ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΤΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ...
• Πείτε ΟΧΙ την Κυριακή προτείνουν σε διαγγέλματα Αλέξης - Ζωή για να μας πάρουν στα σοβαρά οι εταίροι μας που οι πέντε μήνες ήταν λίγοι για να συντονιστούν όλες οι συνιστώσες από την Ραχήλ μέχρι τον Διαμαντόπουλο κι από τον άμοιρο Στρατούλη μέχρι το Λαφαζανέικο κι από κει στον Καμμένο που έχει βάλει στο νου τα 500 εκατ. ευρώ για δήθεν συντήρηση πολεμικών αεροσκαφών.

• ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ... ΟΧΙ!
Ένα σωρό ναι επιστράτευσε κατόπιν καταστροφής ο Αλέξης για να πείσει τους Έλληνες να που ΟΧΙ την Κυριακή! Ένα ναι αρκούσε μόνο για να μη στείλει τη χώρα στα τάρταρα, γεύση των οποίων γευόμαστε αυτό τον καιρό. Το ναι αυτό ήταν στην λογική, στην σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα. Και τα τρία αυτά στοιχεία έλειψαν από την «παιδική χαρά» που παίζει με τρενάκια και ελικόπτερα αφήνοντας τη χώρα στο χάος.

• 8Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ...
Αυτό το ΝΑΙ των τριών παραπάνω στοιχείων καλείται να πει ο λαός μεθαύριο και, απ’ ότι φαίνεται, θα το κάνει με το παραπάνω. Δεν πιστεύω να έχουν πάθει... λοβοτομή οι Έλληνες και να θέλουν να πουν το ΟΧΙ που οι πολιτικοί τυχοδιώκτες απαιτούν για να σώσουν τον εαυτούλη τους, ο καθένας για τον δικό του λόγο.

❁ ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ!
Ετούτα που ζούμε, αδέλφια, δεν έχουν ματαγίνει. Καλούμαστε σε δημοψήφισμα για να ψηφίσουμε κάτι το οποίο δεν υφίσταται ως ζήτημα. Δώστε μου ένα ισχυρό όχι για να πάω στις Βρυξέλλες την Δευτέρα να σπάσω τα μούτρα του Σόιμπλε και της παλιοπαρέας του, λέει ο Πρωθυπουργός. Σιγά τα αίματα, μεγάλε!

■ ΤΑ... ΞΕΦΤΕΡΙΑ!
Επί 150 μέρες πηγαινοέρχονταν στις Βρυξέλλες και στα γιουρογκρούπια τα... ξεφτέρια της Κυβέρνησης κι αντί να ανοίξουν τα μάτια τους να ξεστραβωθούν, έκαναν ασκήσεις νταηλικιού και γύριζαν πίσω μεταφέροντας την αριστερή υπερηφάνεια τους και τον κακό τους τον καιρό!

❖ ΑΠΟ ΤΟ «ΟΥΑΟΥ» ΣΤΟ «ΩΧ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ»!
Ξεκίνησαν με τα «ουάου» και κατέληξαν με το «ωχ μανούλα μου» και με τον λαό στις καγκελόπορτες των τραπεζών ζητιανεύοντας τον κόπο του!

❁ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ;
Ποιος περίμενε ότι σ’ αυτή την ευημερούσα χώρα της Ευρώπης θα ερχόταν η ώρα που θα ζηλεύαμε την ένταξή μας στο Αλβανικό καθεστώς της εποχής του Χότζα. Όπως σας το περιγράφω, διότι το είδα με τα μάτια μου πριν ανοίξουν τα σύνορα.

■ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!
Οι εθνικά υπερήφανοι Έλληνες, που δεν κάθονταν μύγα στο σπαθί τους, συνωστίζονται, λυποθυμούν και πεθαίνουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν ένα κομμάτι από τη σύνταξή τους ή ένα μέρος από τις οικονομίες μιας ζωής, για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες σίτισής τους!

❖ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ...
Αυτοί οι Ελληνάρες που πήγαιναν γυρεύοντας να ζήσουν τέτοιες καταστάσεις για νάχουν να θυμούνται και να μολογάνε στους απογόνους τους ότι το έζησαν κι αυτό. Έζησαν να δουν για πρώτη φορά στη ζωή τους κλειστό το τραπεζικό σύστημα και οι ίδιοι να ξημεροβραδυάζουν για τα 60 ευρώ που είναι δικά τους λεφτά, δικός τους κόπος!

❁ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ...
Αυτή την ώρα γίνονται πράγματα απίθανα και ακατανόητα στη χώρα μας με μία κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά με κόκκους και σταγονίδια ακροδεξιάς, να προσπαθεί να επιβάλλει νέο καθεστώς στη χώρα όπου η δημοκρατία είναι αγαθό εν επαρκεία.

■ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ...
Καλείται λοιπόν ο Ελληνικός λαός από τον Τσίπρα, την Κωνσταντοπούλου, την Ραχήλ, τον Φίλη να απαντήσει σε ανύπαρκτο ερώτημα! Μη μου πείτε ότι έχετε καταλάβει ποιο είναι το ζητούμενο στη χώρα αυτή τη στιγμή εκτός από το να λύσει τις εσωκομματικές και εσωκυβερνητικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών δυνάμεων της ακροδεξιάς (ΑΝΕΛ-Χ.Α.).

❖ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ!..
Σαν... πυροβολημένος βγήκε προχθές ο Αλέξης κι έκανε το διάγγελμα που συσκότισε περισσότερο την υπόθεση «δημοψήφισμα». Λίγο πριν είχε γίνει των... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα στο Μαξίμου! Ο Καμμένος ζωσμένος με πυρομαχικά απειλούσε να μετατρέψει το Μαξίμου σε Κούγκι!

❁ Η ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!
Είχε προηγηθεί επιστολή, η τελευταία, προς Ευρωπαίους του Αλέξη που μιλούσε για ενισχυμένη πλειοψηφία της Κυβέρνησης επικαλούμενος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ελληνική Βουλή! Η ενισχυμένη πλειοψηφία στηρίζονταν στους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

■ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;
Μη φοβάστε! Δεν θα χαθούν οι συντάξεις, οι μισθοί και οι καταθέσεις, διαβεβαίωνε τους κατοχικούς πλέον Έλληνες ο Πρωθυπουργός! Αλήθεια, έχει κρατήσει το λόγο του σε κάτι από τον καιρό της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα και γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε σοβαρά τις εγγυήσεις και τις δεσμεύσεις του;

❖ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ...
Λίγες ώρες απομένουν για ν’ ανοίξουν οι κάλπες στις οποίες καλείται ο λαός να επιλέξει μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ που όμως δεν έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας αλλά με το μέλλον του Αλέξη, της Ζωής και της υπόλοιπης «παιδικής χαράς», η οποία δυστυχώς φιλοξενεί και κάποια ανόητα «γερούνδια» που θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω σε σχέση με όσα έγιναν πριν από 70 χρόνια.

❁ ΑΝΟΗΤΟ...
Ανόητη και σε περιεχόμενο αλλά και σαν πράξη η επιχείρηση «δημοψήφισμα». Ένα τέτοιο ανόητο εγχείρημα που σαν στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να κερδίσει χρόνο. Δυστυχώς, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο μεγάλος χαμένος, ο οποίος άφησε τον χρόνο ανεκμετάλλευτο στέλνοντας για διαπραγματεύσεις ανθρώπους ανίκανους κι επικίνδυνους να διαχειρίζονται την τύχη της χώρας!..

■ Η ΚΑΡΙΕΡΑ...
Στην καταστροφή της χώρας έστησαν καριέρα οι Βαρουφάκηδες, οι Τσακαλώτοι και οι Μαρδάδες! Δυστυχώς τα κατάφεραν και την έφεραν σ’ αυτή την κατάντια και τώρα ζητούν τα ρέστα από τον λαό καλώντας τον να συνεχίσει ν’ ανέχεται την λεηλασία της χώρας.

❖ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ...
Είπαμε ότι οι Έλληνες την έχουν μία τρέλα, όχι όμως τέτοια που να αυτοευνουχίζονται για να απολαμβάνουν ένα συνονθύλευμα ακροαριστερών σε εκρηκτικό μείγμα με Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο και τους... ψεκασμένους των ΑΝΕΛ.

❁ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ!..
Είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ, στον ίδιο δρόμο θα οδηγηθεί η Κυβέρνηση. Το ΟΧΙ που ζητά ο Τσίπρας θα τον φέρει γονατιστό στους δανειστές να ζητά ελεημοσύνη για μια χώρα όπου θα εξακολουθούν οι Έλληνες να συνωστίζονται στα ΑΤΜ των Τραπεζών και από κει στις ουρές των Βενζινάδικων κι από κει στα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετς και πάει λέγοντας.

■ ΤΟ ΝΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ...
Το ΝΑΙ των Ελλήνων θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις τέτοιες που ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό θα διευκολύνουν ν’ απεξαρτηθεί από τα «βαρίδια». Το πιο σπουδαίο όμως από την επικράτηση του ΝΑΙ είναι ότι θα γίνει η αφορμή δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών με Ευρωπαϊκή κατεύθυνση, χωρίς αγγυλώσεις του παρελθόντος. Πάντοτε μέσα από τον όλεθρο κάτι νέο πάει να δημιουργηθεί...

❖ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...
Δικαίωμα των Ελλήνων είναι να κάνουν όποια επιλογή γουστάρουν, αρκεί να μη κάνουν περισσότερο κακό στη χώρα, όπως αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή.

❁ ΕΥΡΩΠΗ ή ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ!
Η απάντηση που θα δοθεί την Κυριακή από τον Ελληνικό λαό θα βασίζεται στο ερώτημα Ευρώπη ή Ζιμπάμπουε, ευρώ ή δραχμή. Όλα τ’ άλλα που ακούγονται είναι παραμύθια ψευτοαριστεριστών κι άλλων ακροδεξιών δυνάμεων που έχουν στο νου και στα προγράμματά τους τον μπαχαλακισμό.

■ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...
Κανέναν δεν θα ενδιαφέρει το πώς θα λύσει τις εσωκομματικές και εσωκυβερνητικές διαφορές ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το παραμύθι που ζήσαμε αυτό το πεντάμηνο ήταν το πιο μακρόσυρτο, γεμάτο δράκους, λύκους και κακιές μάγισσες! Ας τελειώσει κάπου εδώ για να ξαναμπεί ο τόπος σε μια ρότα ομαλότητας και σε Ευρωπαϊκά πλαίσια.

ΝΑΙ ΡΕ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!
ΝΑΙ λοιπόν στην Ευρώπη που μας έσπρωξε ο Κ. Καραμανλής και όπου άλλαξε ριζικά η ζωή των Ελλήνων και όπου για 40 χρόνια η Ελλάδα έγινε χώρα ευημερούσα. Όλα τ’ άλλα είναι για τους «άλλους» που πούλησαν... φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να καβαλήσουν την εξουσία κι αφού την καβάλησαν, με έκπληξη διεπίστωσαν ότι η εξουσία ήταν ένα πελώριο καλάμι ποταμίσιο.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.