ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

• ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Τον «σκότωσαν» στις 16 Ιουνίου του 1945 και εβδομήντα χρόνια μετά τον κλαίνε! Για τους νεοκομμουνιστές ο λόγος που αύριο οργανώνουν πολιτική εκδήλωση για τον Άρη Βελουχιώτη στην Άρτα, με την παρουσία του Γραμματέα του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα.

• Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ...
Ο επίλογος της δράσης του Άρη Βελουχιώτη γράφτηκε στην Μεσούντα της Άρτας όταν ο ίδιος με τον σύντροφό του Τζαβέλλα έβαλαν τέρμα στη ζωή τους για να μη πέσουν στα χέρια των αντιπάλων τους. Λίγο πριν είχε φτάσει στα χέρια τους πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» όπου τον αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας!

• ΑΡΝΗΘΗΚΕ...
Είχε προηγηθεί η άρνηση του Άρη να αποδεχτεί τη συμφωνία της Βάρκιζας και ξαναπήρε το δρόμο προς τα βουνά, όπου όμως δεν είχε καμία τύχη. Αφού περιπλανήθηκε στην οροσειρά της Πίνδου κι αφού πέρασε από Ζαγοροχώρια - Κόνιτσα με κατεύθυνση προς Αλβανία τελικά παγιδεύτηκε στην Μεσούντα όπου γράφτηκε και το τέλος της δράσης του, προδομένος και κυνηγημένος πρώτα από τους συντρόφους του. Αυτόν τον Άρη Βελουχιώτη θα «γιορτάσει» αύριο στην Άρτα το ΚΚΕ σαν μια κίνηση μετάνοιας!

• Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
• Συναντήθηκε ο Σαμαράς με τον Καραμανλή κι αυτό ήταν είδηση! Δεν μάθαμε κάτι παραπάνω απ’ αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα. Δηλαδή τίποτα, αφού ο Καραμανλής εδώ κι έξι χρόνια αρνείται να πει οτιδήποτε, Διέρρευσε ότι η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα... Αντίθετα, η επικοινωνία Ντόρας - Σαμαρά δεν ήταν ό,τι καλύτερο έτυχε το τελευταίο διάστημα. Είχε προηγηθεί η συνάντηση Ντόρας - Τσίπρα που ενόχλησε τον Αντώνη, ο οποίος ούτε που θέλει ν’ ακούει ούτε να μαθαίνει για τον Αλέξη! Όμορφος κόσμος πολιτικά πλασμένος...

❁ ΒΡΕ, ΠΟΥ ΠΑΜΕ!
Βρε, πού πάμε - βρε πού πάμε τελικά, για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο Αυλωνίτη! Πού οδηγείται η χώρα; Έφτασε ο κόμπος στο χτένι κι ετούτοι κάνουν τον κάργα μάγκα απειλώντας με Κούγκια και Μεσολογγίτικες εξόδους.

■ ΤΩΡΑ!
Τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση, είπε προχθές ο πρωθυπουργός στα κορίτσια και τα αγόρια της κοινοβουλευτικής του ομάδας! Τόσο καιρό που πηγαινοέρχονταν στις Βρυξέλλες τι ακριβώς έκαναν; Έπαιζαν... μακριά γαϊδάρα; Τι έκαναν οι Βαρουφάκηδες, οι Τσακαλώτοι και οι Παππάδες που όλο έφταναν κοντά στην συμφωνία και όλο η συμφωνία απομακρύνονταν!

❖ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ...
Έβγαλε πύρινο πατριωτικό λόγο στις απανταχού συνιστώσες ο Αλέξης προετοιμάζοντας το πεδίο για τις συρράξεις που θα έχει στο εγγύς μέλλον μαζί τους. Τόσο καιρό χρησιμοποιήσαμε την δημιουργική ασάφεια και τώρα γινόμαστε σαφείς, είπε και ανάθεμα αν κατάλαβε κανείς τι ήθελε να πει το παλικάρι!

❁ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ...
Να πάρει η ευχή και ήταν μόνος του στην κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία τον χειροκροτούσε που έπιανε τα υπονοούμενα του αρχηγού. Φυσικά το πολύ «ξύλο» το έφαγαν οι δανειστές που έχουν σαλέψει εντελώς απ’ όσα ακούνε και απ’ όσα δεν γίνονται και ο χρόνος μαζεύει...

■ ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ...
Πάει το Κούγκι σύννεφο σε τούτο το πολιτικό σκηνικό που παρακολουθούμε. Κούγκι ο Καμμένος των 4Χ4, Κούγκι ο Ποταμίσιος Θεοδωράκης. Αν πάμε στο Κούγκι καήκαμε, είπε βγαίνοντας από τον Σαμουήλ του Μεγάρου Μαξίμου, που έχει ανάψει το δαυλί και είναι έτοιμος να το μπουμπουνίσει!

❖ Ο ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ!..
Μέσα στην όλη αναμπουμπούλα νάτος και έτερος «μπουρλοτιέρης», πρώην ΔΝΤάς ονόματι Ρουμελιώτης και συγγενής εξ’ αγχιστείας του μακαρίτη του Ανδρέα. Αυτός ντε που έτρωγε κι έπινε στο ΔΝΤ και χάραζε τον δρόμο της καταστροφής της χώρας που κάποτε τον είχε και υπουργό οικονομικών. Κάτι τέτοια «ξεφτέρια» έφτιαχνε ο Ανδρέας για τους «λόγους» τους δικούς του...

❁ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΙΣΩ!
Αυτός λοιπόν ο Ρουμελιώτης τα φόρτωσε όλα τα κακά στον Γιωργάκη παίρνοντας πίσω το αίμα για τον αείμνηστο Ανδρέα! Όσοι ζούσαν εκείνη την εποχή κι όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του επικεφαλής της φρουράς του Ανδρέα του Κεραμά καταλαβαίνουν τι εννοώ.

■ ΝΑΤΗ, ΠΕΤΙΕΤΑΙ!
Νάτη, ξαναχτυπά η γνωστή Ζωή και γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης! Αφού καταχέριασε ό,τι ελληνικό κινείται, πλάκωσε τον γνωστό φίλο του Αλέξη Γιούνκερ και... πού σε πονεί και που σε σφάζει! Όχι θα κάτσει να σκάσει η Ζωή και σιγά μην έμενε με το μπούλιγκ στον βενζινά και στους αστυνομικούς της Βουλής μόνο. Το τελευταίο θύμα της ήταν ο Στουρνάρας!

❖ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ...
Ήταν να το δούμε και να το ακούσουμε κι αυτό. Έκαναν τόσο ταξίδι, πέρασαν τόσους κινδύνους, έπαιξαν με την ζωή τους (πολλοί χάθηκαν) για να έλθουν στη χώρα μας και να μπουν στη σειρά για «εξυπηρέτησή τους» (!) σε οίκο ανοχής σε νησί του Αιγαίου!

❁ ΟΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΙ...
Ο λόγος για τους μετανάστες, λαθραίους ή μη, που έφτασαν στη χώρα μας και όταν δεν συνωστίζονται (α ρε Ρεπούση) στα λιμάνια και στα αστυνομικά τμήματα στα νησιά μας, στρατοπεδεύουν (οι άντρες) έξω από χώρους όπου κάποιοι καταθέτουν τον αντρισμό τους επί αμοιβή. Αυτός κι αν δεν είναι τουρισμός, τον οποίο φαίνεται να επιδοτεί η σημερινή κυβέρνηση!

■ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ...
Μπορεί να ενοχλεί ορισμένους η αναφορά της στήλης στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά είναι μια πραγματικότητα που πήρε διαστάσεις από τις καταγγελίες των κατοίκων των «αναβαθμισμένων» περιοχών υποδοχής και ιδιαίτερα από τα «κορίτσια» που αδυνατούν να «εξυπηρετήσουν» τέτοιο και τόσο αυξημένο «τουρισμό»!

❖ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ...
Σαν να μην έφταναν αυτά, τώρα οι «φιλοξενούμενοι» πρόσφυγες διαφόρων εθνικοτήτων που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας άρχισαν να λύνουν τις διαφορές (φυλετικές, θρησκευτικές) μεταξύ τους με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα. Το απολαμβάνουν κι αυτοί οι κάτοικοι των νησιών, οι οποίοι γίνονται όσο περισσότερο φιλόξενοι μπορούν.

❁ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!..
Όλοι αυτοί οι πρόσφυγες καταλήγουν στην Ομόνοια αφού πρώτα τους έχουν αδειάσει τα καράβια στον Πειραιά! Μετά εξαφανίζονται όπως είχε πει και η αρμόδια υπουργός Τ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία μετά το «λιάσιμο» των προσφύγων και την «εξαφάνισή» τους, έχει εξαφανιστεί και η ίδια και δεν την ματαείδαμαν και ούτε την ματακούσαμαν!

■ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ...
Τα σοβαρά έρχονται από τη νέα ΕΡΤ σ’ όλες τις εκδοχές! Έβγαλαν από τα σεντούκια όλα τα αφιερώματα στον «δημοκρατικό στρατό» και τα παιάνιζαν στη διαπασών. Μόνο που σταματούν τις ιστορίες εκεί που έδιναν τις σκληρές μάχες σε Γράμμο - Βίτσι κι όχι στο τι έγινε στη συνέχεια στα «δημοκρατικά» καθεστώτα όπου κατέφυγαν και επέστρεψαν εξαθλιωμένοι στη χώρα τους. Και βέβαια για το παιδομάζωμα των 28.000 Ελληνόπουλων ούτε που το ανακάλυψαν ποτέ εκεί στη «νέα» ΕΡΤ που μυρίζει μούχλα!

❖ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ  ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ!
Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, την κρατική τηλεόραση ούτε παλιά την έβλεπα, ούτε φυσικά και τώρα που είναι σε κομματική υπηρεσία. Ό,τι ΣΥΡΙΖΑϊκό υπάρχει σ’ επίπεδο ενημέρωσης έχει αναλάβει την κομματική προπαγάνδα και την θεοποίηση πρωθυπουργού, υπουργών κι άλλων παρόμοιων στελεχών...

❁ ΤΟ ΜΑΥΡΟ...
Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έριξε το μαύρο, το μόνο που πέτυχε ήταν να δημιουργήσει αντιστασιακούς ενημερωτάδες που τώρα έτρεξαν να αποκατασταθούν. Έκανε μια τρύπα στο νερό, όταν μάλιστα με το νέο καθεστώς που είπε πως δημιούργησε ήταν ακριβώς τα ίδια. Ακόμη κι εκείνους που έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης κατάφερε να τους κάνει τώρα πολέμιους. Συμπέρασμα: Ανανέωση... πάπαλα και περιστολή εξόδων ακόμη πιο πάπαλα!

■ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ...
Είχε φτάσει η προηγούμενη κυβέρνηση να διορίσει εικονολήπτη ο οποίος πληρώνονταν χωρίς ποτέ να κουνηθεί από το σπίτι του. Τη δουλειά την είχε αναλάβει ελεύθερος «σκοπευτής», ο οποίος πληρώνονταν έξτρα για το έργο που έπρεπε να κάνει ο διορισμένος και πληρωμένος. Με τέτοιες μεθόδους και τέτοια μυαλά αναρωτιώμαστε, «βρε πού πάμε τελικά»;

❖ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ...
Έχει και τα ευτράπελα η όλη υπόθεση της κρατικής ενημέρωσης. Βοηθός «επαναστάτη» την εποχή του μαύρου άρχισε ν’ αγανακτεί και να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε γραπτά. Αυτός ο βοηθός είχε καλύτερη τύχη και έγινε στέλεχος πολιτικού γραφείου βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο νομό!

❁ ΣΤΑ ΟΡΙΑ...
Όλα αυτά κι άλλα πολλά που ζούμε αυτό τον καιρό έχουν φέρει τον κόσμο στα όρια της τρέλας, με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι ψυχιατρικές με ασθενείς όπως έγινε και στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΠΓΝΙ! Το αδιαχώρητο έγινε αυτό τον καιρό σ’ αυτό το Τμήμα, με το προσωπικό να σηκώνει τα χέρια επειδή δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στα περιστατικά! Τελικά, γίναμε στην πράξη ένα απέραντο φρενοκομείο, όπως είχε «γνωματεύσει» ο Εθνάρχης...

■ Η ΜΟΔΑ...
Μόδα έχει γίνει το κλείσιμο πεζοδρομίων στους Αμπελοκήπους με κατασκευές παταριών! Αυτή η μόδα στην οδό Κοτοπούλη έχει υπερβεί κάθε όριο. Για παράδειγμα, μία μπασκέτα σε πλατεία έχει περικυκλωθεί και «στολιστεί» με τραπεζοκαθίσματα, με αποτέλεσμα να... ενοχλούνται οι θαμώνες από τους πιτσιρικάδες οι οποίοι μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τον χώρο ως αθλοπαιδιά!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.