ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ…
Έχω την αίσθηση ότι αυτή η ΕΡΤ του Τσίπρα προχθές πήγε για μαλλί και βγήκε… κουρεμένη. Κάνανε αθλιότητες σκηνοθετικές που τις πήρε χαμπάρι ο ψηλός Βαγγέλης και τα έκανε λίμπα. Με σκηνοθετικές οδηγίες που έδωσε «ξεβράκωσε» στον αέρα τους σκιτζήδες της ΕΡΤ που για μια ακόμη φορά απέδειξαν στην πράξη τι είναι!

• ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!
Κάτι δεν πάει καλά στο «ΠΟΤΑΜΙ» και ο Σταύρακας ψάχνει το 10% την Κυριακή. Μάλιστα, κάνει επιθέσεις δεξιά-αριστερά προσπαθώντας πρώτα να κλείσει τρύπες διαρροών και αν τσιμπήσει ξέμπαρκους, καλώς να έρθουν, ένα πράμα.

• Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ…
Πριν το «ντιμπέιτ» στη ΕΡΤ είχε προηγηθεί το «ντιμπέιτ» Τατιάνας - Άννας Μισέλ στο «Ε». Μια εκ βαθέων εξομολόγηση της Άννας-Μισέλ για μία άλλη Άννα κι όχι αυτή που γνώρισαν οι πολλοί Έλληνες από την θητεία της ως εκπρόσωπου της Ν.Δ. επί Σαμαρά. Απαλλαγμένη από πολιτικές και προσωπικές περιπέτειες η Άννα ήταν πιο ανθρώπινη κι έτσι όπως την γνωρίσαμε εμείς όλα τα προηγούμενα χρόνια…

• ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΛΑΚΗΣ!
• Τα βρόντηξε από τους ΑΝΕΛ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Βασίλης Παπαγγέλης, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτους τους χειρισμούς που έκαναν σε ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξης! Βγαίνει καπάκι ένας τύπος από το ίδιο κόμμα και βγάζοντας γλώσσα προς τον Βασίλη ισχυρίστηκε πως ένας έφυγε άλλοι εκατό συμπληρώνουν το κενό! Η σοβαρότητα κρεμασμένη στα κάγκελα, από την κορυφή των ΑΝΕΛ ως τον πάτο που εσχάτως έχει γίνει... μόνιμη κατοικία. Το να μιλά κάποιος για αντικατάσταση του Λάκη Παπαγγέλη δεν είναι μόνο ανοησία, αλλά κι ασέβεια. Κάτι τέτοιο προφανώς είχε διαισθανθεί και ο έτερος υποψήφιος των ΑΝΕΛ Σπ. Πανταζής, γι’ αυτό δεν τον είδαμε να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους των ΑΝΕΛ στο Νομό!

❁ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ!..
Τρεις και μία, φίλοι μου. Τρεις και μία για να δούμε τι θ’ αποφασίσει ετούτος ο λαός ο σοφός για το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του και των γενεών που έρχονται! Αν θα συνεχίσει τα πειράματα όπως έχει γίνει το τελευταίο οκτάμηνο ή θα αλλάξει ρότα.

■ ΤΟ ΑΧΤΙ…
Το άχτι το έβγαλε στις εκλογές του Γενάρη και το θυμό τον περασμένο Ιούλιο με το δημοψήφισμα. Σε τούτες τις εκλογές τι άλλο έχει σκοπό να κάνει για το οποίο θα ξαναπεί «τι πήγα κι έκανα;». Όποια και να είναι η επιλογή, το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπεί «τι μ…ία έκανα».

❖ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ…
Σ’ αυτές τις εκλογές πάμε χωρίς πακέτα υποσχέσεων, τουλάχιστον εκ μέρους των διεκδικητών του τίτλου, διότι περί τίτλου πρόκειται. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και για όποιον δίνει βαρύτητα σ’ αυτά τα ευρήματα. Στο στατιστικό λάθος οι εκτιμήσεις της κοινής γνώμης, λένε οι γκαλοπατζήδες για να έχουν και τα νώτα τους καλυμμένα.

❁ ΤΟ «ΘΑΨΙΜΟ»…
Παρήγγειλε δημοσκόπηση η «ΑΥΓΗ» κι επειδή δεν έβγαιναν τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ, την «έθαψε» στις εσωτερικές σελίδες κι ανάμεσα στις κηδείες και τις βαπτίσεις! Μιλάμε για πλέρια ενημέρωση της πρώτης φοράς αριστεράς! Αλήθεια, το έχετε ξανακούσει αυτό το «πρώτη φορά αριστερά;».

■ Η ΥΠΟΔΟΧΗ…
Στην Άρτα και στα Γιάννινα από όπου έταξε την… Άρτα και τα Γιάννινα ο Αλέξης, δεν πέρασε και τα καλύτερα. Ούτε οι Αρτινοί συμπατριώτες του, ούτε οι Γιαννιώτες τον υποδέχτηκαν όπως τον Γενάρη. Η προγραμματισμένη ανοικτή συγκέντρωση στην κεντρική Πλατεία μεταφέρθηκε σε κλειστή αίθουσα ξενοδοχείου. Ο ίδιος ο Αλέξης επεσήμανε την «φτώχεια» της σύναξης λέγοντας ότι η βροχή δεν του έδωσε τη δυνατότητα να «εκτελέσει» την αντιπολίτευση από την πλατεία Ιωαννίνων!

❖ «ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΓΙΟΦΥΡΙΑ!»
Αφού «έχτισε» το γιοφύρι της Πλάκας («θα σας χτίσουμε γιοφύρια») θυμήθηκε το «παλάτι» και το… φόρεσε στην Ε.Ε. που κάνει παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας! Αυτή η Ε.Ε. που γονατιστός επί 17ωρον εκλιπαρούσε να τον λυπηθούν και να του υπογράψουν το αριστερό μνημόνιο που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τ’ άλλα.
❁ 90 ΔΙΣ ΘΥΜΟΣ!..
Όχι άλλη διαμαρτυρία του λαού σαν αυτή που έκανε στις εκλογές του Γενάρη, είπε ο Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη. «Φτάνει αυτή, η οποία μας στοίχισε 90 δις και θα τρέχουμε και δεν θα σώνουμε. Αυτή τη φορά σοβαρευόμαστε κι παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας και πρώτα πρώτα όχι αποχή», τόνισε και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής.

■ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
Είχε αρκετό ενδιαφέρον η συνέντευξή του Β. Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ. Ο ίδιος έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας με όποιο και να ναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Ως πρωθυπουργός θα καλέσει τον Αλέξη να υποστηρίξουν μαζί την υπογραφή που έβαλε στο τρίτο μνημόνιο. «Δεν θα τον αφήσω απ’ έξω να το παίζει αντιμνημονιακός και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει», σημείωσε ο Βαγγέλης.
❖ Η ΗΠΕΙΡΟΣ… ΠΑΡΟΥΣΑ!
Στη συνέντευξη έλαβε μέρος ο υπογράφων που ένα ψιλοχαμό τον έκανε όταν χρειάστηκε να μιλήσει και η «ΗΠΕΙΡΟΣ» για τα δικά της ζητήματα. «Δεν περισσεύει χρόνος», έκανε το λάθος να πει η Πηνελόπη Γαβρά και εγένετο της… Πηνελόπης το κάγκελο παρ’ ολίγον! Ανέλαβε ο ίδιος ο Μεϊμαράκης τον συντονισμό της συνέντευξης και κάλυψε τις ερωτήσεις κι όλων των άλλων δημοσιογράφων.

❁ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ…
Σ’ ερώτηση του υπογράφοντος σχετικά με την ανακεφαλοποίηση των Συνεταιριστικών Τραπεζών ο Πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον θεσμό και ότι γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Διοικητή της Τράπεζας κ. Στουρνάρα για την διάθεση 1,5-2 δισ. ευρώ. Αυτά μου είπε, αυτά σας λέω…

■ Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ…
Επειδή θα ξαναθυμώσει πρώην μεγαλοστέλεχος του ντόπιου ΠΑΣΟΚ που έχει «μεταναστεύσει» στο νέο ΠΑΣΟΚ που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ για την δέσμευση του Μεϊμαράκη για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες, του θυμίζω πως αυτές είχαν περάσει από τα χέρια κάτι τέτοιων «συντρόφων» που ως αφελείς πίστεψαν στη Σεισάχθεια του Αλέξη περί χαρισμού των Τραπεζικών χρεών! Το κακό με δαύτους είναι ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα χαριστούν τα δάνεια όλων εκείνων που οργίασαν από το 1981 και μετά κάνοντας δικό τους κτήμα την εξουσία.

❖ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ…
Πολύ λίγες απορίες λύθηκαν στους Έλληνες από την προχθεσινή τηλεμαχία μεταξύ Μεϊμαράκη - Τσίπρα. Και οι δύο τους ακολούθησαν τακτική Πετράκη στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στους δύσκολους αγώνες! Κρατάμε άμυνα για να προστατεύσουμε τα νώτα από σκοράρισμα και στην κατάλληλη στιγμή αντεπίθεση για γκολ.

❁ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ…
Έφταναν στις «περιοχές» οι δύο παίκτες, κάνανε σουτ, αλλά το γκολ δεν έρχονταν. Σίφουνας ο Βαγγέλης αλλά δίχτυα δεν εύρισκε κάνοντας όμως ωραίο παιχνίδι και οι τηλε-θεατές έφυγαν ικανοποιημένοι από το θέαμα. Είχε και τρία-τέσσερα δοκάρια ο Βαγγέλης, τα οποία γλύτωσαν τον Αλέξη από τα χειρότερα. Ξεκάθαρος παίκτης ο Βαγγέλης που έψαχνε δίχτυα, πονηρούλης ο άλλος που πετούσε τη μπάλα στα δίχτυα.

■ ΤΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ;
Μνημονιακοί και οι δύο, τι να έλεγαν και σε ποιόν να τα έλεγαν; Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Τουλάχιστον ο Βαγγέλης είναι αυτό που βλέπουν και ακούνε οι Έλληνες κι όχι ψιλομπαγασάκος που υπογράφει μνημόνια και λέει ότι δεν θα τα εφαρμόσει…

❖ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΕΞΗ!
Δεν γνώριζα πολλά πράγματα πριν το Γενάρη γι’ αυτό έλεγα και καμιά π…ριά για να κερδίσουμε τις εκλογές. Μέσα σε έξι μήνες έγινα… Ξεφτέρι γι’ αυτό πρέπει να ξαναγίνω πρωθυπουργός, είπε ο Αλέξης, για να πάρει πληρωμένη απάντηση από τον Βαγγέλη: Ενενήντα δις φέσι στη χώρα για φροντιστήριο ήταν πολλά!

❁ ΕΛΑ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΑΛΕΚΟ!
Την ώρα που γίνονταν αυτή η τηλεμαχία με τον Αλέξη να καταγγέλλει τη δεξιά για διαπλοκή έρχεται η σβουριχτή από τον μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη. Περί τα 4 εκατομμύρια  είναι η δουλειά που του έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Τατούλης, υπουργός ών! Προφανώς αυτό είχε κατά νου ο Βαγγέλης κι έλεγε και ξανάλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της διαπλοκής!

■ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ»…
Καλά τα μεγάλα λόγια για επιχείρηση καθαρά χέρια, αλλά για τους άλλους! Ο κυρ-Αλέκος, παλιά καραβάνα στον κατασκευαστικό χώρο και δεν θα άφηνε την κατασκευαστική εταιρία  του να μείνει εκτός «τραπεζιού». Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ έργο την σήμερον ημέρα δεν είναι μικρή υπόθεση!

❖ ΤΑ… ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ!
Δεν είναι αμαρτία η προστασία των εργολαβικών συμφερόντων αλλά να μη γίνονται κατήγοροι των άλλων ομοειδών επιχειρήσεων παριστάνοντας τους… αγγέλους της κάθαρσης. Άλλωστε, ο μπάρμπα - Αλέκος είναι πολύ παλιός στη «πιάτσα», από την εποχή του «ΣΚΑΠΑΝΕΑ» που ήταν συμφερόντων αδελφών Τσίπρα! Όποιος θυμάται καταλαβαίνει τι εννοώ…

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.