ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...
Ακούστε και τούτο! Από εκείνους που συλλαμβάνονταν από την Αστυνομία στα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου, ανάμεσα στα στοιχεία εξακρίβωσης που έδιναν ήταν τα τηλέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό τουλάχιστον «έπαιξε» στα σόσιαλ - μίντια το τριήμερο του «εορτασμού« όπου είχαν την τιμητική τους οι μπαχαλάκηδες!

ΤΑ «ΓΙΟΡΤΑΣΙΑ»!..
«Γιορτάστηκε» κι εφέτος καθώς έπρεπε και με όλους τους τύπους η δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στην περιοχή των Εξαρχείων. Όταν λέμε «γιορτασμό» εννοούμε τα καψίματα, τα σπασίματα, τις καταστροφές και τις οδομαχίες με τους αστυνομικούς. Είναι τα γνωστά Δεκεμβριανά, τα οποία ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του δολοφονηθέντος, τα ήθελε μαύρα κι άραχνα!

ΟΙ ΑΡΧΕΣ...
«Να κατέβουμε στους δρόμους, να σπάσουμε βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε Σχολεία, Πανεπιστήμια, Δημαρχεία, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς, ν’ ανατινάζουμε σπίτια πολιτών, να πετάξουμε μολότωφ στους μπάτσους, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας, να ζωγραφίσουμε με στάχτες πάνω στα κτίρια των τραπεζών, των αστυνομικών τμημάτων...». Αυτές είναι οι οδηγίες που έδωσε μέσα από τη φυλακή ο Νίκος Ρωμανός εν όψει του «εορτασμού» της δολοφονίας του συντρόφου του Γρηγορόπουλου που την ώρα εκείνη ήταν πλάι - πλάι.

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ!
Τα βλιβερά αυτά γεγονότα έγιναν τον Δεκέμβρη του 2008 όταν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ., πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής και υπουργός Δημόσιας Τάξης ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Ήταν τότε που κάηκε η Αθήνα κι έκτοτε δεν ξαναπήρε μπροστά η αγορά της. Είχαν πετύχει το στόχο τους. Είχαν ανοίξει το δρόμο στον μπαχαλακισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, κάτι που το ζούμε σε καθημερινή βάση...

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ...
Στο πυρ το εξώτερο εκείνη την περίοδο ο Καραμανλής που είχε γίνει η αρχή του τέλους του ίδιου και της κυβέρνησής του... Στο πυρ το εξώτερον και ο υπουργός του Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος «άφησε» την Αθήνα να καεί για να μη χυθεί άλλο αίμα. προφανώς αυτή του η πράξη τότε εκτιμήθηκε δεόντως από τον «αρχηγό» των μπαχαλάκηδων και έγινε ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου!

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
Θεωρήθηκε επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. το ότι περιόρισαν στη «στρούγκα» των Εξαρχείων τους μπαχαλάκηδες και δεν τους άφησαν να κάψουν την υπόλοιπη Αθήνα. Έπιασαν και καμιά δεκαριά «υπόπτους» για τα μάτια του κόσμου και έτσι έληξε ο φετεινός εορτασμός για τα επτά χρόνια από το ολοκαύτωμα της Αθήνας του 2008! Άντε και του χρόνου, παιδιά!

ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ!..
Μετά ήλθε ο εμπρησμός της MARFIN στη Σταδίου όπου τρεις εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και μία έγκυος γυναίκα, βρήκαν τραγικό θάνατο από τους ίδιους μπαχαλάκηδες! Γι’ αυτά τα θύματα κανένα δάκρυ, καμία συγκίνηση, καμία επέτειος! Ήταν εργαζόμενοι κι αυτό ήταν... εγκληματική πράξη, οπότε ό,τι έγινε καλώς καμωμένο, κατά τις απόψεις του Ρωμανού κι όλων των άλλων παιδιών του ιδίου συστήματος, το οποίο εξέθρεψε το σύστημα που αργότερα, δηλαδή πριν ένα χρόνο περίπου, το αναγόρευσε σε κυβέρνηση!
ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ...
Αλλά ποιος ν’ ασχοληθεί με τόσο σοβαρά ζητήματα όταν υπάρχουν πολύ σοβαρότερα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών! Έγινε ο κακός χαμός με τον σύντροφο του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θρήνησε τόσο πολύ για την απώλεια του αγαπημένου του ο εν λόγω, αλλά διότι έφυγε χωρίς να τακτοποιήσει τα κληρονομικά ένεκεν ανυπαρξίας νόμου συμφώνου συμβίωσης!

ΟΙ «ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΕΣ»...
Το ζήτημα το έπιασαν οι «μοιρολογίστρες» των πρωινάδικων, των μεσημερινάδικων και των βραδινάδικων κι άρχισαν να σκούζουν σε όλους τους τόνους που σου σκίζαν τα φυλλοκάρδια! Και να τα αφιερώματα και δώστου οι αναφορές στην τραγωδία που περνούν οι αδικημένοι του νόμου, που ακόμη δεν έχουν βρει λύση στο μέγιστο πρόβλημα, το οποίο δεν αφήνει τα ομόφυλα ζευγάρια να πορεύονται εν νομημότητι και ομονοία.

Ο ΘΡΗΝΟΣ...
Πώς να ξεπεραστεί ο θρήνος του Μπιμπίλα και του Καπουτζίδη που αυτή η πολιτεία της ανάλγητης πλέον αριστεράς δεν στάθηκε αρωγός στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Από κοντά κι ο Σεργουλόπουλος που τα έβαλε με τον Φαήλο Κρανιδιώτη επειδή έγραψε πως δεν αντέχει να βλέπει να οδύρεται η... αξύριστη χήρα του Μηνά Χατζησάββα, τον οποίο φρόντισαν να τον ρίξουν στα... σκυλιά εκείνοι που δήθεν κόπτονται για την υστεροφημία του.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...
Είναι δικαίωμα του καθενός ανθρώπου να διαθέτει το τομάρι του όπως θέλει και αυτό δεν θα του το αφαιρέσει κανείς. Είναι δικαίωμα του καθενός να διεκδικεί νομιμοποίηση από την πολιτεία αυτής της συμπόρευσης στην κοινωνία. Εκείνο που όμως είναι εντελώς αφύσικο και αδιανόητο είναι να διεκδικεί κανείς να γίνεται το πρότυπο η μειοψηφία και να θέλει να το επιβάλλει με το ζόρι στην πλειοψηφία... Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορούν ορισμένες μειονότητες να επιβληθούν στο σύνολο παραδίδοντες μαθήματα πολλές φορές περί της μοναδικής ορθότητας των επιλογών τους.

ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Ωστόσο, ας το δει το ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ που, κατά τον Μπιμπίλα, στηρίχθηκε από όλους τους συμβιούντες ομόφυλους και ας δώσει λύση προτού τους χάσει από ψηφοφόρους όπως έγινε με τον Μπιμπίλα, ο οποίος πολύ εξοργίζεται με κάτι τέτοια.

ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟΣ!..
Ο Τσάβες πέθανε, ο Μαδούρο έπεσε και ο μικρός Αλέξης μας πώς θα πορευτεί τώρα μόνος, χωρίς ινδάλματα. Αυτό πώς θα το αντέξει όλο το δικό μας αριστερό σύστημα (λέμε τώρα) που στηρίζονταν σε ιδεολογίες σαν αυτές που επικρατούσαν για δύο εικοσαετίες περίπου, όπου το ζητούμενο ήταν η προσπάθεια εξεύρεσης ενός πακέτου ρυζιού!
Ο «ΠΙΝΟΚΙΟ»...
Παρακολούθησα για μία ακόμη φορά συνέντευξη του πρωθυπουργού στην κρατική τηλεόραση και η διαπίστωση ξανά είναι ότι εξακολουθεί να είναι «πινόκιο» ο άνθρωπος. Προσπάθησε να πείσει τους Έλληνες ότι περνούν πολύ καλά αλλά δεν το ξέρουν και γι’ αυτό φταίνε τα ΜΜΕ που δεν ξεχνούν τι έλεγε πριν ένα χρόνο και τι κάνει τώρα.

ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ!
Μας ανεβάζει στο βουνό από άλλα μονοπάτια διαφορετικά από εκείνα που μας είχε τάξει κι εμείς έχουμε στηλώσει τα ποδάρια. Εκεί πάνω στην κορυφή θα συναντήσουμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του κατώτερου μισθού, τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων, εργασίας, την επαναφορά της 13ης σύνταξης και όλη την λοιπή αφθονία των αγαθών του Αβραάμ και του Ισαάκ!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
Κάτι τέτοια παλαβά επαναλάμβανε πάλι προχθές ο Αλέξης εξακολουθώντας το γνωστό παραμύθιασμα προς δουλοπάροικους, το όνομα των οποίων επικαλείται σε κάθε ευκαιρία, που τρεις φορές σε ένα χρόνο του είπαν «Αλέξη προχώρα»!
ΤΑ ΦΕΣΙΑ...
Εδώ που τα λέμε, ο Αλέξης βρήσκε και κάνει! Κατά το «τέτοια κεφάλια, τέτοια φέσια», ισχύει το «τέτοιος λαός, τέτοια κυβέρνηση». Μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και ό,τι συμβεί... βοήθεια μας! Αυτά τα έχει μάθει από τα μικράτα του ο Αλέξης και στα σαράντα του τα εφαρμόζει βάζοντας φέσια γενικώς...

ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ!..
• «Με 153 έχω ισχυρή κυβέρνηση και δεν χρειάζομαι δεκανίκια τύπου Λεβέντη», ξεκαθάρισε ο Αλέξης και θυμήθηκε τον Κων/νο Μητσοτάκη που κυβέρνησε με 151 βουλευτές. Την πόρτα που έφαγε και από τον Λεβέντη προσπάθησε να την βαπτίσει... αυτάρκεια σε κοινοβουλευτικό δυναμικό!
Όταν θα έλθουν τα ζόρικα θα δει πώς θα το αντιμετωπίσει. Πάλι κάποιο παραμυθάκι θα βρει για να παραμυθιάσει το πόπολο που, πώς να το κάνουμε, το έχει ανάγκη.

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ...
«Επιβεβαιώνεται» πλήρως η ζωηρή επιθυμία του Αγίου Ιωαννίνων Μαξίμου να πηγαινοέρχεται στην Γερμανία και να έχει ιδιαίτερους δεσμούς με μια περιοχή όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ιεροσύνης του. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Μάξιμος έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Γερμανία, στην οποία πηγαινοέρχεται για ένα ουσιαστικό λόγο, που έχει να κάνει όμως με την μεταφορά πάσης φύσεως βοήθειας από την εκεί εκκλησία προς την Μητρόπολη Ιωαννίνων!

ΟΙ ΠΗΓΕΣ!
Τα περί μονίμου επιστροφής στην Γερμανία ως Μητροπολίτη δεν έχουν δόση αλήθειας, μας λένε πηγές που γνωρίζουν καλά την θέση και τις απόψεις του Μάξιμου. «Η Γερμανία έχει άξιο ιεράρχη και ούτε που θα σκεφτόμουν ποτέ να διεκδικήσω κάτι τέτοιο. Ήμουν ένας απλός καλόγερος και είναι μεγάλη μου τιμή να διακονώ σε μία ιστορική και ένδοξη Μητρόπολη όπως είναι αυτή των Ιωαννίνων», ακούγεται να τονίζει συχνά και ιδιαίτερα μετά τη πληροφορία που τον θέλει να... μεταναστεύει στη Γερμανία!

ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ...
Επομένως, το «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» ισχύει για τον Μάξιμο, ο οποίος φαίνεται να έχει αντιληφθεί σε όλο του το μέγεθος το βαρύ φορτίο που έχει επωμισθεί με την ανάληψη της Μητρόπολης Ιωαννίνων η οποία δεν είναι από τις πιο εύκολες Μητροπόλεις.

ΤΟ ΚΡΑΧ...
Η πενταετής σχεδόν αποχή από την ενεργό υπηρεσία του μακαριστού Θεόκλητου λόγω της ανημπόριας του πολλαπλασίασε τα προβλήματα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ήλθε και η κρίση, με την Μητρόπολη να βλέπει τις μετοχές της Εθνικής να εξανεμίζονται και έκανε τα πράγματα να φτάσουν σε επίπεδο κραχ κι αυτό το κραχ πρέπει να διαχειριστεί τώρα ο δεσπότης Μάξιμος.

ΤΑ ΑΓΑΘΟΕΡΓΑ...
Τα Αγαθοεργά που κάποτε κι εκείνα ήταν προσοδοφόρα και μέσω αυτών λύνονταν ένα σωρό προβλήματα, τώρα βρίσκονται σε αδυναμία, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται ο Μάξιμος να ψάχνει για πόρους ώστε να συντηρήσει τα ιδρύματα που έχουν τεράστια ανάγκη επιβίωσης.

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ...
«Δόξα τω Θεώ, παρά την κρίση εμείς τα καταφέρνουμε και επιβιώνουμε. Ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αιτήματα βοήθειας που τους απευθύνουμε. Μαζεύουν τρόφιμα κι άλλα πολλά πράγματα οι ενορίτες της Γερμανίας και κάθε τόσο τα μεταφέρουμε στην πόλη μας. Η πολύχρονη παρουσία μου στη Γερμανία αποδίδει καρπούς αυτή την εποχή σ’ αυτή την Μητρόπολη που έχω την ευθύνη της διακονίας», επιμένει ο Μάξιμος και θέλει να βάλει «ταφόπλακα» στις φήμες περί αλλαγής Μητρόπολης.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ...
Λέει κι άλλα πολλά ο Μάξιμος και κυρίως ονειρεύεται περισσότερα ώστε να γίνει χρήσιμος για το ποίμνιό του. Όσον αφορά τη σχέση του με το Φανάρι επισημαίνει ότι δεν ήταν άγνωστος του Βαρθολομαίου αφού τα χρόνια που ήταν στην Γερμανία ήταν υπό την σκέπη του Πατριαρχείου! Εσχάτως ο Μάξιμος εθεάθη πολλές φορές να επισκέπτεται το Πατριαρχείο και να συνεργάζεται με τον Πατριάρχη, προφανώς και ως Μητροπολίτης Νέας Χώρας όπως είναι η Μητρόπολη Ιωαννίνων.

ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ!..
Αυτά όσον αφορά τον Μάξιμο ο οποίος έχει δει κάπως αλλιώς την υπόθεση «Άγιος». Φαίνεται να είναι προσγειωμένος στην πραγματικότητα και πορεύεται εντελώς ανθρώπινα. Βέβαια, ο υπογράφων κρατά τις θέσεις του για εκείνο το «παπαδαριό» με τους μεγαλόσταυρους που δεν διστάζουν να γίνουν σατράπηδες, επίορκοι, ψευδοπροφήτες, ψευδομάρτυρες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους λαϊκών και κληρικών.

 

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.