ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• Ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ...
Νάτον και τον γερόλυκο τον Μητσοτάκη να διαδηλώνει στη Βουλή με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη»! Μπορεί στα 97 του χρόνια το σώμα να δυσκολεύεται, το πνεύμα όμως είναι διαυγές και πάντοτε δουλεύει σε ρυθμούς Μητσοτακικούς! Όλο το Μητσοτακέικο στην πρώτη γραμμή για παραμονή της χώρας στην Ευρώπη!

• ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...
Το δίδυμο Ζωή - Ραχήλ σε ρόλους εισαγγελέων στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που ερευνά τα «μνημόνια». Ζήτησαν την Βίαιη προσαγωγή του Γ. Στουρνάρα ν’ απολογηθεί για την... υπονόμευση του πολιτεύματος επειδή έστειλε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος σε πονηρές ώρες και μέρες! Πάρτε τα και στο γάμο σας αυτά τα κορίτσια που βρήκαν εξουσία και αλωνίζουν...

• ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ...
Θα ψηφίσει με τα τέσσερα το τρίτο μνημόνιο η Ζωή, διότι έτσι και του λασκάρει η βίδα του Αλέξη για προσφυγή σε κάλπες, αποχαιρέτα την καρέκλα, Ζωή!

• ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;
Φαντάζεστε να είχε πάρει τέτοια... χιλιόμετρα καμιά δεξιά κυβέρνηση; Τα κάγκελα της Βουλής δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν τους τζάμπα επαναστάτες. Η Πλατεία Συντάγματος θα γιόμιζε από απεργούς πείνας τύπου Μιχελογιαννάκη και από τους πρόσφυγες της γιαγιάς Τασίας, όπως έγινε τον περασμένο χειμώνα.

• «ΕΠΕΣΕ» Η ΧΕΙΜΑΡΑ!
• Ένας Ελληνικής καταγωγής αλλά κατά δήλωσή του Αλβανός εξελέγη προχθές δήμαρχος της Χειμάρας με τις ευλογίες και την στήριξη του Έντι Ράμα. Το «κάστρο» του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο «έπεσε» σε χέρια «αλλόθρησκων», κάτι που ούτε και στη μεγαλη σκλαβιά της εποχής Χότζα - Αλία δεν έγινε «παράδοση». Τα παιχνίδια «πουλημένων» της Μειονότητας τα πλήρωσε ο Ελληνισμός με το παραπάνω.

❁ ΣΚΑΣΕ-ΣΚΥΨΕ-ΣΚΑΒΕ!
Σκάσε, σκύψε και πλήρωνε, ένα πράγμα! 8 δισ. το «καπέλο» συν 13 δισ. του προγράμματος ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, σύνολο 21 δισ. ευρώ! Αλέξη μη τραβήξεις από το 21 γιατί θα καείς!

■ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!..
Στα τέσσερα, ανηφόρα και πρόστιμα! Να δω εκείνον τον Πάνο σκυμμένο στη στάση που προετοίμαζε για την προηγούμενη κυβέρνηση (εσύ στα τέσσερα είπε στον Άδωνι) κι από κοντά εκείνο τον περιβόητο Φίλη της «Αυγής» και τι στον κόσμο.

❖ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ...
Τον λυπήθηκε η ψυχή μου τον Πρωθυπουργό μετά το τρίωρο μαρτύριο του ξυλοδαρμού που έτρωγε από τα άλλα παιδιά της Ευρωπαϊκής πιάτσας. Αυτός ντε ο Πρωθυπουργός που πήγε σαν νταουλιέρης και τελικά άρχισε τους... καρσιλαμάδες και τους χορούς της κοιλιάς από τα ντεφοχτυπήματα των άλλων αρκουδιάρηδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι και... φίλοι μας!

❁ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ...
Πέντε μήνες χαβαλές φτάνει στο τέλος και αρχίζει η βίωση της εφιαλτικής πραγματικότητας. Το παραμύθι τελείωσε και το τέλος άδοξο, που καλείται να το καταπιεί ο λαός αμάσητο!

■ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ!
Δεν φτάνει ό,τι έγινε, όπως έγινε, γιατί έγινε και από ποιους έγινε, τώρα προσπαθούν να μας κάψουν και τον εγκέφαλο. Τόσο καιρό έπαιζαν μπάλα οι «άμπαλοι» και μόλις προχθές τους ήλθε η όρεξη να ρίξουν την μπάλα στους Ευρωπαίους που έχουν όλο το γήπεδο δικό τους να κάνουν παιχνίδι!

❖ ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ!..
Με όρους λοιπόν ποδοσφαιρικούς στο εξής εμείς απλά θα παίξουμε μπάλα με τα μάτια! Από κει που θα βαράγαμε τους ζουρνάδες και τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές, τώρα οδηγούμαστε στο... χορό του Ζαλόγγου με την ελπίδα να σωθούν κάποιοι από τους πήδους των μελλοθανάτων!

❁ Η ΡΟΥΛΕΤΑ...
Ο λαός στις 25 Γενάρη έπαιξε ρουλέτα κι έχασε! Τσίμπησε στο δόλωμα της πρώτης φοράς αριστεράς, ενώ δεν είδε τη φάκα ή μάλλον δεν ήθελε να την δει και νάτον τώρα πιασμένο από τα τέσσερα να ψάχνει για καλύτερες μέρες μέσα στις χειρότερες που μας περιμένουν.

■ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΕΞΗ!
Οκτώ ολόκληρα δισ. ευρώ πρέπει να βρει ο αγρίως φορολογούμενος Έλληνας σε διάστημα μόλις 17 μηνών. Τελικά θα ισχύσει αυτό που ίσχυε τον καιρό της Χοτζικής Αλβανίας. Τότε που οι Αλβανοί έκαναν πως δούλευαν και το κράτος έκανε πως τους πλήρωνε. Θα βάζει φόρους το κράτος και ο λαός θα κάνει πως τους πληρώνει...

❖ ΤΑ E-MAILS...
Το ένα δισ. ευρώ του e-mail Χαρδούβελη δεν μας έφθανε. Τώρα με 8 δισ. που είναι η ελληνική πρόταση θα το απολαύσει η ψυχή μας! Άντε να βρουν γωνία οι αριστεροί να χτυπούν το κεφάλι τους και μαζί μ’ αυτούς και όλοι όσοι είχαν διαφορετική άποψη.

❁ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!
Έφερε την Ελλάδα τρία χρόνια πίσω και θα χρειαστούν άλλα τρία χρόνια για να μπορέσει να φτάσει εκεί που ήταν πριν έξι μήνες, έλεγε κορυφαίος δημοσιογράφος της Ευρώπης που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

■ Η ΓΚΑΣΤΡΙΑ...
Καθαρές λύσεις και καθαρές υπογραφές υπάρχουν, έλεγε ο Αλέξης όταν ήθελε να πάρει τα «κάρβουνα» της εξουσίας. «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος ή ολίγον μνημόνιο», έλεγε. Τώρα που έγινε βαρειά η γκαστριά να δούμε πώς θα το βγάλουν το «παιδί» οι γνωστές μαμές της «αριστεράς».

❖ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ...
Εδώ χρειάζεται πλέον ο Θεός της Ελλάδας να μας βάλει υπό την σκέπη του, αφού η φώτιση ούτε που άγγιξε την κυβέρνησή μας. Απορώ τι έλεγε και με ποιον «συζητούσε» εκείνο το δεκάλεπτο που έμεινε μόνος του ο Αλέξης σε μοναστήρι του Αγίου Όρους! Λέτε να πήρε κι εκείνος εντολές ανάλογες μ’ εκείνες του Μωϋσέως αλλά δεν του’ κοψε να ζητήσει και την συνταγή για την εφαρμογή τους;

❁ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΖΑΣ...
Σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις έπαιξε ο Γιώργος Πάντζας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Τον είδα να διαδηλώνει στο Σύνταγμα και να είναι καταβεβλημένος από την μεγάλη διαμεσολαβητική προσπάθεια! «Αγωνιζόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού που μας εμπιστεύτηκε την τύχη του», δήλωσε on camera κι έσταζε ποτάμι ο ιδρώτας από τον αγώνα και την αγωνία. Συμπτωματικά λίγο πιο δίπλα του ήταν ένα πανώ του ΣΥΡΙΖΑ που έγραφε για ρήξη κι έξω από το ευρώ!

■ ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ...
Τι είπε ο άνθρωπος υπουργός - γαμπρός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Πανούσης. Ο μόνος που έχει οριζόντια καθήκοντα στην Κυβέρνηση είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Βοηθό πρωθυπουργού δεν προβλέπει η δημοκρατία μας, είπε κι έριξε κάτι αγκωνάρια νααα μετά συγχωρήσεως προς την οικοδέσποινα της Βουλής, κατά κόσμον Ζωή!

❖ ΤΟ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΜΑ...
Πήγαινε γυρευοντας ο Πανούσης και πετροβόλησε αρκετά προς την Κυβέρνησή του. Φάνηκε να τους έχει... γραμμένους τους ΣΥΡΙΖΑίους πλην Τσίπρα που τον άφησε στο απυρόβλητο, προφανώς προσωρινά, διότι θα του έλθει η σειρά. Πάντως μια καλή αρχή για ηρωική έξοδο την έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη...

❁ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Αναμένεται η απάντηση της Προέδρου που την πόρτα της Βουλής την έχει ανοιχτή μόνο στους αναρχικούς, κάνοντας face control στους Αστυνομικούς, στους οποίους βγάζει το μένος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Τους αφήνει να... κατουριούνται πάνω τους για να βγάλει τα σπασμένα του παρελθόντος που κι εκείνοι δεν άφησαν την χώρα να γίνει Σοβιετία...

■ ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΖΩΗΣ!..
Ακόμη στο Περιστύλιο της Βουλής με διαταγή της Ζωής δικαίωμα έχουν να κυματίζουν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι η γαλανόλευκη. Το είδαμε στα συλλαλητήρια που έγιναν και, εδώ που τα λέμε, δεν πολυκαταλάβαμε τι σηματοδοτούσαν από πλευράς κυβέρνησης. Θέλουν ή όχι την Ε.Ε. και το ευρώ;

❖ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...
ΣΥΡΙΖΑ - ΔΕΗ - ΕΡΤ - ΑΔΕΔΥ και λοιπές αριστερές δυνάμεις ζητούσαν επιστροφή στη δραχμή, αφού δεν ήθελαν το ευρώ και διαδήλωναν στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης έπεφτε στις αγκαλιές του Γιούνκερ και της σκύλας της Μέρκελ για να κλάψει με μαύρο δάκρυ μπας και τον λυπηθούν!

❁ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ...
Για να πούμε και κάτι πιο σοβαρό για να μας παίρνουν στα σοβαρά και στα εξωτερικά, εκείνο που μπορεί να κρατήσει κανείς απ’ όσα συμβαίνουν στον τόπο μας τον τελευταίο καιρό είναι ότι ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα το πολιτικό σκηνικό αρχίζει ν’ αλλάζει και το χθες ακόμη και το κοντινό δεν θα μοιάζει σε τίποτα με το πολύ κοντινό αύριο.

■ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ...
Όλη αυτή η εγκυμοσύνη από το 2010 και δώθε προμήνυε «γεννητούρια» τέτοια που θ’ αλλάξουν ό,τι μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πέσουμε σε ανεμογκάστρι ή σε τερατογεννήσεις!
❖ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ...
Τα πολιτικά κόμματα όπως τα έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν δεν θα μοιάζουν μ’ ότι άρχισε να δημιουργείται. Άρχισαν να διαμορφώνονται τάσεις Ευρωπαϊκές και αντιευρωπαϊκές και γι’ αυτό μία πρώτη γεύση είχαμε αυτό τον καιρό με τις συγκεντρώσεις που έγιναν σε μεγαλουπόλεις της χώρας, με πρώτες εκείνες της Πλατείας Συντάγματος. εκεί λοιπόν «αντιπαρατέθηκαν» δύο διαφορετικοί κόσμοι οι οποίοι θα παίξουν ρόλο στο εγγύς και απώτερο μέλλον της χώρας. Σ’ αυτό η «παρένθεση» ΣΥΡΙΖΑ, όσο διαρκέσει, έπαιξε τον δικό της σημαντικό ρόλο.

❁ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ...
Χρειάζονται οι Ζωές, οι Βούτσηδες, αλλά και οι Αδώνιδες με τους Καμμένους γιατί με τη διαφορετικότητά τους απασχολούν την κοινή γνώμη με τα μικρά, αφήνοντας τους «άλλους» να κάνουν παιχνίδι. Τους αφήνουν να χαράσσουν γραμμές τις οποίες εκ προοιμίου οι πάντες γνωρίζουν ότι θα τις τσαλαπατήσουν μέχρι... κεραίας! απλά, αυτή τη στιγμή κανονίζεται το «κοστούμι» που θα κοπεί στους Έλληνες που θα είναι χωρίς μανίκια και πατζάκια και φυσικά χωρίς τσέπες. Η πρώτη φορά έκανε το «θαύμα της»...

■ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ...
Μας παρέσυρε η κεντρική πολιτική σκηνή και δεν σχοληθήκαμε με τα τοπικά. Αυτή την φορά η Ηγουμενίτσα ήταν το επίκεντρο του αστυνομικού ενδιαφέροντος, διότι εκεί εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα σκληρών όπως κοκαΐνη, ηρωίνη, κλπ. Η ΕΛ.ΑΣ., αν και βάλεται βάναυσα από την Ζωή - βοηθό πρωθυπουργού, δεν παύει να επιτελεί το έργο της στο ακέραιο...

❖ Η ΓΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...
Δεν φτάνουν τα «βαρύγδουπα» ονόματα που ανακοινώθηκαν για την διεκδίκηση ώστε να γίνουν τα Γιάννενα πολιτιστική πρωτεύουσα. Η γη που γέννησε τους 19 από τους 27 Ευεργέτες όλης της Ελλάδας, η γη που γέννησε τη μητέρα του Μ. Αλέξανδρου, η γη που γέννησε την Αρχαία Δωδώνη και την Ολύτσικα όπου κατοικούσε ο Δίας, η γη που σε περίοδο σκοταδισμού κράτησε τα φώτα του πολιτισμού αναμμένα, η γη που καλλιέργησε τα γράμματα, η γη που σε περίοδο Τουρκικής σκλαβιάς είχε Πρεσβείες και Προξενεία και επικοινωνούσε μ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο σε Ανατολή και Δύση, η γη... έχει όλα τα φόντα να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα.

❁ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ...
Προτού ξαναζήσει πλημμυρικούς εφιάλτες η Άρτα, όπως τον περασμένο χειμώνα, με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη προσπαθεί να κάνει έργα θωρακισμού της περιοχής κι όχι απλές καρικατούρες. «Πρέπει να γίνουν έργα υποδομής τέτοια που να αποτρέπουν πλημμυρικά φαινόμενα σαν τα περισυνα», δηλώνει ο δήμαρχος και δεν πρόκειται να αποστεί από το δικαίωμα προστασίας της πόλης και του κάμπου της Άρτας.


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.