ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο «ΜΠΑΧΤΣΕΣ»...
Έχει πράμα αυτή την εβδομάδα ο κυβερνητικός «μπαχτσές». Από πού ν’ αρχίσεις και πού να καταλήξεις. Τα κόκκινα δάνεια, οι κόκκινες τράπεζες, οι στο κόκκινο συντάξεις, στο κόκκινο ο Πανούσης που μπλέκει Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ - Τρομοκρατία, στο κόκκινο οι αγρότες και γενικά το κόκκινο κυριαρχεί στη ζωή των Ελλήνων που αρχίζουν να κοκκινίζουν από τις ανάποδες!

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ...
Εκείνοι πριν ένα χρόνο ήταν ψυχοπονιάρηδες και καταριόνταν όσους... γερμανοτσολιάδες θα έβαζαν χέρι στις συντάξεις, θα συνέχιζαν τον ΕΝΦΙΑ και κυρίως έλεγαν αλοίμονο σ’ εκείνους που θα έβαζαν χέρι στην πρώτη κατοικία! Όλα αυτά τα τρώμε στη μούρη σε μέγιστο βαθμό από τους ίδιους τους υποστηριχτές του κοινωνικού δικαίου, όπως τσαμπούναγαν!

Η ΑΤΥΧΙΑ...
Τον ΕΝΦΙΑ τον κατάπιαμε αμάσητο, τις συντάξεις το ίδιο κι ας ετοιμαζόμαστε όσοι είχαμε την ατυχία να πάρουμε ένα σπιτάκι την περίοδο της ευμάριας να το παραχωρήσουμε στους πρόσφυγες και μετανάστες γενικώς για να είμαστε εκεί τουλάχιστον κοινωνικά δίκαιοι! Όμως, δεν φταίνε εκείνοι που ξεγέλασαν το λαό και τον ξαναβάλανε στο βρόχι. Τα ήθελε και ο «τάχας» του λαού που πήγαινε γυρεύοντας και τρεις φορές σ’ ένα χρόνο γκαβώθηκε και ξανάδωσε δύναμη στην αριστερά να τα κάνει όλα λίμπα τελικά.

ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ...
Πριν από ένα χρόνο η χώρα άρχισε να παίρνει στροφές προς θετική κατεύθυνση, γεγονός που ομολογείται σιγά - σιγά τώρα. Είναι όμως αργά για δάκρυα και κατάρες. Το τρις εξαμαρτείν, λαού... παλαβού τελικά!

ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ!
Τα άλλα κόλπα του Αλέξη και της παρέας του αρχίζουν να λιγοστεύουν. Οι «φίλοι» μας οι δανειστές δεν αστειεύονται και θα φάνε το μεδούλι των Ελλήνων. Δεν ήθελε τα 7,5 δισ. ευρώ πέρισυ τον Φλεβάρη ο Αλέξης για να μη τους έχει υποχρέωση και τώρα για δόση 2 δισ. ευρώ έχουμε «στηθεί» και περιμένουμε το τέλος μας. Ποια υπερηφάνεια και ποιος εθνικός εγωισμός! Όλα κουραφέξαλα και οι παλικαρισμοί που ακούγονται είναι για εσωτερική κατανάλωση και σε δουλειά να βρίσκεται ο Κουρουμπλής.

Ο ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ!
Θυμάμαι εκείνο τον περιβόητο Καμμένο να καλεί σε εξέγερση τους πολίτες, των οποίων τα σπίτια θα πλειστηριαστούν! Θα τους περιμένουμε έξω από τα σπίτια και θα «υποδεχτούμε» τους δανειστές όπως τους αξίζει, έλεγε! Τότε αυτά! Τώρα πού είναι αυτός ο νταής να προστατέψει τους άτυχους και αδύναμους; Απλά απολαμβάνει τη νομή της εξουσίας και την συγκατοίκηση με την νεοαριστερά του Σκουρλέτη και κάποιων άλλων πολιτικών που έχουν σχέση με την τρομοκρατία όπως κατείγγειλε ο πρώην υπουργός τους Γ. Πανούσης.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ...
«Κινδυνεύει η ζωή μου από κυκλώματα που ξεκινούν από βουλευτές και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν άμεση σχέση με τρομοκράτες και ποινικούς. Θεωρώ ότι η δημοκρατία δεν μπόρεσε να ξεριζώσει τα καρκινώματά της, γι’ αυτό έφερα το θέμα στη δικαιοσύνη», είπε ο δικός τους Πανούσης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αλέξη και διότι τον έβαλε στην Κυβέρνηση και επειδή τον έβγαλε.

Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ...
Η υπόθεση «απειλές» προς Πανούση ήλθε μετά την μεγάλη «ιστορική» αποκάλυψη του Ν. Φίλη για την Εθνοκάθαρση και την Γενοκτονία! Υπουργός Παιδείας ο Ν. Φίλης, ο οποίος ή έμαθε στραβά την ιστορία ή έβαλε την κούτρα του μπροστά κι ό,τι κατεβάσει!

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ!..
Είπε για δεύτερη φορά την ίδια αθλιότητα ο Ν. Φίλης, ο οποίος ή δείχνει να είναι αμετανόητος ή δίνει διαπιστευτήρια στην «απέναντι όχθη» για να προετοιμάσει το έδαφος εν όψει του ταξιδιού του Αλέξη. Άλλη πειστική εξήγηση δεν υπάρχει κι αυτή η επιμονή ορθώς ξεσηκώνει τον λαό με πρώτους τους Πόντιους που έζησαν στο πετσί τους τον κεμαλισμό.

Η ΑΦΟΡΜΗ...
Με αφορμή τις «εθνικές» ανοησίες Φίλη στο πετσί του έζησε τις ορδές άλλων εθνοκάπηλων - πατριδοκάπηλων ο βουλευτής Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος. Τουλούμι στο ξύλο τον έκαναν αυτού του είδους οι «πατριώτες», οι οποίοι θύμωσαν, λέει, από την παρουσία του συγκεκριμένου βουλευτή και με την μέθοδο της «προστασίας» τον έκαναν αγνώριστο οι άγνωστοι που παρεισέφρυσαν στην εκδήλωση των Ποντίων, οι οποίοι ούτε που κατάλαβαν τι έγινε και το έμαθαν από τα δελτία ειδήσεων.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!
Από τα δελτία ειδήσεων είδε και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., πολιτική και στρατιωτική, τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου και γι’ αυτό έβγαζαν μια αισιοδοξία ότι «όπου νάναι τους πιάνουμε τους δράστες»! Ο ίδιος ο υπουργός Ν. Τόσκας, ανάθεμα αν πήρε χαμπάρι τι έγινε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη! Μια εβδομάδα πέρασε κι ακόμη τους... συλλαμβάνουν!

Η ΦΡΟΥΡΑ...
Φταίει, λένε, η φρουρά της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ήταν λειψή και μόλις δύο διμοιρίες βρίσκονταν εκεί για την τήρηση της τάξης! Αλήθεια, μήπως θυμούνται οι βουλευτές ποια ήταν εκείνη που έδιωχνε την φρουρά από το χώρο για να κυκλοφορούν ελεύθερα πολίτες σαν αυτούς που είδαμε προχθές να ξυλοφορτώνουν τον βουλευτή; Είναι οι «αγανακτισμένοι», οι οποίοι εντελώς τυχαία φέρονται να «στρατοπεδεύουν» σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος μια... παιδεία την διαθέτει όπως εκείνα τα Γαλλικά που εξεστόμισε μέσα στη Βουλή προς τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Άντε γ...σου, βρε μ...κα», ήταν η «προσταγή» του Χρ. Παππά!

ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΙΑ...
Τα επιστρόφια όμως ήλθαν στην εκδήλωση των Ποντιακών Σωματείων στη Θεσσαλονίκη. Έγινε η ανάλογη «περιποίηση» προς βουλευτή και στελέχη της Χ.Α. που συμμετείχαν «ακάλεστοι» στη διαδήλωση. Να δείτε που κάπως έτσι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και θα έχουμε ντράβαλα τέτοια, που δεν θα υπολείπονται εκείνων που ο «εγκέφαλος» Φίλης ανακάλυψε, με τα οποία έβαλε φωτιά στο φυτίλι.

ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ...
Μαύρα κι άραχνα τα μαντάτα και στην Ήπειρο για την επιχειρηματικότητα. Τα λουκέτα στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνονται, οι θέσεις εργασίας μειώνονται και η ανεργία πολλαπλασιάζεται. Τα στοιχεία τα έδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΒΕ κ. Κασιμάτης σε ειδική ημερίδα που έγινε στα Γιάννενα την περασμένη εβδομάδα. Ποια άλλη απόδειξη θέλουμε για να διαπιστωθεί ότι η χώρα θ’ αργήσει να βγει από την κρίση;

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ...
Έγραψα τις προάλλες για ομάδα συνταξιούχων γιατρών από τα Γιάννενα που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και κακοφάνηκε σε ορισμένους αυτό το σχόλιο. Δικαίωμά τους να εργαστούν όπου θέλουν κι όπως θέλουν, αφού αυτό δεν απαγορεύεται. Εκείνο όμως που επεσήμανα εγώ ήταν ότι οι Έλληνες ψάχνουν δουλειά στην Αλβανία για να δείξω το κατάντημα στο οποίο έφτασε η άλλοτε υπερήφανη Ελλάδα μας! Επομένως, η «παρεξήγηση» είναι ορατή και ο φίλος της στήλης που μου έκανε την επισήμανση πρέπει να αντιλήφθηκε ότι ο σχολιασμός δεν είχε να κάνει με την ιατρική επιχείρηση στους Αγ. Σαράντα, αν καλά θυμάμαι...

Η ΟΜΟΝΟΙΑ...
Μένοντας στους Αγ. Σαράντα, να επισημανθεί ότι για μία ακόμη φορά η Ελληνική μειονότητα μένει απροστάτευτη στις επιδρομές και τα... γιούρια των Αλβανών εθνικιστών, έτσι τους ονομάζουν. Τελευταίο «ανδραγάθημα» το κάψιμο των γραφείων της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» από άγνωστους Αλβανούς, οι οποίοι τρέφουν άσβεστο μίσος για τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου. Φυσικά η μάνα πατρίδα διά του Υπουργού Εξωτερικών ανάθεμα αν έχει κατά νου κατά πού πέφτει η Β. Ήπειρος. Για εκείνον όλα είναι Αλβανία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ!
Με την επίσκεψη του Μεϊμάρ στην Ήπειρο το περασμένο Σαββατοκύριακο έκλεισε ο κύκλος των ενημερωτικών περιοδειών από τους υποψήφιους προέδρους της Ν.Δ. Ήλθε ο Βαγγέλης, είπε κι αυτός τα δικά του και τώρα απομένει ο καιρός της περίσκεψης των ψηφοφόρων μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και να αποφασίσουν για τον εκλεκτό τους.

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ...
Είπαμε και το κρατάμε από την στήλη ότι δεν θα υποδείξουμε τον καλύτερο, γιατί αυτό είναι υπόθεση όλων όσων θα αποφασίσουν να προσέλθουν στις κάλπες σε λίγες μέρες. Εκείνο που όμως μπορώ να πω είναι ότι δεν γίναμε και πολύ... σοφότεροι από όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε στη Ν.Δ. και που μάλλον τραυμάτισε παρά οφέλησε την βάση του κόμματος. Να τελειώνει λοιπόν όλη αυτή η διαδικασία για να μπει σε ρότα κανονικής αντιπολίτευσης η Ν.Δ. κι έτσι όπως την όρισε ο λαός τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ...
Μαθαίνω ότι ο Κ. Καραμανλής αναδιοργανώνει το γραφείο του, προφανώς για παν ενδεχόμενο. Ο ορισμός υπεύθυνου γραφείου τύπου σημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει παρατήσει την ιδέα της άμεσης εμπλοκής στα πολιτικά ζητήματα της χώρας, κυρίως αν αυτά στραβώσουν πολύ. Κάποιοι λένε ότι ο Καραμανλής έχει βάλει ως χρονοδιάγραμμα ανοχής μέχρι τον Απρίλιο.

Η ΔΗΛΩΣΗ...
• Κυνική η τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη για τον ξυλοδαρμό του Κουμουτσάκου. Αφού δεν πρόλαβαν (ποιοι;) να πάρουν το κεφάλι του Φίλη, πήραν το κεφάλι (ποιοι;) του Κουμουτσάκου! Λέγεται αυτό πολιτική τοποθέτηση από υπεύθυνο άτομο που λόγω της θέσης της εκφράζει τις απόψεις του ίδιου του Πρωθυπουργού;

 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.