ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Η ΝΥΧΤΑ ΑΓ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ...
Δεν έγιναν ανάλογα με τις ικανότητες και απαιτήσεις των καιρών οι αλλαγές στην κεντρική ΕΛ.ΑΣ. Ως εκ τούτου, αυτό επεκτάθηκε και σ’ ολόκληρη την επικράτεια. Απ’ έξω δεν θα έμενε η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο όπου έγινε η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. Άλλοι είδαν την πόρτα της εξόδου (Καραΐτσης - Μουσκοφίδης), άλλοι σκόρπισαν σε Θεσσαλία - Θεσπρωτία (Κοτσιάφτης - Ντόντης) κι άλλοι από τον κάμπο της Άρτας ανηφόρισαν στα ορεινά των Ιωαννίνων όπως ο κ. Σκούμας που αντικατέστησε τον κ. Καραΐτση.
• ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...
Διαβάσαμε ευχαριστίες του αποστρατευμένου Γ. Καραΐτση προς πάντες και τα ΜΜΕ, για την συνεργασία που είχαν. Το τελευταίο δεν ακούγεται και πολύ καλό για τον χώρο της ενημέρωσης, διότι τι συνεργασία μπορεί να έχει η Αστυνομία με τα ΜΜΕ (όχι όλα βέβαια); Κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του στην προκειμένη περίπτωση. Αν εννοούσε ο κ. Καραΐτσης ότι τα ΜΜΕ «περνούσαν» τα δελτία τύπου διαφημίζοντας την δουλειά της ΕΛ.ΑΣ., αυτό είναι αλήθεια κι αναπόφευκτο. Αν εννοούσε άλλου είδους «συνεργασία» του τύπου «αποκλειστικές πληροφορίες», μάλλον αυτό έγινε κατ’ επιλογή και σε λίγους εκλεκτούς.
• ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ...
Εν πάση περιπτώσει οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. και στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως έχουμε ξαναγράψει, από το βαθμό του Ταξιάρχου και πάνω είναι πολιτική υπόθεση που φτάνει στα όρια των κομματικών επιλογών. Από το βαθμό του Ταξιάρχου οι ένστολοι ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν ως συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας και εκτελούσαν εντολές άνωθεν! Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν ζει σ’ αυτή τη χώρα...
• ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ...
Στην προκειμένη περίπτωση των αλλαγών στην ΕΛ.ΑΣ. κι επειδή σ’ αυτό το χώρο ορίτζιναλ αριστεροί δεν υπήρχαν, οι αλλαγές έγιναν με κριτήριο τη λιγότερη αντιαριστερή δράση. Στην Ήπειρο βοήθησε ο «κουκουλοφόρος» που είχε πολιτικές διασυνδέσεις με το γκουβέρνο και που ξημεροβραδιάζει στο μέγαρο και κάνει ξεκαθαρίσματα και πάλι με το νου του!

❁ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ...
Μετά τους δεξιούς και ακροδεξιούς αγρότες οι οποίοι κλείνουν τους δρόμους ενάντια στην Κυβέρνηση, ο πρόσφατος εχθρός της είναι η Google η οποία έβαλε στο νου της να γκρεμίσει την λαοπρόβλητη Κυβέρνηση. Την ανακάλυψη έκανε αριστερό blog, το οποίο υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση μέχρι που ο συντάκτης συνελήφθη για εκβιασμούς ΔΕΚΟ, Τραπεζών και επιχειρηματιών!

■ «ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ»...
«Λουλούδια» και παιδιά για υιοθέτηση ο εκδότης και δύο προς το παρόν δημοσιογράφοι της ιστορικής εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» οι οποίοι προχθές συνελήφθησαν από την ασφάλεια για σύσταση συμμορίας και εκβίαση. Εννιά χρόνια, λέγεται, ότι έκαναν αυτή τη δουλειά και η πιάτσα βοούσε από την δράση τους, μέχρι που άρχισαν να τους παρακολουθούν για ν’ αποκαλυφθεί η εγκληματική τους δράση και να συλληφθούν.

❖ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ!
Χαϊδεμένο παιδί της κρατικής τηλεόρασης του Ταγματάρχη και του Τσακνή ο εκδότης της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», ο οποίος συνδέονταν με διαφημιστικά πακέτα. Αυτόν λοιπόν τον κ. Μαυρίκο λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και για λίγα λεπτά τον φιλοξένησε το κρατικό κανάλι για να βρίσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνοντας δήθεν αποκαλύψεις για τα περιουσιακά του στοιχεία. Αυτό έγινε το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Β. Μεϊμαράκη, για να δημιουργήσει εντυπώσεις...

❁ ΙΣΤΟΡΙΚΗ!..
Η πιο ιστορική εφημερίδα της δεξιάς κάποτε η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», έπεσε σε τέτοια χέρια που τώρα κατηγορούνται ως εκβιαστές και οι οποίοι κρατούνται στην Ασφάλεια για εγκληματική δράση. Έβαλαν στο χέρι ένα έντυπο, έφτιαξαν και δύο - τρία sites και με την μέθοδο της εκβίασης, όπως κατηγορούνται, βγήκαν στην πιάτσα να κάνουν αρπαχτές.

■ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ...
Το ζήτημα όμως δεν είναι τι έκαναν αυτοί κι ένα σωρό άλλοι που μέσω των ΜΜΕ καταληστεύουν την αγορά, αλλά εκείνοι που κάνουν συναλλαγές μαζί τους πρώτα και η ίδια η Πολιτεία στη συνέχεια, η οποία ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν αναφέρομαι στην σημερινή Πολιτεία αλλά διαχρονικά σ’ αυτή η οποία δεν μαθαίνει απ’ όσα παθαίνει. Ας θυμηθούμε την περίπτωση Κοσκωτά ο οποίος ήταν ο εκλεκτός του συστήματος τότε, μέχρι που μπήκε στην μύτη άλλων λήσταρχων των ΜΜΕ που έβλεπαν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

❖ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Στην υπηρεσία της αριστεράς η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» μέχρι που άρχισε να γίνεται βούκινο η δράση των στελεχών της. Τελευταία προσφορά ενός εκ των αγλαϊσμάτων της που φέρει τον τίτλο του δημοσιογράφου ήταν η ανακάλυψη της επίθεσης της Google στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον γκρεμίσει από την εξουσία! Αυτή η αηδία που δημοσιεύτηκε και υιοθετήθηκε από το left.gr ακόμη κι από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε ως ανυπόστατο γεγονός. Τους ήταν άχρηστος και βαρίδι και γι’ αυτό όχι μόνο την εξαπόστειλαν, αλλά τον πήγαν και στο «φρέσκο» μέχρι νεοτέρας!

❁ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ...
Κάθε φορά που η Ν.Δ. κάνει εκδηλώσεις όλο και κάποια πράγματα θα ξεφύγουν και το παρασκήνιο θ’ αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το προσκήνιο! Μετά την κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ, προχθές ήταν η σειρά της πίτας της ΝΟΔΕ! Το «κοπή τη πίτα» το σχολίασε στο FB μεγαλοστέλεχος του Κυριάκου για να εισπράξει τα εύσημα της βλακείας ακόμη και από ομοειδή «ζωντανά» που... είδαν φως και κολυμβήθρα και βούτηξαν για να βαπτιστούν εις το όνομα μιας νέας φυλής.

■ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
Καλές είναι οι κομματικές μαζώξεις της Ν.Δ., από τις οποίες πρέπει να βγαίνει κάτι θετικό για την πορεία του κόμματος που πρέπει να συνδυάζεται με την πορεία της χώρας, η οποία μαστίζεται από την κρίση εδώ και επτά χρόνια. Με το να γίνονται όμως συνάξεις για να ξεσπαθώνει ο κάθε παρατρεχάμενος βγάζοντας τα εσώψυχά του αυτοπροβαλόμενος, μάλλον σε λάθος δρόμο οδηγούνται τα πράγματα...

❖ ΤΑ «ΓΑΛΛΙΚΑ»...
Στην προχθεσινή λοιπόν εκδήλωση της ΝΟΔΕ κύριος ομιλιτής ήταν ο Λ. Αυγενάκης, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει εργολαβικά τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις λίγο πριν το Πάσχα. Μετά την ανάλογη εκδήλωση στην Πρέβεζα πριν από 10 μέρες, ήλθε η σειρά σε Άρτα - Γιάννενα όπου οι ΝΟΔΕ είχαν το κύριο πρόσταγμα και έκαναν τα δέοντα για να συγκεντρωθεί κόσμος, συν τοις άλλοις για να ακούσουν και να δουν νέα πρόσωπα. Μόνο αυτό δεν γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ανταλλάξουν μερικά «Γαλλικά» μεταξύ τους και κάθε φορά θα υπάρχει κι ένας ειδικός λόγος.

❁ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ...
Ωστόσο, είναι πρωτοφανής και όχι καλή η εικόνα που παρουσιάζει η Ν.Δ. στην περιοχή. Προεδρικοί εναντίον των «άλλων» είναι το γαϊτανάκι που ξετυλίγεται, με πρωταγωνιστές κάποιους τύπους που ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι το χαρακτηριστικό τους. Σ’ αυτό το παιχνίδι παίρνουν μέρος και στελέχη που εκπροσωπούν άλλοι επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι άλλοι ως ασπάλακες, που, αφού «ταξίδεψαν» σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, τώρα έρχονται να γίνουν οι τιμητές της Ν.Δ. και του νέου προέδρου παρουσιαζόμενοι και ως «κλαρινογαμπροί» ορισμένοι από δαύτους.

■ ΤΟ ΦΟΥΡΝΕΛΟ...
Ο γνωστός πλέον «πιτάς» κ. Αυγενάκης, αφού δεν άφησε πίτα που να μη την κόψει στην Ήπειρο, χωρίς να το θέλει ή χωρίς να το γνωρίζει, έβαλε φουρνέλο στα τοπικά ζητήματα, όχι μ’ αυτούς που ξέχασε να παρουσιάσει, διότι αυτοί είναι έτσι κι αλλιώς δικοί του, αλλά με τα απολωλότα πρόβατα που την Ν.Δ. την χρησιμοποιούν «αλά καρτ» κι ανάλογα με τις εποχές.

❖ ΤΟ ΙΕΡΟ...
Κάποτε ο Κων/νος Μητσοτάκης είχε ορίσει τους ρόλους των ανθρώπων που πλαισίωναν την Ν.Δ. Είχε μιλήσει για εκκλησίασμα και για ιερό. Επί Κυριάκου αρχίζουν να μπάζουν στο ιερό ό,τι βρεθεί μπροστά τους ώστε όταν θα έλθει η ώρα της εξουσίας να είναι έτοιμοι ως διάκονοι, αρχιμανδρίτες και παπάδες!

❁ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!
Δεν ήθελα να γίνω επικριτικός τόσο νωρίς στα νέα δεδομένα που πάνε να δημιουργηθούν στην παράταξη της Ν.Δ., αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτια! Εκείνοι που το 2012 και όλη την περίοδο του Α. Σαμαρά την έβγαλαν στην ασφαλή θέση των καταγγελτών να βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή γαμπρίζοντες ως... γύφτικα σκεπάρνια, περιφέροντας τα σαρκία τους και τα κενά εγκεφάλου κρανία τους!

■ ΚΑΛΩΣ ΤΗΝΕ!
Κοντά σ’ όλα τ’ άλλα και η πρώην «αφεντικίνα» της Αποκεντρωμένης κατά κόσμον Βίκυ Ευταξά που έχει αναλάβει τον ρόλο διαχωρισμού των αμνών από τα ερίφια. Όπου «ερίφια» οι μη Κυριακικοί οι οποίοι δεν πρέπει να έχουν καμιά ανάμειξη στα κομματικά όργανα εν όψει εσωκομματικών εκλογών στη Ν.Δ...

❖ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Είναι εποχή του Κυριάκου τώρα και κάθε άλλη παρουσία θα πρέπει ν’ αποκλειστεί, φέρεται να έχει διαμηνύσει η κ. Ευταξά που πριν γίνει Κυριακική ήταν Αντωνική αλλά δεν ήταν Αποστολική ή Ευαγγελική! Η κυρία Βίκυ μας ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος εν όψει του συνεδρίου της Ν.Δ. κι αυτό προφανώς της δίνει το δικαίωμα να χρήζει «δικούς της» και «άλλους». Έκανε κι εκείνη περιοδεία στην Ήπειρο συνοδεύοντας τον κ. Αυγενάκη που έκοβε αβέρτα πίτες!

❁ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ...
Από τη μια μεριά ο Κυριάκος κάνει προσπάθεια να προσεταιριστεί άλλους πολιτικούς χώρους κι από την άλλη ορισμένα διορισμένα απ’ αυτόν στελέχη κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα σε όσους δεν είχαν σαν πρώτη επιλογή στην πρώτη εκλογή τον Κυριάκο! Ελπίζω να μην δίνει ο Κυριάκος την δική του ευλογία σε τέτοια φαινόμενα αποκλεισμών. Εξαιρούνται όλοι οι «Μηδίσαντες» που θέλουν να επιστρέψουν βάζοντας τους δικούς τους όρους, προκαλώντας όλους όσοι κάτω από σκληρές συνθήκες έμειναν πιστοί στις αρχές της παράταξης!

■ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ!
Ο Κυριάκος εκ των πραγμάτων θα κληθεί από τους Έλληνες να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας επειδή η αριστερά αυτή του Αλέξη ξόδεψε πολύ νωρίς την τρεις φορές εμπιστοσύνη που της έδωσε σε μία χρονιά ο λαός. Είπε μόνο ψέματα ο Αλέξης κι αυτά, ως είναι γνωστό, έχουν κοντά ποδάρια και περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Δυστυχώς για τον ίδιο τον Αλέξη οι υποστηρικτές του ήταν περιορισμένης ισχύος και ευθύνης και στις δύσκολες στιγμές δεν φτάνουν να τον στηρίζουν και τον αφήνουν κρεμασμένο.

❖ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ...
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο Κυριάκος στη δέσμευσή του να φέρει άνεμο αλλαγής στη χώρα θα στηριχθεί σε νοοτροπίες του παρελθόντος που τον κύριο λόγο τον έχουν οι ασπάλακες! Οι όψιμοι «δηλωσίες» Κυριακικοί ας κάνουν κράττει και ας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες νοοτροπίες και συμπεριφορές αν θέλει να είναι οφέλιμος για την χώρα που τραβάει της ψυχής της τον τάραχο. Ας αφήσουν ν’ ανθίσουν όλα τα λουλούδια αν θέλουν να δουν άνοιξη! Είπα λουλούδια κι όχι γομαράγκαθα για όσους δεν κατάλαβαν...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.