ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΟΙ ΕΞΑΨΑΛΜΟΙ…
Εξάψαλμους άρχισε να ακούει ο Άγιος Μάξιμος από κάποιους που ανακάλυψαν όψιμα ότι το «Βασίλειο» μπάζει. Τόσα χρόνια… μούγκα στη στρούγκα από αθεόφοβους και θεομπαίχτες οι οποίοι εν χορδαίς και οργάνοις εξυμνούσαν ένα έργο του τύπου… κι αλεστικά μη δίνετε!

• ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Δυστυχώς όμως, το δικαίωμα το έχει δώσει ο ίδιος ο Μάξιμος, ο οποίος με τον επαναδιορισμό σχεδόν ίδιων προσώπων στην Εφοροεπιτροπεία και σε άλλες θέσεις και υπηρεσίες στο «Βασίλειό» του άρχισε να δείχνει ότι δεν προτίθεται να σπάσει αυγά, όπως αναμένονταν κι όπως έδειχναν τα πρώτα σημάδια από την τοποθέτησή του στη θέση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

• ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ…
Παρ’ όλα αυτά, δικαιούται το χρόνο του για να μαζέψει τ’ αμάζευτα έτσι όπως τα βρήκε κι έτσι όπως τα είχαν δημιουργήσει όσοι είχαν την ευθύνη της διαχείρισης της Αγίας Μητροπόλεως Ιωαννίνων, τινές εξ αυτών εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι! Άρα με τα ίδια πρόσωπα μπορεί να προσδοκά κανείς άλλα αποτελέσματα; Κάτι τέτοιο ούτε ο Μεγαλοδύναμος μπορεί να ευλογήσει…

• ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΙΑ…
Δέκα επτά παιδιά που φιλοξενούνται στην Πωγωνιανή μέσω της «Κιβωτού του Κόσμου» πήραν το βάπτισμα στον χριστιανισμό την περασμένη Κυριακή. Ανάλογοι ήταν οι ανάδοχοι που ανέλαβαν αυτή την μεγάλη ευθύνη που τους έχει γεμίσει χαρά από την μια πλευρά αλλά κι ευθύνες από την άλλη. Ένα μπράβο σε αυτή την πρωτοβουλία είναι μια πολύ μικρή λέξη για ν’ αποδώσει το νόημα της πράξης τους…

• ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;
Να επισημανθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν παρέστη σε μια τέτοια πράξη διότι δεν εκλήθη, επειδή δεν είχε εξασφαλίσει την άδεια του οικείου Μητροπολίτη Αντρέα ή ήταν πιο σπουδαίος ο συνεορτασμός των Βελλαϊτών που τηρούν το δικό τους τάμα της ετήσιας συνάντησης στις 16 Αυγούστου; Όποιος ξέρει και θέλει ν’ απαντήσει, ας το κάνει για να μην αυθαιρετούμε με σκέψεις. Επ’ ευκαιρία, σιδεροκέφαλος ο νέος συνεργάτης του Μάξιμου, κατά κόσμον Νικόλαος Γερασιμίδης, που με απόφαση «άνωθεν» τοποθετήθηκε στη δεξιά του Μητροπολίτη!

❁ ΤΟ… ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ!
Και τώρα, τι γίνεται τώρα; Το τρίτο και μακρύτερο όχι όμως και καλύτερο μνημόνιο μπήκε στη ζωή μας, έστω κι αν αντιστάθηκε σθεναρά η Ζωή που πάλεψε με νύχια και με δόντια, ως νέα Τζαβέλαινα, να μην ψηφιστεί.

■ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!!!
Μ’ αυτό το μνημόνιο στο χέρι και στα «τέσσερα» πλέον η περήφανη αριστερά πορεύεται να κατακτήσει το μέλλον. Αυτή ντε η αριστερά που έβγαζε… καντήλες στο άκουσμα και μόνο της λέξης «μνημόνιο». Το έφεραν από δω, το πήγαν από κει, το βάπτισαν, το μεταβάπτισαν και τελικά το νέο όνομα αυτού ξανά μνημόνιο είναι. Να μας ζήσει να ’ναι τυχερό και καλοζώϊτο και να το δει ο Αλέξης όπως δεν το είχε ονειρευτεί.

❖ ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ…
Αλέξης Τσίπρας ΝΑΙ σε όλα! Φλαμπουράρης ΝΑΙ σε όλα! Π. Σκουρλέτης, Ν. Παππάς ΝΑΙ σε όλα… Πάνος Καμμένος ΝΑΙ σε όλααααα και με τα τέσσερα! Ζωή Πρόεδρος ΟΧΙ σε όλα και κακιά αστραπή να σας βαρέσει! Λαφαζάνης ΟΧΙ σε όλα και άντε και γ…τε πουλημένα τομάρια. ΝΑΙ στο πρόγραμμα της ΔΕΘ! Μεϊμαράκης Ευάγγελος ΝΑΙ σ’ αυτά κι ό,τι άλλο αρχίζει από μνη και τελειώνει σε –μόνιο, και ίτε παίδες Ελλήνων…

❁ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!..
Μια ωραία οικογένεια η Βουλή των Ελλήνων από την περασμένη Πέμπτη το πρωί μέχρι την Παρασκευή το πρωί, παραμονή της Παναγίας, μεγάλη η χάρη της, που φώτισε 222 εθνοπατέρες και ψήφισαν για την Ελλάδα ρε γαμώτο! Ποιος είπε ότι δεν γίνονται θαύματα και την σήμερον ημέρα; Το είδαμε μπροστά στα μάτια μας και πλέον άπιστοι δεν δικαιολογούνται να υπάρχουν.

■ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΡΟΥΝΟΙ!
Με 222 ΝΑΙ άνοιξαν οι κρουνοί των Ευρωπαϊκών ταμείων και όπου να ναι θα… πνιγούμε στα ευρώ! 86 ολόκληρα δισ. ευρώ δάνειο μας περιμένουν να τα μυρίσουμε για λίγο, να τα λιτανεύσουμε στο Σύνταγμα, να φέρει και τα βιολιά και τα νταούλια ο Πανοψεκασμένος, να στηθεί κι ένα αυθόρμητο γλέντι και να επιστρέψουμε από κει που ήλθαν ξεπληρώνοντας χρέη, χρέη, χρέη!

❖ ΧΑΛΑΡΑ!..
Διακρίνω μια ανησυχία και μια κατήφεια ή εγώ νομίζω; Μια κατήφεια διότι πως θα είναι η ζωή μας χωρίς την αναμονή υπογραφής νέου μνημονίου! Ηρεμήστε, χαλαρώστε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φροντίσει να μη μας αφήσει χωρίς ενδιαφέροντα και για την επόμενη μέρα!

❁ ΟΛΑ… ΜΠΑΧΑΛΟ!
Εν αρχή είναι η Ζωή, η οποία δεν εννοεί να φάει αμάσητη την κασκαρίκα που της κάνουν οι σύντροφοί της! Αρχίζοντας από τον Φίλη και καταλήγοντας στον Φλαμπουράρη που της συνέστησε φροϊδική ψυχοθεραπεία, η Ζωή θα τα κάνει όλα μπάχαλο για να έλθει η ίδια από μόνη της σε ψυχική ισορροπία. Με το δικό της μπάχαλο θα ψυχοθεραπεύσει και την αδελφή ψυχή Ραχήλ που πορεύεται προς την «κλειστή ψυχιατρική κοινότητα» του Λαφαζανιστάν κι από κει θα πετροβολήσουν τους υπόλοιπους του φρενοκομείου της Αριστεράς!

■ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ…
Μνημόνιο λοιπόν και τα σκυλιά δεμένα! Ποια σκυλιά; Εκείνα που γαύγιζαν τόσο καιρό για τα προηγούμενα δύο μνημόνια των ΓιωργοΣαμαροΒενιζέλων που... έριχναν τη χώρα στα τάρταρα! Εκείνοι που δήλωναν αντιμνημονιακοί και τώρα φόρεσαν τα Γερμανοτσολιαδίστικα ύστερα από πρόβες που έκανα επί επτά μήνες. Τους βαράνε και τους πληγιάζουν τα τσαρούχια, τα οποία ο Τσαρουχάς τα έφτιαξε μόνο δεξιά και θέλουν δεν θέλουν χορεύουν μ’ αυτά.

❖ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ…
Η Ζωή στα κάγκελα, η Ραχήλ ομοίως, συμπαράσταση λαέ, ο Λαφαζάνης τραβάει εξάψαλμους, εναντίον της κυβέρνησής του, ο Λεωτσάκο (κομμένο το ς) βαράτε να τελειώνουμε, ο Λαπαβίτσας την δραχμολαγνεία του και ο Αλέξης ατάραχος ως νέος Ιώβ υπομένει καρτερικά, διότι θέλει να απολαύσει όλες τις φάσεις του τέλους της αριστεράς που είναι δικής του κοπής κι εφεύρεσης! Κατά τ’ άλλα, πολιτικό κεφάλαιο!

❁ ΚΙΝΗΤΗ ΒΟΜΒΑ!..
Θα ζητήσει, λέει, ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης για να γραδομετρήσει την συντροφικότητα των 40 που με το όχι τους δεν στηρίζουν την κυβέρνησή τους. Ανάμεσά τους και μια γαϊτανοφρυδούσα που είδε φως στη Βουλή, την πέρασε για σκυλάδικο κι είπε να ρίξει ένα βλέφαρο και ένα ΟΧΙ! Ήταν εκείνη που έχει προσπαθήσει να ξεπεράσει τα ζόμπι σ’ εμφάνιση και που έχει ως οδηγό και πρότυπο την κοπελιά αναρχικής κοπής να εκσφενδονίζει βόμβα μολότοφ!

■ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ…
Φτάνει πια! Όχι άλλα καραγκιοζιλίκια στη Βουλή, ούρλιαξε η Ντόρα που άστραψε και βρόντηξε με το όλο τουρλουμπούκι που γίνονταν στο ΚυνοΒούλιο! Από κοντά κι ο Βαγγέλας που με το κάτσε κάτω εσύ, και σκάσε μη μιλάς στον Τσακαλώτο (δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά αυτό εννοούσε) μας έκανε να νοσταλγήσουμε τις μέρες ΑνδρεοΠαπανδρεϊσμού την περίοδο του ’80, με την περιβόητη εκλογή Σαρτζετάκη, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν τα παρδαλά ψηφοδέλτια, ενώ την κάθαρση την έφερε ο Λευτέρης Καλογιάννης με την αρπαγή της κάλπης που έγινε παγκόσμια είδηση. Είδες, Λευτέρη πάλι σε θυμήθηκα!

❖ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ…
Πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου υπήρχαν, λέει, και κάποιοι Βουλευτές της Ν.Δ. που έκαναν τον καμπόσο και στους διαδρόμους της Βουλής κι ανάμεσα σε κάμερες και μαρκούτσια παλικάριζαν και λεβέντιαζαν ασυστόλως. Αυτά τις νυχτερινές ώρες, διότι με την αυγούλα της Παρασκευής είπαν ένα περήφανο ΝΑΙ πειθόμενοι στις απειλές του Βαγγέλα ότι τέτοιες κουτσουκέλες κομμένες! Της νύχτας τα καμώματα τα είδε η μέρα κι έσκασε στα γέλια. Μη μου ζητάτε ονόματα! Ας ξενυχτούσατε κι εσείς να απολαμβάνατε τα… ζοριλίκια των ψευτοτσαμπουκάδων! Άμα δεν εννοείτε και δεν πιστεύετε αυτά που λέτε, κύριοι εθνοπατέρες, μην εξευτελίζεστε με τις ανοησίες σας. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό και μ’ ένα δημόσιο ξεβράκωμά σας!

❁ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ…
Θα χει να λέει και ο Αλέξης ότι «ήμουν κι εγώ στο κότερο» για να μη το μονοπωλεί ο κωμικός της παρέας Λάκης-Λαλάκης που λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων δεν στρατεύτηκε ποτέ! Με κότερο πολυτελείας κι όχι με την ψαρόβαρκα του Πολάκη, ο πρωθυπουργός αρμένιζε στα νησιά του Αιγαίου, όπου μόλις είχε επιβάλλει το 23% ΦΠΑ εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα ποσοστά που του έδωσαν στις εκλογές του Γενάρη!

■ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;
Φαντάζεστε τον Α. Σαμαρά να έκανε κάτι ανάλογο επί πρωθυπουργίας του; Θα γίνονταν κ…ος το στόμα του Λαλάκη και των ομοίων του από τις αστραπές, τις βροντές και τις κατάρες ενάντια στον καπιταλισμό και τις παραφυάδες αυτού. Τώρα να μη ξεκουραστεί και λίγο σαν παιδί που είναι ο Αλέξης; Μη ρωτάτε τι δουλειά κάνει και κουράζεται. Ένας «επαναστάτης» πάντοτε κουράζεται!..
❖ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!
Ούτε ένας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Ηπείρου δεν ψήφισε ΟΧΙ στο τρίτο μνημόνιο! Το βρήκαν στα μέτρα τους και είπαν ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ σε όλα και όλοι τους ψάχνουν παπά να ξομολογηθούν για το αμάρτημά τους! Τον χορό του ΝΑΙ σέρνει η Όλγα Γεροβασίλη από την Άρτα που την ανάγκη φιλότιμο ποιεί και έχει καταστεί η φωνή του Κυρίου της! Το τράβαγε όμως ο οργανισμός της!

❁ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ…
Πήγε να αγιαστεί στην Τήνο ο Καμμένος κι οι αθεόφοβοι συνεορτάζοντές του κραύγαζαν εν χορώ «στα τέσσερα - στα τέσσερα!» Δεν γνωρίζω αν τους έκανε τη χάρη, αλλά τη χάρη της Παναγίας δεν φαίνεται να την εξασφάλισε! Ούτε φαίνεται να εξασφαλίζει τους «προσκυνημένους» ΑΝΕΛίτες βουλευτές που τους έχει τάξει στον Αλέξη, στα πλαίσια της συγκυβέρνησης. Αν γίνουν εκλογές, όπως λέγεται, τότε το ταξίδι της ψεκασμένης παρεούλας τέλος, απ’ ότι δείχνουν τα σημάδια.

■ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ…
Ποιος το περίμενε αυτό! Οι Ισπανοί σύντροφοι του Αλέξη οι Podemos τον διέγραψαν από τα κιτάπια τους, διότι τον θεωρούν πουλημένο στους ΓερμανοΤσολιάδες! Αι ημέτεραι δυνάμεις όμως του Λαφαζάνη αμύνονται του πατρίου εδάφους ένα πράμα και θα στηρίξουν με ψήφο εμπιστοσύνης τον Τσίπρα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης! Ό,τι να ναι, δηλαδή…

•Ν ΝΕΟ ΑΙΜΑ!..
• Επειδή οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα κι επειδή σε κάποια ψηφοδέλτια δεν θα συμπεριληφθούν οι ίδιοι υποψήφιοι, είτε με απόφαση των αρχηγών των κομμάτων είτε των ιδίων των υποψηφίων, αναγκαστικά θα καλυφθούν τα κενά με νέα πρόσωπα. Ένα νέο πρόσωπο γένους θηλυκού μεγαλοεπιχειρηματικής οικογένειας της περιοχής προτίθεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε συνδυασμό της Ν.Δ. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τον πατριάρχη της οικογένειας, αλλά αυτές φαίνονται να κάμπτονται κι όχι να παρακάμπτονται και τελικά νέο «αίμα» εισέρχεται στην πολιτική με όρεξη και προπάντων με τόλμη!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.