ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• «ΠΝΙΓΕΤΑΙ»…
Ενώ πνίγονται στα νερά του Αιγαίου οι «τουρίστες» της Τασίας, ο πρώην πρωθυπουργός «πνίγεται» στη γεωγραφία! Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, λέει στην ΔΕΘ και γίνεται του… Αιγαίου, του Ιονίου, του Κρητικού κι όλων των άλλων πελάγων και κόλπων της Ελλάδας!

• ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ…
Πρωθυπουργός για… υιοθέτηση ο Αλέξης! Αντι ο Πάνο Καμμένος να του μαθαίνει πώς να μη βγάζει από τις ράγες τα τραίνα και πώς να γράφει με το δεξί χέρι, έπρεπε ως υπουργός Άμυνας να έβαζε έναν ευέλπιδα να του κάνει μάθημα γεωγραφίας για να μάθει μέχρι που φτάνει και από πού αρχίζει η Ελληνική επικράτεια.

• Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ...
Κάποια κενά που δημιουργήθηκαν στις τοπικές λίστες καλύφθηκαν από άλλους υποψηφίους, τινές εκ των οποίων την ανάγκην φιλότιμο εποίησαν! Για την νέα υποψηφιότητα που έγινε αρκετός θόρυβος είναι η μεταγραφή που έγινε από το ΚΙΔΗΣΟ στο ΠΑΣΟΚ, από την οποία οι ΠΑΣΟΚΟΙ προσδοκούν σε ενίσχυση της δύναμής τους σε τοπικό επίπεδο. Πρόκειται για την κ. Γαρδίκου, η οποία δεν προτίμησε την συνταγή Γιωργάκη περί αποχής, αλλά αποφάσισε να βάλει πλάτη συντασσόμενη με το «νέο» ΠΑΣΟΚ της Φώφης, η οποία δεν τα πάει και άσχημα…

❁ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΟ «ΝΤΙΜΠΕΗ»!
Όχι άλλο τέτοιο «ντιμπέη» (α ρε Αλέφαντε)! Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την προχθεσινοβραδινή «αναμέτρηση» των πολιτικών αρχηγών! Ορθή η παρατήρηση του Β. Μεϊμαράκη ότι «κερδισμένοι από αυτή την τηλεοπτική σούπα ήταν εκείνοι που δεν συμμετείχαν σ’ αυτή». Δηλαδή τυχεροί ήταν Μιχαλολιάκος και Λεβέντης!

■ Η ΜΟΥΧΛΑ…
Μούχλα μύριζε όλο το τηλεοπτικό σκηνικό! Κακοπαιγμένο θέατρο πέρα ως πέρα ο δήθεν διάλογος μέσω του οποίου οι Έλληνες ψηφοφόροι θα γίνονταν πιο σοφοί και μ’ αυτή την σοφία θα αποφασίσουν για την τύχη τους στις 20 Σεπτεμβρίου. Τρίχες κατσαρές…

❖ Η ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ!..
Ακούστε το καταπληκτικό! Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που έλαβαν μέρος στο «ντιμπέη» (επιτρέψτε μου τη γραφή) κατηγορούσαν την μέθοδο ως ακατάλληλη, την οποία όμως οι ίδιοι είχαν επιλέξει! Καλά, μιλάμε για μεγάλη ψυχοπάθεια!

❁ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ…
Δεν υπάρχει κάποιο σημείο που να ξεχώρισε απ’ όλο αυτό το τουρλουμπούκι κάποιος. Παρ’ όλο που η τηλεθέαση άγγιξε το 75% κι αυτό επειδή όλα τα ΜΜΕ ήταν σε καταναγκαστικό έργο, εν τούτοις ουδέν σπουδαίο προσέφυγε απ’ ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν οι Έλληνες.

■ ΣΤΕΝΕΥΟΝΤΑΝ!..
Τον στένευε το πρωθυπουργικό κοστούμι χωρίς γραβάτα τον Αλέξη με τον καβάλο να τον «κόβει» και παρουσίασε μια εικόνα αδιάφορη. Τον αγγούσευε η γραβάτα τον Βαγγέλα και απαλλάχτηκε απ’ αυτή μετά το τέλος του «ντιμπέη». Έτοιμος για μια ζεϊμπεκιά έξω στον κήπο της ΕΡΤ ήταν αφού η «πίστα» μέσα στο στούντιο ήταν κατειλημμένη από νερόβραστους.

❖ Ο… ΔΙΑΛΟΓΟΣ!
Από το 2009 είχε να γίνει τέτοιος «δημοκρατικός διάλογος» που βαπτίστηκε διάλογος! Ποιοι ήταν όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι επικοινωνιολόγοι που έβαλαν σε μια ανούσια διαδικασία τους πολιτικούς που περίμεναν ένα εικοσάλεπτο για ν’ απαντήσουν σε μία ερώτηση, που ανάθεμα αν θυμούνταν ποιο ήταν το ερώτημα.

❁ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
Έξι χρόνια μετά το τελευταίο «ντιμπέη» ήρθε αυτό το πράμα που είχαμε το κουράγιο να παρακολουθήσουμε και που εναγωνίως ψάχναμε να βρούμε κι ήταν εκείνο, που την επόμενη μέρα θα έκανε καλύτερη τη ζωή μας!

■ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…
Αλλά οι απαντήσεις των αρχηγών ήταν ανάλογες των ερωτήσεων των δημοσιογράφων που εν πολλοίς είχαν σκονάκια από τα «μαγαζιά» τους! Μαζί λοιπόν ερωτήσεις και απαντήσεις μας έκαναν το νέο μνημόνιο, το οποίο δεν είχε θέση στο τραπέζι! Αντ’ αυτού είχαμε τον 4x4 Πάνο Καμμένο να ξαναψάχνει για σκάνδαλα με μυστικά σχέδια σε σκοτεινά γραφεία! Του έχει μείνει κουσούρι του καμενο Πάνου να φτιάχνει ιστορίες μυστικού περιεχομένου. Θυμόσαστε εκείνο το βιβλίο του που αποκάλυψε την 17 Ν του Α. Παπανδρέου και το οποίο είχε γράψει για λογαριασμό του ο Γεωργαλάς και που ο μπαγάσας ο Πάνος, ουδέποτε τον πλήρωσε και τον έτρεχε στα δικαστήρια ο συγγραφέας που ήταν ο καθοδηγητής της περιόδου των Συνταγματαρχών!

❖ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ…
Δεν έβγαλε τίποτα σπουδαίο αυτή η τηλεοπτική παρουσία και πολύ καλά είχε κοπεί από τις προεκλογικές εκστρατείες. Παρ’ όλο που φάνηκε ότι ο Βαγγέλης είχε απολύσει το ζωνάρι για κόντρα, εν τούτοις, μόνο ο ψεκασμένος τόλμησε να το πατήσει και λίγο έλειψε να πάρει φωτιά το Κούγκι.

❁ Ο ΠΑΝΟΥΛΗΣ…
Κολλημένος στο αφεντικό του ο Πανούλης, προσπάθησε να βγάλει την λάντζα του σπιτιού! Ανέλαβε αυτός τον βρώμικο ρόλο για να φανεί αρεστός στο «αφεντικό», που δεν ήταν ο Αλέξης, ο «Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», όπως έκανε μέχρι το δημοψήφισμα. Εδώ ταιριάζει απόλυτα το «γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». Και η παραφροσύνη ένεκεν μη επανόδου στη Βουλή έχει βαρέσει κατακούτελα το παιδί με τα τρενάκια!

■ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!
Δεν περιγράφω άλλο το «ντιμπέη», το οποίο ας ήταν το τελευταίο έτσι όπως γίνεται. Ας ελπίσουμε όμως να βγει κάτι από την μονομαχία της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε σε καλύτερες απαντήσεις, αν υπάρχουν βέβαια καλύτερες ερωτήσεις!

❖ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ!..
«Δεν κάναμε το ένα, δεν κάναμε το άλλο, δεν κάναμε το τρίτο, δεν προκάναμε για το τέταρτο, δεν… «Αφού «δεν», τότε με ποιο θράσος ξαναζητάτε να ξανασυγκυβερνήσετε και να ξανασώσετε την Ελλάδα και να μην κάνετε όπως το τελευταίο επτάμηνο; Αυτή θα ήταν μια καλή ερώτηση που όμως δεν έγινε ποτέ…

❁ Η ΣΥΝΤΑΓΗ…
Κλειδώστε τη γιαγιά Τασία μέχρι τις εκλογές γιατί θα μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες! Η συνταγή είναι του Πάνου Καμμένου που την σέρβιρε στις εκλογές του περασμένου Γενάρη που ήθελε κλειδωμένους τους παππούδες και τις γιαγιάδες για να συγκυβερνήσει εκείνος με τον Χαϊκάλη, τον Νικολόπουλο και την Ξουλίδου. Την τελευταία μάλιστα την «κλείδωσε και την άφησε απ’ έξω από το ψηφοδέλτιο για να την αξιοποιήσει σε κυβερνητικό πόστο μετά την 21η Ιουνίου. Στο Ιτς ποτέ, δηλαδή…

■ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΓΙΑ!
Αυτή δεν είναι γιαγιά! Αυτή είναι Κολοσσός της πολιτικής! Για την Τασία μιλάω, η οποία ξανακτύπησε προχθές λέγοντας ότι απ’ όταν άφησε εκείνη τον ευαίσθητο χώρο της μετανάστευσης γιόμησαν τα νησιά από μετανάστες, οι οποίοι κάνουν τουρισμό σ’ αυτά και πλουτίζουν οι μαγαζάτορες!

❖ ΟΙ ΣΚΥΛΟΠΝΙΧΤΕΣ…
Να δείτε που τελικά όλους αυτούς που φτάνουν με τους σκυλοπνίχτες από τα Τουρκικά παράλια θα τους πιστώσουν στο Τουριστικό ρεύμα που είχε εφέτος η χώρα μας! Τα λόγια της γιαγιάς Τασίας είναι ξεκάθαρα. Πλούτισαν οι νησιώτες από τους μετανάστες, λαθραίους ή μη! Κι επειδή τα νησιά χόρτασαν από «τουρίστες», τους σπρώχνουν με τα καράβια στον Πειραιά κι από κει στην ενδοχώρα για να… πλουτίσει κι αυτή!

❁ ΟΙ ΚΟΝΞΕΣ…
Για αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες και για αυτές τις υπηρεσίες η γιαγιά θα τιμηθεί από τον «μικρό» Αλέξη με εκλόγιμη θέση, για να κάνει παρέα στον αγαπημένο της Δρίτσα που έκανε… κόνξες παριστάνοντας τον αντιμνημονιακό.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.