στους δύο χιλιάδες πρόσφυγες ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η Ήπειρος κι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί οριστικά, ποιοι θα είναι οι τυχεροί Δήμοι. Αν μείνουμε σ’ αυτόν τον αριθμό, όλο και κάπως θα τα φέρουμε γύρω. Αλλά αν αυγατίσουν οι φιλοξενούμενοι και αυξηθεί ο χρόνος φιλοξενίας και χωρίς καμία πρόνοια από το κράτος, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου αισιόδοξα και για κείνους αλλά και για τους γηγενείς.

ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ...
Άλλοι προετοιμάζονται για την φιλοξενία των μεταναστών κι άλλοι για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας. Δύο πράγματα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, που και τα δύο θα έχουν το κόστος τους. Από οφέλη δεν προσδοκά κανείς και καλόν είναι να κρατούν όλοι τους μικρό σακούλι, για να μη συμβεί ό,τι συνέβη με τον αποκλεισμό της πόλης μας από Πολιτιστική Πρωτεύουσα, που, όπως και να το κάνουμε, μια πίκρα και μια απογοήτευση την νοιώσαμε.

Η ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ!..
Για απογείωση του τουρισμού στην Ήπειρο έγινε λόγος αυτές τις μέρες που έγινε και σχετική εκδήλωση στην πόλη μας! Καλόν είναι να προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα όταν είναι γνωστόν τοις πάσι ότι για «απογειώσεις» και «προσγειώσεις» χρειάζεται και το ανάλογο εργαλείο που στην περίπτωσή μας είναι το εγκαταλειμένο αεροδρόμιο. Πόσο μελάνι πρέπει να χυθεί ακόμη γι’ αυτό το «εργαλείο» που πολλοί ανέλαβαν να του δώσουν ζωή κι όλο αυτό παραμένει «νεκρό».

ΤΑ «ΑΓΝΩΣΤΑ» ΓΙΑΝΝΕΝΑ!
Άλλωστε, τι τουριστικός προορισμός να γίνουν τα Γιάννενα όταν είναι παγκοσμίως άγνωστα, όπως ισχυρίστηκε δημόσια τοπική παράγοντας εμπλεκόμενη στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας! Μόλις μετά την κατάθεση του φακέλου έγιναν τα Γιάννενα γνωστά σε διεθνές επίπεδο, μας πληροφόρησαν τα ίδια αρμόδια χείλη και περιμένουμε κατά το έτος 2063 να επανέλθουμε με νέα πρόταση, τότε που θα έχουμε γίνει ευρέως γνωστοί (όχι... εβραίως)!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.