ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!
Ακούω ήχο ελικοπτέρων ή είναι η ιδέα μου! Άφησε τρενάκια και τώρα τόχει ρίξει στα αερομεταφορικά μέσα ο πατριώτης Πάνος που χαράζει γραμμές τέτοιες που να μπορεί να τις τσαλαπατά! Ένας - ένας παιδιά! Ένα ελικόπτερο δεν σας παίρνει...

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ «ΜΑΥΡΟ»!
«Εγώ έπαιζα με τα τρενάκια και τα ελικοπτεράκια και δεν γνώριζα τίποτα για το μαύρο στο τραπεζικό σύστημα. Τώρα που το έμαθα στεναχωρήθηκα πάρα πολύ που πήρα το σκάφος και κόβω βόλτες στα νησιά του Αιγαίου να πνίξω τον πόνο μου σε κάνα σπέσιαλ τερψιλαρύγγιο»! Αυτή θα ήταν μια καλή δικαιολογία - απάντηση προς την κυρα-Ζωή που άμα βλέπει μαύρο γίνεται... ταύρος εν κυνοβουλίω!

ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ!..
Από την πίσω πόρτα και σαν κλέφτες έφευγαν οι «επαναστάτες» από το Μαξίμου την Κυριακή το βράδυ. Τι να πουν και σε ποιον να το πουν τέτοια ώρα! Πάλι καλά που δεν ξυπνήσαμε και δεμένοι το πρωί της Δευτέρας και απολαμβάνουμε μια απέραντη ηρεμία σαν χώρα. Ηρεμία που όμως θα κρατήσει πολύ λίγο με την θύελλα που έρχεται.

ΚΑΛΠΗ ΝΑΝΑΙ!
Δώστε μου εκλογές και πάρτε την ψυχή μου, είναι ο Έλληνας. Δεν έχει σημασία αν το λένε δημοψήφισμα. «Εγώ θέλω κάλπη να ξαναβγάλω το άχτι μου», έλεγε Χρυσαυγίτης που βάζει πλάτη στον Αλέξη και στη Ζωή για το «όλα μπάχαλο».

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...
Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί ν’ απαντήσει την Κυριακή ο Έλληνας. Σημασία έχει ότι εγώ την ουρά την έχω βάλει στη ζωή μου και θα περιμένω να ψηφίσω όπως περιμένω στην ουρά στα ΑΤΜ, στην ουρά στα Super Markets για μακαρόνια, κονσέρβες και άμα χρειαστεί και για αστακογάριδα όσο ακόμη είναι στο 6%!

Η ΓΕΥΣΗ...
Μια γεύση από το παρελθόν πήραμε όλες αυτές τις μέρες με τις κοσμοουρές να κάνουν κύκλους στα ΑΤΜ! Γυρίσαμε στα χρόνια του υπαρκτού σοσιαλισμού με την αριστερή κυβέρνηση που εκλέξαμε στις 25 Γενάρη του σωτηρίου έτους 2015.

ΟΙ ΟΥΡΕΣ...
Οι εικόνες που βιώνουμε δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από εκείνες που βλέπαμε επί Σοβιετίας όπου γίνονταν πελώριες ουρές για προμήθεια μιας ντομάτας, ενός καρότου και ενός μπουκαλιού γάλα! Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τόσους αγώνες κι έχυσαν τόσο αίμα για να αποτινάξουν τον ζυγό και στην χώρα μας γίνεται τόσος αγώνας για να «σκλαβωθούμε»!

ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ...
Μούρλια διάλογος ήταν αυτός που έγινε μεταξύ Στ. Θεοδωράκη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ συνέδεσε την εργασία τους με την κομματική ενασχόληση και βεβαίως με το αζημείωτο. Εκεί ήταν που έγινε ο χαμός με τους βουλευτές να ορύονται και να σέρνουν στον Σταύρο όσα κουβαλάει το ΠΟΤΑΜΙ και να μην ξεπλένεται!

Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ...
Τον κύριο λόγο τον είχαν οι Γιαννιώτες βουλευτές Μαντάς - Τζούφη που του ζητούσαν ν’ ανακαλέσει την προσβολή που τους έγινε κι αυτοί είχαν δίκιο διότι είναι πράγματι εργαζόμενοι άνθρωποι, ενώ εκείνος που «σταύρωνε» τον Σταύρο ήταν ο Μπάρκας της Άρτας. «Εσύ που έπαιρνες μισθός από τον Σημίτη», έλεγε και ξανάλεγε ο γιος του Φάνη από τη Φιλιππιάδα, ο οποίος τα «έπαιρνε» από τον «μπαμπά» μέχρι να γίνει βουλευτής!

ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ...
Θέση για ΝΑΙ στο δημοψήφισμα πήρε ο Άγιος Θεσσαλονίκης κατά την λειτουργία στη Θεσσαλονίκη και δεν πέρασε και πολύ καλά. Ένας άλλος κληρικός της περιοχής μας είχε αντίθετη άποψη, δήλωσε συμπαράσταση στο θαραλέο και υπερήφανο ΟΧΙ του Πρωθυπουργού Αλέξη και γλύτωσε κι εκείνος τα χειρότερα. Μάλιστα, θα πήγαινε η γκλίτσα σ’ άλλο κόσμο! Τι σου είναι τελικά αυτός ο λαός που τα βάζει με τον κλήρο, ο οποίος πάντα με το «λόγο» του Θεού στο στόμα είναι και «αμβωνίζονται» ασυστόλως...

Η ΣΥΓΝΩΜΗ...
Φίλης προς την Ντόρα: «Προβλέψατε κλείσιμο τραπεζών και capital control. Αυτό δεν έγινε και πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από το λαό! Είσαστε κινδυνολόγος». Ντόρα: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω και, αν δεν βρεθεί λύση με ΕΕ, οι τράπεζες θα κλείσουν»! Τώρα ποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό;

ΦΙΛΗ ΠΕΣ... ΑΛΕΥΡΙ!
«Ας κρατήσει το βίντεο ο κ. Μπιρσίμ και σε 15 μέρες να το ξαναπαίξει και τότε θα τα ξαναπούμε» είπε στον Φίλη η Ντόρα και τώρα αυτό παίζει στο διαδίκτυο και ο μεγιστοτεράστιος κ. Φίλης ψάχνει μια τόσο δα τρυπούλα να χωθεί. Πέρασαν ακριβώς 15 μέρες...

Ο ΦΟΒΟΣ...
Φόβος μας είναι ο φόβος! Δεν θα τον αφήσουμε να μας... φοβίσει. Αλέξης Τσίπρας εν έτει 2015! Πριν απ’ αυτόν το είχε πει ο Αμερικανός Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ! Ένας αριστερός χρησιμοποιεί διάφορες Αμερικανιές για να κάνει ψυχολογικό μασάζ στους ιθαγενείς της χώρας που κάποιοι τη θέλουν Τσιπριστάν!

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ...
Πείτε μου στο Θεό που πιστεύει ο καθένας, έχει κρατήσει το λόγο της σε κάτι απ’ αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά αυτή η Κυβέρνηση; Είπε μια αλήθεια για την οποία να μη κάνει κωλοτούμπα; Α, ξέχασα! Άνοιξε την ΕΡΤ για να ικανοποιήσει το... τάμα της Ζωής και της Ραχήλ!

ΟΛΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!
Δεν σας είπα εγώ ότι μ’ αυτή την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να πλήξουμε; Κάθε στιγμή που περνάει όλο και μια έκπληξη μας περιμένει και το χθες, το πριν μια ώρα, το πριν ένα λεπτό δεν μοιάζουν σε τίποτα μεταξύ τους.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ...
Πριν το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος είχε προβλέψει η Ντόρα Μπακογιάννη την συμφορά που έρχονταν για το τραπεζικό σύστημα και ρίχτηκαν όλες οι δυνάμεις της αριστεράς και μη να την ξεσκίσουν. Τώρα γιατί τέτοια... μουγκαμάρα;

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!..
Πώς είναι λοιπόν να ζει μια χώρα χωρίς να έχει τον πονοκέφαλο της συναλλαγής. Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω! Απλά πράγματα, από αριστερή κυβέρνηση μιας χώρας που ζηλεύει την... τύχη και την ευημερία της Ζάμπιας!

ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ!
«Σε λίγους μήνες αυτή η χώρα θ’ αλλάξει ριζικά. Θα έχει γίνει αγνώριστη»! Το είπε και το έκανε ο μπαγάσας ο Αλέξης. Πράγματι, αυτή η χώρα έγινε αγνώριστη. Με τις «βρομοτράπεζες» που πίνουν το αίμα του λαού κλειστές και με τις ουρές στα ΑΤΜ, στα βενζινάδικα, στα Super Markets η Ελλάδα έχει γίνει εντελώς αγνώριστη. Ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες δεν την γνωρίζουν! Είναι η τέλεια κόλαση σε ώρα διαλείμματος!Η ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ...
«Πολύ καλό πράγμα οι μαζικές αναλήψεις από τις Τράπεζες. Μ’ αυτό τον τρόπο ανακυκλώνεται το χρήμα και έτσι θα έχουμε αύξηση του ΑΕΠ». Αυτή τη νέα οικονομική θεωρία σκέφτηκε και δημοσιοποίησε ένας εγκέφαλος της νέας οικονομικής και πολιτικής επιστήμης ονόματι Δημ. Καμμένος! Τελικά όσοι φέρουν το όνομα έχουν κάψει... εγκέφαλο;

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...
Πάω στοίχημα ότι η Ζωή την είχε βάλει στο μάτι την Σία του ΣΚΑΪ και έψαχνε ευκαιρία να την πετύχει και να την καταχεριάσει. Δεν της συγχώρεσε δύο πράγματα και ρίχτηκε να την φάει ζωντανή. Πρώτον, ότι η Σία είναι πραγματική γυναίκα κι όχι ζόμπι και το δεύτερο ότι πάει νύφη στο Μητσοτακέικο! Επίσης, δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό ότι αυτό το τηλεοπτικό ραντεβού το έκλεισαν η μαμά του ΕΣΡ και ο μπαμπάς νομικός σύμβουλος του καναλιού. Όποιος είχε μάτια είδε κι όποιος έχει νου κατάλαβε...

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ!..
«Δεν είμαι παντός καιρού πρωθυπουργός», είπε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη του εκπομπή στο κανάλι του και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησής του αν ο λαός απορρίψει το όχι. Είναι όμως πρωθυπουργός πασών των συνιστωσών, που μια ενδεχόμενη ορφάνια δεν θα την αντέξουν!

ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ;
Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ λέγεται ότι χωρίζουν την Κυβέρνηση του Τσίπρα από την συμφωνία με τους εταίρους. Ακριβώς τόσα χωρίζουν και τον Πάνο από τα σαπάκια της Πολεμικής Αεροπορίας που χρειάζονται επισκευές και ανέλαβε εκείνος την υποχρέωση τακτοποίησης του λογαριασμού! Να λοιπόν γιατί το κλάμα και ο σπαραγμός από του ιερού βήματος της Βουλής!

ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!..
Αυτό το ξέρατε; 200.000 νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν το τελευταίο πεντάμηνο στη χώρα μας! Το είπε ο Πρωθυπουργός προχθές στην ΕΡΤ του και εγώ δεν έχω το δικαίωμα να μην τον πιστέψω. Όπως δεν έχω δικαίωμα να την πιστεύω ότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Γίνεται μια ολόκληρη κοσμογονία κι εγώ θα δηλώνω... άπιστος Θωμάς επειδή δεν έτυχε να βλέπω κατάματα τον παράδεισο που έρχεται και που έχει να κάνει με την πρώτη φορά αριστερά;

Η ΔΗΛΩΣΗ...
• Για πρόταση μομφής το πήγαινε η Ν.Δ. όταν γίνονταν συζήτηση στη Βουλή για το δημοψήφισμα. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό ο Κ. Καραμανλής είπε ΟΧΙ γιατί, συν τοις άλλοις, θα πολώνονταν το κλίμα και αυτό βοηθούσε τους ΣΥΡΙΖΑίους να κάνουν σπέκουλα. Αυτή η σκέψη του πρώην πρωθυπουργού επικράτησε και έτσι αποφεύχθηκε μια τέτοια κίνηση...
Ύστερα από 6 χρόνια σιωπής ο Κ. Καραμανλής έκανε μια έγγραφη δήλωση που έδινε το στίγμα του για την παραμονή στο ευρώ και στην Ε.Ε. Αυτή η δήλωση ήταν αρκετή για να αφυπνίσει κεντροδεξιές δυνάμεις απέναντι στον κυβερνητικό σχηματισμό (Τσίπρα - Καμμένου - Μιχαλολιάκου - Ζωής - Κουρουμπλή - Φίλη) για να πράξουν ανάλογα την Κυριακή αν τελικά πάμε για δημοψήφισμα.

ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Αποφάσισε ο Αλέξης δημοψήφισμα για να πει ο λαός ΟΧΙ στο ΝΑΙ στην Ευρώπη. Σ’ αυτή την Ευρώπη που μας έσπρωξε ο Κ. Καραμανλής για να διασφαλίσει στη χώρα την πολιτική ασφάλεια και την οικονομική ευμάρεια. Απ’ αυτή την Ευρώπη τώρα η αριστερά μας σπρώχνει να βγούμε για να πάρει την εκδίκηση για το «ατόπημα» του εθνάρχη που ποτέ τους δεν του το συγχώρησαν.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...
Ετούτες τις δραματικές ώρες κάποιοι άνθρωποι έχουν υποχρέωση να πάρουν πρωτοβουλίες για να μη κλαίμε στα συντρίμια. Έχει υποχρέωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πει το πρώτο ΟΧΙ σ’ αυτό που πάει να γίνει στη χώρα από τους «σκιτζήδες» που ενέσκυψαν δημοκρατικώ τω τρόπω στις 25 Γενάρη. Έχει υποχρέωση ο νεότερος Καραμανλής να βγει από το καβούκι του και να πάρει θέση προτού γίνει χειρότερο κακό απ’ ότι γίνεται αυτή τη στιγμή. Πάνω απ’ όλα, να υποστηρίξει την επιλογή του «μπάρμπα» που έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...
Δεν δικαιολογείται κανείς να λέει μετά την Κυριακή ότι δεν ήξερε πού το πήγαινε η Τσιπροπαρέα, όταν πήρε μια γερή δόση επιστροφής στον μπολσεβικισμό! Και μόνο το σύστημα «ουρές» που δοκιμάζουμε αυτές τις μέρες, φτάνει για ν’ αντιληφθεί κανείς για το πού οδηγείται ο τόπος.

ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ!..
Κινδυνολογείς, θα πουν οι πρόθυμοι για το φούντο που, ενώ έρχεται, δεν θέλουν να το δουν. Μήπως όσα πριν έξι μήνες ξαναλέγαμε δεν επιβεβαιώθηκαν με το παραπάνω μέχρι τώρα; Έγιναν όλα όσα δεν υπήρξαν πουθενά ως πρόγραμμα και δεν έγινε τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκαν.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.