ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ…
Σε δέκα μέρες γίνονται εθνικές εκλογές επειδή ήθελε να ξεκαθαρίσει με τους αντάρτες του ο Αλέξης. Με αυτή την απόφασή του άνοιξε λάκκο με κίνδυνο να πέσει ο ίδιος μέσα, όπως προέβλεψε ο σύντροφος Λαφαζάνης. Άμα πέσει μέσα στην πρόβλεψη ο Λαφαζάνης, τότε το «θάψιμο» θα είναι άπαξ δια παντός και η αριστερή παρένθεση θα γίνει πραγματικότητα…

• ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ…
Μια κινητικότητα εκλογικού περιεχομένου παρατηρείται και στην περιοχή μας. Οι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν και δεν σώνουν για να σώσουν τις έδρες τους που κατά τις εκτιμήσεις ειδικών δύο απ’ αυτές θα αλλάξουν στρατόπεδο. Πρώτος τυχερός ο Στ. Καλογιάννης από τη Ν.Δ. και ίσως και ο Γιάννης Καραμπίνας.

• ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ;
Τις προηγούμενες ημέρες έπαιζε πολύ η μετακίνηση του Χρ. Μαντά στο Επικρατείας, κάτι που τελικά δεν έγινε. Δεν χωρούσε ο Μαντάς στο Επικρατείας ή εκτιμούν ότι δεν θα χαθούν έδρες στο Νομό; Η δε ΝΔ κάλυψε τις δύο κενές θέσεις με την Μαρία Τσολάκη και τον Γ. Νταλαμάγκα…

❁ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!..
«Ούτε έναν Έλληνα δεν έχω συναντήσει να μου πει ότι δεν έκανες αυτό που μου είχες πει…». Αλέξης Τσίπρας προχθές στον Αυτιά! Ούτε ένας Έλληνας πολίτης δεν βρέθηκε να πει την αλήθεια στον πρώην πρωθυπουργό! Ούτε ένας!

■ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
Πιστέψτε με! Μ’ αυτό το ρήμα ξεκινάει κάθε απάντηση σε κάθε ερώτηση που γίνεται στον Αλέξη! Αυτή η ανάγκη να επαναλαμβάνει το «πιστέψτε με» φτάνει ν’ αποδείξει περίτρανα ότι γνωρίζει πως ο λαός τον έχει πάρει χαμπάρι για τις ανακολουθίες του.

❖ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ…
Γιόρτασε τον έναν χρόνο του προγράμματος της ΔΕΘ που δεν εφάρμοσε ο Αλέξης Τσίπρας. Με μια ομιλία χάρμα, ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έδινε ένα χρόνο πριν. Τότε που έκανε… σκόνη τα μνημόνια, που καταργούσε σ’ ένα άρθρο τη φτώχεια κι αυτομάτως όλα άλλαξαν σε μια νύχτα…

❁ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ!..
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη ΔΕΘ του 2015. Ήταν ομιλία φιλολογικού περιεχομένου για την αίθουσα του «Παρνασσού» κι όχι για ΔΕΘ όπου ανακοινώνονται κυβερνητικά προγράμματα. Ψηφίστε με διότι εγώ είμαι πονηρός κι εσείς είστε χαζοί! Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας Αλέξη που έκανε και τους δικούς του ν’ απορούν σε ποια μάζωξη είχαν παραβρεθεί.

■ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΣ!
Είμαστε εμείς που… πελεκήσαμε τους Ευρωπαίους και που επι ένα 17ωρο τους μαυρίσαμε στο ξύλο και τους κάναμε αγνώριστους! Είμαστε εμείς που επι επτά μήνες τους φέρναμε τη σκούφια γύρω και δεν καταλάβαιναν από πού τους έρχονταν. Είμαστε εμείς που ίδρωσε ο μάτης μας από τον ξυλοδαρμό που κάναμε! Τύφλα να ’χει ο Καραγκιόζης…

❖ ΠΙΠΕΡΙ!..
Οι λέξεις μνημόνια, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης - Στρατούλης, Ραχήλ, Ζωή, έχουν καταργηθεί από το λεξιλόγιο του Αλέξη, διότι αυτομάτως ψεκάζεται με βόμβες πιπεριού, όχι μόνο στη γλώσσα αλλά σ’ ολόκληρο το σώμα! Ρωτήστε και τους πάσης φύσεως μετανάστες που έχουν την ατυχία να ξεβράζονται στα νησιά μας.

❁ ΙΤΣ ΚΡΙΣ!
Ίτς κρίς για τα 90 δισ. ευρώ καπέλο στη χώρα! Ίτς κρίς για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που… μη το είδατε, μη το απαντήσατε. «Κάναμε τόσα πολλά όσα δεν είχαν κάνει όλες οι προηγούμενες παλιοκυβερνήσεις!» Εκεί είχε δίκιο ο γυψωμένος Αλέξης (φρόντισε γι’ αυτό ο συνοδηγός Πάνος)! Μέσα σε επτά μήνες τα ’κανε όλα στάχτη και μπούρμπερη!

■ Ο… ΨΕΥΤΡΑΚΟΣ!
Το ξαναγράφω: Ποτέ πρωθυπουργός χώρας δεν είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό διάστημα. Μέσα σε επτά μήνες έγινε μαυρογυαλούρος και παλιομοδίτης άνευ προηγουμένου. Το «ψευτράκος» του Μεϊμαράκη ήταν λίγο για ν’ αποδώσει την πραγματική εικόνα ενός ανθρώπου που απειλεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός για να ολοκληρώσει το κάρφωμα της χώρας στα κάγκελα.

❖ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕΕΕ!
Από τη ΔΕΘ ζητούσε έναν Έλληνα να του αναφέρει έστω κι έναν άλλο πολιτικό που θα έφερνε καλύτερο μνημόνιο από το δικό του! Μιλάμε για σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο. Εκεί, από τον ίδιο χώρο που ένα χρόνο πριν έφτιαχνε την Ελλάδα του μέλλοντος και παραληρούσαν τα πλήθη από την ΕΛΠΙΔΑ που έρχονταν για να διώξει τον Α. Σαμαρά. Τελικά, η ΕΛΠΙΔΑ μετατράπηκε σε ΕΛ-ΠΗΔΑ των Ελλήνων  που τον ακούν και δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους.

❁ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥ ΦΑΝΕΛΑ!
Εγώ που επί 17 ώρες πάλευα για τα δίκαια της Ελλάδος, λέει και ξαναλέει ο Αλέξης όπου βρεθεί κι όπου σταθεί! Δούλεψε και μία φορά στη ζωή του και το κάνει «σημαία», λένε οι παλιοί του σύντροφοι που έκοψαν πέρα επειδή δεν μπορούσαν να… φουμάρουν άλλο κάρβουνο από τους γονατισμένους στα τέσσερα, θέση που επεφύλασσαν για τους αντιπάλους τους.

■ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ…
Έχουν χάσει την ψυχραιμία τους τα στελεχάτα του ΣΥΡΙΖΑ και ξεφεύγουν από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού. Ποιού πολιτισμού, αλλά λέμε τώρα! Βγαίνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και κατακεραυνώνει ένα ολόκληρο σώμα όπως είναι το Λιμενικό λέγοντας δημόσια ότι οι Λιμενικοί έριχναν στη θάλασσα τους μετανάστες πάσης μορφής! Ό,τι πιο ανεύθυνο και επικίνδυνο για τις στιγμές που περνάει η χώρα...

❖ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ…
Ο Γαβρίλης έχει προϊστορία σε ό,τι αφορά τις απόψεις του για τους ένστολους. Μπάτσους τους ανέβαζε, μπάτσους τους κατέβαζε! Ποιος, ο Γαβρίλης, ο οποίος το μόνο που έκανε είναι πως βοηθούσε τον Αλέξη στο να μη κολλήσουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους.

❁ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ…
Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Πάνο Καμμένο, λέει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Αλέξης. Τι παράπονο να έχει, αφού ήταν… σούζα σε όλα! Μαζί έσκιζαν τα μνημόνια, και μαζί χάραξαν κόκκινες γραμμές και μαζί έκαναν όρκους αιώνιας αγάπης και φιλίας. Η τραγωδία θα έλθει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου όπου «ους συνέζευξεν ο λαός, λαός και πάλι χωριζέτω»!

■ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ!..
Όλα αυτά τα… άλλα κόλπα της πρώην κυβέρνησης καθιστούν κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού τον δύο μηνών πρόεδρο της ΝΔ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος έχει μετατραπεί σε οδοστρωτήρα και τα παίρνει όλα αμπάριζα. Με ένα απλό αλλά υπεύθυνο λόγο ο Βαγγέλης κατάφερε να αποδομήσει γενικώς την «παιδική χαρά» που για επτά μήνες βρίσκονταν σε εκδρομικά ταξίδια αναψυχής!

❖ Ο ΑΨΥΣ…
Είναι λίγο αψύς στον πολιτικό λόγο ο Βαγγέλας και δεν ταιριάζει στον σαλονάτο και θαλαμηγάτο πλέον Αλέξη! Λέει αυτά που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος κι όχι αυτά που αρέσουν στον ευαισθητούλη Γαβριήλ που ενοχλείται από τους ένστολους! Σε όσους αρέσουμε, λέει και ξαναλέει ο Βαγγέλης και φαίνεται να «καβαλάει» τον ΣΥΡΙΖΑ στις προτιμήσεις του λαού!

❁ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ…
Δούλεψε ένα 17ωρο στη ζωή του και κουράστηκε τόσο πολύ που αφήνοντας το «τιμόνι» της χώρας έπιασε το τιμόνι της πολυτελέστατης θαλαμηγού, του εκ Παπαδατών Πρεβέζης (χωριό μου) ορμώμενου μεγαλοεπιχειρηματία μεταφύτευσης μαλλιών Κώστα Γιώτη και έκοβε βόλτες στα νησιά του Αιγαίου προς αναψυχήν!

■ ΤΟ ΚΑΡΦΙ…
Στην αρχή ανέλαβε την ευθύνη του βολταρίσματος στα νησιά του Αιγαίου ο Πολάκης που διαθέτει ένα ψαροκάικο κι’ αυτό για να μη φανεί ότι ο Αλέξης αρχίζει ν’ αποκτά μεγαλοαστικές συνήθειες. Την πάτησε όμως, διότι ο «μπαγασάκος» Κώστας Γιώτης έδωσε φωτογραφίες από την αναψυχή του Αλέξη και της οικογένειάς του σε θαλαμηγό και βίλα. Καταλάβατε τώρα πώς εννοεί το νέο και το παλιό ο Αλέξης και η παρέα του!

• Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ…
• Επιτρέψτε μου, φίλοι μου, να μοιραστώ μαζί σας μία οικογενειακή χαρούμενη στιγμή. Από την Δευτέρα το απόγευμα, ο γιός μου Γιάννης Γιαννάκης δημοσιογράφος, αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στην επιστημοσύνη του. Μ’ ένα σπουδαίο και πολύ «ευαίσθητο» ιστορικό θέμα  που ήταν αφιερωμένο στον «ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 46-49 ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», ο Γιάννης Γιαννάκης, έριξε τα φώτα σε πολλά απόκρυφα γεγονότα μιας πραγματικά ταραγμένης περιόδου που σημάδεψε τη χώρα μας. Χωρίς υποκειμενισμούς κατάφερε να ερευνήσει και να καταγράψει γεγονότα όπως αυτά συνέβησαν και έτσι όπως διαδραματίστηκαν σε γραφεία και πεδία μαχών που μάτωσαν την Ελλάδα, η οποία ακόμη δεν σταμάτησε να αιμορραγεί. Ενώπιον καθηγητών Πανεπιστημίου ο Γιάννης υποστήριξε προχθές την διατριβή του για να αποσπάσει ΟΜΟΦΩΝΑ την αναγόρευσή του στη θέση του διδάκτορα. Σημαντική συμβολή σ’ αυτή την έρευνα ήταν η παρουσία του γνωστού καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολου Παπαϊωάννου, του οποίου η καθοδήγηση και συνεργασία ήταν καθοριστική για την τελική κρίση.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.