ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Το ζήσαμε κι αυτό! Αυτό το καραγκιοζιλίκι μεταξύ Προεδρικού Μεγάρου και Μεγάρου Μαξίμου, στο οποίο οι συμμετέχοντες αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων εκκλήθησαν για να εξυβριστούν κατά τον πιο εξευτελιστικό τρόπο από τους αρχηγούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

ΤΟ... ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ!
Μετατρεπόμενοι για λίγες ώρες σε πρόβατα οι ΤσιπροΚαμμένοι κατάφεραν να βάλουν στο «μαντρί» της Προεδρίας τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, πλην ΚΚΕ, με μπροστάρη τον υποχρεωμένο Προκόπη κατά κόσμον Πάκη και επί 6 ώρες τους μαστίγωναν να υπογράψουν δήλωση συμφωνίας «ναι σε όλα» για να πάρει παράταση ζωής λίγους μήνες το κυβερνητικό μόρφωμα.

ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ...
Ναι, όπως τα περιγράφω! Τους έβαλαν στο μαντρί και δεν τους άφηναν να φύγουν αν δεν υπέγραφαν όλοι την καταδίκη τους και την καταδίκη του λαού για να κυβερνήσει λίγο ακόμη ο Καμμένος, ο Φίλης, η Θεανώ, ο Λάμπρου, ο Κορυδαλλός κι όλα τ’ άλλα παρόμοια «ευαγή» ιδρύματα.

ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ...
Τους κάλεσε με το πρόσχημα ότι θα ήταν μια τυπική ενημέρωση για το πού πάει αυτός ο τόπος και στο τέλος άρχισε να τους φουμάρει με «τράκα» τσιγάρο σέρτικο από τον Βασίλη Λεβέντη στου οποίου τα χέρια και την πολιτική βούληση είναι η τύχη της ΑλεξοΠανοπαρέας. Τους πήρε χαμπάρι ο κυρ-Βασίλης και την έκανε γυριστή όπως είχε κάνει και τότε με τις πίτσες με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο!

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ...
Από τρελό κι από μικρό μαθαίνει κανείς την αλήθεια. Ο Βασίλης Λεβέντης μικρός δεν είναι, οπότε ήταν εκείνος που περιέγραψε τα όσα είδε, άκουσε και τρόμαξε μέσα στο προεδρικό Μέγαρο. Ψάχνει για θύματα ο Αλέξης, αυτό απέδειξε με τον πανικό που τον διακατέχει, είπε ο Λεβέντης, κάτι που έφτανε για να περιγράψει το σκηνικό που στήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και την παραφυάδα αυτού, τον πρόεδρο ΑΝΕΛ.
ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ...
Αρκετές ήταν οι αθλιότητες που συνέβησαν στη σύναξη των πολιτικών αρχηγών. Μεταξύ αυτών το σκηνικό που είχε στηθεί στον προθάλαμο του Προεδρικού Μεγάρου όπου η Όλγα Γεροβασίλη με τον τεράστιο Τέρενς Κουίκ «περιποιούνταν» τους εκπροσώπους των άλλων πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη περιέγραφε ακριβώς τη στόχευση του Πρωθυπουργού σ’ αυτό το μάντρωμα μέσω του Πάκη...

Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Πολεμείστε να δοξαστούμε, ήταν η «διαταγή» του Αλέξη. «Αν δεν πολεμήσετε να σκοτωθείτε για να δοξαστούμε εμείς, τότε θα σας κρεμάσουμε στο Σύνταγμα», ήταν η διαταγή του στρατάρχη Πάνου, ο οποίος έχει αναλάβει τη «λάντζα» της συγκυβέρνησης. Αυτός ο μεγαλοπατριώτης που κατά τον μπάρμπα του είναι «πατροκτόνος» και δεν θέλει να τον έχει ανιψιό, έχει αναλάβει τη θλιβερή υποχρέωση δολοφονίας της παράταξης που τον γαλούχησε στους κόλπους της και τώρα την ποτίζει με όσο φαρμάκι διαθέτει για λίγες σταγόνες εξουσίας.

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ!
Θλιβερή η εικόνα του Πρωθυπουργού που μετά το «φτύσιμο» στο Προεδρικό Μέγαρο έκανε διάγγελμα - καταγγελία εναντίον των διαφωνούντων, με πρώτον τον μεταβατικό πρόεδρο της Ν.Δ. Πλακιωτάκη, ο οποίος εξ αρχής είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει λευκή επιταγή - συγχωροχάρτι διά πάσαν νόσον και πάσαν τριτομνημονιακήν μαλακίαν. Η απάντηση του Πλακιωτάκη ήταν η διαπίστωση του εξάωρου φιάσκου διαλόγου ότι ο «Βασιλιάς είναι γυμνός»!
Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...
Η ιατρική διάγνωση έγινε από τον Βασίλη Λεβέντη. Ο άνθρωπος πάσχει από απελπισία και ψάχνει συνενόχους στα εγκλήματα. Εγώ δεν προτίθεμαι να καλύψω τα κενά της συγκυβέρνησης που θα δημιουργηθούν από τις αποχωρήσεις 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ! Μέχρι και ο Λεβέντης αρνείται συμπόρευση στο δρόμο που είναι στρωμένος με μνημόνιο αριστεράς εφεύρεσης, προέλευσης και εκτέλεσης του λαού!

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ!..
«Οι ΑΝΕΛ έπρεπε ν’ αλλάξουν ΧΘΕΣ ηγεσία. Πρόδωσε τον κόσμο που τους ψήφισε. Είναι χειρότερη από Σαμαρά και Βενιζέλο. Δυο φορές προδοτική και δοσίλογη». Τα λόγια είναι της Σταυρούλας Ξουλίδου, πρώην βουλευτή ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση πρώτης φοράς αριστεράς που έμεινε με το δάκτυλο στο στόμα στην αναμονή για υπουργοποίησή της, που αντ’ αυτής υπουργοποιήθηκε ο κωμικός Π. Χαϊκάλης για να καταλήξουν τελικά και οι δυο τους στ’ αζήτητα μετά την 20η Σεπτεμβρίου του 2015!

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ...
Θα θυμόσαστε από την παιδική σας ηλικία τον Καραγκιόζη με τον Μέγα Αλέξανδρο και το καταραμένο φίδι. Όταν πια ο μέγα Αλέξανδρος είχε εξοντώσει το φίδι και το περιέφερε ανά τας ρούγας και τας οδούς ο πονηρός Καραγκιόζης καθισμένος στην ουρά του φιδιού για την ασφάλειά του, φώναξε εκ του ασφαλούς για τον άθλο της εξόντωσης! Το ίδιο έκανε και ο δικός μας Αλέξης προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου λέγοντάς του ότι οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι νευρικοί και δεν παίρνουν και πολύ τοις μετρητοίς τις εναέριες παραβιάσεις των Τούρκων πιλότων στο Αιγαίο! Αυτές οι παλικαριές μετά τις αποκαλύψεις των Ρώσων ότι οι Τούρκοι έχουν κάνει κόσκινο τον Ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Τους παλικαρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού που, ειρήσθω εν παρόδω, δεν γνωρίζει αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, τους μετέφερε ο ίδιος στο twitter του και κανείς δεν το επιβεβαιώνει ότι όσα είπε τα είπε κατά πρόσωπον!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Η απάντηση του Τούρκου μέσω twitter: Μη ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη και στα Τούρκικα τέτοιες παλικαριές να λείπουν, διότι δεν συνάδουν με το πνεύμα των ημερών! Και οι παλικαριές και οι κουτοπονηριές του Αλέξη είχαν πολύ μικρή ζωή, διότι από την διεθνή κατακραυγή αναγκάστηκε να «κατεβάσει» τα twitters πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις...

ΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΕΣ!..
Με αυτά και με πολλά άλλα που θ’ ακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει μακροημέρευση. Οι μπαγκαμποντιές και οι παλιανθρωπιές των ΤσιπροΚαμμένων πρέπει να λάβουν τέλος προτού να είναι αργά γι’ αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο που έξι χρόνια τώρα βασανίζεται και διασύρεται, χωρίς καμία προοπτική εμφάνισης φωτός στο τούνελ.

ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ!
Εθνική συνεννόηση ΝΑΙ. Εθνικό εξευτελισμό ΟΧΙ. Η Εθνική συνεννόηση στηρίζεται στην αγάπη και στο σεβασμό για την πατρίδα και τους πολίτες της. Η κατ’ επιλογή και κατ’ επάγγελμα εξαπάτηση του λαού δεν μπορεί να έχει μακρύ δρόμο. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση στην εθνική συνεννόηση και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί ο ανώτατος άρχων κι όχι να γίνεται το... υποπόδιο των κάθε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως έγινε το περασμένο Σάββατο που το σκηνικό ήταν για γέλια και για κλάματα στην κυριολεξία.

ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙΟ...
Δεν το χωράει ανθρώπινος νους να καλεί κάποιος στο σπίτι του για να βρίσει τους μουσαφιραίους του. Κάτι τέτοιο έκανε ο Αλέξης. Κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς για να τα ψάλλει σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και να κλείσει το μάτι στον Λεβέντη! Κατάφερε να τους κάνει όλους... Τούρκους κι άμα τους ξαναδεί, να μας γράψει, με επιφύλαξη για τον Λεβέντη που το «τραβάτε με κι ας κλαίω» έχει αρχίσει να παίζει...

Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ...
Νέο ιστορικό λουλούδι τύπου Φίλη βγήκε στην πιάτσα μέσω της ιδιαίτερης ιστορικής θέσης που παίρνει για τον Μακεδονικό Αγώνα και τους μακεδονομάχους. Το όνομα αυτού Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Πανεπιστημίου, μέντορας της Ρεπούση και πρόσφατα διορισθείς από τον Φίλη να αλλάξει τα βιβλία της εκπαίδευσης. Αυτός λοιπόν ο ιστορικός «γίγαντας» παρομοιάζει τους μακεδονομάχους με τους Τζιχαντιστές (!) που καθάριζαν εν ψυχρώ τους Τούρκους! Μέγιστος δε των «Τζιχαντιστών» εκείνων ήταν ο επικεφαλής του Μακεδονικού Αγώνα Σπυρομήλιος! Τέτοια ιστορία θα αρχίσουν να μαθαίνουν στο εξής τα Ελληνόπουλα!

ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!
Μαζεύτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να χειριστούν το μεταναστευτικό και κάπου εκεί σε μια ακρούλα ήταν κι ο δικός μας Αλέξης που έπαιζε με το κινητό του γράφοντας twitters εναντίον του Νταβούτογλου. Δεν πήρε χαμπάρι ότι στο τέλος ο Τούρκος Πρωθυπουργός ήταν εκεί όταν μοίραζαν λεφτά και πήρε τρία δισεκατομμύρια ευρώ κι ο δικός μας πήρε την... μπούτσικα με τον κύπρο! Μιλάμε για τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο ο Αλέξης!

ΤΟ «ΑΒΑΕΙΟ» ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ...
Στη Ν.Δ. βασιλεύει Νιρβάνα και από μέρα σε μέρα αναμένεται λευκός καπνός από το «αβαείο»! Οι τέσσερις υποψήφιοι στέκονται στα τέσσερα αναμένοντας την εξ ουρανού επιφοίτηση και βοήθεια για να σωθεί το καράβι που θαλασσοδέρνεται στα πέλαγα εις αναζήτησιν εταιρίας που θα τους λύσει το εκλογικό ηλεκτρονικό σύστημα. Φέξε μου και γλύστρισα ένα πράγμα...

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ!
Ας μη βιαστούν εκεί στη Συγγρού να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Είναι και χειμώνας και πού να τρέχουν οι Νεοδημοκράτες να συνωστίζονται στα εκλογικά τμήματα και να πληρώνουν κι ένα τρίευρω. Αφήστε που τώρα άδειασαν από ιδέες οι υποψήφιοι και ξενέρωσαν και οι εκλογείς και αρχίζουν να το σκέφτονται. Αφήστε τα όλα για το καλοκαιράκι, έτσι κι αλλιώς η ευθύνη της χώρας είναι στα χέρια του μπάρμπα - Αλέκου, του Φλαμπουράρη, του Φίλη και οσονούπω και του Βασίλη Λεβέντη! «Τοιούτοι έπρεπεν ημίν αρχιερείς»!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.