ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ…
Στα της ΝΔ τώρα, όπου σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του κόμματος. Δεν γνωρίζω ποιοι θα έχουν εγκαταλείψει την ιδέα διεκδίκησης της ηγεσίας, αλλά εκείνο που μπορεί να σημειωθεί είναι ότι σε κάποιους επίδοξους επικράτησε η σωφροσύνη και απεσύρθησαν. Βορίδης, Κικίλιας, Κεφαλογιάννη, Μπακογιάννης, τους οποίους φήμες έφεραν σαν υποψηφίους έκαναν ένα βήμα πίσω για το καλό της παράταξης, όπως άφησαν να εννοηθεί.

• Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ…
Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων, θ’ αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την διεκδίκηση της στήριξης τους από τους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν την τύχη του κόμματός τους στα χέρια τους. Ωστόσο, κλίμα υπέρ υποψηφίων προσπαθούν να φτιάξουν διάφοροι πολιτικοί παράγοντες, πετυχημένοι κι αποτυχημένοι και εκθέτουν και  τον εαυτό τους και τον εκλεκτό τους!

• ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ…
Ντόπια γνωστά πρόσωπα που δημοσιοποίησαν την προτίμησή τους είναι ο Κώστας Τασούλας που υποστηρίζει Μεϊμαράκη και η Ασημακοπούλου με τον Καχριμάνη να κλείνουν προς Τζιτζικώστα μεριά, ο καθένας για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους. Από τη μία λέγεται το Βλάχικο λόμπυ κι από την άλλη οι... στεμματικοί σύνδεσμοι!

• Η… ΟΡΦΑΝΙΑ!
• Χωρίς την Ζωή, την Ραχήλ, τον Χαϊκάλη θα είναι αυτή η νέα Βουλή και πώς θα την αντέξει τόση… ορφάνια η χώρα! Αύριο ορκίζονται και μεθαύριο εκλέγουν προεδρείο της Βουλής. Εκεί στην τελετή παράδοσης της Βουλής από την Ζωή θα ζήσουμε κάποιες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος και από Δευτέρα πάμε γι άλλα. Όλα έχουν ένα τέλος σ’ αυτή τη ζωή, μαζί μ’ αυτό και το τέλος της Ζωής από το προεδρείο της Βουλής. Η Ραχήλ θα ιδιωτεύσει αυστηρά και θα επιδοθεί στις... υποθαλάσσιες εξερευνήσεις για την ανακάλυψη ναυαγίων, ενώ ο κωμικός της παρέας παντρεύεται την σωματοφύλακά του από την δίμηνη υφυπουργική του θητεία. Όμορφος κόσμος…

❁ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…
Μπήκαμε στον Οκτώβριο και η Παιδεία στη χώρα μας τραβάει το δικό της Γολγοθά. Σχολεία κλειστά από έλλειψη διδακτικού προσωπικού, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν για την τύχη τους διότι ακόμη βρίσκονται στα αζήτητα, η ιδιωτική εκπαίδευση στα κάγκελα από την αύξηση του ΦΠΑ και οσονούπω τα ιδιωτικά μαθήματα θα κάνουν χρυσές μαύρες δουλειές, αφού θα τα παίρνουν κάτω από το χέρι για να μορφώσουν τη νεολαία μας. Ώσπου όμως ν’ ανοίξουν τα κλειστά σχολεία θ’ αρχίσουν οι καταλήψεις στα λειτουργούντα!

■ ΑΛΑΛΟΥΜ!..
Εκείνη που δείχνει να μη πολυσκοτίζεται για το αλαλούμ στο χώρο της Παιδείας είναι η κυβέρνηση, που είναι η ίδια με την παλιά. Ο πρώην υπουργός Μπαλτάς απλά έκανε το «αγροτικό» του στο υπουργείο Παιδείας για να παραδώσει σε άλλους συντρόφους τη σκυτάλη και να πράξουν κι εκείνοι ανάλογα.

❖ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ…
Το μόνο που απασχόλησε την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με μπροστάρη τον Νίκο Φίλη της «ΑΥΓΗΣ» ήταν το πώς θα καταργηθούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία, διότι, λένε, είναι υπέρ της ανεξιθρησκείας! Μιλάμε για μεγάλο πονοκέφαλο των άθεων της αριστεράς που άφησαν όλα τα άλλα στην Παιδεία για ν’ ασχοληθούν με αυτό το… τεράστιο ζήτημα!

❁ ΘΗΡΙΟ…
Ακούει ο Αρχιεπίσκοπος για κατάργηση θρησκευτικών και γίνεται άγριο θηρίο! Ποια είναι αυτή η κυρία (η υφυπουργός) που θα καταργήσει τα θρησκευτικά, είπε ο Ιερώνυμος και… ανεώχθησαν οι ουρανοί, εσχίσθη το καταπέτασμα και, ω του θαύματος, αναβρέθη ύδωρ εις Άρη! Σηκώνει λοιπόν την μαγκούρα (ποιμαντορική ράβδο) ο Άγιος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τον είδαν οι άθεοι κι έπεσαν του θανατά. Ήμαρτον-ήμαρτον ηκούσθη μια φωνή από το υπουργείο και όλοι αντίκρισαν τον υπουργό Φίλη πεσμένο στα τέσσερα να ζητά συγχώρεση για το μέγα αμάρτημα της συντρόφου υφυπουργού του!
Προς Θεού, Άγιε Ιερώνυμε, δεν το εννοούσαμε αυτό που είπαμε και συγχώρησον ημάς για τα ανομήματά μας! Εκεί ψυθιριστά πέταξε κι εκείνο το, «λέμε και καμιά μ…α να περνά η ώρα, αφού δουλειά στο υπουργείο έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε να κάνουμε». Αμαρτία εξομολογημένη η μισή συγχωρημένη, του λέει ο «Άγιος» και, αφού τον σήκωσε από το πάτωμα, είπεν εις αυτόν: Άρον την... πολυθρόνα σου και περιπάτει! Το δέμας σου σε έσωκεν!

■ Η ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ…
Τι γράφω ο άνθρωπος! Μπήκα ξανά σε θρησκευτικές ατραπούς κι άντε να βρω συγχώρεση εις τον αιώνα τον άπαντα! Θα ψάξω όμως να βρω ένα γέροντα να πω τα κρίματά μου! Δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει κι ένας τέτοιος! Εδώ ολόκληρη Μιμή είχε τον προσωπικό της πνευματικό! Είναι κάτι που με παρηγορεί…
❖ Η ΕΥΧΗ…
Μια καλή είδηση έρχεται από την Αρχιεπισκοπή όπου ο Αρχιμανδρίτης Δημ. Αργυρός πορεύεται προς Μητρόπολη Κεφαλληνίας μετά την πρόωρη κοίμηση του εκεί Μητροπολίτη. Ο π. Αργυρός πήρε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και του Μάξιμου για να πορευτεί προς την Κεφαλλονιά, δίνοντάς του αφ’ ενός το προβάδισμα, αποκαθιστώντας αφ’ ετέρου προηγούμενες αδικίες και επι μακαριστού Χριστόδουλου ακόμη.

❁ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΣ!..
Ο Δ. Αργυρός έλκει την καταγωγή του από τα Επτάνησα και έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και τους εκκλησιαστικούς κύκλους κατά καιρούς, ειδικότερα την περίοδο που ήταν να καλυφθεί η χηρεύουσα Μητρόπολη Ιωαννίνων. Χωρίς στήριξη Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής ο  π. Αργυρός διεκδίκησε τη θέση και τιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο με μεγάλο αριθμό ψήφων, που τον κατέταξαν στη δεύτερη θέση. Την πρώτη θέση κέρδισε ο σημερινός Άγιος Μάξιμος που ήταν θέλημα του Ιερώνυμου. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα δικαιωθεί ο ίδιος και θα δικαιώσει όλους όσους στήριξαν την αξιοποίησή του, όλα τα χρόνια της διακονίας του η οποία ήταν καθόλα άξια! Τελικά έχει ο Θεός και ο Αρχιεπίσκοπος για όλους…

■ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ…
Μείον 22000 γεννήσεις στη χώρα μας δείχνουν τα στοιχεία των ληξιαρχείων! Επομένως, το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων γέρνει προς το δεύτερο. Ένα κακό ακόμη που επέφερε η οικονομική κρίση που, αν συνεχίσει για κάμποσα χρόνια, θα είμαστε η χώρα των γερόντων. Ποιος να παντρευτεί, ποιος να γεννήσει και σε ποιο κόσμο να φέρουν παιδιά οι νέοι άνθρωποι. Λέτε αυτό να το εκμεταλλευτούν οι μουσαφιραίοι που μπαίνουν από τις μπάντες της χώρας;

❖ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ…
Όπως είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, έγιναν τα πράγματα στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Μια νέα ΔΩΔΩΝΗ στήνεται στη Λεμεσό της Κύπρου, η οποία θα παράγει το ξακουστό χαλούμι και που θα έχει τη σφραγίδα της δικής μας ΔΩΔΩΝΗΣ. Η επένδυση που γίνεται στη Μεγαλόνησο είναι της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ περίπου, κάτι που βάζει σε άλλη διάσταση τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ΔΩΔΩΝΗΣ και βεβαίως δείχνει στην πράξη την εξωστρέφεια της επιχείρησης που επι δεκαετίες παρέμενε δέσμια σ’ ένα καθεστώς χρηματοδότησης από την μαμά ΑΤΕ, η οποία σε κάποια στιγμή τίναξε τα… πέταλα!

❁ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ…
Κλέφτες, λωποδύτες, απατεώνες, καταχραστές του δημοσίου, παιδεραστές, εφαψίες, όλοι στο ίδιο τσουβάλι και να τους να ξαναγυρίζουν στο δημόσιο με διαταγή Κατρούγκαλου. Ακόμη και δάσκαλοι που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση μπήκαν στην κολυμβήθρα του Κατρούγκαλου της αριστεράς, εξαγνίστηκαν και να τους τώρα ξανά πίσω στα θρανία για να συνεχίσουν το έργο τους!

■ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ…
Αυτό το κράτος θα διαλύσει ο Αλέξης όπως υποσχέθηκε στον Μπιλ Κλίντον στο πρόσφατο ταξίδι-προσκύνημα στις ΗΠΑ. Όταν τα έλεγε αυτά δεν είχε υπ’ όψιν ή δεν είχε ρωτήσει τον υπουργό Κατρούγκαλο αν έχει παρόμοια άποψη και θέση. Θα εκπλαγεί μόλις επιστρέψει, σήμερα, στην Ελλάδα και θα μάθει τα νέα. Ως νέος Αντρέας θα αναρωτηθεί «Τι λέτε; Δεν ήξερα»!

❖ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…
Επιστρέφει σήμερα ο πρωθυπουργός από το υπερατλαντικό ταξίδι, ο οποίος το πραγματοποίησε για να πει από κοντά «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στους Αμερικανούς και να φωτογραφηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο για να’χει πρώτον να μολογάει και δεύτερον για να δηλώσει υποταγή στον καπιταλισμό, τον οποίο τόσα χρόνια πολέμησε μετά μανίας!

❁ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ!
Δυστυχώς όμως για τη χώρα μας, αυτό το ταξίδι θα μείνει στη μνήμη της διεθνούς κοινής γνώμης για το «Βατερλό» της γλωσσικής ανεπάρκειας του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος περισσότερο εξετάσεις για την απόκτηση Lower έδινε παρά σχέσεις ανέπτυξε για την ενίσχυση της Ελληνικής οικονομίας! Κρίμα, διότι χάθηκε μια ευκαιρία. Η ευκαιρία δόθηκε όμως στους Αμερικάνους που είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά πως είναι ένας «αριστερός» πρωθυπουργός που μεταλλάσσεται σε χρόνο ρεκόρ.

■ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ…
Φαίνεται να λύνεται το μυστήριο των τάφων στην Αμφίπολη. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Μ. Περιστέρη ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα, αξιωματικό, φίλο και μπατζανάκη του Μ. Αλεξάνδρου! Ο τάφος ήταν παραγγελία του ίδιου του Μ. Αλεξάνδρου για τον φίλο του, ο οποίος ύστερα από γλεντοκόπι που κράτησε επτά μέρες με ψηλό πυρετό πέθανε σε ηλικία 31 ετών.

❖ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…
Κάπως έτσι τελειώνει η Αμφιπολιάδα, που ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά και υπουργού Πολιτισμού Κ. Τασούλα και που πέρασε από πολλές αμφισβητήσεις και ένα σωρό περιπέτειες για να φτάσει στην προχθεσινή επίσημη ανακοίνωση από την κ. Περιστέρη και το Α.Π.Θ.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.