ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

➤ Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Η ΤΙΜΗ…
Μία γνήσια Φουρκιώτισσα 92 χρονών τιμήθηκε προχθές στη Φούρκα σαν ένδειξη τιμής στην γυναίκα της Πίνδου. Η τιμητική διάκριση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Κόνιτσας (μετά την απελευθέρωσή της από σοσιαλιστικές δυνάμεις κατοχής) και του Δήμαρχου Α. Παπασπύρου που είχε την ιδέα και μπράβο τους. Έκαναν το αυτονόητο αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους πραγματικούς πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου όπου οι Ελληνίδες γυναίκες έδωσαν το δικό τους «παρών» στον εθνικό αγώνα και μάλιστα σε μάχιμες θέσεις.

ΘΥΜΑΜΑΙ…
Δεν θα ξεχάσω εκείνη την άθλια εκδήλωση του 1982  από τον τότε «πρώτη φορά σοσιαλισμό» όπου ολόκληρος μέραρχος τιμούσε την Γυναίκα της Πίνδου στο πρόσωπο της Μargaret Τσάντ  (σύζυγος Ανδρέα)! Ναι φίλοι μου! Όπως σας το γράφω. Τιμήθηκε η Μαργαρίτα με ειδική παρασημοφόρηση για το ζάλωμα με πολεμοφόδια με τα οποία έδιναν μάχες ζωής ο Κ. Δαβάκης και ο Αλ. Διάκος που έχυσε το αίμα του και θυσιάστηκε εκεί στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα!

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ…
Ευτυχώς που δεν είχαμε κάτι ανάλογο ετούτη τη φορά και επικράτησε η σοφή πράξη με πρωτοβουλία του Δημάρχου - στρατηγού Κόνιτσας Α. Παπασπύρου και της «κυβέρνησής του» που, αν μη τι άλλο, και μνήμη και σεβασμό έχουν και από ιστορία γνωρίζουν. Η περιοχή της Κόνιτσας ήταν το προπύργιο του πατριωτισμού και έγιναν σκληροί αγώνες να κρατηθεί η χώρα ελεύθερη και δημοκρατική. Κάποιοι είχαν βάλει με το νου τους να την κάνουν πρωτεύουσα του κράτους κατσαπλιάδων…

❁ ΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΙΩΣ!
Δεύτερη δοκιμασία σήμερα για το πολιτικό μας σύστημα αλλά και για την τύχη της χώρας. Καλούνται οι Βουλευτές μας να ψηφίσουν το 2ο πακέτο του επαίσχυντου μνημονίου Νο 3 με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά να μη ψηφίζει το μνημόνιο! Αυτό είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να το κάνει, λένε, και είναι έτοιμοι να ξαναπούνε ΟΧΙ.

■ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Από τα πόσα ΟΧΙ θα ειπωθούν κι ανάλογα του πόσο κοντά στους 120 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκείνοι που θα πούνε ΝΑΙ θα εξαρτηθεί και ο χρόνος διεξαγωγής Εθνικών εκλογών. Ακόμη και ο Αύγουστος «παίζει» για εθνικές εκλογές…

❖ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Επαίσχυντο, επώδυνο, καταστροφικό το αριστερό μνημόνιο, λέει και ο πρωθυπουργός που ως είναι γνωστό, μετά το 17ωρο βασανιστήριο από τους συμμάχους (φανταστείτε να ήταν εχθροί) γύρισε άλλος άνθρωπος στην Ελλάδα και μπουσουλώντας! Μπροστά πήγαιναν οι ΑΝΕΛίτες που είχαν μια εξειδίκευση στα τέσσερα, καθώς ως είναι γνωστό, ο θεοσεβούμενος Ν. Νικολόπουλος έχει εξασκηθεί στις γονυκλισίες αλλά με επιγωνατίδες για να μη πληγώνεται στα γόνατα!

❁ Η ΑΤΥΧΙΑ…
Άτυχος κι αυτή τη φορά ο Ν. Νικολόπουλος. Τον κυνηγά εκείνος ο χαρακτηρισμός προς Ευρωπαίο πρωθυπουργό που παντρεύτηκε τον καλό του. Έτσι, ο τυχερός ήταν ο έτερος Καππαδόκης Π. Χαϊκάλης που αντικατέστησε τον περιβόητο Στρατούλη, ο οποίος επί 6 μήνες δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι έγινε υπουργός ο ίδιος και κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

■ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ…
Παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου από έναν περιφερόμενο θίασο σκιών που τύφλα να έχει ο Καραγκιόζης και τα συμπράγκαλα αυτού. Υπουργός νεοδιορισθείς, κωμικός κατά δήλωσήν του, χαρακτήρισε το υπουργικό αξίωμα καυτή πατάτα την οποία θα… δροσίσει ο ίδιος με το πηγαίο χιούμορ που διαθέτει…

❖ ΤΑ ΣΟΓΙΑ!
Μα τόσους και τόσους χιουμορίστες έχει αυτή η συγκυβέρνηση, τον Χαϊκάλη βρήκε να αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, λένε οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι και στρέφουν το βλέμμα τους προς Πάντζα μεριά που είναι και γνήσιος αριστερός αλλά και προς Ξουλίδου! Δυστυχώς είναι θέμα συμπεθεριού των σογιών Αλέξη - Πάνου, οπότε… Πάντζας γιόκ τώρα! Ίσως μια άλλη φορά, αν υπάρξει άλλη φορά!

❁ ΑΝΑΒΟΛΗ…
Δεν θα έχει αγροτικής φύσεως ζητήματα η συζήτηση σήμερα στη Βουλή, διότι το ζήτημα δεν σηκώνει πολλά αστεία. Αν και οι αγρότες αυτή την περίοδο είναι απασχολημένοι κυρίως στις καλλιέργειες και δεν είναι πρόσφοροι σε τρακτεροπόλεμο. Θα το αφήσουν λίγο αργότερα αν δεν έχουν προηγηθεί εκλογές.

■ ΟΙ ΘΗΛΕΙΕΣ…
Το αγροτικό ζήτημα απασχολεί και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και κυρίως τη Ν.Δ. που δεν είναι διατεθειμένη να βάλει θηλειές στους λαιμούς των αγροτών. «Στα δύο προηγούμενα μνημόνια το είχαμε αποφύγει και τώρα γιατί να τους γονατίσουμε», λένε βουλευτές της «αγροτιάς» και είναι αποφασισμένοι να μην ενδώσουν στις πιέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταπίνει αμάσητα όσα της σερβίρουν οι εταίροι μας.

❖ ΤΟ ΚΕΛΑΪΔΗΜΑ…
Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο κελαϊδάει ο Βαρουφάκης για τα πλάνα που είχε στο νου του να εφαρμόσει για να στείλει τη χώρα στη δραχμή! Γι’ αυτό το λόγο είχε εκπαιδεύσει  και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε μια καφετέρια της Αθήνας πολλούς μήνες πριν γίνει πρωθυπουργός!

❁ ΟΙ ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΟΙ!..
Επί έξι μήνες πάλευαν οι δραχμολάγνοι να το κάνουν Κούγκι και στάχτη και μπούρμπερη κι όλο ξεστράτιζαν. Μέχρι και δάνειο 10 δισ. δολάρια έφτασαν να ζητήσουν από τον σύντροφο Πούτιν για να το μετατρέψουν σε δραχμές που τόσο πολύ νοσταλγούσαν οι ΛαφαζανοΒαρουφάκηδες. Αφήστε απ’ έξω τον Στρατούλη και τον Λεουτσάκο, που ουδέποτε πήραν χαμπάρι ότι ήταν κυβέρνηση…

■ ΤΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!
Την στιγμή που η Ελλάδα καίγονταν και τα εναέρια μέσα ήταν λειψά, ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος έκοβε βόλτες στην Ικαρία όπου η ΜΟΜΑ άνοιγε μονοπάτια στα βουνά. Και μόλις τελείωσε απο’κεί άρχισε να αλλάζει τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη σαν τα πουκάμισα και να κόβει βόλτες αναψυχής στο Αιγαίο διασκεδάζοντας προφανώς τις εντυπώσεις όλων εκείνων  που έδιναν μάχες ζωής σε Αττική, Βοιωτία, Λακωνία κι αλλαχού! Με ελικόπτερο πέταξε από τα νησιά στην Αθήνα για να «διορίσει» τον Π. Χαϊκάλη και να κάνει και τις απαραίτητες δηλώσεις για το δύσκολο τρίτο μνημόνιο που φόρεσε στον ίδιο και την παρέα του την «πανέμορφη» στολή του Γερμανοτσολιά! Τι είπατε; Είναι κακή λέξη αυτή; Μα ο ίδιος ο Πάνος την λανσάρισε όταν ήταν αντιμνημονιακός!

❖ ΜΑΜΑ ΜΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ!
Μαμά μάλαμα και με μεγάλη διαύγεια η μαμά της Νάντιας Βαλαβάνη, πρώην υπουργού! Εκεί που κάθεται στην κουνιστή πολυθρόνα της μπήκε ο διάβολος μέσα κι άρχισε να μετακινεί τους τραπεζικούς λογαριασμούς της από τράπεζα σε τράπεζα για να καταλήξουν στο μαξιλάρι της!

❁ ΤΥΧΑΙΑ!..
Όλως τυχαίως της μαμάς της Νάντιας μία - δύο μέρες πριν τις «τραπεζικές αργίες» της ήλθε η φαεινή ιδέα να πάρει τα 200.000 ευρώ στο σπίτι γιατί στα 85 της ήθελε να τα δει από κοντά τώρα που είχε διαύγεια! Πονηρή όμως η γριά! Τα είχε μόνη της σε δικό της λογαριασμό για να’ χει στα… γεράματά της! Μιλάμε για πολλή διαύγεια πνεύματος από την μαμά.

■ Η ΑΓΝΟΙΑ…
Την ίδια διαύγεια όμως δεν φαίνεται να είχε η Νάντια όταν Υπουργός Οικονομικών άνθρωπος δήλωνε ότι δεν γνώριζε να κάνει ούτε φορολογική δήλωση! Αυτή η κυρία υπουργός ήταν διορισμένη από τον πρωθυπουργό να διορθώσει τα οικονομικά της χώρας μας!

❖ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ…
Από κοντά και η μάμα Τσίπρα που ανησυχεί για την υγεία του παιδιού της που αλλού νυχτώνει και αλλού ξημερώνει! Είναι μια φυσιολογική μάνα που συμπεριφέρεται φυσιολογικά και δεν χρειάζεται την διαύγεια της μαμάς της Νάντιας για να μιλήσει για το παιδί της σε φυσιολογικά πλαίσια. Για το μόνο που ελέγχεται η μάνα του Αλέξη είναι για την επαναστατικότητα του γιού της που αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς πορεύεται…

❁ ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
«Τριάντα επτά κλιματιστικά μηχανήματα δουλεύουν σε ένα από τα κτίρια του ΙΚΑ στα Ιωάννινα, που σημαίνει ότι ανταποκρίνονται σε 37 γραφεία, που σημαίνει ότι ανταποκρίνονται σε ανάλογο προσωπικό! Τότε γιατί δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες όπως θα έπρεπε; Είναι η παρατήρηση φίλου αναγνώστη που σε κάτι τέτοια μία αναφυλαξία την έχει. Πάνω απ’ όλα ο φίλος έχει παρατηρητικότητα που σε πολλούς από μας διαφεύγει.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.