ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

* ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΛΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!
Στην Ήπειρο τα πράγματα έμειναν στα ίδια σ’ επίπεδο εδρών και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων, πλην της Θεσπρωτίας όπου κάποιοι κατάφεραν να φέρουν δεύτερο κόμμα τη ΝΔ! Τι συνέβη λοιπόν  και υπήρξε τέτοια εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και ήλθαν τα πάνω κάτω;

* ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ…
Μόνο σε δύο Δήμους  στο Νομό Ιωαννίνων η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη! Και είναι αυτοί οι Δήμοι Ζαγορίου και Μετσόβου. Όλοι  οι υπόλοιποι Δήμοι έδωσαν τη δεύτερη ευκαιρία στην δεύτερη φορά αριστερά! Αξιοσημείωτο είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στις φυλακές Σταυρακίου. Ψήφισαν 42 κι’ απ’ αυτούς 28 προτίμησαν Αλέξη και μόνο 4 Βαγγέλα! Τελικά, όλοι οι καλοί βρίσκονται στις φυλακές!

* ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ…
Καμία αλλαγή και στην κατανομή των εδρών στην Ήπειρο. Οι Βουλευτές που εξελέγησαν τον Γενάρη επανεξελέγησαν και την περασμένη Κυριακή. Απομένει να δούμε αν θα συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα Ηπειρώτης αυτή τη φορά. Η Όλγα Γεροβασίλη εκ των εμπίστων του Αλέξη έτσι κι αλλιώς θα παίξει κάποιο ρόλο στην νέα κυβέρνηση.

* ΧΑΘΗΚΕ Η ΡΟΔΟΠΗ!
• Χωρίς Χριστιανό Βουλευτή έμεινε η Ροδόπη στις προχθεσινές εκλογές. Ακόμη κι αυτός ο ισχυρός Στυλιανίδης έμεινε εκτός κοινοβουλίου και την περιοχή θα εκπροσωπούν μουσουλμάνοι! Είναι από τα περίεργα του εκλογικού νόμου, τον οποίο τα κόμματα όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση απειλούν να καταργήσουν κι’ όταν γίνονται κυβέρνηση τον υιοθετούν.

❁ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ!..
Αυτάαα! Η δεύτερη φορά αριστερά στη χώρα ήρθε και βέβαια είναι η συνέχεια της πρώτης φοράς αριστεράς που είχε προκύψει τον Γενάρη και που η δεύτερη φορά είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει το έργο(;) της πρώτης φοράς!

■ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ…
Ο σοφός λαός έκρινε ότι εκείνοι που υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο πρέπει να το εφαρμόσουν έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία στο εξής ότι δεν έχουν την εξουσιοδότησή του. Στο εξής, λοιπόν, Αλέξης και Πάνος χέρι-χέρι θα υπογράφουν με το δεξί και οι δύο τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μνημονίου.

❖ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ…
Τρίτωσαν οι εκλογές γι’ αυτή τη χρονιά και μέχρι τις επόμενες πάρτε μια ανάσα. Η κυβέρνηση τη δουλειά της, η αντιπολίτευση τη δική της και εμείς τη δική μας! Δεν έχει πλέον σημασία που δεν πολυκαταλάβαμε για ποιον λόγο έγιναν τρίτες εκλογές. Σημασία έχει ότι οι Ελληνάρες επέλεξαν και ξανά Αλέξη, διότι βρήκαν κάτι νέο να έχουν να βρίζουν επειδή βαρέθηκαν να βρίζουν τους προηγούμενους.

❁ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ…
Ποιος είπε ότι δεν έχει χιούμορ ο Έλληνας, να σηκώσει το χέρι! Δέστε τι έγινε με τους γκαλοπατζήδες, τους οποίους δούλευαν για τα καλά οι πολίτες απαντώντας σε λάθος βάση στα συνηθισμένα ερωτήματα. Δεν συμφωνώ με την άποψη του Πάνου Καμμένου ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλά σπάνε πλάκα οι πολίτες με τον πόνο και τον καημό των πολιτικών που αντί να κάνουν μια στάλα δουλειά, το ρίχνουν στις αναγνώσεις των δημοσκοπήσεων.

■ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΝΙΚΗ!
Κέρδισε, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά κι αυτή τη μάχη και υπάρχουν χίλιες εξηγήσεις που έγινε αυτό! Κέρδισε προς όλες τις κατευθύνσεις κι αυτό δεν είναι μικρή υπόθεση. Κέρδισε στη κόντρα με τους διαφωνούντες, τους οποίους έστειλε στο… πυρ το εξώτερον. Κέρδισε με απρόσμενη διαφορά τη ΝΔ και ξανακέρδισε την συνεργασία με τον πρώην συνέταιρό του.

❖ ΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ…  
Το ζητούμενο είναι πλέον αν κάνει κάτι για να κερδίσει κι ο τόπος κάτι. Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις του Αλέξη, αλλά έχω αμφιβολίες για τις δυνατότητες και τα περιθώρια που έχει να φέρει ανάκαμψη που είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την ελληνική κοινωνία.

❁ Ο ΧΡΟΝΟΣ…
Τελικά ήταν μικρό το χρονικό διάστημα των έξι μηνών για ν’ αλλάξει άποψη ο Έλληνας. Κι αυτό φάνηκε από τα ποσοστά που πήραν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Ο μεν Αλέξης κατάφερε να ξαναπάρει το ίδιο σχεδόν ποσοστό με τον Γενάρη χάνοντας όμως καμιά 400αριά χιλιάδες ψηφοφόρους από τον Γενάρη, ο δε Μεϊμαράκης να ανεβάσει κάπως τα νούμερα της ΝΔ, χάνοντας και εκείνος καμιά 200αριά χιλιάδες ψηφοφόρους! Και οι δύο πέτυχαν άθλο για τα κόμματά τους!

■ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
Εκείνο που μετρά στον Αλέξη είναι ότι τιμώρησε τους αποστάτες αντιμνημονιακούς εξαφανίζοντάς τους από το Ελληνικό κοινοβούλιο, του οποίου πλέον η καρδιά θα χτυπά σε ρυθμούς Λεβέντη. Ποιος είπε ότι δεν έχει χιούμορ ο Έλληνας, ο οποίος θα βρει τρόπο να απολαμβάνει τις εργασίες της Βουλής χωρίς την Ζωή η οποία είναι ελεύθερη πλέον να κάνει δικηγορική καριέρα.

❖ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ…
Έκανε ότι μπορούσε ο Βαγγέλας για την ΝΔ. Μία ΝΔ που την πήρε λεηλατημένη από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τουλάχιστον δεν την παραδίδει κουτσουρεμένη. Το ότι δεν πήρε τη δύναμη που προσδοκούσε είναι ζήτημα που θα απασχολήσει τα αρμόδια όργανα και την ηγεσία της ΝΔ το επόμενο διάστημα…

❁ ΟΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ!..
Υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός στη ΝΔ για το τι μέλλει γενέσθαι: Άρχισαν οι μουρμούρες που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν σε δυνατές αντιρρήσεις για το πώς πορεύτηκε μέχρι τώρα κι από τον Γενάρη και δώθε. Να μετακινηθεί προς το κέντρο ή να πάει πιο δεξιά. Έχει αρχίσει να μπαίνει το ερώτημα, με τον Μάκη Βορίδη να ανοίγει τον χορό του «διαλόγου» που πρέπει να αρχίσει μέχρι το συνέδριο, που ίσως συντομευθεί, διότι οι ανάγκες το απαιτούν.

■ ΠΛΗΡΩΣΑΝ!..
Εκείνο που φάνηκε και σ’ αυτή την εκλογή είναι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν την μνημονιακή τους επιλογή, κάτι που δεν έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Οι Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν συγχωροχάρτι στον Αλέξη και το αρνήθηκαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν φάνηκε ότι η Φώφη είχε κάποια κέρδη σ’ αυτή την εκλογή.

❖ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ…
Μπορεί να δικαιολογηθεί η  απώλεια 400.000 ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι εκείνο ήταν στην εξουσία και εκείνο είχε εσωτερικά προβλήματα και ξεκαθαρίσματα. Η ΝΔ γιατί να χάσει 200.000; Εδώ θα πρέπει να δοθεί μία λογική εξήγηση από εκείνους που έχουν την ευθύνη διαχείρισης της ΝΔ, που, όπως και να το κάνουμε, παραμένει κόμμα εξουσίας.

❁ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ «53»…
Γίνεται πολύς λόγος για την ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ που στην προηγούμενη περίοδο είχαν υπογράψει αριστερό μανιφέστο που δεν θα λέει ναι σε όλα. Αρχηγός της ομάδας φέρεται ο Τσακαλώτος, ενώ στην ίδια ομάδα συμμετέχει και ο «δικός» μας Χρήστος Μαντάς. Αν θα δραστηριοποιηθεί η ομάδα στη νέα περίοδο μένει να το δούμε όπως μένει να δούμε αν θα μετατραπεί σε κίνημα Λαφαζάνη! Έτσι κι αλλιώς το μνημόνιο Νο 3 θα πρέπει να το βγάλουν πέρα μόνοι τους…

■ ΤΟ ΦΟΝΤΟ…
Είπα Λαφαζάνης και θυμήθηκα το φόντο της εικόνας την Κυριακή το βράδυ μετά τον όλεθρο! Η επταμηνίτικη τσαμπουκαλού Ζωή έμοιαζε με το μουτρωμένο «κοριτσάκι» που της είχαν πάρει τις κούκλες και δεν την παίζανε οι άλλες φιλενάδες. Πώς θα ζήσει αυτή η γυναίκα χωρίς εξουσία και χωρίς το κανάλι της Ζωής! Όλα εδώ πληρώνονται τελικά…

❖ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Το επτάμηνο διάλειμμα τελείωσε και τώρα τα κεφάλια μέσα. Τα αναμμένα κάρβουνα είναι στα χέρια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκείνοι θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να τα σβήσουν. Ο λαός απλά θα καταλάβει οσονούπω αν αυτό που έκανε την Κυριακή θα μοιάζει με τον αγά που έκοψε από τον θυμό του τα αχαμνά του!..

❁ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ  ΜΕΡΕΣ…
Τα δείγματα δουλειάς που έδωσε από τον Γενάρη μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση δεν μας δίνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν οι Έλληνες να έλθουν καλύτερες μέρες και γι’ αυτό ξαναψήφισαν Τσίπρα - κυρά Τασία και Πάνο Καμμένο. Εδώ θα είμαστε και να είμαστε καλά να ζήσουμε τα καλύτερα, αν έλθουν κι’ όποτε έλθουν.

■ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ…
ΟΧΙ ΣΤΑΥΡΟ, ήταν το «σύνθημα» της περασμένης Κυριακής γραμμένο στο παραβάν. Ως όχι στο Σταύρο το εξέλαβαν οι ψηφοφόροι και πήγε το… φούμο σύννεφο! Είναι μια εξήγηση των ΠΟΤΑΜΙΣΙΩΝ  για την απώλεια δυνάμεων! Σε αντίθεση με το σύνθημα που επικρατούσε παλιά στην περιοχή μας που ήθελε Σταυρό σε κάποιον Σταύρο!

❖ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!..
Τέλος για σήμερα, ας επικρατήσει ψυχραιμία στο χώρο της ΝΔ και ας μείνουν στα μαχαίρια στα θηκάρια. Ας επικρατήσει το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική περίοδο που κι’ αυτό ήταν κλεμμένο. Επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς! Αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν τους σε Συγγρού - Ρηγίλλης - Ραφήνα.


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.