ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

2015 ΤΕΛΟΣ!
Περνάμε τις τελευταίες μέρες του 2015 και μπαίνουμε αισίως στο 2016 που ποιος ξέρει τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει. Δεν μπορούμε να πούμε, το 2015 ήταν μια ενδιαφέρουσα χρονιά που είχε απ’ όλα. Είχε δύο φορές αριστερά, είχε ένα τρίτο μεγαλύτερο αριστερό μνημόνιο, είχε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, είχε μια εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, Πάκη, είχε μία παραίτηση Σαμαρά, είχε δύο μεταβατικούς προέδρους στη Ν.Δ., είχε εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., μία δοκιμαστική και μία κανονική, είχε, είχε...

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΝΑΙ!
Μ’ αυτά και με πολλά άλλα σοβαρά, αλλά και φαιδρά, όπως εκείνο το περιβόητο δημοψήφισμα που ο Τσίπρας ζήτησε όχι για να το μετατρέψει σε ΝΑΙ σε όλα, φτάσαμε στο τέλος του 2015 από όπου ατενίζουμε το 2016 που θα ισχύσει, κατά τους ειδικούς, το κάθε πέρισυ και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ!
Τέτοιο καιρό πέρσι είχαμε μπει σε προεκλογική περίοδο και οι μποναμάδες δίκην κοπανιστού αέρα, από τον Αλέξη προς το πόπολο πήγαιναν κι έρχονταν. Οι Έλληνες έπαιρναν προκαταβολές από τα όνειρα που είχαν κάνει εντελώς τζάμπα και αναθεμάτιζαν τους Γερμανοτσολιάδες, δοσίλογους, προδότες, φασίστες που τους έπιναν το αίμα και ήταν έτοιμοι να τους πάρουν τα σπίτια οι αναθεματισμένες οι τράπεζες!

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ...
Το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» ήταν το σύνθημα που έγινε πραγματικότητα. Απλά, τα σπίτια θα πάνε σε εταιρίες των δανειστών και με κείνους πλέον θα έχουν να κάνουν όλοι οι Έλληνες, πιστεύσαντες και μη πιστεύσαντες την ψευτοαριστερά των νέων Γερμανοτσολιάδων (δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός αλλά εκείνοι οι ψευτόμαγκες τον πρωτολανσάρισαν κι εγώ απλά τον επαναλαμβάνω καθ’ ότι η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως).

Ο 13ος ΜΙΣΘΟΣ!
Τα φετινά Χριστούγεννα οι Έλληνες και δη οι συνταξιούχοι το... γλέντησαν, το’ καψαν, ξεσάλωσαν με τον 13ο μισθό που πήραν από τον Αλέξη, τον Φλαμπουράρη, την Φωτίου, τον Σκουρλέτη, κι όλα τα άλλα τα παιδιά! Τι είπατε; Δεν πήραν 13ο μισθό; Δεν το πιστεύω! Οι υποσχέσεις του Αλέξη ήταν θεϊκά σύμφωνα που έκανε τρεις φορές με το λαό μέσα σ’ ένα χρόνο!

Ο ΛΟΓΟΣ...
Το ξέρω πως κρατά το λόγο του ο Αλέξης άμα τον δώσει, όπως έκανε με τα ομόφυλα ζευγάρια. Είχε δεσμευτεί να παντρέψει τον μουστακαλή τον Μήτσο με τον μινιφορούντα Αγαθοκλή και το έκανε με το παραπάνω. Μάλιστα, είχε τύψεις για το καθυστερημένο της υπόθεσης και βγήκε δημόσια στο βήμα της Βουλής ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ζήτησε μια πελώρια συγγνώμη από την γενιφορούσα Φωφάρα και την εκλεκτή της Παρθένα που καθυστέρησε το σύμφωνο συμβίωσής τους.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν.Δ...
Είμαστε λοιπόν στο βγες - μπες του 2015 και το 2016 ευελπιστούμε το μπες να έχει κι εκείνο το ίδιο ενδιαφέρον με το βγες, αφού το μπες ξεκινάει με εκλογές οι οποίες μας έλειψαν! Στις 10 Γενάρη ανοίγει η Ν.Δ. τον χορό της εκλογικής διαδικασίας για να αποκτήσει πρόεδρο με μουστάκι ή μη! Πάντως, κρητικός θα είναι και αυτό σας το αποκαλύπτω μετά βεβαιότητας για να μη λέτε ότι έχω μυστικά από σας!

ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΒΑΠΤΙΣΙΑ!
Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης; Βαγγέλης ή Κυριάκος; Ιδού η απορία! Ελπίζω στις 10 Γενάρη και στις 10 η ώρα το βράδυ να το μάθουμε και να μη περιμένουμε καμιά βδομάδα όπως έγινε στις 20 Δεκέμβρη. Πάντως τα στοιχήματα δίνουν και παίνρουν για το πόσο τυχερή θα είναι η Ν.Δ. το 2016!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ!
Ωστόσο, τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστό 33% σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ! Η διαφορά μεταξύ τους είναι στη μία μονάδα, με τον λαό να είναι στα κάγκελα από όσα περνάει κι απ’ όσα αναμένεται να περάσει. Η ΕΛΠΙΔΑ που έρχονταν πριν ένα χρόνο και που δύο φορές έφτασε στο 36% μόλις και μετά βίας φτάνει στο 17% τώρα, διότι αυτή μετατράπηκε σε ΕΛ-ΠΗΔΑ!

ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...
Στις χώρες που πρέπει να λειτουργήσει σοβαρά η Δημοκρατία μία ισχυρή κυβέρνηση χρειάζεται και ισχυρή αντιπολίτευση. Τα ποσοστά που αναφέρουμε παραπάνω δείχνουν ότι στερούμεθα και τις δύο! Είμαστε λοιπόν σε αναζήτηση και των δύο αρχίζοντας τη νέα χρονιά από την αξιωματική αντιπολίτευση, που πρέπει να βρει τον αρχηγό της και τον βηματισμό της.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ...
Μέγιστο το παράπονο του Μεϊμαράκη και το εξέφρασε τηλεοπτικά. «Γιατί εμένα με λένε Μεϊμαράκη και τον αντίπαλό μου Κυριάκο; Εγώ δεν έχω μικρό όνομα και ο Κυριάκος δεν έχει επίθετο», είπε ο Βαγγέλης και μας σύστησε τον Κυριάκο που λέγεται Μητσοτάκης και είναι γιος του πρώην Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη, που, αν δεν ήταν γιος του, ήθελε να πει, δεν θα είχε καμία τύχη!

ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΙΑ...
Λίγο παρατραβηγμένες και των δύο οι θέσεις κι αυτό ελλείψει άλλων επιχειρημάτων. Εμείς οι παλιότεροι όμως θυμόμαστε ότι αν δεν ήταν ο Κων/νος Μητσοτάκης ο Βαγγέλης θα ήταν απλώς ένας Μεϊμαράκης. Μάλιστα, είχε δεχτεί ο ίδιος να βαπτιστεί και Ντοράκης για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια η οποία έτσι κι αλλιώς έχει γιομήσει τη χώρα από βαπτιστήρια!

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Η χώρα και η παράταξη της Ν.Δ. έχουν σοβαρότερα ζητήματα που τους απασχολούν και τέτοιου είδους αναφορές είναι για άλλους χώρους κι άλλες εποχές. Πολίτες όλων των πολιτικών χώρων δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Ν.Δ., διότι ως το μεγαλύτερο κόμμα μετά το κυβερνητικό αποτελεί το αποκούμπι για να στηρίξει την ελπίδα για το κάτι άλλο που όλο το τάζουν κι όλο απομακρύνεται. Αυτό ας έχουν στο νου τους οι δύο διεκδικητές της προεδρίας της Ν.Δ. κι ανάλογα να πορευτούν...

Ο ΜΟΝΟΣ!..
Θέλω όμως να κάνω μια επισήμανση που έχει την δική της σημασία. Ο Απόστολος ήταν εκείνος που πριν την 20η Δεκεμβρίου «βομβάρδισε» με SMS τους νεοδημοκράτες επικοινωνώντας τον εαυτό του και καλά έκανε. Ήταν όμως και ο μόνος που μετά την εκλογική «ήττα» έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα πάλι σε όλους τους νεοδημοκράτες, είτε τον ψήφισαν είτε όχι. Αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει ένα ήθος κι ένα πολιτικό στίγμα για το κάτι άλλο που ο ίδιος επαγγέλονταν.

ΠΑΡΔΑΛΟ!..
Αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια ματιά στο πολύπαθο 2015. Ξεκίνησε με εκλογές κι έγινε όσο παρδαλό μπορούσε, αρχής γενομένης από τον εξωπουκαμισά Βαρουφάκη, την κιτρινοκόκκινη Ζωή, την καγκελωμένη Ραχήλ, τον «στα τέσσερα» Πάνο, τον ομοφοβικό Νικολόπουλο, την κυρά Τασία με τους λιαζόμενους μετανάστες στο Σύνταγμα, με τον μπάρμπα - Αλέκο και την αμνησία με τα πόθεν έσχες του, την Βαλαβάνη που αμάρτησε για τα λεφτά της μάνας της, με τον Φίλη και την μη γενοκτονία των Ποντίων, με τα μέζεα του Ζουράρι, με τον λυπησιάρη των τρομοκρατών και «άγιο» των φυλακών Λάμπρου... για να κλείσει η χρονιά με το θερμό φιλί του Βαλιανάτου στα θεωρεία της Βουλής υπό τα όμματα και τα χειροκροτήματα των παλαμακιστών της Κυβέρνησης.

ΠΩΣ ΧΩΡΕΣΑΝ!
Όλα τα παραπάνω φαίνεται σαν να τα ζήσαμε χρόνια, διότι δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μας ότι χώρεασαν τόσα πολλά καραγκιοζιλίκια σε μόλις 11 μήνες! με την Ζωή στη Βουλή απόκτησε άλλο νόημα ο διάλογος, βρε παιδάκι μου. Πρώτα - πρώτα την είχε καθαρίσει από ΕΛΑΣίτες που είχαν το θράσσος να μην αφήνουν τους λεχρίτες να εισέρχονται. Στη συνέχεια, απαγόρευσε στους αστυνομικούς να κατουράνε στις τουαλέτες της Βουλής και τους ανάγκασε να διακτινίζονται στις καφετέριες της Πλατείας Συντάγματος. Αυτές ήταν μεταρρυθμίσεις κι όχι οι περασμένες!

ΤΡΟΜΑΞΕ!
Πώς να ξεχάσουμε τις υπερωρίες των 17 ωρών που κτύπησε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρώτη φορά δούλεψε στη ζωή του και επειδή τρόμαξε είπε ναι σε όλα, έβγαλε κι έναν έρπη που τα χρησιμοποιεί έκτοτε και ως παράσημα και τα επικαλείται συχνά. Ήλθαν και τα «τι καλό κορίτσι και πόσο όμορφη, γλυκειά και πάνω απ’ όλα πανέξυπνη η Μέρκελ» και έσβησε μονοκονδυλιά εκείνο το «go home madam Merkel»! Μιλάμε για σταθετότητα θέσεων άνευ προηγουμένου...

ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...
Κλείνει αυτή η χρονιά με τις αμπελοφιλοσοφίες του Πάνου ψεκασμένου που επαναφέρει την πρόταση για στρατιωτικό Λύκειο και στράτευση των γυναικών! Πώς τον λένε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας; Κάτι παρόμοιο! Φαντάζεστε τα Ελληνόπουλα από 15-18 ντυμένα στο χακί να παρελαύνουν ενώπιον των αρχών της χώρας τραγουδώντας τον ύμνο του πατερούλη Πάνου! Κάποιοι αυτό το τουρλουμπούκι το συγκυβερνητικό το ονομάζουν Ακροδεξιά Αριστερά κι εκείνοι το απολαμβάνουν!

ΜΗΔΕΝ!
Όσον αφορα τα δικά μας, μεδέν εις το πηλίκον, που έλεγε ο αείμνηστος φίλος Λάκης Στεργίου, ο και Γκαβανίκος επωνομαζόμενος. Όλα πάνε πίσω, με πρώτη την Ιόνια Οδό, ενώ άλλα διαγράφονται από τα κιτάπια της αναπτυξιακής τέχνης, όπως ο άξονας Ιωαννίνων - Κακαβιάς. Για το πρώτο φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, για το δεύτερο η Δημοτική Αρχή Γκόντα που δεν επέτρεψε στον τότε υπουργό Γ. Σουφλιά να ανοίξει ένα τρίτο μεγάλο δρόμο μέσα στο λεκανοπέδιο βάζοντας μπουρλότο στις ιδιοκτησίες των κατοίκων. Εύκολο το ανάθεμα, αλλά το μυαλό «σκοπέντρα» που έλεγαν και στο χωριό μου...

ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ...
Υπήρξαν κάποιες εποχές που έλεγαν όχι οι ταγοί και το εννοούσαν. Τώρα, στην εποχή των μεταλλαγμένων, ψεκασμένων και κάτω του μετρίου αρχόντων τα όχι τα μετατρέπουν σε ΝΑΙ και αλλάζουν περπάτημα, είτε περπατώντας στα τέσσερα, είτε περνώντας από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο άδοντας το παιδικό άσμα «ένα φράγκο η βιολέτα...»!

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ!..
Σου πετάει ένα ΟΧΙ για τον άξονα Ιωαννίνων - Κακαβιάς ο Σπίρτζης, σου δίνει μια παράταση μέχρι τέλος του 2017 και δεν ντρέπεται όπως έκανε με την πώληση των 14 αεροδρομίων που τον έπιασαν τα κλάματα. Τσιμουδιά οι Ηπειρώτες Βουλευτές που βολεύονται με μία φωτογραφία στο Μαξίμου. Ούτε μια ντουφεκιά δεν έριξαν για την τιμή των Ηπειρωτών που τους έστειλαν τώρα εκεί και σε λίγο θα τους στείλουν εκεί που έστειλαν και κάποιους προηγούμενους.

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ...
Όταν μιλάμε για Ηπειρώτες δεν μιλάμε για κάτι πρόσωπα σαν εκείνο το φαιδρό που χάρισε γκλίτσα στον Αλέξη παραμονή Χριστουγέννων για να κατατροπώσει τους Βρυξελλιώτες! Μιλάμε για τους Ηπειρώτες εκείνους που είναι νοικοκυραίοι και που θα κινηθούν ανάλογα όταν ξαναέλθει η στιγμή της κρίσης και θα γίνουν οι ανάλογοι λογαριασμοί! Ηπειρώτες σαν εκείνους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ που αυτές τις μέρες μοίρασαν προϊόντα τους σε φτωχές οικογένεις που είχαν την ανάγκη ακόμη κι από ένα κοτόπουλο για να νοιώσουν γιορτινά!

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ...
Αυτά για σήμερα αδέλφια, αντί καλάντων, για ν’ αποχαιρετήσουμε το μαύρο 2015 που είχε διαδεχτεί τα γκρίζα 2014, 2013... Ελπίζω να μην χρειαστεί του χρόνου τέτοιον καιρό να επαναλάβουμε το «κάθε πέρυσι και καλύτερα»...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.