ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ...
Νάμαστε εδώ και τούτη τη χρονιά αδέλφια. Ένας χρόνος μας χωρίζει από την τελευταία φορά που τα είπαμε κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, την οποία άλλοι την ξόρκιζαν κι άλλοι την μακάριζαν αυτές τις μέρες των γιορτών.

ΜΑΚΑΡΙ...
Καλημέρα, λοιπόν, 2016 και μακάρι ν’ αποδειχτεί καλύτερο απ’ όλες τις προηγούμενες χρονιές, αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που πιστεύει κάτι τέτοιο. Όλοι ευχόμασταν καλή χρονιά και... φτύναμε τον κόρφο μας γι’ αυτά που μας περιμένουν. Δεν θέλω ν’ αρχίσω με μαύρες σκέψεις, αλλά στο Θεό που πιστεύετε κι εσείς κι εγώ περιμένει κανείς κάτι καλύτερο να του συμβεί το 2016;

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...
Όλο αυτό το διάστημα ξυπνάμε και κοιμώμαστε και μια είδηση καλή δεν ακούμε. Πουθενά και από κανένα δεν ακούμε ότι έρχονται τα καλύτερα, αλλά ότι μας περιμένουν τα χειρότερα. Πώς λοιπόν και με τι καρδιά να υποδεχτεί κανείς τα χειρότερα. Επομένως, τα κεφάλια μέσα κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει!

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ... ΓΙΟΚ!
Μήνες τώρα σε πρώτο πλάνο το ασφαλιστικό και οι συντάξεις που το ένα είναι συνδεδεμένο με το άλλο. Αν δεν τακτοποιηθεί το ασφαλιστικό κι αν δεν αυξηθούν οι πόροι γι’ αυτό σε λίγους μήνες συντάξεις... γιοκ! Μας το έλεγαν διάφοροι υπουργοί και προχθές μας το σερβίρισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οπότε ήρθε κι έδεσε το γλυκό.

ΑΛΕΞΗΣ Ο ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ!
Έπαιξε και Λεβέντης όλο αυτό το διάστημα, ο οποίος έχει μπει για τα καλά στη ζωή των νεοελλήνων. «Είναι ΠΑΣΟΚτζής ο Αλέξης, δεν το βλέπετε; Αντί να γίνουν οι ΠΑΣΟΚοι ΣΥΡΙΖΑίοι, έγινε το αντίθετο». Είναι η τελευταία διάγνωση του Βασ. Λεβέντη, ο οποίος επιθυμεί σφόδρα να γίνει σώγαμπρος μέσω οικουμενικής κυβέρνησης, που όλοι την ξορκίζουν αλλά όλοι την καλοβλέπουν.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ...
Κάπου έπαιξε αυτές τις μέρες και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τις προβλέψεις που είχε κάνει, αλλά τον έφαγαν οι άλλοι συνάδελφοί του μελλοντολόγοι, αστρολόγοι, καφετζούδες και χαρτορίχτρες που, δόξα τω Θεώ, ευδοκιμούν σ’ αυτή τη χώρα ελλείψει υπεύθυνων πολιτικών που να προγραμματίζουν.

Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ!..
Μέρες χρονιάρες που ήταν σκάει μύτη ο Άγιος Κορίνθου και μοιράζει ευχές σ’ όποιον βρεθεί μπροστά του. Την τιμητική του στο ευχολόγιο της Κυριακής την είχε ο Αλέξης Τσίπρας που ως... μετανοούσα Μαγδαληνή ζήτησε συγγνώμη από τα ομόφυλα ζευγάρια για την καθυστέρηση του συμφώνου συμβίωσής τους. «Εύχομαι να είναι εκεί, να υπογράψει και το σύμφωνο συμβίωσης των παιδιών του» είπε ο Άγιος κι εμείς απλά θα έχουμε υπομονή να δούμε αν πιάνουν οι ευχές των απανταχού «Αγίων» που έχουν λύσει όλα τ’ άλλα ζητήματα και ασχολούνται με κάτι τέτοιες λεπτομέρειες!

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ...
Εσείς που έχετε λεφτά κρυμμένα στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στα ντουλάπια, στα ψυγεία, δεν γράφω άλλες κρυψώνες διότι ανοίγω τα μάτια επιτηδείων, τοποθετείστε τα στις τράπεζες για να τα παίρνετε πίσω ανά 60 ευρώ την ημέρα! Ναι! Το λέει η Κυβέρνηση που δεν της πάει στο νου να καταργήσει τα capital controls! Μιλάμε για πολύ μεγάλες σκέψεις από εγκεφάλους αριστερής σοδειάς και κοπής...

ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ... 2021!
Μ’ αυτά και με πολλά άλλα εμείς να ευχηθούμε ευτυχές το νέο έτος 2021! Θα είναι η χρονιά απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους από τον Ευρωπαϊκό ζυγό! Δεν το λέω εγώ αλλά ο Αλέξης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Το 2021 θα το συνεορτάσουμε με τα 200 χρόνια από τη  Επανάσταση του ‘21. Τώρα είμαστε στην περίοδο της Φιλικής Εταιρείας που έχουμε βάλει σκοπό να συντρίψουμε τους... βάρβαρους εταίρους μας που πριν ένα χρόνο τους στέλναμε στο πυρ το εξώτερο αλλά δεν μας έκατσε, γι’ αυτό δώσαμε παράταση για μια εξαετία! Αλήθεια, τόσο πολύ έχει στραβωθεί από την εξουσία ο Αλέξης που πιστεύει ότι θα κυβερνά μέχρι το 2021, όταν, απ’ ότι φαίνεται, βγάζει δεν βγάζει χειμώνα, άντε και άνοιξη;

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ «ΚΛΗΡΩΝΕΙ»...
Μαζεύουν οι μέρες και την Κυριακή «κληρώνει» για πρόεδρο στη Ν.Δ. Όχι ακριβώς «κληρώνει», αλλά θα δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός της βραδιάς της επόμενης Κυριακής. Κυριάκος ή Βαγγέλης είναι το δίλημμα που μπαίνει στους Νεοδημοκράτες, που είναι εκείνοι οι οποίοι θ’ ανοίξουν τη νέα χρονιά με εκλογές που τους έχουν γίνει αγαπημένη συνήθεια.

ΩΡΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ...
Ό,τι είχαν να πουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι το είπαν κι ό,τι είχαν ν’ ακούσουν οι Νεοδημοκράτες το άκουσαν. Είναι η ώρα της περισυλλογής για ν’ αποφασίσουν για το μέλλον της παράταξης και της χώρας εν γένει, διότι κάποια στιγμή η Ν.Δ. θα κληθεί να ξαναπάρει την τύχη της στα χέρια της. Την Κυριακή ψηφίζοντας για πρόεδρο θα πρέπει να έχουν κατά νου οι Νεοδημοκράτες ότι ανάβουν το πράσινο φως σε εν δυνάμει πρωθυπουργό.
ΟΙ ΒΑΡΩΝΙΕΣ...
Αυτά τα περί βαρωνίας και τζακιών κι όλων όσων άλλων ακούστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και τα περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών και τα περί απολύσεων των καθαριστριών, δεν αντέχουν σαν επιχειρήματα σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση όπως είναι η εκλογή αρχηγού.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ!..
Η επόμενη Δευτέρα για τη Ν.Δ. θα είναι ιστορική, διότι θα κλείσει ένα κύκλο αφήνοντας πίσω τον κακό εαυτό της και την εσωστρέφεια στην οποία είχε περιέλθει από τις εκλογές του προηγούμενου Γενάρη και δώθε. Η επόμενη Δευτέρα θα πρέπει να βρει μονιασμένη την κεντροδεξιά παράταξη και να μη θυμίζει κανείς στους τέσσερις πρωταγωνιστές τι έλεγαν ο ένας για τον άλλον στην κούρσα της διαδοχής. Είπα κι ελάλησα κι άλλο τι δεν έχω να πω και ούτε αμαρτία έχω...

Η ΤΙΜΗ...
Κοντά στα 700 εκατ. ευρώ ήταν η τιμή του Αστέρα Βουλιαγμένης που τον ξεπουλούσε ο Α. Σαμαράς. Με 400 εκατ. ευρώ τον ξεπούλησε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι... επιτυχία! Βάλτε εσείς λογική σ’ αυτό το αλισβερίσι κι ελάτε να κάνουμε κουβέντα. Ήταν αυτοί που ξεπουλούσαν με 300 εκατ. παραπάνω και εκείνοι που μοσχοπούλησαν με 300 εκατ. λιγότερα! Τι είδους αριθμητική είναι αυτή, δεν μπορώ να την καταλάβω...

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ...
Στις 2 Γενάρη έκλεισαν 25 χρόνια από τότε που ο ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, μετά από μία περιπετειώδη και συγκλονιστική πολιτική - πολιτιστική - κοινωνική ζωή που έζησε. Ήταν από κείνους τους ανθρώπους που τίμησαν την πατρίδα με το παραπάνω υπηρετώντας την από θέσεις - κλειδιά που του ανέθετε ο Κων/νος Καραμανλής κατά κύριο λόγο. Το 1940 έγινε νομάρχης στην Κέρκυρα, συνελήφθη από τους Ιταλούς και εστάλη όμηρος στην Ιταλία, από την οποία δραπέτευσε. Το 1946 εκλέγεται πρώτη φορά Βουλευτής κι έκτοτε μέχρι το 1984 εκλέγονταν συνεχώς. Το 1981 εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. μέχρι το 1984 που παραιτήθηκε ανοίγοντας τον δρόμο στον Κων/νο Μητσοτάκη. Συνέδεσε το όνομά του με τις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου για την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας (1959) και τη συμφωνία σύνδεσης Ελλάδος με την ΕΟΚ (1962).

Η ΛΗΣΜΟΝΙΑ...
Αυτόν τον ευπατρίδη δεν τον θυμήθηκε κανένας από τη Ν.Δ., την οποία υπηρέτησε κατά τον καλύτερο τρόπο και από θέσεις ευθύνης. Μάλιστα, ήταν ο μόνος αρχηγός της Ν.Δ. που ξόδεψε την περιουσία του για να την ξεχρεώσει και για να την παραδώσει καθαρή στους επόμενους που την χρεοκόπησαν! Αυτόν τον ευπατριδη δεν τον θυμήθηκε κανείς αυτή την περίοδο από τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος. Ούτε ένα μνημόσυνο στη μνήμη ενός ανθρώπου που δίδαξε ήθος, υπευθυνότητα, σοβαρότητα. Τόσο επιλήσμονες πια για μια στάλα εξουσίας!

Η... ΕΚΤΙΜΗΣΗ!
Μεγάλη «εκτίμηση» πρέπει να έχει ο Αλέκος Καχριμάνης σ’ ένα Σπίρτζη, πρώην ΠΑΣΟΚο νυν ΣΥΡΙΖΑίο, που παριστάνει τον υπουργό. Τον «στόλισε» με τα καλύτερα λόγια τον εν λόγω για την απόφαση να «κόψει» τον κάθετο άξονα προς Κακαβιά για λόγους που δεν εξηγεί ο ίδιος... Φωτιές από τ’ αυτιά βγάζει ο Αλέκος όταν κάνει λόγο για τον Σπίρτζη, ενώ γίνεται μελίρρυτος για τον Υπουργό Γεωργίας Αποστόλου, ο οποίος κατά τον Αλέκο είναι ο μοναδικός Υπουργός που διαθέτει κοινό νου και αντιλαμβάνεται τι του λένε, τι ακούει και τι βλέπει.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;
Ρωτάνε πολλοί νεοδημοκράτες τι θέση θα πάρει ο Αλ. Καχριμάνης εν όψει της εκλογής προέδρου στη Ν.Δ. μετά τον αποκλεισμό του Απόστολου που ήταν η πρώτη επιλογή του Αλέκου στις προηγούμενες εκλογές. Ο ίδιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του και δεν του παίρνει κανείς κουβέντα. Απ’ ότι λένε «κύκλοι» του Περιφερειάρχη Ηπείρου, προτιμά την σιωπή για λόγους ισορροπιών κι εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο. Κάλπη είναι αυτή, δεν ξέρει κανείς ποτέ τι μπορεί να βγάλει. Να σημειωθεί ότι ο Βλάχος δεν ξεχνά τα «γαλλικά» που αντάλλαξε με έναν Βλάχο στο όνομα, όταν ο Μεϊμαράκης αρνήθηκε να επισκεφτεί την Περιφέρεια κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα.

ΙΓΚΟΓΝΙΤΟ!..
Σε πολυτελές ξενοδοχείο των Ιωαννίνων και ιγκόγνιτο εντελώς πέρασε τις γιορτές ο Υπουργός Γεωργίας Βαγγ. Αποστόλου. Προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος και να μη κάνει δημόσιες εμφανίσεις για να κάνει γιορτές οικογενειακά. Μάλιστα, λέγεται, ότι επικοινώνησε με παράγοντες της περιοχής όταν επέστρεψε στην Αθήνα και τους ανακοίνωσε ότι βρέθηκε στα Ιωάννινα. Αυτό έρχεται να επικυρώσει την άποψη του Καχριμάνη που υποστηρίζει ότι είναι από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης που ξέρει τι του γίνεται. Φαντάζεστε να τον έπαιρναν χαμπάρι τίποτα αγριεμένοι αγροτοκτηνοτρόφοι;

Ο ΠΟΤΑΜΗΣ...
• Από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε αυτές τις μέρες απάντησε στην Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό ο Ποτάμης Σταύρος Θεοδωράκης. «Εμείς δεν θα γίνουμε το ντεκόρ της Κυβέρνησης και δεν θα δεχτούμε περικοπές στις συντάξεις» διεμήνυσε στον Κατρούγκαλο, ο οποίος αντ’ αυτού συναντήθηκε με τον Αμυρά για τα καθέκαστα. Ωστόσο, ο κυρ-Σταύρος με τον ντροβά στους ώμους και πάνω του ένα αμπέχωνο της εποχής του ‘80 μοίρασε «σέλφις» με όποιον έβρισκε μπροστά του και κυρίως στους διαδρόμους και τα γραφεία της Περιφέρειας όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. Σαν πολύ Καχριμάνη δεν έπαιξα σήμερα;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.