ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Η ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ
Τα σπουδαία και πολύ σοβαρά έρχονται από τον υπουργό υγείας σύντροφο Κουρουμπλή, που είχε την ευτυχία να υπογράψει τα τρία μνημόνια παριστάνοντας τον αντιμνημονιακό και αντιστασιακό! Τελευταία σοβαρή σκέψη και πρόταση είναι η τιμωρία σε όλους τους Έλληνες αδιακρίτως φύλου, σε όσους αρνούνται να υποστούν την διαδικασία της κολονοσκόπησης! Μήπως πρέπει ν’ αναλάβει δράση η πρόεδρος Ζωή να καταγγείλει τον Κουρουμπλή για… σεξισμό!
Είδατε λοιπόν πως νοιάζεται η κυβέρνηση για το καλό της υγείας του λαού και σε ορισμένες περιπτώσεις την «ευχαρίστησή» του! Το θα σφίξουν οι κ...λοι των παλαιότερων εποχών, δεν ισχύει επι αριστεράς. Τι άλλο θα δούμε και θα πάθουμε σ’ αυτήν την χώρα!

• ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΥΛΙΚΩΝ
Την ίδια στιγμή που ο υπουργός υγείας προτείνει τέτοιες μεθόδους περιστολής εξόδων στο χώρο της υγείας, τα νοσοκομεία κάνουν ανταλλαγές υλικών για την περίθαλψη των ασθενών. Στο δικό μας Χατζηκώστα π.χ. θεωρούνται είδη πολυτελείας οι σύριγγες, οι γάζες κι άλλα παρόμοια είδη. Ποιος θα νοιαστεί για την λειτουργία όταν οι διοικήσεις των νοσοκομείων είναι υπό κατάργηση, επειδή στην εξώπορτα περιμένουν οι κομματικοί αντικαταστάτες, οι οποίοι θ’ αποτελειώσουν το σύστημα υγείας.

❁ ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Αυτό ποιος θα το λεγε και θα γίνονταν πιστευτό! Ένας πραγματικά Λεβέντης ετοιμάζεται να διαβεί τις πόρτες του Κοινοβουλίου! Ο Βασίλης Λεβέντης αρχηγός κόμματος, όλα δείχνουν θα είναι τρόφιμος της Βουλής όποτε κι αν γίνουν εκλογές! Αυτό τουλάχιστον δείχνουν όλα τα σημάδια των δημοσκοπήσεων.

■ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ
Σύμφωνα, πάντοτε, με τις ίδιες δημοσκοπήσεις κάποιοι άλλοι ψευτολεβέντες πάνε για βρούβες με πρώτους τους ΚαμμενοΓιωργάκηδες που θα βλέπουν την Βουλή με κιάλια αν εξακολουθούν να θέλουν να ηγούνται πολιτικών μορφωμάτων. Η λεβεντιά τους εξαντλήθηκε μαζί μ’ αυτή και η υπομονή όλων εκείνων που επένδυσαν κατά καιρούς στην… λεβεντιά τους!

❖ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ
Έτσι λοιπόν ο Βασ. Λεβέντης με την βοήθεια του σοφού λαού θα έχει την ευκαιρία να εκφράζεται από το βήμα της Βουλής αφήνοντας το βήμα των τηλεοπτικών μονολόγων και αφορισμών. Λίγο έλειψε να βρίσκεται και στην παρούσα Βουλή στην οποία υπηρετούν άλλοι λεβέντες και λεβέντισσες τύπου Ραχήλ, Ζωής, Φίλη, Αυλωνίτου. Τι κρίμα να μην έχουμε τον Λεβέντη τώρα που είναι και η Ζωή ν’ απολαμβάνουμε διαλόγους!

❁ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Και η Ζωή κύριε! Η Ζωή, η πρόεδρος Ζωή παρακαλώ, επιστράτευσε το κανάλι της και επι τρίωρο - τετράωρο - πεντάωρο, τι σημασία έχει ο χρόνος πλέον, βασάνιζε τους δημοσιογράφους για να απαντήσει στον πρωθυπουργό που δεν την παίζει. Κάτι σε απολογισμό της Βουλής το ξεκίνησε, κάτι σαν αποχαιρετιστήριο της βγήκε. Αύγουστος καιρός και το ενδιαφέρον για τα πολιτικά πράγματα εξακολουθεί να είναι ζωηρό.

■ Ο ΣΤΟΧΟΣ
Τα έχει πάρει στο ωραίο της κρανίο η πρόεδρος Ζωή για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στην μαμά της ο υπουργός Ν. Παπάς στο Ε.Σ.Ρ. που έχει να κάνει με τον επαναδιορισμό της, κάτι που δεν φαίνεται να είναι ο μόνος στόχος του υπουργού. Συνταξιούχος εδώ και χρόνια η στοργική μανούλα της Ζωής που εισέπραττε επιδόματα ανήλικων τέκνων μέχρι πριν λίγους μήνες, δεν λέει να μην κατέχει κι άλλη μια θέση σε κρατικό φορέα για να αντικαθιστά το επίδομα που λέγαμε παραπάνω.
❖ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
Φέρε πίσω τα κακώς πληρωμένα, λέει το δημόσιο προς την μαμά της Ζωής κι εκείνη μ’ ένα πριτς καθαρίζει. Δεν φταίω εγώ που τα έπαιρνα, αλλά εκείνοι που μου τα έδιναν, είναι η απάντηση και κλείνει το θέμα εκεί! Ποιος θα τολμήσει να αντισταθεί στην σιδηρά μαμά που έχει σιδηρά κόρη, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει!

❁ Η ΛΥΣΗ
Βρήκαν λέει λύση για τους μετανάστες λαθραίους ή μη και από το πεδίο του Άρεως θα τους μεταναστεύσουν στον Ελαιώνα, τον οποίο έτσι θα αναβαθμίσουν, όπως πιστεύει η γιαγιά Τασία! Ποια είναι η γιαγιά Τασία! Αυτή ντε που οδηγούσε τους ταλαίπωρους στην Ομόνοια για λιάσιμο και που τώρα το καλοκαίρι ήθελε να τους μοιράσει και ειδικά αιθέρια έλαια και αντηλιακά να μην υποστούν εγκαύματα. Αυτοί που μετά την ηλιοθεραπεία εξαφανίζονταν ως δια μαγείας! Τι έχει ακούσει αυτό το επτάμηνο ο ελληνικός ο λαός δεν περιγράφεται.

■ Η ΜΕΛΕΤΗ Λ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Άκουσα Ελαιώνα και θυμήθηκα την μελέτη και τον σχεδιασμό που είχε προτείνει ο Λ. Καλογιάννης, το 1991 στον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την αξιοποίησή του, από βούρκος που ήταν να γίνει χώρος ανάπτυξης. Φυσικά ούτε που το έλαβε κανείς υπ’ όψιν του τότε, διότι ήταν άλλα τα μεγάλα ζητήματα και ο Ελαιώνας μπορούσε να περιμένει για να υποδεχτεί σήμερα όλης της γης τους κατατρεγμένους.

❖ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ!
Βρέθηκα στο όρος Αιγάλεω, γράφει σ’ ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της εποχής ο Λ. Καλογιάννης, από κει που ο Πεισίστρατος παρακολουθούσε την ναυμαχία της Σαλαμίνας και κοιτάζοντας προς Ελαιώνα μεριά, μου ’ρθε η ιδέα αξιοποίησής του. Τότε πρότεινα στον πρωθυπουργό να διατάξει τις υπηρεσίες του κράτους, να κάνουν έναν νέο πολεοδομικό σχεδιασμό μετατρέποντας τον Ελαιώνα σε ένα σύγχρονο κέντρο όπου θα μεταφέρονταν όλες οι υπηρεσίες του κράτους, θα ανάσαινε το σημερινό κέντρο, θα αποκτούσαν σπίτια χιλιάδες Αθηναίοι και θα δημιουργούνταν και 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ρηξικέλευθες οι θέσεις του Λ. Καλογιάννη αλλά εις ώτα μη ακουόντων.

❁ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Είκοσι πέντε χρόνια σχεδόν μετά η κυβέρνηση της Αριστεράς έρχεται να «υλοποιήσει» την σκέψη Καλογιάννη ως προς το σκέλος των 100.000 θέσεων διαμονής, μεταφέροντας εκεί τους λαθραίους και τους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα με την ελπίδα πως ο παλιός βάλτος θα κάνει την «δουλειά του», όπως ξέρει εκείνος.

■ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ
Τελικά ο Λ. Καλογιάννης γίνεται επίκαιρος από καιρού εις καιρόν, αποδεικνύοντας ότι κάποτε οι πολιτικοί σκέφτονταν περισσότερο, απ’ ότι παρακολουθούμε σήμερα. Να θυμίσω το θράσος του Λευτέρη ν’ απειλήσει τον Κ. Καραμανλή ότι θα έθαβε νεκρούς στο Ρίο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της τότε κυβέρνησής του, για την δημιουργία γέφυρας. Φυσικά ο τότε πρωθυπουργός όταν έμαθε για το τηλεγράφημα του Καλογιάννη, ρώτησε να μάθει σε ποιο κόμμα ανήκει ο Βουλευτής και μόλις έμαθε μια «σύναξη» αγίων την έκανε! Είχε 220 Βουλευτές τότε αν δεν κάνω λάθος.

❖ Η ΑΣΥΛΙΑ
Άρση ασυλίας αποφάσισε η Βουλή για τον Βασ. Γιόγιακα Βουλευτή Θεσπρωτίας, για υπόθεση που έχει να κάνει κατά την περίοδο που ήταν νομάρχης. Όχι πως θα προκύψει κάτι σπουδαίο αλλά σε δουλειά να βρίσκονται, αφού εκεί στην Βουλή δεν βρίσκουν και πολύ σοβαρά θέματα ν’ ασχοληθούν.

❁ Η ΔΙΑΜΑΧΗ
Όμως ο ίδιος ο Γιόγιακας εδώ και χρόνια τραβιέται από δικαστική αίθουσα σε δικαστική αίθουσα, για άλλες υποθέσεις με πρώην συνεργάτης του. Μια διαμάχη που κρατά πολλά χρόνια και που δεν οδηγεί πουθενά σε τελική ανάλυση. Το να λένε οι αντίδικοι ότι δικαιώθηκα τη μια φορά, έχασα την άλλη δεν είναι ότι πιο σοβαρό μπορεί ν’ απασχολεί την Θεσπρωτική κοινωνία.

■ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Αντικατάσταση διοίκησης έγινε και στην μεταλλοβιομηχανία Κεφαλόβρυσου, όπου ο εκλεκτός του κόμματος κέρδισε την θέση με συνοπτικές διαδικασίες! Παρ’ όλο που υπήρχαν άτομα με προσόντα στην διοίκηση εν τούτοις η «αποτίμηση» έγινε στον κομματικότερο του κόμματος. Έχω δε πληροφορηθεί ότι νεοδιορισθέν μέλος της διοίκησης πατεντάτος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ παραιτήθηκε χωρίς ν’ αποδεχθεί ρόλο παρατρεχάμενου, διότι ο άνθρωπος έχει τραβήξει πολύ κουπί στην ζωή του και έχει κολλήσει πολλά εύσημα από την εργασία του.

❖ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Χέρι βάζει ο Μάξιμος στο «βασίλειο» της Μητρόπολης κι αλλάζει πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα χρόνο του πήρε να καταλάβει τι γίνονταν σ’ αυτό το βασίλειο και τώρα κάνει παρεμβάσεις ουσίας, κάτι που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα κάνει, όταν ανέλαβε καθήκοντα «Αγίου». Ελπίζουμε να βάλει το μαχαίρι βαθειά για να ξεριζώσει αποστήματα κι αν χρειαστεί να «ξορκίσει» και πρόσωπα.

❁ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Έτσι για την ιστορία ν’ αναφέρω ότι η περίπτωση του γηροκομείου Αθηνών, το οποίο διοικείται από έναν αρχιμανδρίτη που έχει τινάξει όλο το «μαγαζί» στον αέρα, με αποτέλεσμα να έχει δοσοληψίες με την δικαιοσύνη εδώ και πολλά χρόνια. Με 800 ακίνητα ιδιοκτησίας και με εκατομμύρια άλλα έσοδα, το γηροκομείο πάει για πτώχευση. Κάτι τέτοια θα πρέπει να προλάβει ο Μάξιμος και κάνει παρεμβάσεις. Όταν όμως λέμε παντού εννοούμε παντού «Άγιε» Μάξιμε!

■ ΟΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ
Υπάρχουν εκτεθειμένοι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, αρχής γενομένης από την αποκεντρωμένη διοίκηση που έτρεξαν να εκδώσουν άδεια λειτουργίας εργοστασίου Βιοαερίου στα Μάρμαρα. Μετά την φασαρία που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής και μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν από τις παρατάξεις του Δήμου, η αδειοδότηση ακυρώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό. Ποιος είχε δίκιο τελικά, αυτοί που ενέκριναν την άδεια ή αυτοί που την ακύρωσαν! Κερδισμένοι οι κάτοικοι, χαμένοι οι επενδυτές, οι οποίοι πληρώνουν τα «σπασμένα».

❖ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ
Μόνο για τρεις μήνες αποσπάται σε νοσοκομείο Αθηνών η χειρούργος μαστού από το ΠΠΓΝΙ. Ήταν πάγιο αίτημα της χειρουργού και μόλις τώρα ικανοποιήθηκε ύστερα από συνεννόηση των δύο ΔΥΠΕ, χωρίς καν να ρωτηθούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ούτε να ειδοποιηθούν οι διευθυντές των κλινικών. Μετά τον θάνατο του Μπάμπη Μπάτση στην συγκεκριμένη κλινική, υπήρχε τεράστιο κενό και το φορτίο δυσβάσταχτο για τους συνεργάτες που έμειναν πίσω. Το ποιος θα αναπληρώσει το κενό της κυρίας που αποσπάστηκε ούτε που νοιάστηκε το υπουργείο του Κουρουμπλή, ο οποίος κατά τ’ άλλα απειλεί με πρόστιμα τους υποψήφιους ασθενείς αν δεν εξεταστούν έγκαιρα και νοσήσουν από καρκίνο. Το ότι ο καρκίνος του μαστού θερίζει και στην περιοχή ούτε που νοιάστηκε ο υπουργός γι’ αυτό έδωσε την άδεια απόσπασης μέχρι να γίνει οριστική μετάθεση αν μείνει οριστικά ή για πολύ ο Κουρουμπλής υπουργός.

• Η ΤΑΞΗ
• Θα βάλουμε τάξη συν τοις άλλοις και στα τραπεζοκαθίσματα της πόλης δεσμεύτηκε τηλεοπτικά ο αρμόδιος του Δήμου Νίκος Γκόλας. Από πότε θ’ αρχίσει αυτό κ. Γκόλα, διότι στο γήπεδο μπάσκετ στους Αμπελοκήπους κοντεύουν να κρεμάσουν τραπεζοκαθίσματα στις μπασκέτες!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.