ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Η ΗΡΕΜΙΑ...
Στη Ν.Δ. τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Μετά την θύελλα από το μπουκάρισμα του Μεϊμάρ στα γραφεία της Συγγρού επήλθε η νηνεμία και τώρα όλοι οι υποψήφιοι ορκίζονται για ενότητα και αιώνια αγάπη. Συνεχίζονται οι μαζώξεις και ο κάθε υποψήφιος ξεδιπλώνει τις χάρες του και την πραμάτεια του προσδιορίζοντας την επόμενη μέρα της Ν.Δ.

• ΑΠΟΜΑΚΡΟΙ...
Σε ό,τι μας αφορά θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε απόμακροι από τις δημόσιες τοποθετήσεις όσον αφορά την προτίμησή μας. Όχι πως μας ρώτησε και κανείς αλλά τρέχουμε να προλάβουμε «βιαστικούς». Κρατείστε όμως και μία πισινή όσον αφορά την πορεία της εκλογικής διαδικασίας! Μη σας φανεί καθόλου περίεργο αν πριν την 22α Νοεμβρίου προηγηθεί συνέδριο με μόνο θέμα την εκλογή αρχηγού!

❁ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!
Μια τύχη και μια ατυχία είχε ο Πρεβεζάνος που κέρδισε τα 5,8 εκατ. ευρώ στο τζόκερ! Η τύχη ήταν απλόχερη μαζί του, αλλά η ατυχία του είναι ότι είναι Έλληνας και στην Ελλάδα είναι... αδίκημα να έχεις χρήματα! Είναι τώρα καταδικασμένος να απολαμβάνει το τυχερό του κατά 420 ευρώ την εβδομάδα προς το παρόν, διότι οσονούπω θα παίρνει 150 ευρώ.

■ Η ΤΥΧΗ...
Με την τύχη του Πρεβεζάνου συνδέθηκε και η τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει γουρλής ο ίδιος αποτάσσοντας τον σατανά της «γκαντεμιάς» που κυνηγάει το Μητσοτακέικο. Ποιας γκαντεμιάς; Αλλά λέμε τώρα. Αν είναι γκαντεμιά να πέφτουν έξι περίπου εκατομμύρια ευρώ σε μια περιοχή σαν την Πρέβεζα και ποιος δεν θα την επιζητούσε. Όπως την «γκαντεμιά» του επίτιμου που την περασμένη Κυριακή έκλεισε τα 97 και άρχισε να περπατά στα 98 χρόνια!

❖ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ!..
Ο αιωνόβιος Μητσοτάκης πέρασε πραγματικά από συμπληγάδες, κύκλωπες Λαιστρυγόνες κι αισίως πλησιάζει τα 100! Είδε κι έζησε Μικρασιατική καταστροφή, είδε, έζησε και πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνελήφθη από Γερμανούς, έζησε εμφυλίους και γενικά η ζωή του ήταν πολυτάραχη από την ημέρα που ήλθε στον κόσμο μέχρι σήμερα! Αυτό λέγεται γκαντεμιά!

❁ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...
Κάποτε ο Μητσοτάκης, ως Πρωθυπουργός, ταξίδευε αεροπορικώς και τον συνόδευαν πολλοί δημοσιογράφοι. Σε κάποια στιγμή η αεροσυνοδός τον πλησίασε και κάτι του ψιθύρισε στ’ αυτί. Σηκώθηκε λοιπόν ο Κ. Μητσοτάκης και μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο ανήγγειλε στους επιβάτες - δημοσιογράφους να μην ανησυχούν για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία τους από την απώλεια στήριξης του αεροσκάφους από την μία εκ των δύο μηχανών!

■ ΕΣΚΟΥΖΑΝ!..
Τι ήθελε και τόλεγε! Οι κατά τ’ άλλα τολμηροί και ατρόμητοι δημοσιογράφοι άρχισαν να σκούζουν και να κρύβονται κάτω από τα καθίσματα περιμένοντας το μοιραίο. Ο Κ. Μητσοτάκης ψύχραιμος συνέχισε να διαβάζει τα έγγραφά του και πίσω του έπεφτε θρήνος και οδυρμός, μέχρι που το αεροσκάφος προσγειώθηκε ομαλά και χωρίς προβλήματα χάρη στην επιδεξιότητα των πιλότων και στο γούρι του ψηλού, το οποίο οι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν γκαντεμιά!

❖ ΟΙ «ΓΚΑΝΤΕΜΙΕΣ»...
Με τέτοιες «γκαντεμιές» έζησε σ’ όλη του τη ζωή ο πρώην Πρωθυπουργός ο οποίος τώρα δικαιώνεται από φίλους, εχθρούς και αντιπάλους για την πολιτική που άσκησε ή πήγε ν’ ασκήσει επί πρωθυπουργίας του. Από πολλές πλευρές ακούγεται ότι αν είχε αφεθεί τότε ο Μητσοτάκης να κάνει τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις δεν θα φτάναμε σαν χώρα στο σημερινό κατάντημα. «Γκαντεμιά» είναι αυτή που ζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας και γι’ αυτή υπάρχουν υπεύθυνοι με ονόματα, διευθύνσεις και κυρίως με καταθέσεις στο εξωτερικό.

❁ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ...
Κάπως έτσι έφτασε να παραδοθεί η χώρα εις χείρας «αγαρηνών» για δεύτερη φορά στην κυριολεξία. Η πρώτη φορά ήταν το 1981, όταν ο «θαυματοποιός» Αντρέας φύτευε στη χώρα τους Άκηδες, τους Σμπώκους, Παπαντωνίου, Σημίτηδες, Λαλιώτηδες κι ένα σωρό άλλα παιδιά της αλλαγής, της οποίας τα 34 χρόνια θυμηθήκαμε την περασμένη Κυριακή!

■ Η ΝΟΜΗ...
Την πρώτη φορά με τον Αντρέα, το έχουμε ξαναγράψει το σύνθημα ήταν «λαός, ΠΑΣΟΚ στην εξουσία» και ρίχτηκαν όλοι με τα μούτρα στη νομή της εξουσίας. Αριστεροί, αριστερίζοντες, σοσιαλιστές, σοσιαλίζοντες, όλοι μαζί στο πανηγύρι του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει...»! Τα ΜΟΠ και τα τρία πακέτα Ντελόρ πήγαιναν κι έρχονταν και τα σκυλάδικα δεν προλάβαιναν να ανοιγοκλείνουν και να συμμετέχουν στο μεγάλο πάρτι, που κανείς δεν νοιάζονταν για την επόμενη μέρα. Ήταν τότε που ο μεγάλος Βαγγέλης Γιαννόπουλος είχε μετονομάσει αυτά τα μαγαζιά σε πολιτιστικά κέντρα για να μπορούν να εντάσσονται κι εκείνα στα ευρωπαϊκά προγράμματα!

❖ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ!
Κάπου εκεί γίνεται Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης και ύστερα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που ενώ έπαιρνε 45% της ψήφου του λαού, εν τούτοις δεν έκανε κυβέρνηση ένεκεν εκλογικού νόμου Κ. Σκανδαλίδη. Τελικά με 151 βουλευτές περιλαμβανομένου του Κατσίκη κυβέρνησε τρία χρόνια προσπαθώντας να αλλάξει ρότα. Δυστυχώς οι μασσαμπούκες μεγαλοκαρχαρίες είχαν άλλες απόψεις, βρήκαν τον «Δούρειο Ίππο» και του έκοψαν τον κυβερνητικό δρόμο.
❁ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ...
Επανέφεραν στην εξουσία έναν ετοιμοθάνατο Αντρέα και συνέχισαν το μεγάλο φαγοπότι με τον Κ. Σημίτη να μην αντιλαμβάνεται το πλιάτσικο που έγινε μέχρι το 2004. Η μισή του κυβέρνηση πήρε το δρόμο για τον Κορυδαλλό κι έκτοτε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, για να φτάσουμε στο σήμερα. Το πρώτο μεγάλο πλιάτσικο άρχισε με το Χρηματιστήριο...
■ Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ...
Μετά τον Σημίτη ανέλαβε ο Κ. Καραμανλής για να κάνει την επανίδρυση του κράτους! Κάπου χάθηκε όμως εκεί ανάμεσα στον Μπαϊρακτάρη και τους νταβατζήδες και επί ημερών του κάηκε η Ελλάδα για να αναλάβει τ’ αποκαΐδια το παιδί. Ο Γιωργάκης, εις χείρας του οποίου έσκασε η βόμβα της παράδοσης της χώρας στους τυράννους.

❖ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...
Αυτή την τυραννία ζούμε σήμερα όπου ο λαός ψάχνει στα σκουπίδια να βρει κάτι να χορτάσει την πείνα του. Και είμαστε ακόμη στην αρχή λένε οι διάφοροι «σοφοί» που άρχισαν να κυκλοφορούν εσχάτως.

❁ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ!
Ξέρατε τι σας περίμενε και μας ξαναεμπιστευτήκατε την τύχη σας, ήταν η ομολογία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή που «απείλησε» ότι τώρα θα κυβερνήσει. Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, σ’ αυτό έχει απόλυτο δίκιο διότι ο σοφός λαός μέσα σε τρεις εκλογές του είπε Αλέξη προχώρα σε θέλει η... μισή χώρα! Είπε και ο Αλέξης ό,τι είπε ο Μιχελογιαννάκης δημόσια, ότι αφού είσαστε μ...κες και μας ψηφίσατε τώρα σκασμός!

■ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
Με σύνθημα όχι μείωση των συντάξεων και όχι άλλα φορολογικά βάρη στις πλάτες του λαού παγίδεψε τους Έλληνες ο Αλέξης και τους έβαλε στο βρόχι τον περασμένο Γενάρη! Δέκα μήνες μετά κάνει ακριβώς το αντίθετο. Έχει βουτήξει από τον σβέρκο τον Έλληνα και τον χτυπάει σαν χταπόδι κι εκείνος, ο λαός, κάνει την σουπιά μη μπορώντας να αντιδράσει πλέον.

❖ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ...
Βγήκε ο Υπουργός Κατρούγκαλος προχθές στην τηλεόραση κι έκανε ασκήσεις αμνησίας για όσα έλεγε πριν ένα χρόνο σε σχέση με όσα προσπαθεί να εφαρμόσει σήμερα. Το μόνο που έκανε σ’ αυτή τη συνέντευξη ήταν να μοιράζει ρόλους στους δημοσιογράφους διαχωρίζοντας τις ερωτήσεις σε καλές και κακές. Έχω καλές απαντήσεις αρκεί να μου κάνετε καλές ερωτήσεις, ένα πράγμα ο υπουργός που ψάχνει ισοδύναμα για να ικανοποιήσει την πελατεία του που επανέφερε στο Δημόσιο.

❁ Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ...
Στο Αρχιμανδρειό χοροστάτησε αποχαιρετώντας το πλήθος των πιστών του ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημ. Αργυρός και η συγκινησιακή φόρτιση ήταν στα ύψη, τόσο από το πλήθος όσο κι από τον ίδιο τον νέο Δεσπότη. Τα μεγάλα και καλά λόγια για τον Δημ. Αργυρό δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία, διότι αυτά τα άκουσε από την αρχή της διακονίας του. Τώρα η ευχή είναι να του χαρίζει ο Θεός δύναμη να πετύχει και στη νέα του θέση η οποία ήταν Θεού θέλημα να καθυστερήσει τόσο. Την υπομονή, την καρτερία και την ταπεινότητα την έζησε και τώρα μπορεί να γευτεί τους καρπούς αυτών. Κερδισμένο το χριστεπώνυμο πλήθος της Κεφαλλονιάς.

■ ΚΑΠΟΤΕ...
Χωρίς να το ξέρει και χωρίς να το θέλει ο Δ. Αργυρός κάποτε έγινε η αφορμή να μπει σε περιπέτειες δικαστικές ο υπογράφων και ο «Π.Λ.». Ένας καλός λόγος που γράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο στην εφημερίδα για τον Δ. Αργυρό εκλήφθηκε ως «αιτία πολέμου» χωρίς βέβαια να έχει κάποια σχέση τόσο ο Δ. Αργυρός όσο κι έτερος κληρικός κι αυτό ας αποτελέσει μια δημόσια εξομολόγηση του υπογράφοντος. Ευτυχώς τότε η δικαιοσύνη αντιλήφθηκε τα πράγματα και αποκατέστησε την τάξη με την ορθή κρίση της αθώωσής μας. Εκείνος που δεν φέρεται να συγχώρεσε ποτέ ήταν ο Μεγαλοδύναμος, ο οποίος και τότε και τώρα έκρινε δίκαια! Απ’ αυτά που γράφω ας κρατάει και κάποια πράγματα ο Δεσπότης Μάξιμος και ας πράττει ανάλογα. Στην περίπτωση του Δημ. Αργυρού πάντως φέρεται ότι συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε να γίνει ο «Άγιος» Κεφαλληνίας, απονέμοντας δικαιοσύνη. Ιδίοις πνεύμασι και χερσί!

ΟΙ ΑΕΤΟΙ...
• Έβρεχε «αετούς» ο Γιαννιώτικος ουρανός την περασμένη Κυριακή σε μια προσπάθεια προβολής της πόλης μας για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Σαν αθλητικό γεγονός πολύ καλό και να επαναληφθεί. Σαν μέσο προβολής μάλλον αδιάφορο, αφού η προβολή αυτή γίνεται για τους Γιαννιώτες οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι πεπεισμένοι για την διεκδίκηση.
Μια τέτοια εκδήλωση ή παρόμοιες θα πρέπει να γίνουν στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και, αν είναι δυνατόν, στο εξωτερικό για να πιάσει τόπο η προβολή. Τέτοιες εκδηλώσεις σ’ αυτόν τον περιορισμένο χώρο δεν φέρνουν το ποθητό αποτέλεσμα.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.