ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΠΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ!..
Έφτασε η Ελλάδα να κρέμεται από την αυθεντία ενός Λεβέντη που κάποτε ήταν ο καρπαζοεισπράκτορας των τηλεοπτικών πάνελς. Αυτός λοιπόν ο Βασίλης Λεβέντης έχει αναγορευτεί σε ύψιστη πολιτική προσωπικότητα και τώρα περιφέρει όχι το σαρκίο αλλά τη σπουδαιότητά του στα κανάλια κάνοντας αναλύσεις του ψυχοδράματος του Αλέξη Τσίπρα, που, ενώ δεν αρνείται να μπει σε κυβέρνησή τους εν τούτοις, θα ήθελε να κατέχει οικονομικό υπουργείο και να πηγαίνει μαζί του στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί την τύχη της χώρας μας!

• ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ!..
Περιζήτητος στις τηλεοράσεις ο Β. Λεβέντης με τους δημοσιογράφους να θεωρούν ότι κάνουν την τύχη τους ακούγοντας τους εννέα όρους που βάζει για να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη, με πέντε απ’ αυτούς να γίνονται αποδεκτοί από τον άλλο πολιτικό εγκέφαλο μπάρμπα - Φλαμπουράρη! Αυτό αν δεν το έχετε καταλάβει χαρακτηρίζεται σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική στάση για να βγει η Ελλάδα από τη στενωπό της κρίσης!

❁ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ...
Τα τελευταία οκτώ σχεδόν χρόνια ο υπογράφων είχε την τιμή να επιλεγεί από τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου και να την υπηρετήσω ως μέλος της Διοίκησης, κάτι που με έκανε να ζήσω από κοντά αυτό τον ζωντανό χρηματοπιστωτικό οργανισμό, ο οποίος αποτέλεσε το ζωντανό κύτταρο ενίσχυσης της οικονομίας της Ηπείρου.

■ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ...
Με αφορμή την προσπάθεια που καταβάλει αυτόν τον καιρό η Τράπεζα Ηπείρου κι εν μέσω οικονομικών δυσχερειών σε όλους τους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας, με τούτες τις γραμμές θέλω να συμβάλλω στην ενημέρωση και στην αφύπνηση των συμπατριωτών μας ώστε να βάλουν πλάτη με το δικό τους βαλάντιο και η Τράπεζά μας, η Τράπεζα όλων των Ηπειρωτών, να καλύψει τις ανάγκες της, έτσι ώστε κι εκείνη με τη σειρά της λειτουργώντας ανταποδοτικά να έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες όλων των Ηπειρωτών όπως γίνονταν μέχρι πρόσφατα και μάλιστα με το παραπάνω!

❖ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ!
Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να μείνει ζωντανή η Τράπεζα Ηπείρου, η οποία με την οικονομική κρίση μπήκε κι αυτή σε δύσκολες ατραπούς όπως έγινε με όλο το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Η ανημπόρια των Ελλήνων να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις είχε σαν αποτέλεσμα και η Τράπεζα Ηπείρου να πορεύεται συντηριτικά αλλά πολύ χρήσιμα προς πάσα κατεύθυνση.

❁ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!..
Μέχρι τώρα τα κατάφερε να μείνει όρθια χάρη στην αυτοθυσία όλων των εμπλεκομένων στην λειτουργία της Τράπεζας Ηπείρου, από τους συναλλασσόμενους και τους εργαζόμενους ως την Διοίκηση. Η χρηστή και συνετή διαχείριση σε όλες τις γραμμές έδωσαν τις αντοχές που έπρεπε και φτάσαμε στο σήμερα όπου για να έχει ευοίωνο μέλλον η Τράπεζα, έχει απόλυτη ανάγκη της στήριξης όλων των Ηπειρωτών όπου γης.

■ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...
Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την Σ.Τ.Η. και με την στήριξη όλων μας μπορεί να καταστεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο για το μέλλον της περιοχής μας. Για 37 ολόκληρα χρόνια στήριξε με το παραπάνω νοικοκυριά και επιχειρήσεις κι αυτό ήταν και είναι το κέρδος της φτωχότερης περιφέρειας της χώρας.

❖ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ...
Όχι μόνο δεν υπολείπεται άλλων συστημικών τραπεζών, αλλά τις περισσότερες φορές γίνεται πιο προσιτή, πιο ωφέλιμη, πιο ουσιαστική, πιο ανθρώπινη απ’ αυτές, διότι το μεγάλο προσόν της είναι ότι η επαφή είναι άμεση αφού γνωριζόμαστε. Με δεδομένο τον κοινωνικό χαρακτήρα της η σχέση γίνεται ακόμη πιο κοντινή, διότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και νοιάζεται περισσότερο για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων κι όχι για την βελτίωση των αριθμών. Αυτή η σχέση κράτησε από τη μια μεριά την οικονομία στον τόπο και από την άλλη έδωσε την δυνατότητα στον παλιό ΣΤΟΧΟ των Ιωαννίνων ν’ ανοίξει τα φτερά του, να γίνει Τράπεζα Ηπείρου και να επεκταθεί σ’ όλη την Ήπειρο πολλαπλασιάζοντας τις δραστηριότητές της!

❁ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...
Το ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς μεγαλοεπενδυτές ν’ αποκτήσουν ένα κομμάτι της Σ.Τ.Η. αποδεικνύει ότι αυτή είναι ένας υγιής οργανισμός ο οποίος έχει μέλλον. Όμως με την συμβολή όλων μπορεί να μείνει εις χείρας Ηπειρωτών κατά κύριο λόγο. Αν υπολογιστεί ότι η Σ.Τ.Η. έχει αποκτήσει την δυνατότητα επέκτασης σ’ όλη την Ελλάδα, αυτό θα πρέπει να ενισχύσει την πεποίθηση όλων μας ότι κάτι πολύ καλό, κάτι πολύ μεγάλο προμηνύεται για την Τράπεζά μας!

■ ΥΠΕΥΘΥΝΑ...
Άφοβα και υπεύθυνα έχουμε την ηθική υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι μας κι ανάλογα με την δυνατότητα του καθενός μας στην προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Αν οι πολλοί βάλουν έστω κι από λίγα, τότε η Τράπεζα Ηπείρου αφ’ ενός μένει για πάντα δική μας κι αφ’ ετέρου θα της δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψει την αγάπη και την εμπιστοσύνη σε όλους εκείνους που βοήθησαν στα δύσκολα όπως εκείνη έκανε όταν έβαζε πλάτη στα δύσκολα των μελών της και σε όλους όσους της κτυπούν την πόρτα.

❖ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ...
Ας δει την υπόθεση «στήριξη της Σ.Τ.Η.» η Αυτοδιοίκηση σ’ όλη την Ήπειρο, η οποία, ενώ έχει μεγάλες δυνατότητες, δεν τις εξαντλεί. 18 Δήμοι σ’ όλη την Ήπειρο, οι περισσότεροι... σφυρίζουν αδιάφορα εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες για τη συναλλακτική διάθεση. Ακόμη και σε διαγωνισμούς που γίνονται για τ’ αποθεματικά τους κι ενώ η Σ.Τ.Η. έχει δώσει καλύτερες προσφορές, εν τούτοις, κάποιοι για τους δικούς τους ανεξήγητους λόγους μεθοδεύουν διαδικασίες οι οποίες εν πολλοίς τους εκθέτουν. Αυτά ως μια μικρή επισήμανση για να μην λένε ότι δεν ήξεραν...

❁ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ...
Τσίπρας πριν ένα χρόνο: Όποιος βουλευτής ψηφίσει Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι πουλημένος... Ένα χρόνο μετά: Όποιος κυβερνητικός βουλευτής δεν ψηφίσει εφαρμοστικούς νόμους του αριστερού μνημονίου είναι ύποπτος! Τύφλα νάχουν οι ΤσαβοΜαδούροι και οι μαυρογυαλούροι. Άντε ν’ ανοίξουν και τίποτα... ξερονήσια για φιλοξενία διαφωνούντων!

■ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, πάει και τελείωσε! Το υπόσχομαι εγώ, ο Αλέξης, που δεν έχω πει ποτέ ψέμμα στη ζωή μου! Τον όρκο τον έδωσε στο μέγαρο της... οσίας ΕΡΤ ενώπιον τριών «οσιομαρτύρων» δημοσιογράφων κι ενός πολεμικού ανταποκριτή! Εντελώς συμπτωματικά ξέχασαν να τον ρωτήσουν για τα «κρυμμένα» του Σταθάκη και του μπαρμπα-Αλέκου του Φλαμπουράρη!

❖ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Του είπα άντε γ...σου του Αλέκου Φλαμπουράρη κι εκείνος την άλλη μέρα μ’ έστειλε αδιάβαστο στους φορολογικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το αποκάλυψε ο καθηγητής - εργατολόγος πρώην αριστερός Πρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος που είχε κι εκείνος ξεχάσει να δηλώσει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Μητρόπουλου - Φλαμπουράρη είναι ότι ο μεν πρώτος υποσχέθηκε κάτι στον Φλαμπουράρη αλλά εκείνος το εφάρμοσε στην πράξη τελικά! Ποιος είπε ότι ο όμορφος κόσμος της αριστεράς δεν ξέρει «Γαλλικά» και πιάνο!

❁ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ...
Το ότι η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει ότι θα έχει καλύτερη τύχη από τις άλλες δύο προηγούμενες μνημονιακές δεν μπορώ να καταλάβω πού το στηρίζει. Γκάγκαρος Αμερικάνος κι εξ αίματος ο Γιωργάκης, μόλις που άντεξε ενάμισο χρόνο. Θα αντέξει ο Αλέξης μ’ όλο αυτό το «ασκέρι» που κουβαλάει, όπου η λέξη «αλήθεια» τους είναι εντελώς άγνωστη σ’ όλες τις γλώσσες του κόσμου μέχρι και στα Σουαχίλι; Αμερικανοσπουδαγμένος ο Α. Σαμαράς και μόλις έφτασε τα δυόμισυ χρόνια και αυτό μ’ ένα σωρό δυσκολίες. Αυτή η αισιοδοξία που βγάζει ο Αλέξης ο οποίος προσδοκά να μας πάει... τραίνο μέχρι το 2019 όπου θα πάρει παράταση για άλλη μια τετραετία για να μας σώσει με το νου του!

• ΟΙ ΦΗΜΕΣ...
• Στο στρατόπεδο της Ν.Δ. τα πράγματα πορεύονται εν «ειρήνη». Οι τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν για να αποκτήσει κάποιο ενδιαφέρον η εκλογική διαδικασία, θέλουν κάποιον από την τετράδα να μη φτάνει στην εκλογή. Τα ονόματα εναλλάσσονται κι αυτό είναι που σπάει τελικά τις φήμες. Ωστόσο, την Κυριακή 20 του μηνός θα γίνει η πρώτη απόπειρα εκλογής και τα νεότερα από την αρχή της νέας χρονιάς. Άντε και του χρόνου παιδιά!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.